Problem sa CPU temperaturom

poruka: 6
|
čitano: 1.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam AMD Athlon X2 4800+ 2.5 Ghz

Problem je u tome sto je temp vrlo visoka pri opterecenju

Npr. idle temperatura je oko 38-42

Kada ga opteretim nekom igrom ili kad nesto przim odmah temperatura skoci na 60 stupnjeva i penje se polako do 80 i više dok se naposlijetku komp ne zgasi

Stavio sam novu pastu i novi cooler i dalje imam taj problem. Mogli nesto drugo uciniti da smanjim tu temperaturu ili je mozda procesor ostecen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prati kako se ponaša napon kada radi na Idle i kada je u punom opterećenju. Poželjno bi bilo da nadogradiš BIOS i ručno postaviš napon procesora.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa CPU temperaturom

da cuo sam to podesvanaje napona procesora mislim da se zove "undervolting". Probat cu te metode onda :)

15 godina

Ma ne mora baš undervolting već ga stavi samo da je stabilan i na najvećem opterećenju a da ne podiže automatski napon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to prek biosa radim ili...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa CPU temperaturom
xbox maniac kaže...

Imam AMD Athlon X2 4800+ 2.5 Ghz

Problem je u tome sto je temp vrlo visoka pri opterecenju

Npr. idle temperatura je oko 38-42

Kada ga opteretim nekom igrom ili kad nesto przim odmah temperatura skoci na 60 stupnjeva i penje se polako do 80 i više dok se naposlijetku komp ne zgasi

Stavio sam novu pastu i novi cooler i dalje imam taj problem. Mogli nesto drugo uciniti da smanjim tu temperaturu ili je mozda procesor ostecen?

-temperature su očekivane za tu generaciju CPUa. Samo preko 80-90.. je problem, starenje je normalna posljedica (manja efikasnost-više topline).

-čišćenje, ponekad mroa jači hladnjak.. ponekad nema pomoći (kao je već CPU oštećen). Uzrok može biti i MBO (VRM-stabilizacija), isti razlog, starenje...

-.. kao i materijali koje mora odrađivati CPU, današnje browsanje opterećuje sistem slično 3d gamingu uz antivirus i sl. slabija (starija računala) koja nemaju potreban HW sve teže rade (moraju se više 'mučiti' bez hardwarske pomoći npr VGA ili MXX/SIMDa).

xbox maniac kaže...

da cuo sam to podesvanaje napona procesora mislim da se zove "undervolting". Probat cu te metode onda :)

- snižavanje=undervolting (podizanje je overvloting, OC). To mora pomoći, ali AMDovi nisu stabilni.. često moraš spustiti i clock. (npr, suprotno kod OCa se obično podiže napon.)

-umnožak clocka i napona s otporom daje temperaturu. (i slabije performanse...)

xbox maniac kaže...

to prek biosa radim ili...

-da. I sve ovisi o opcijama u BIOSu (provjeri verziju i nadogradi ako ima noviji). Može i softmod iz win samo nisam siguran dali se nudi downclock (obično za OC, kao za VGA).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice