mišljenje o i5 750 2,60
n vidia gt250 1 giga rama
mišljenje o i5 750 2,60
n vidia gt250 1 giga rama
Ti to uzimaš novo kupuješ ili šta? Sve u svemu taj procesor je isplativ za ono šta nudi, možeš mu i dignuti taktove bez problema dosta. Negdje je u rangu sa mojim quadom, a ja ga iskreno od 2008. još nisam u potpunosti koristio tako da znaš o čemu se radi! Kartica je osrednja. Ja bih na HD5770 najmanjes tim komponentama. Oko 1200KN kartica, oko 1400KN procesor.^^
HD 5830 minimalnoo
O procesoru se dosta pričalo i zaključak je da je odličan, a što se tiče grafe pretpostavljam da je riječ o gts 250.. osobno bih išao na 4850 jer je jeftinija, a skoro pa ista ko gts 250..ili 5770 koja je novija, ima dobro hlađenje, nije bučna, lako se clocka i ne troši puno.. I naravno sve ovisi koji monitor imaš..
Ti to uzimaš novo kupuješ ili šta? Sve u svemu taj procesor je isplativ za ono šta nudi, možeš mu i dignuti taktove bez problema dosta. Negdje je u rangu sa mojim quadom, a ja ga iskreno od 2008. još nisam u potpunosti koristio tako da znaš o čemu se radi! Kartica je osrednja. Ja bih na HD5770 najmanjes tim komponentama. Oko 1200KN kartica, oko 1400KN procesor.^^
Pa i ne baš.
Što to ozbiljno misliš niti sa ovako clockanim? Pa po meni i nije baš neka razlika ili barem ne može biti. Ipak je to i5 ne i7?
vjeruj, ima razlike..
i5 je recimo malo bolji od q9650..negdje sam cuo da je i5 na 2.6 isti ko stariji q9xxx na 3.0-3.2 Ghz..
a ova konfa koju je on napiso, ako nije bas neki gamer, ok, osim rama (2GB minimum, a najbolje uzet si 4GB i miran)
a ako hoce igrat igre, onda neka ide na AMD (vjerovatno nema toliko novaca cim stavlja 1GB i gts250)
moze dobit athlon II ili cak phenom, uz bolju graficku za istu cijeni ko i5..
nek si uzme bolju graf na tu mrcinu onda
proc je odlican i neznam kako se on može uspoređivat sa q6600,jedino im je zajednicko da imaju 4 jezgre i d ih je pravio intel
nema smisla uzimat samo jedan gb rama jer ce ga to ajme gusit,idelano bi bilo uzet neki kit ddr3 2+2gb ali ako nemas para onda moja preporuka uzet 1 keks od 2gb pa kada se skupi love jos jedan
a ovo o ne volim ati mi je najjace,nema se para stedi se na ramu a uzima se grafa koja je skuplja i slabija od atijeve u istom rangu ali ipak je to nvidia
bolje aj na slabiji proc(phenom x4 955) pa jaču grafu, može HD5770 ili 4890, ima ti je samo u protisa ili više rama
i ne brini 955 je sasvim dovoljan
Meni se čini da je autor teme mislio da grafa ima 1 gb memorije, a ne na radnu memoriju kompa..
uzmi si phenoma II X4 925....klokneš ga na 3.2 ili više zbog igara koje trebaju veći takt i uzmš hd 5770 i vrtiš sve bez problema
Što to ozbiljno misliš niti sa ovako clockanim? Pa po meni i nije baš neka razlika ili barem ne može biti. Ipak je to i5 ne i7?
Nova arhitektura... nije ti to isti procesor sa malo izmjenjenim brojevima...
Arhitekturno su ti i5 i i7 slicniji nego i5 i core 2 quad, i5 je u biti samo usporeni i7 i sa onemogucenim nekim featuresima
@Autor teme: i5 750 je odlican procesor, iako, ako ces se samo igrati onda mozda malo preskup, bolje bi prosao s nekim jeftinijim AMD-om i za razliku u lovi kupi bolju graficku karticu. Procesori ionako ne cine toliku razliku u velikoj vecini igara.
tatek hoće nvidiu i i5 750 a nema više love pa ustvari uopće nema izbora
joj, kako je prije bilo lijepo, postojala su 3 procesora i jedan socket, a danas 5 socketa i 33 procesora, a o grafičkim da ne pričam...
usput, da li je u najavi još koji socket kod intela?
Mislim da za sad nije, ali AMD ima najavu socketa sa 19xx pinova...
Tvog quada moze pojest za dorucak ;).
tvoj proc je u rangu dualca phenoma 550 be
Pa zar ni clockan niš više ne znači? Pa za Boga miloga tek mu je dvije? xD
dvije godine je puno
Pa zar ni clockan niš više ne znači? Pa za Boga miloga tek mu je dvije? xD
Ma pričaju gluposti.. Q6600 clockan na 3.0GHz je zvijer i nema potrebe za
promjenom još bar 2 god (ako se igraš)
Mislim da za sad nije, ali AMD ima najavu socketa sa 19xx pinova...
da, za serverske procesore
da, ubrzo, ali isto tako u blizoj buducnosti je najavljeno da ce i desktopi pocet koristit taj socket.
dvije godine je puno
Znači to mi je to. Ovo što je ispod Penryn rekao u potpunosti potvrđuje moja nagađanja da sam dobro kupio prije jer sam prvenstveno i zbog igara išao na tako veliku investiciju (11k) za dulji rok... Sad još mi dođe da plačem i još sam ga OC na zimuxD. Da sam htio ne bih bolje pogodio. Dvije godine je puno jer se stvari u IT jako brzo razvijaju to znam, a cijena i5 danas je kao Q6600 kad sam uzimao Q2/2008 oko 1300KN tako da je on danas ko moj prije. Jedino to što za iste novac danas dobiš jači :)
stoncin3,tvoj proc je O.K. sorry za duševnu bol
tnx na odg Namjeravao sam mu dignut status u kući gdje ga imamo sad će mu i to bit dostaxD huh