Koji su bolji quad ili duo?

poruka: 35
|
čitano: 4.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz,,

zanima me koji su isplativiji procesori oni quad ili duo?

hvala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovisi za šta ti treba :D

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

quad je ulaganje u budučnost

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koji su bolji quad ili duo?

ja bih rekao da, danasnji quadovi koji se nude po prihvatnjivim cijenama i nisu neko ulaganje u buducnost posto ne nude previse...

ja sam jos uvijek za dvojezgrene procesore... jer sumljam da nekom treba preveliki mulititasking vec danas...

I wish Life had an UNDO function...
15 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...

pozz,,

zanima me koji su isplativiji procesori oni quad ili duo?

hvala..

Quad ti je isplativiji.

Core2Duo E7500 2.93Ghz-4gb 800Mhz-HD 4650-HDD 320Gb
16 godina
neaktivan
jester kaže...

ja bih rekao da, danasnji quadovi koji se nude po prihvatnjivim cijenama i nisu neko ulaganje u buducnost posto ne nude previse...

ja sam jos uvijek za dvojezgrene procesore... jer sumljam da nekom treba preveliki mulititasking vec danas...

al ako on misli sad sredit neku konfu pretpostavljaš da ju neće mjenjat u sljedeče 2 godine možda samo grafu il još neš rama.

onda bi definitivno uzo nekog quada,al nek kaže koja je matična i kojim procovima se radi

15 godina
neaktivan

hvala vam na   aktivnosti ;)

imam maticnu: Gigabyte GA-M57SLI-S4

dvoumim se među ova dva rocesora:

1.   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=22924

2.   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=23799

a grafu bi stavljo:   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=24125

uzeo bi 4 gb rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Quad uvijek.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dual core su najbolji za igrice pogotovo Intel dual core 3.0. Tera i quad igre bez problema ali kažu da su quad-ovi bolji za programe...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni u maticnu idu AMD-ovi procesori i ja si ocu slozit takav komp samo za igre zato i pitam koji reporucujete??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

danasnji quadovi bez problema tjeraju igre! a i bolji su za mutli-GPU konfiguracije

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a koji je revision matična 1.0,1.1 ili 2.0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

2.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uzmi phenoma II 945 i miran si

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
pinjo93 kaže...

hvala vam na   aktivnosti ;)

imam maticnu: Gigabyte GA-M57SLI-S4

dvoumim se među ova dva rocesora:

1.   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=22924

2.   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=23799

a grafu bi stavljo:   http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=24125

uzeo bi 4 gb rama

Da bi mogel stavit jedan od ova dva procesora na svoju maticnu ona mora bit revizija 2.0 a to i je, no trebas i nadogradit i Bios na najnoviju verziju FHL da bi ti maticna podrzavala ta dva proca inace nista od toga. Ti si vec imal jednu slicnu temu ak se ne varam di ti je bilo sve objasnjeno o toj tvojoj maticnoj i da trebas najnovji Bios na njoj za nove AM3 procesore ak ga nemas slucajno.Cool

15 godina

U ovom trenutku za igrice je bolji izbor neki dobar dualac, ali puno isplativiji i bolji izbor prvenstveno gledajuči u budučnost je nekakav quad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

upravu si :)

znam da trebam nadogradit ali nisam znao koji da uzmem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i sta sad?? jedan kaze quad a drugi dual ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

U ovom trenutku za igrice je bolji izbor neki dobar dualac, ali puno isplativiji i bolji izbor prvenstveno gledajuči u budučnost je nekakav quad.

nemogu ja stavit bilo koji proc mora ga podrzavat maticna i bios,,a taj amd-ov black edition je najbolji dualac u protisu kolko sam ja vidio,,i da mi pase...

15 godina
pinjo93 kaže...

Uzmeš quad i uživaš. Miran si i za budučnost kad će zatrebat sve 4 jezgre.

16 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...

Quad,naravno.Ako si možeš priuštiti quad,zašto ga ne kupiti?Ako ne možeš,ideš na one sa tri ili dvije jezgre.

alrighty then
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
pinjo93 kaže...

Uzmeš quad i uživaš. Miran si i za budučnost kad će zatrebat sve 4 jezgre.

to sam i ja reko,nećeš se morat mučit za godinu dvije kad će igre iskorištavat sve jezgre

16 godina

Quadovi su bolja investicija za budućnost.

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Planiram da uzmem novi racunar jer je trenutni prilicno star, kupljen 2004 :D

Ono sto su mi savjetovali je maticna Asus P5Q3 ili P5E3. Sto se graficke tice, uzeo bi Ati Radeon 4770, HDD 500 GB, 2 GB rama ili mozda 2x2, sky star hd 2 (vec kupio povoljno). Dilema mi je procesor i vas pitam dal' je bolje uzeti bolji core 2 duo (e8400 ili 8500) ili neki quad q8400 i sl? Mozda i5 cak ako ga moz podrzat maticna i 500 w napajanje? Dakle, gledat cu HD preko njega, povezivat ga isto tako sa plazmom.

Sta je best buy po vama? Unaprijed zahvalan!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ta budućnost i nije tako skora, dual core jos nije postao mainstream a kamoli quad.. , na stranu to što su sad svi kupili kompove sa 2 ili više jezgri ali programeri se ne žele zamarat sa tim jer im aplikacije fino rade i na jednoj jezgri, a, igrice neće jos jako dugo iskoristavat quad-core jer jednostavno nema potrebe, svo procesiranje se uglavnom odvija na grafickoj. Dual core jos nije postao mainstream a kamoli quad. Primjenu za quad vidim samo na serverima na kojima se vrti više aplikacija pa jednu jezgru dodjelis posebno nekoj aplikaciji.  Dakle_ stedi pare uzmi dual.

0 5 hvala 0
17 godina
Glamdring kaže...

Mislim da ta budućnost i nije tako skora, dual core jos nije postao mainstream a kamoli quad.. , na stranu to što su sad svi kupili kompove sa 2 ili više jezgri ali programeri se ne žele zamarat sa tim jer im aplikacije fino rade i na jednoj jezgri, a, igrice neće jos jako dugo iskoristavat quad-core jer jednostavno nema potrebe, svo procesiranje se uglavnom odvija na grafickoj. Dual core jos nije postao mainstream a kamoli quad. Primjenu za quad vidim samo na serverima na kojima se vrti više aplikacija pa jednu jezgru dodjelis posebno nekoj aplikaciji.  Dakle_ stedi pare uzmi dual.

uh, uh, uh...

dual core jos nije postao mainstream a kamoli quad.. -> sva nova računala dolaze sa dual core (neka skuplja sa quad)

programeri se ne žele zamarat -> večina aplikacija zna raditi sa više jezgri

Primjenu za quad vidim samo na serverima na kojima se vrti više aplikacija pa jednu jezgru dodjelis posebno nekoj aplikaciji. -> uh, .... a šta je sa CAD/CAM, 3D vizualizacija, analize podataka, .... to se sve vrti na računalima

16 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Cuo ikad za Mooreov zakon?

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."
17 godina
neaktivan

Ne kažem da se se neće nikad dogoditi, samo kažem da dok se desi već ćemo svi na stolu imat nove multy-cpu mašine.

Usporedio bi to sa 64-bitnim procesorima, već zadnjih 5 godina ljudi kupuju 64 bitne procesore kao ulaganje u budućnost, a njihovo  vrijeme tek sad lagano dolazi.

CAD/CAM i ostali programi koje spominješ već jako dugo imaju multi cpu podrsku ali na način da preko mreže iskoristiš resurse drugih odvojenih računala. 

A što se tiče Moore-ovog zakona već je jednom promjenjen sa 12 na 18 mjeseci, a on se održava umjetno da bi se održao sustav proizvodnje i prodaje a ne zbog realne potrebe ali i tome se nazire kraj.

Odavno više nije trend što jače i brže nego čim manje i zelenije. Pogledaj samo prodaju netbookova, sljedeci craze su tableti, pogledaj malo njihove specifikacije, vidjet ćeš da nisu ništa posebno.

Malo dalja budućnost je u oblacima, gdje će uređaji koje koristimo biti samo ulazno-izlazne jedince koje će preko brzog interneta sve zahtjeve slati na npr.googlov server na kojem će se svo stvarno računanje odvijati. Čak će i operativni sustav biti online. A opet Google za tu svrhu može imati farmu računala sa slabijim specifikacijama koji rade zajedničkim snagama pa ne moraju bit pre jaki, samo brojni.

To su uvidjeli i u microsoftu,svaki njihov operativni sustav je uvjek radio više manje istu stvar ali je redovito zahtjevao 3 puta jače računalo za normalan rad. W7 su se po zahtjevima vratili korak natrag na razinu windowsa XP, a kako uređaji postaju sve manji i tanji morat će se vratit još koji korak natrag. Ako primjenimo teoriju Big-banga na dosadašnje stanje u svijetu računala, već smo zašli u Big Crunch.

Već dugo industriju tjeraju dalje isključivo igrice, ali i tu mora doći kraj jer je isadašnji hardware overkill za sve igre, a i kako će ljudi imat sve slabija računala i tvorci igara će se morat vratit starim vrijednostima i radit igrive igrice a ne samo trpat efekte i molit se da djeca ne dobiju epilepsiju pa tuže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 13:02 (Glamdring).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidi, neku poantu i imas, ali usporedjujes kruske i jabuke, nazalost.

64bitni procesor znaci da software u _najmanju_ ruku mora biti recompiliran na 64bitnu platformu. To se da lagano izvesti za recimo linux platforme, ali to je idealni primjer - u vecini slucajeva treba na ruke portati da bi se compiler natjerao da izvuce vani 64bitni assembly. A i problem je u tome sto compileri, s obzirom da je 64bitni sustav relativno novitet, nisu bas 'pametni' kad dolazi do optimizacija, pa ne mogu automatski sami stvoriti dobar 64 bitni kod.

Kod threadinga, ta tehnologija postoji i nije se mijenjala vec zadnjih 20-30 godina. Svaki programer koji ima imalo prakse koristi threadove makar tu i tamo za background taskove, a sto se tice igara, one ih u globalu koriste zesce. Kao primjer navest cu samo Bioshock (novija igra, istina) koji koristi preko 8 threadova - konkurentno izvrsavanje vise tih threadova automatski znaci manje opterecen procesor i eventualno nesto visi FPS.

Crytek engine, Unreal engine i na kraju nesto zastario Source - svi odreda threadaju ko mutavi.

Buducnost je u multicore mashinama, ja definitivno preporucam cim vise coreova. Cak ni frekvencija nije vise toliko bitna.

Tvoj post se takodjer dotice nekih buducih nacina computinga, ne bih ulazio u spekulacije ali u globalu pametno govoris. Ja se samo nadam da se takvi decentralizirani online-only sistemi nece dogoditi kao mandatory rijesenja. Zelim komp koji dobro radi i kad nemam vezu na internet.

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 13:41 (Deus ex machina).

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
kkkkk kaže...

Dual core su najbolji za igrice pogotovo Intel dual core 3.0. Tera i quad igre bez problema ali kažu da su quad-ovi bolji za programe...

Quad procesori su bolji u svemu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice