Pasta

poruka: 29
|
čitano: 3.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pasta

Molim vas možete mi reći koji je brz i djelotvoran način za odklananje paste s cpu-a i coolera!'

Hvala

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pasta
tandara kaže...

Molim vas možete mi reći koji je brz i djelotvoran način za odklananje paste s cpu-a i coolera!'

Hvala

uzmes ubrus i brises dok ne pobrises sve sa njega....tako ja radim

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:26 (Tionio).
16 godina
neaktivan
tandara kaže...

Hvala

????

Krpu u ruke u deri!

Music's the medicine of the mind.
17 godina
neaktivan
Pasta

A malo nekog alkohola ili čega već Cool?!

Ali hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

Ali hvala puno

kakav alkohol?? pa da jos s****s proc.....ne treba ti...sve ide ca sa krpom ili ubrusom...kako hoces....

17 godina
protjeran
tandara kaže...

Ali hvala puno

Uzmi malo alkohola, ja tako stalno radim, posebno kada moram maknuti npr. onu bijelu pastu sa novih grafičkih kartica, jer bi se teško otklonile samo običnom vodom ili na suho.

Možeš koristiti i aceton.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
16 godina
neaktivan
Pasta

ma samo uzmi štapiće za uši i njima lagano skidaj

čas posla, nije ti potrebno ništa drugo koristiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
tandara kaže...

Ali hvala puno

Uzmi malo alkohola, ja tako stalno radim, posebno kada moram maknuti npr. onu bijelu pastu sa novih grafičkih kartica, jer bi se teško otklonile samo običnom vodom ili na suho.

Ma pasta je još svježa,jučer stavio phenoma s box coolerom,a ruknula matična i sad moram skinut,još da adm-u budu pristupačniji...

16 godina
neaktivan

jučer sam čitao tvoju temu, ali ne mogu ju više naci, zaboravih kako se zove...

ugl, jesi napravio komp? jel radi?

17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

jučer sam čitao tvoju temu, ali ne mogu ju više naci, zaboravih kako se zove...

ugl, jesi napravio komp? jel radi?

ne,ma sve moguće sam probao,sa grafičkom bez nje,s ramima,ovo ono,provjerovao kontakte s odvijačem,skinuo onu bateriju i resetirao jumper ništa..................

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/problem-kompom/30667.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:45 (tandara).
17 godina
neaktivan
Pasta

i na kraju još gumicom prebrišeš...

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nikako aceton, samo visoko postotni alkohol, malo navlažiš one štapiće za uho i ribaj...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

i na kraju još gumicom prebrišeš...

S kojom gumicom?Ili se šališ

16 godina
neaktivan
the_tux kaže...
.

Ako koristiš aceton, velika je šansa da koristiš onaj za skidanje laka s noktiju, a ti najčešće imaju neki uljni dodatak koji ti upropaštava termičku vodljivost metala jer popunjava sve mikroskopske rupice i brazde.

Ako ga već koristiš, onda poslije prebrišeš sa izopropilnim alkoholom na nekoj krpici koja se ne raspada :)

Dobra opcija su papirnati rupčići sa isopropilnim alkoholom (vlažne maramice) za čišćenje staklenih površina.

Sad sam vidio da je neko preporucio i gumicu za brisanje.. to je isto dobar izbor, samo lijepo ukloni sve ostatke.

Alkohol, ako se koristi, mora biti bez dodataka i potpuno hlapljiv.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 17:02 (Zura).
17 godina
neaktivan
Zura kaže...
the_tux kaže...
.

Ako koristiš aceton, velika je šansa da koristiš onaj za skidanje laka s noktiju, a ti najčešće imaju neki uljni dodatak koji ti upropaštava termičku vodljivost metala jer popunjava sve mikroskopske rupice i brazde.

Ako ga već koristiš, onda poslije prebrišeš sa izopropilnim alkoholom na nekoj krpici koja se ne raspada :)

Dobra opcija su papirnati rupčići sa isopropilnim alkoholom (vlažne maramice) za čišćenje staklenih površina.

Ok između papirnatih ubrusa,štapića za uši i vlažnih maramica,odabrat ću.....vlažne maramice

16 godina
neaktivan
tandara kaže...

Ok između papirnatih ubrusa,štapića za uši i vlažnih maramica,odabrat ću.....vlažne maramice

samo pazi da koriste izopropilni alkohol i bez nekih dodataka (eterična ulja i ostala sranjca za ljepši miris i sl)

Vidio sam da takva maramica dolazi u paketu za ENC (uređaj za naplatu autoceste) ili malko potraži u DM-u ili drugom dućanu

17 godina
neaktivan
Zura kaže...
tandara kaže...

samo pazi da koriste izopropilni alkohol i bez nekih dodataka (eterična ulja i ostala sranjca za ljepši miris i sl)

Vidio sam da takva maramica dolazi u paketu za ENC (uređaj za naplatu autoceste) ili malko potraži u DM-u ili drugom dućanu

Ma vidjet ću ma bit će dobra i maramica

17 godina
neaktivan
tandara kaže...

S kojom gumicom?Ili se šališ

obicna gumica za brisanje

Only God (& mod) can judge me
17 godina
Pasta

Ja skidam s wc-papirom, štapićem za uši, čačkalicom (drvenom) ili vatenim tamponom (ili kako se več zove ono za npr čišćenje lica, noktiju...).

Najbolje od toga su štapići za uši ili vata (ostalo može ostaviti tragove ako se ne pazi).

Kemikalije tipa acetona, rakije ili losiona za poslije brijanja ti nebi preporučio (sadrže ulja, šečer ili ko zna što još pa mogu naškoditi).

Medicinski ili tvornički alkohol može (nebojani), ali ne smije ostati vlažno.

Od pasta moja ti je preporuka neka s keramikom (akropal, porculan) tipa Artic Cooling Ceramique. Ona se teže razmazuje, ali ne provodi struju.

Dobre su još i s srebrom, ali onda čip nesmije biti ni slučajno oštećen.

Od količine, što manje to bolje (a ipak dovoljno da se pokrije cijela površina jezgre ili dijela na koji naliježe hladnjak).

Neki kažu zrno graška za procesore koji imaju veliku površinu nalijeganja, dok zrno riže za one s malom jezgrom.

Ravnomjerno razmazati (preporuka prstom u najlonskoj vrećici za zamrzavanje kako nebi bilo statičkog elektriciteta).

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Pasta

upališ malo komp na nekih 10 min, tada se pasta već ugrije i nije toliko tvrda i lako ju je odstranit s papirom,

još možeš žiletom ili nekom starom karticom...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

Hvala

dobro jel si ti to vec napravio???.....jednostavno skini hladnjak i pocni cistit.....suha krpa ti je dovoljna, pogotovo zato jer si i sam rekao da je pasta friška.....

16 godina
Makić kaže...

upališ malo komp na nekih 10 min, tada se pasta već ugrije i nije toliko tvrda i lako ju je odstranit s papirom,

žiletom???? si ti normalan...pa da izgrebe procesor ili hladnjak...ma dajjjj....rekao je da je svijeza pasta....nek prebrise krpicom....sta toliko filozofirate???

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 17:20 (Tionio).
16 godina
Tionio kaže...
Makić kaže...

žiletom???? si ti normalan...pa da izgrebe procesor ili hladnjak...ma dajjjj....rekao je da je svijeza pasta....nek prebrise krpicom....

sine moj, ne pričaj gluposti ako ne znaš, neće on sad pilat proc s žiletom, ja san to prije radia...

ako se baš skori... lagano prisloniš žilet i skineš, ne upirat nego jedva da dira..

16 godina
Makić kaže...
Tionio kaže...
Makić kaže...

žiletom???? si ti normalan...pa da izgrebe procesor ili hladnjak...ma dajjjj....rekao je da je svijeza pasta....nek prebrise krpicom....

sine moj, ne pričaj gluposti ako ne znaš, neće on sad pilat proc s žiletom, ja san to prije radia...

ako se baš skori... lagano prisloniš žilet i skineš, ne upirat nego jedva da dira..

znam...al kao prvo to je opsno...a kao drugo, NE TREBAAAAAA... jer se pasta nije skorila.....znaci....njemu samo treba suha krpa i to je to....pasta je friska!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 17:24 (Tionio).
16 godina
Tionio kaže...
Makić kaže...

znam...al kao prvo to je opsno...a kao drugo, NE TREBAAAAAA... jer se pasta nije skorila.....znaci....njemu samo treba suha krpa i to je to....pasta je friska!

ok, nisam čita da je friška, ali samo kažem ako se skori da se može žiletom...

16 godina
Makić kaže...
Tionio kaže...
Makić kaže...

ok, nisam čita da je friška, ali samo kažem ako se skori da se može žiletom...

naravno...slazem se...al treba proć dosta vremena da se skori.....i treba jako paziti kad se radi to sa ziletom..mozda ga je najbolje kloknuti na vecu voltazu i zagrijat ga, pa onda....

17 godina
neaktivan
Pasta

A da vi čitate malo pa da vidite da ja nemogu zagrijat ništa jer je+++ komp ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

A da vi čitate malo pa da vidite da ja nemogu zagrijat ništa jer je+++ komp ne radi

dd....ti ne trebas zagrijat...ja sam to rekao kao offtopic....al tebi ne treba jer ti imas frisku pastu...

17 godina
protjeran
markbodin kaže...

nikako aceton, samo visoko postotni alkohol, malo navlažiš one štapiće za uho i ribaj...

Zura kaže...

Svjestan sam mogućih negativnih posljedica acetona, ali ako se radi oprezno, nema problema. Ja sam koristio aceton (za nokte) za skidanje tvrdokornih pasta sa CPU-a, kasnije sam prešao na medicinski alkohol. Na zadnjem GPU, morao sam koristiti žiletu da odstrugam višak paste, pazeći da ne oštetim jezgru, jer samo struganje krpom namočenom u alkohol nije pomoglo.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice