Previsoke temperature Phenoma II x4 955?

poruka: 24
|
čitano: 4.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav

Evo slozio novu konfu napokon i sad me jedino brine temperatura procesora za koju mislim da je previsoka.

Koliko znam preporucena max temperatura za 955 je 62°, a meni kad bi zaigrao cod2 dode do 57-58° nekad cak i do 60.

Proc nije clockan, sve je default, radi na 3.2GHz, 200x16 na naponu 1.35v.

Hladnjak nije stock, valjda neki malo bolji AC Alpine 64, termalan pasta neka xilence 30kuna kostala.

Sad ne kuzim zasto su tako visoke temp? Kako da ih smanjim? Novi hladnjak nije bas neka opcija jer mislim da sa ovim mogu bit nize temperature, ili se varam?

Kod athlona 64 x2 temp u idle-u temp je bila cak ispod 30 na stock hladnjaku!

temperatura 47 stupnjeva dok ovo pisem, samo chrome je upaljen sa 4 taba! temperatura 47 stupnjeva dok ovo pisem, samo chrome je upaljen sa 4 taba!
KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ponovno provjeri dali je hladnjak dobro sjeo, kolko paste si stavio i probaj s HW monitorom mjerit temperaturu da vidimo jel su isto ko kod Core temp-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj Alpine i nije najsretnije rijesenje... Jesi siguran da si hladnjak dobro stavio? Mozda nije dobro lega na procesor ili ima previse/premalo paste...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Previsoke temperature Phenoma II x4 955?
DommY kaže...

Pozdrav

Evo slozio novu konfu napokon i sad me jedino brine temperatura procesora za koju mislim da je previsoka.

Koliko znam preporucena max temperatura za 955 je 62°, a meni kad bi zaigrao cod2 dode do 57-58° nekad cak i do 60.

Proc nije clockan, sve je default, radi na 3.2GHz, 200x16 na naponu 1.35v.

Hladnjak nije stock, valjda neki malo bolji AC Alpine 64, termalan pasta neka xilence 30kuna kostala.

Sad ne kuzim zasto su tako visoke temp? Kako da ih smanjim? Novi hladnjak nije bas neka opcija jer mislim da sa ovim mogu bit nize temperature, ili se varam?

Kod athlona 64 x2 temp u idle-u temp je bila cak ispod 30 na stock hladnjaku!

sa tim hladnjakon temperature bi ti trebale bit skoro pa iste kao i sa stockom

kod tebe je problem sto si vjerovatno krivo ili montirao hladnjak ili krivo pastu stavili (nadat cemo se da nisi oboje) 

14 godina
neaktivan
Hoce to tako. Meni je kad upalim komp 35c, kad krenem igrat 62c s tim da je bio klokan na 3.8. Indenticne temperature su i na 3.6, a na default taktovima su tek nesto manje- 58/59c mozda. Naravno govorim o stock hladnjaku koji se dere kao da ga netko kolje no mislim da su to ok temperature posto su oni po prirodi topli :)

E i da, zna mi se desit da kad zavrsim sa igranjem temperatura ne pada ispod 45c makar samo surfam ili racunalo stoji. Ne znam sta bi to bilo, mozda se taktovi ne spuste, a mozda su i senzori u banani. Nemam pojima i nisam se bas previse zamarao s time :p
The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
Haf932 kaže...

Ponovno provjeri dali je hladnjak dobro sjeo, kolko paste si stavio i probaj s HW monitorom mjerit temperaturu da vidimo jel su isto ko kod Core temp-a !

meni izgleda da je..on samo dodiruje proc nista drugo, tako da neznam kako bi sjeo krivo. pogledaj slike pa procjeni.

anarchyST kaže...

Taj Alpine i nije najsretnije rijesenje... Jesi siguran da si hladnjak dobro stavio? Mozda nije dobro lega na procesor ili ima previse/premalo paste...

a znam da nije neka mrcina, al barem bi trebao drzat nize temp u idle-u.

mislim da je hladnjak ok stavljen, danas sam termalnu promjenio jer sam prvi put stavio previse, al opet slicne temperature..

evo iste temp evo iste temp
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 18:17 (DommY).
15 godina

Provjeri S HW monitorom temp za svaki slucaj, mozda ti Core temp krivo ocitava !

EDIT: uredio si post dok sam ja pisal...

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 18:21 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja bih rekao da je za taj cooler to normalna temp u idle, s obzirom da si očito isključio power management optimizacije (CPU ti je i dalje na 3,2GHz, iako si samo u Wordu).

Kada je uključen Cool&Quiet i opcija za štednju energije u Winsima onda ti CPU ide na 800MHz (pa onda i ima temperature od nekih 35°C u idle).

Uglavnom, ako pod opterećenjem ne prelazi 65°C, i ne ruši ti se komp, ne brini, samo cepaj!

Osim toga, vidim da imaš C2 reviziju 955BE, a ne C3. C2 se ionako u pravilu više grije od C3 revizije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 18:26 (TomoR).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bas kao sto je Tom rekao, ak ne prelazi 65 i ne rusi se samo cepaj xD Ipak je to amd, u prirodi im je da se griju, a ovo tvoje je u granicama normale. Jedino provjeri cnc kao sto je kolega gore rekao.
15 godina

Ako ga kanis klokat kupi neki bolji cooler, a za stock nek ostane ovak kak je,osim ako ne primjetis da se temperature povecaju!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
TomoR kaže...

Ja bih rekao da je za taj cooler to normalna temp u idle, s obzirom da si očito isključio power management optimizacije (CPU ti je i dalje na 3,2GHz, iako si samo u Wordu).

Kada je uključen Cool&Quiet i opcija za štednju energije u Winsima onda ti CPU ide na 800MHz (pa onda i ima temperature od nekih 35°C u idle).

Uglavnom, ako pod opterećenjem ne prelazi 65°C, i ne ruši ti se komp, ne brini, samo cepaj!

Osim toga, vidim da imaš C2 reviziju 955BE, a ne C3. C2 se ionako u pravilu više grije od C3 revizije.

uf..sta onda i stock kuler drzi tako visoku temperaturu?

neznam sta je to power management optimitacije? di se to pali/gasi? pa da probam.

C&Q to koliko sam skuzio se u biosu pali? misim ad je upaljeno vec al cu provjerit jos jednom.

Sale_ds kaže...
Bas kao sto je Tom rekao, ak ne prelazi 65 i ne rusi se samo cepaj xD Ipak je to amd, u prirodi im je da se griju, a ovo tvoje je u granicama normale. Jedino provjeri cnc kao sto je kolega gore rekao.

ok..samo mi je malo glupo ovako visoke temp, nemogu ga niti probat klokat tj nije pametno..

Haf932 kaže...

Ako ga kanis klokat kupi neki bolji cooler, a za stock nek ostane ovak kak je,osim ako ne primjetis da se temperature povecaju!

a zelio bi doc s njim stabilno na 4ghz ako je moguce heheh..iako znam da nije potrebno ali cisto za gust..sad koji kuler bi bio dobar za njega? mozda se nekad odlucim za kupovinu,

bio bi za clockanje. trenutno cu ovog drzat pa nek budu ovakve temperature..

EDIT: dali je bitno na koju je stranu stavljen cooler? mountovi su isti sa oba kraja, tako da ga mogu okrenut za 180° na drugu stranu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 18:39 (DommY).
15 godina

Da, taj C&Q se pali u BIOS-u !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
DommY kaže...

EDIT: dali je bitno na koju je stranu stavljen cooler? mountovi su isti sa oba kraja, tako da ga mogu okrenut za 180° na drugu stranu.

Mislim da ti to nema veze , ali bas gledam taj coler na stranici proizviđača i te tvoje temperature su normalne s njim !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
DommY kaže...

Mislim da ti to nema veze , ali bas gledam taj coler na stranici proizviđača i te tvoje temperature su normalne s njim !

a da..vidis nisam se sjetio da to idem pogledat..izgleda da je to to..jos pise da je taj cooler za proceve 90w a phenom je 125 al ajde drzi...super sad sam miran:)

15 godina

Da,jos dobro i drzi!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

TomoR je rekao sve točno. Ako hoćeš manje temperature, imaš dva izbora. Prvo, probaj undervoltat CPU na nekih 1.3V. Dakle spuštaj sa stock 1.35V ( ako si rekao da je to stock ) i testiraj do koliko  se možeš spustiti da je sve full stabilno. To bi trebalo biti 1.3V pa i niže. Drugo rješenje je sasvim jednostavno a to je novi cooler {#}.

14 godina
neaktivan
A gle, mozda i sa tim hladnjakom mozes bacit neki oc. Kao sto sam rekao meni je na 3.2 temp bila 58/59 pod loadom ali reko idem probat dizat pa vidjet do kud ide, a da temp ne prelazi max preporucene od proizvodaca sto je kao sto i sam znas 62c. Dosao sam do 3.8 bez diranja napona i tak je radilo 24/7. Mozda ide jos ali nisam isprobavao, spustio sam ga na 3.6 da se ne pati i sad ga tak vozim. Mozda u buducnosti ubodem drugo hladenje pa odem i preko 4.0 ako ce ic i ako bude potrebe za time. U svakom slucaju nemas brige sa trenutnim stanjem..
16 godina
Sale_ds kaže...
A gle, mozda i sa tim hladnjakom mozes bacit neki oc. Kao sto sam rekao meni je na 3.2 temp bila 58/59 pod loadom ali reko idem probat dizat pa vidjet do kud ide, a da temp ne prelazi max preporucene od proizvodaca sto je kao sto i sam znas 62c. Dosao sam do 3.8 bez diranja napona i tak je radilo 24/7. Mozda ide jos ali nisam isprobavao, spustio sam ga na 3.6 da se ne pati i sad ga tak vozim. Mozda u buducnosti ubodem drugo hladenje pa odem i preko 4.0 ako ce ic i ako bude potrebe za time. U svakom slucaju nemas brige sa trenutnim stanjem..

a sta je bilo sa temperaturama na 3.8?

evo prckao sam biosu malo i vidio da ima advanced core calibration i to sam upalio..time sam snizio temperature u idle-u.
Kad sam igrao cod2 tmep je bila malo vise od 50.

koliok sam skuzio to acc sluzi za to kad nis ne radi komp onda nsizi napon i takt a kad bi nesto radio onda automatski dize.! 

14 godina
neaktivan
Na 3.8, 62c. I super je radilo samo sta sam smanjio na 3.6 ne znam zasto..bezveze xD
14 godina
neaktivan

imam pitanje, a da ne otvaram novu temu.

dakle imam isti procesor AMD Phenom II 955 3.2ghz.

planiram kupiti hladnjak Scythe Katana 3 SCKTN-3000A White Box pa me zanima hoce li obavljati posao kako treba (ovaj stock me vec nervira).

i jos jedno pitanjce. hoce li mi taj hladnjak stati na maticnu, a da ventilator puse prema iza (a ne prema RAM-u). planiram kupiti novo kuciste (najvjerojatnije Fractal Design Arc Midi) pa cu imati takav protok zraka (1 vent naprijed koji usisava, 2 iza koji izbacuju topli zrak). pitam zato sto imam RAM Corsair Dominator, koji je dosta visok (5 cm) pa me brine da nece stati.

hvala unaprijed

Mat. ploca je asus M5A78L LE

stock hladnjak stock hladnjak
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bit ce tisi, a i nesto hladniji. Sto se okretanja tice mislim da ces ga moc okrenut samo nisam 100% siguran, trebao bi se moc okrenut na koju god stranu hoces. Pogledaj slike malo po netu pa vidi kak su ljudi okretali.
14 godina
JoePS kaže...

imam pitanje, a da ne otvaram novu temu.

dakle imam isti procesor AMD Phenom II 955 3.2ghz.

planiram kupiti hladnjak Scythe Katana 3 SCKTN-3000A White Box pa me zanima hoce li obavljati posao kako treba (ovaj stock me vec nervira).

i jos jedno pitanjce. hoce li mi taj hladnjak stati na maticnu, a da ventilator puse prema iza (a ne prema RAM-u). planiram kupiti novo kuciste (najvjerojatnije Fractal Design Arc Midi) pa cu imati takav protok zraka (1 vent naprijed koji usisava, 2 iza koji izbacuju topli zrak). pitam zato sto imam RAM Corsair Dominator, koji je dosta visok (5 cm) pa me brine da nece stati.

hvala unaprijed

Mat. ploca je asus M5A78L LE

Kupi si Gaiu za 200 kn ako ti stane u kućište.

14 godina
neaktivan

po duzini bi trebao stati, ali nisam siguran za ram. malo cu pogledat na netu. hvala :D

14 godina

Stane tu i veću cooler. Ja sam pomješao taj model sa jednim manjim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice