Znaci ne isplati se ici na phenoma 965 BE za 50 kn skuplje??? nekako me taj b55 x4 ne vuce neznam zasto,radi se o ovom tu procesoru:
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-maticne-ploce/prodaja-phenom-ll-x4-b55/160818.aspx
Znaci ne isplati se ici na phenoma 965 BE za 50 kn skuplje??? nekako me taj b55 x4 ne vuce neznam zasto,radi se o ovom tu procesoru:
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-maticne-ploce/prodaja-phenom-ll-x4-b55/160818.aspx
Ne znam je li ovo prava tema, ali svejedno cu pitati.
Je li velika raylika u performansama izmedu Phenom II x4 920 i q6600 ?
Trenutno imam doticni Phenom i odlucio sam ga mijenjati za q6600 najvise zbog malo bucnijeg AMD stock hladnjaka, a i ipak Intele malo vise preferiram. A i nisam trenutno pri novcima za kupovinu aftermarket coolera.
Uz to sve, mislim da imam odgovarajucu maticnu koja samo ceka. Radi se Dell Optiplex 360 maticnoj koja koliko znam, podrzava q6600.
A čuj. Razlika u performansama sigurno nije velika. Možda max 5-10% s tim da bi prodajom mogao skupiti nešto para ,a i dobio bi tiši PC.
q6600 je stariji procesor, ali se ipak još drži.
Kupio sam sebi Core 2 Duo E6400 2.13Ghz procesor i clockao ga na 2.55Ghz, ali mi nesto niska temperatura, samo 30-31°C u idle i 35-36°C u full loadu nakon 10-15 minuta, je li ovo normalno za ovaj procesor da su ovako male temperature ili mu je mozda senzor za temperaturu u kvaru?
Cooler se vrti na ~2870 RPM
Onaj prosli Pentium 4 3.06, kada sam ga clockao na 3.2 odmah je povecao temperaturu za 5°C u idle...
Kupio sam sebi Core 2 Duo E6400 2.13Ghz procesor i clockao ga na 2.55Ghz, ali mi nesto niska temperatura, samo 30-31°C u idle i 35-36°C u full loadu nakon 10-15 minuta, je li ovo normalno za ovaj procesor da su ovako male temperature ili mu je mozda senzor za temperaturu u kvaru?
Cooler se vrti na ~2870 RPM
Onaj prosli Pentium 4 3.06, kada sam ga clockao na 3.2 odmah je povecao temperaturu za 5°C u idle...
Sve je u redu, to je hladan CPU.
OK, znaci uredu je senzor, ovaj CPU ima vrlo nisku temperaturu, to mi se svidja :)
Da uzmem x6 1100t ili x4 965 ? većinom mi treba gaming, uz povremeno editanje (sony vegas). Mišljenje? Razlika je ~400kn i bi li 1100 bio dobra na asrock 970 Ext. 3?
q6600
Što znači ovo?
AMD CPU Desktop FX-Series X8 8120 (3.1/4.0GHz, 16MB, 125W, AM3+) box
Jel to sve jezgre na 3.1 GHz ili na 4.0 GHz?
e sad.. buduci da se ja ne kuzim bas u te procesore treba mi neko da mi objasni malo... koji je procesor bolji... AMD quad core a8 4500M ili intel core i5 2450M što god to znacilo
Pozdrav. Imam pitanje za svoj procesor. Imam Intel i7 870, 2,93 GHz na Turbo 3,6 GHz, socket 1156. Nisam ga jos nikad ugradjivao u računar, kupljen je polovan. Sad me zanima da li postoje neki fizicki znakovi da je procesor neispravan ( da se vidi na pinovima ), znam jedino da zna biti burned processor i da se jasno vide znakovi kao sto su unisteno npr 10 pinova i sl. ? Da li nuzno malo drugacija boja pinova mora znacit i neispravan procesor? Na gornjoj strani nema znakova ni paste ni znakova hladnjaka. Pozz svaki dodatni savjet bi mi korsitio jer jos mogu i vratit ili zamijeniti procesor. Evo i link sa slikom procesora ( malo je mutna )
Ako nema vidljivih tragova oštećenja, onda je vjerovatno ispravan, ali nemožeš biti 100% siguran dok god ga neugradiš.
Na procesoru ( kao sto se vidi i na slici) je samo boja pinova malo drugacija ( kad bi dijagonalu povuko preko slike to je ovaj gornji ugao ) . Eh sad me zanima da li to mora znacit i neispravan procesor ? ( niti jedan pin nije ostecen ) kao sto ima slika na netu sa ostecenim procesorima.
Meni to izgleda uredu, ali ponavljam da ga moraš ugraditi da bi bio 100% siguran.
Da li se moze nesto desiti sa maticnom plocom ukoliko procesor ne bude ispravan ?
Sve je moguće, ali nije vjerojatno. Proc moraš probati ugraditi, tako da mislim da previše strahuješ.
Hehe, ok hvala mnogo Mile u svakom slucaju. Extra forum btw za sada !
koji je bolji od ova dva, ima neke velike razlike??
2 | phenom x4 850 |
---|---|
2 | phenom x4 925 |
Imam staru konfu od 15 godina
Athlon xp 2800
512 Mb ram
ATI 3650 512mb AGP.
Htio bih kupiti novi PC baziran na IB CPU, ali sad vidim da u ožujku za laptope dolazi novi Haswell socket.
Htio bih da mi PC služi barem 5-7 godina za gaming.
No, na ovom starom PC-u počelo sve otkazivati.
Neznam dal da čekam ili da kupim novi PC.
Savjeti...
dali je amd 5200+ dovoljno jak za vapor-x 4870??
Koji je bolji procesor amd x4 740 ili amd x4 945 matična je asrock fm2a75mdgs
A koja je dobra matična za x4 945 do 450 kn
A neka jeftinija iz ovog dućana:http://www.supernet.hr/index.php
Hvala
jer kad mjenjam proc samo izvadim stari i ubacim novi ili moram jos nesta?