Pozdrav, planiram nabaviti matičnu ASRock FM2A88M Extreme4+ i procesor AMD A8-7650K. Taj procesor je jedan od podržanih prema službenim stranicama, ali piše da je podržan tek od verzije BIOSa/UEFIa 2.40. Kako najlakše nadograditi BIOS, je li to moguće sa ovim procesorom ili moram nabaviti neki jeftini podržani(Athlon ili Sempron serija) kako bi mogao nadograditi bios i koristiti novi procesor sa FM2+ socketom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Traži u trgovini u kojoj kupuješ da ti flashaju Bios tako da ti može raditi.E sad ako nemisliš koristiti ploču u Crossfireu sa 2 grafičke onda ti je ova ploča bacanje love.Asrockove ploče su nekako prosječne(imam ju i imao sam ih prije),na svima mi je onboard zvuk bio vrlo loš, u biti katastrofa(puckanje,šum,slaba jačina na slušalicama,itd).Puno bolji izbor i puno jeftiniji ti je Gigabyte F2A68HM-DS2-oko 350kn i nemoraš niš Flashat F1 bios podržava A8-7650 a za razliku u cijeni ploča možeš nabavit Kaveri A10-Series X4 7800 koji je puno jači i manje troši (65w naspram 95w-7650k).S pločom jedino gubiš Hdmi,2 sata 3 i neke audio izlaze te sekundarni PCI ex 16x.Ali dobijaš puno kvalitetniji integrirani zvuk (Dedicated Audio Hardware Zone,Nippon Chemicon ARE series audio capacitors),i nemoraš Flashat a ako u budućnosti budeš morao zbog novog proca ništa nema jednostavnije i sigurnije od Gigabyte Dual biosa(nemreš zajeb.. ni da oćeš).Asrockova ploča ima više izlaza ,utora i sl ali tako i tako u dnevnom radu ih uopće malo tko koristi.