Intel P8700 vs Intel T6570

poruka: 5
|
čitano: 2.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
koji odabrati?!
Namjeravam kupiti novi HP ProBook 4710s seriju samo sam neodlučan između dva modela... NX427EA i NX424EA koji imaju gotovo identične specifikacije osim procesora i OS-a uglavnom... 17,3" ekran, 320GB HDD, Blue-Ray DL LightScribe, Wireless, Bluetooth, ATI Mobility 4330 512MB... s tim da mi OS uopće nije bitan jer WIN7 idu na njega prvi dan kada stignu i to oriđiđi.

Ono što me najviše zanima da li se isplati dati cca. 1.500kn više za model NX427EA (cca 8.000kn) koji ima "jači" Intel Core 2 Duo Processor P8700 2.53 GHz , 3MB L2 cache, 1066 MHz FSB, naspram modelu NX424EA (cca. 6.500kn) koji je pogonjen procesorom Intel Core 2 Duo Processor T6570 2.10 GHz , 2MB L2 cache, 800 MHz FSB?!?!?

Koja je zapravo najbitnija razlika između P8700 2.53GHz i T6570 2.10GHz?!?
Da li se isplati investirati dodatnih 1.500kn za skuplji model?!?

Komp mi uglavnom služi za surfanje, filmove, AutoCad, Corel, PhotoShop, tu i tamo neka igra.

Iskustvo je ono što dobiješ kada ne dobiješ ono što želiš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: koji odabrati?!

-veću razliku ćeš osjetiti kupnjom SSDa (ako je razlika 1.500kn, samo zbog CPUa..). Inače za nabrojeno u kontekstu notebooka, svaki proc. je dovoljno dobar, možda je važnija TDP nego GHz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-veću razliku ćeš osjetiti kupnjom SSDa (ako je razlika 1.500kn, samo zbog CPUa..). Inače za nabrojeno u kontekstu notebooka, svaki proc. je dovoljno dobar, možda je važnija TDP nego GHz.

Ovo sam izvukao iz tablice čiji si mi link poslao...

T  Mobile highly energy efficient processors with TDP 30-39W 
P  Mobile highly energy efficient processor with TDP 20-29 W 

...to bi značilo da "T" ima cca 10W veću potrošnju od "P" modela?!
Trenutnom imam laptop sa Intel desktop P4 3.00GHz - prema tablici Max TDP mu je 84W!!!

Znači misliš da se razlika u perforansama ne bi toliko osjetila koji god da procesor odaberem?!

16 godina

razlika u normalnom radu nema (teško se osjeti izmeđi npr novog celerona i e84xx) tek u stvarno zahtijevnim poslovima (spomenuo si Photoshop -filteri, ACAD..)  ili testovima, ali brzina diska se zato osjeti trenutno, već paljenjem windowsa jer nije CPU 'usko grlo' nego periferija.

Iz tablice vidiš razliku između pravih mobile verzija, dok zbog cijene (obično je omjer 1:2) ugrađen desktop model jednostavno više se grije, treba bolje hlađenje, brže isprazni bateriju itd.. Dodaj tome i novije serije u odnosu na starije, koje su npr 45nm, 65nm, Dok trgovac kao važno ističe GHz, po tome bi CPU od prije par godina bio isti po perfomansama, a nije....

Još pojašnjenje za TDP, to je max termalna disparacija određene jezgre (serije). Unutar iste serije, više GHza ili veći cache naravno više troši. Za notebook mi je čak logičnije odabrati najsporiji CPU iz neke serije, upravo zato.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

razlika u normalnom radu nema (teško se osjeti izmeđi npr novog celerona i e84xx) tek u stvarno zahtijevnim poslovima (spomenuo si Photoshop -filteri, ACAD..)  ili testovima, ali brzina diska se zato osjeti trenutno, već paljenjem windowsa jer nije CPU 'usko grlo' nego periferija.

Iz tablice vidiš razliku između pravih mobile verzija, dok zbog cijene (obično je omjer 1:2) ugrađen desktop model jednostavno više se grije, treba bolje hlađenje, brže isprazni bateriju itd.. Dodaj tome i novije serije u odnosu na starije, koje su npr 45nm, 65nm, Dok trgovac kao važno ističe GHz, po tome bi CPU od prije par godina bio isti po perfomansama, a nije....

Još pojašnjenje za TDP, to je max termalna disparacija određene jezgre (serije). Unutar iste serije, više GHza ili veći cache naravno više troši. Za notebook mi je čak logičnije odabrati najsporiji CPU iz neke serije, upravo zato.

Ok, mislim da ću ići na jeftiniju varijantu i stavit ću unutra još 2GB DDR-a... samo ne znam dal da pričekam WIN7?!?!

Hvala... S.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice