1,48 , a ja jos se cudim sto je s mojim probat cu dodati napon barem onda malo vise, udje on u win, ali se zamrzne pri testu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
isao sam 1.39 max i aida 64 stress je bio ok. Prime ga odma rusi. Mislio sam na postavke koje trebam paziti prilikom postavka u biosu, jer temperature su pale jako. Cak kad sam aidu vrtio na 4,8 bila negdje max 65-70.
Jeli netko moze svoj profil pokazati za devils canyon? Ako je stjepanj ocao dual core preko 5ghz valjda ja mogu i delidani i7 na 4,8
U aida-i selektiraj samo fpu test pa onda vidi temperature
Pozdrav svima,
Zanima me isplati li se zamjeniti i3 4150,h81m-d,2x4gb rama hyperx... za dell T3500 XEON W3680 (i7 980x),4x2gb rama...
Pozdrav svima,
Zanima me isplati li se zamjeniti i3 4150,h81m-d,2x4gb rama hyperx... za dell T3500 XEON W3680 (i7 980x),4x2gb rama...
Ja bi prominija

I da, uzmi u obzir da jezgra tog haswella razmontira tu jezgru nehalema. Pa onda uzmi obzir da su ploče za 1366 socket dostupne kao i tartufi. Ako se nešto desi ploči, teško da ćeš naći novu, pogotovo za 2 godine. Iako je i lga1150 već mrtvav socket ipak je puno noviji i dosta korišten danas. Stara je to tehnologija 1366, i nekim stvarima na matičnoj nećeš biti zadovoljan. Sa dosta stvari nećeš biti zadovoljan, da sad ne nabrajam....
Kopka me taj i7 duže vremena...
Ako ti je potreban i7, što da ne!!!😊😊
Ako nije, nećeš ni primjetiti da je i7 unutra i sistem će ti se ponašati isto kao i sa i5(samo za gaming i7 je potpuno besmislen i nepotreban).
1,48 , a ja jos se cudim sto je s mojim probat cu dodati napon barem onda malo vise, udje on u win, ali se zamrzne pri testu.
Pomalo ne luduj s naponima,neće ti Stijepko kupit novi proc ako spržiš svog!!Bez obzira što si delidao svoj proc to ne znači da odmah može OCat do mile volje!!Sve ovisi o kakvom se primjerku procesora radi,neki jednostavno imaju wall na 4.5-4.6 GHz i ma koliko ga fiovao s naponom ne ide dalje!!
Tako malo se popigraj s postavkama u BIOSu i prvo pročitaj malo o clockanju Haswella!
http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics
Pomalo ne luduj s naponima,neće ti Stijepko kupit novi proc ako spržiš svog!!Bez obzira što si delidao svoj proc to ne znači da odmah može OCat do mile volje!!Sve ovisi o kakvom se primjerku procesora radi,neki jednostavno imaju wall na 4.5-4.6 GHz i ma koliko ga fiovao s naponom ne ide dalje!!
Tako malo se popigraj s postavkama u BIOSu i prvo pročitaj malo o clockanju Haswella!
nebrini se na 1,4 temp su max 80.. samo eto rusi se stalno :). Neznam u cemu je problem :P
Moze pomoc vlasnika i7 5820k koji je clock najsigurniji da ne ostetim procesor i preko koje voltaze nebi trebalo prelaziti koja je max core voltaza koju ovaj procesor tolerira da bude sve u najboljem redu?
I koja je max temperaturu u loadu u kojoj moze raditi procesora bez da mu ista bude odnosno koja je zadnja granica preko koje temperature proc nebi smio prelaziti?
Mislim nisam nikad radio do sada overclock procesora a sad imam stvarno dobro hladenje corsair h110i gtx a i zelje malo isporbati i vidjet kak se to radi :)
Pa ono volio bi to uraditi kako spada da ne napravim nesto sto nebi smio i zaribao nesto gadno.
evo ja zadovoljan ko kuca :))
Koju si voltažu na kraju postavio,vidim da ti je ovdje uključen speedstep pa je napon na 0.5v,nekako malo moram priznat!!Jesi testirao sa Aidom64 ili prime95,smallftt??
Isplati li se prijeci s i5 3570 na i7 3770 ?Opcenito mislim na gaming
isplati ,ja sam isto prije imao 3570 i razlika je ogromna :) ,ali nevezano za to ,i7 je i7 :)
nebrini se na 1,4 temp su max 80.. samo eto rusi se stalno :). Neznam u cemu je problem :P
"spržiti", odnosno oštetiti ga može i previsoki napon, bez obzira što temperature držiš pod kontrolom
Moze pomoc vlasnika i7 5820k koji je clock najsigurniji da ne ostetim procesor i preko koje voltaze nebi trebalo prelaziti koja je max core voltaza koju ovaj procesor tolerira da bude sve u najboljem redu?
I koja je max temperaturu u loadu u kojoj moze raditi procesora bez da mu ista bude odnosno koja je zadnja granica preko koje temperature proc nebi smio prelaziti?
Mislim nisam nikad radio do sada overclock procesora a sad imam stvarno dobro hladenje corsair h110i gtx a i zelje malo isporbati i vidjet kak se to radi :)
Pa ono volio bi to uraditi kako spada da ne napravim nesto sto nebi smio i zaribao nesto gadno.
Imaš moćan hladnjak tako da možeš fino clockat CPU. Mislim da ti je optimum postavit napon na 1.25V pa vidi dokle ide stabilno. Inače mislim da ne bi imao problema s temperaturama ni sa 1.3V niti bi štetilo procesoru ali mislim da si sa 1.25V i tim coolerom miran na duge staze. Ako ne ideš preko tih napona onda sigurno ne moraš ni brinuti za temperature pod tim H110. Ako te baš zanimaju brojke do nekih 90C u stress testovima si komptno miran jer u praksi bi bile i manje. Dakle mislim da možeš naći neki 4.4 do 4.5Ghz OC.
stavio 1,48 vcore i 1,4 cache. No nije sve u tome puno sam citao tako da sam toga iskljucio dok je cstate ukljucen.
Nekih 2 sata sam potrosio podesavajuci druge postavke recimo napocetku PLL da je na SB postavljen mislim da je to najvise imalo ulogu. Odradio sam intel burn test i score mi je bolji nego ljudima na 4,9 kad sam usporedio score.
danas cu i pokusati naci neku optimalnu voltazu naci ovu sam bubnio, max temp je bila oko 83 u full stress.
stavio 1,48 vcore i 1,4 cache. No nije sve u tome puno sam citao tako da sam toga iskljucio dok je cstate ukljucen.
Nekih 2 sata sam potrosio podesavajuci druge postavke recimo napocetku PLL da je na SB postavljen mislim da je to najvise imalo ulogu. Odradio sam intel burn test i score mi je bolji nego ljudima na 4,9 kad sam usporedio score.
danas cu i pokusati naci neku optimalnu voltazu naci ovu sam bubnio, max temp je bila oko 83 u full stress.
Ne igraj se jer ne znas sta radis, to su debelo previsoki naponi, pogotovo cache. Da ga ostavis sa tim settingsima da radi na malo duze pruge ili bi imao tesku degradaciju ili bi otiso u vjecna lovista. Temperatura ti je 83C? To nije ni blizu full stress, pokreni prime 28.5+ pa javi temperature, ili u aidi oznaci da stressa samo fpu jedinicu.
Cpu-z benchmark ces odvrtit i sa naponom puuuuuno manjim nego sta je potreban da ti cpu bude stabilan, tako da to nije mjerodavno.
ovo neznas sto radis ima smisla, ali opet sve mi je oatalo u glavi od 775 ice, do degradacoje nevjerujem da ce doci.
A sto se tice primea problem jekad ga upalim prebacuje mi na 3,5ghz. cak i na stock postavkama ako znas kako popraviti to javi.
Osim toga rekao sam u prijasnjem postu da cu lagano prema dole ici i proc nestoji na 4,7 zakucan vec je ukljucen stepping tako da samo kad je full load potakne tu voltazu dok jurkam netom i slicno sigurno neradi na 100%% full loadu, tako da degradacija tesko da ce se desiti pokusati cu skinuti zadnju verzoju primea i pokrenuti taj tvoj test i sve ti snimi mpbitelom temp, da se uvjeris ...
ovo neznas sto radis ima smisla, ali opet sve mi je oatalo u glavi od 775 ice, do degradacoje nevjerujem da ce doci.
A sto se tice primea problem jekad ga upalim prebacuje mi na 3,5ghz. cak i na stock postavkama ako znas kako popraviti to javi.
Osim toga rekao sam u prijasnjem postu da cu lagano prema dole ici i proc nestoji na 4,7 zakucan vec je ukljucen stepping tako da samo kad je full load potakne tu voltazu dok jurkam netom i slicno sigurno neradi na 100%% full loadu, tako da degradacija tesko da ce se desiti pokusati cu skinuti zadnju verzoju primea i pokrenuti taj tvoj test i sve ti snimi mpbitelom temp, da se uvjeris ...
Sta ces snimat temperature ako ti radi na 3.5ghz u prime-u?
clock je spustao program realtemp, neznam zasto....probao sam prime najnoviji i stariji odmah se zamrzo jadan. Malo cu surfati netom pogledati temp ostalih, kojima je stabilno, koliko preoporucujes za cache da stavim na 4,4?
Temp su bile oko 75-85 avg, prije nego se zamrzne.
Imaš moćan hladnjak tako da možeš fino clockat CPU. Mislim da ti je optimum postavit napon na 1.25V pa vidi dokle ide stabilno. Inače mislim da ne bi imao problema s temperaturama ni sa 1.3V niti bi štetilo procesoru ali mislim da si sa 1.25V i tim coolerom miran na duge staze. Ako ne ideš preko tih napona onda sigurno ne moraš ni brinuti za temperature pod tim H110. Ako te baš zanimaju brojke do nekih 90C u stress testovima si komptno miran jer u praksi bi bile i manje. Dakle mislim da možeš naći neki 4.4 do 4.5Ghz OC.
Znaci od 1.25V do 1.3 V je sigurna zona preko koje netreba ici tj 4.5 ghz bez po muke mogu dobiti sa tim corsair h110i gtx.
Sta mislis dali bi mogao dobiti mozda 4.6ghz sa 1.3V i da bude stabilan posto je cooler dobar za clokanje mada mozda nema potreba za time i vise manje ovih 4.5ghz ce gurat dosta dosta dugo :)
Evo clokno sam ga na 4.5ghz
Da, s takvim hladjakom je to sigurna zona i ne bih preporučio više od toga za 24/7. Ne može nitko točno znati koji stabilan takt ćeš ti dobit ili netko treći na 1.3V jer to ovisi o više faktora i o njihovoj kombinaciji. To se može saznati za svaku pojedinku kombinaciju samo testiranjem. Ako ti je stabilan na 4.5Ghz sa 1.3V onda probaj spuštat napon dokle ide. Što manji napon to bolje.
Znaci od 1.25V do 1.3 V je sigurna zona preko koje netreba ici tj 4.5 ghz bez po muke mogu dobiti sa tim corsair h110i gtx.
Sta mislis dali bi mogao dobiti mozda 4.6ghz sa 1.3V i da bude stabilan posto je cooler dobar za clokanje mada mozda nema potreba za time i vise manje ovih 4.5ghz ce gurat dosta dosta dugo :)
Evo clokno sam ga na 4.5ghz
Naprimjer ja svoj i7 3770K držim na 4.4GHz premda može i 4.5,4.6,4.7,4.8GHz,zašto ga držim na 4.4GHz 1.21v!?Pa zato što nema bitne razlike i nemam nikakve potrebe za tolikim clockom a i za bilo koji clock poviše 4.4GHz treba mi voltaža preko 1.3v!Tako je sa večinom i7 primjeraka,također ne vidim neki poseban razloga za nepotrebno filovanje struje u procesor!Pogotovo ti imaš noviji i snažniji procesor koji na stocku guta sve živo!!Ja na 1.21v ima sasvim pristojne temperature koje posebno ljeti dolaze do izražaja!!Ne znam jel koristiš procesor u profesionalne svrhe ali ako si samo entuzijast kao večina nas ovdje poslušaj moja savjeti i nađi fini omjer clocka i voltaže!!
Postavi si par OC profila u BIOSU i po potrebi (bench ili bilo što drugo) vrlo brzo dolaziš do željenog overclocka!!
Čitam u novom bugu oc skylake non-k verzija - i5 6400 su digli na 4,5 GHz... Baš me zanima što bi se dalo s i7icom... Trebao bi se malo s tim poigrati.
Mogla bi se pokazati kao jackpot odluka da ne kupim k verziju :)
Sandy se dobro hladi za vrime Battlefielda 4 MP
Uh hladi taj corsair kao frizider