Hehe, ma to sam našao al zaboravil izbrisat... Zanima me ovaj dio posta u vezi napona
Pa ne znam, možda 1.400V najviše? Default je 1.350V.
Stavi recimo za idući korak više od defaultnog pa provjeri.
Uzmi u obzir da i ploča sama overvolta.
Evo da ne otvaran novu temu moze samo pitanje ..Iman phenomx2 965 i stock hladnjak slabo hladi i prebucan je....Ne mislim clockat stoga me zanima hoce li katan3 biti dovoljna da to ohladi za barem kojih 5,6 stupnjeva uz puno manje buke????Ovaj moj stock je nenormalno bucan pod loadom , kaze se za katanu3 da proizodi max 34 db i to je recezentima mozda malo previse???
Evo da ne otvaran novu temu moze samo pitanje ..Iman phenomx2 965 i stock hladnjak slabo hladi i prebucan je....Ne mislim clockat stoga me zanima hoce li katan3 biti dovoljna da to ohladi za barem kojih 5,6 stupnjeva uz puno manje buke????Ovaj moj stock je nenormalno bucan pod loadom , kaze se za katanu3 da proizodi max 34 db i to je recezentima mozda malo previse???
Slobodno uzmi Katanu 3. Bit će i tiše i hladnije nego stock hladnjak.
Premda ni stock nije nešto pretjerano glasan ako dobro leži i ako ga se redovito čisti te naravno u biosu podesi brzina vrtnje...
Stock mi je uzasno glasan,temp se dize u igrama na kojih 58 stupnjeva i pocne se maksimalno vrtit , gore od aviona.....Usput da vas pitan ,nije bas normalno da mi pokretanjem jednog counter strike 1.6 procesor skoci na 25% zauzetosti???
Mene zanima, planiram uzeti Athlon II x4 640 proc, kakav je njegov box cooler?? jel glasan ili ?? ne mislim nista klokati, niti ista, ili da uzmem nesto drugo ???
Mene zanima, planiram uzeti Athlon II x4 640 proc, kakav je njegov box cooler?? jel glasan ili ?? ne mislim nista klokati, niti ista, ili da uzmem nesto drugo ???
Za jedan stock hladnjak je osrednje glasan. Ako ti je komp na stolu blizu glave, preporuka je uzeti tiši.
Ali ako je kom ispod stola ili pored stola bočno, nema frke ni s stock hlađenjem.
Samo, na tvoju LGA 775 ploču ne ide taj procesor.
Ok, onda cu za pocetak koristiti stock cooler... jer mi je komp pored stola dolje... Hvala na savjetu
P.S. Toliki tudum ipak nisam, kupujem i maticnu i rame .... ne brini...
Ok, onda cu za pocetak koristiti stock cooler... jer mi je komp pored stola dolje... Hvala na savjetu
P.S. Toliki tudum ipak nisam, kupujem i maticnu i rame .... ne brini...
Zasto dajes toliki novac za tako malu razliku?
Na sta tocno mislis ???
Na sta tocno mislis ???
http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=62
Na to misli. Eto, razlika Athlon II x4 640 naspram E7300 je slično kao x4 630 naspram E7200...
Možda se ne isplati dati tolike novce za tako malu razliku. Malu u igrama...
Na sta tocno mislis ???
http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=62
Na to misli. Eto, razlika Athlon II x4 640 naspram E7300 je slično kao x4 630 naspram E7200...
Možda se ne isplati dati tolike novce za tako malu razliku. Malu u igrama...
otprilike to. kupovina maticne, rama i procesora za toliki napredak se ne isplati (da kupujes samo procesor onda bi bila dobra investicija). radje stedi jos malo i s ovim sto trenutno imas skrpi se do izlaska novih platformi koje ces moci nadogradjivati.
Ovako, dobio sam jos jednu 5770 graficku karticu, i mislio sam uzeti neku maticnu sa 2 utora, pa cu uzeti odmah maticnu sa AM3 i ddr3 ?? Nije mi to do igara toliko... htio sam vise zbog vrtnji nekih simulacija za matlab, i neke jos programcice, pa sam mislio uzeti neki sa 4 jezgre... bi bila veca zazlika sa nekim Phenomom II x4 ???nekim jeftinijim...
Jedan od jeftinijih Phenom II x4 (920 recimo) naspram jednog od skupljih Athlona II x4 (645)...
http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=81
Gle, postoje i matične s AM2+ i 2 PCI-E utora za grafe (16x, 8x ili 4x). Tad ne moraš još i ram mijenjati.
Da pitam i ovdje. Jel normalno da mi piše u H/W monitoru pod powers za procesor 174.90 W? Malo mi se to puno čini... Phenom X4 B50 clockan na 3,4 i isključen Cool n'Quiet...
Pa čuj, preko 125W ima bez dizanja napona, a vjerujem da si dizao napon i da ploča malo overvolta.
A možda je i krivo očitanje...
koji bi mi cooler preporucili za q9550 jer mi se i idel-u zagrijava preko 50 kada nije oc,a kada ga oc na 3.4 onda ide i preko 60
koji bi mi cooler preporucili za q9550 jer mi se i idel-u zagrijava preko 50 kada nije oc,a kada ga oc na 3.4 onda ide i preko 60
Zalman CNPS9700
Uzet ću Phenom II X4, da li je ok da na njega stavim katanu 3 ???
Uzet ću Phenom II X4, da li je ok da na njega stavim katanu 3 ???
Za neki ozbiljniji OC, valjalo bi uzet i neki pristojniji cooler. A u suprotnom, Katana 3 je ok.
Ma nema kod mene ozbiljnog OC-a, hehehehehe.... ja ti to sve pržim po defaultu, možda koji MHz nabacim čisto iz znatiželje :)
Ma nema kod mene ozbiljnog OC-a, hehehehehe.... ja ti to sve pržim po defaultu, možda koji MHz nabacim čisto iz znatiželje :)
U tom slučaju - Katana 3 i odviše. Definitivno bolje nego stock hladnjak.
E tome i zanimalo, i zadovoljan sam odgovorom... Ne bi išao na stock cooler, a nisam neki ekstremni overkloker da bi mi trebalo nešto ekstremno... Inače odlučio sam se za Phenom II X4 955, pa ću to uzeti kroz nekih tjedan dana :)
AMD Phenom ii X4 955 BE i Scyhte yasya, jel to dobra kombinacija ????
AMD Phenom ii X4 955 BE i Scyhte yasya, jel to dobra kombinacija ????
Jest, doar je to hladnjak. I nije jeftin.
A povoljna mi je ponuda sa tržnice... pa kupujem....
Probao sam još malo dignuti proc, na nekih 3,6 sa sadašnjih 3,4. Na 3,4 mi je napon 1.36, a kad ga dignem na 3,6 napon se popne na 1.39 V, a u biosu je postavljeno na 1.35...
Jel moguće da ploča sama tolko overvolta?
Probao sam još malo dignuti proc, na nekih 3,6 sa sadašnjih 3,4. Na 3,4 mi je napon 1.36, a kad ga dignem na 3,6 napon se popne na 1.39 V, a u biosu je postavljeno na 1.35...
Jel moguće da ploča sama tolko overvolta?
Jest. To je 4+1 regulacija. Barem ne undervolta.
Zalman definitivno. Imam ga, hladi sa jednim ventom k'o lud. Držim Athlona II X2 2.7 clockanog na 3.45 na 39 celzija. Odličan je hladnjak.