Prijatelj me pitao koji od ova dva procesora je brzi/bolji u igrama, stabilnosti. U konfu planira staviti 2x Radeona 5870 Sapphire Vapor-X, 1x WD Caviar Black 640gb, 1x WD Caviar Green 2tb...
Kojeg da uzme?
Prijatelj me pitao koji od ova dva procesora je brzi/bolji u igrama, stabilnosti. U konfu planira staviti 2x Radeona 5870 Sapphire Vapor-X, 1x WD Caviar Black 640gb, 1x WD Caviar Green 2tb...
Kojeg da uzme?
Ako mu treba radi igrica (najvise) onda mu se vise isplati uzet AMD-a.
AMD je povoljniji ali ako zelis pravu stvar uzmi intel i neces pogrijesit. Govorim iz iskustva jer sam imo jako slicnu konfu
A da jednostavno uzme amd-ovog six core-a?
Kojeg da uzme?
Samo za igre AMD, za ostalo Intel.
A da jednostavno uzme amd-ovog six core-a?
Prodaje li se to? Ajd bar nisi reko Intelovog six core-a jer stvarno neznam sta bi s tim.
sa AMD procom PCI sabirnica nece imati propusnost 16X !!!!!!!! .... vec samo 8x , ako hoces crossfire moras ici na intela i to na 1366 soccket !!
Prodaje li se to? Ajd bar nisi reko Intelovog six core-a jer stvarno neznam sta bi s tim.
sutra u Links dolazi
sa AMD procom PCI sabirnica nece imati propusnost 16X !!!!!!!! .... vec samo 8x , ako hoces crossfire moras ici na intela i to na 1366 soccket !!
neka kupi maticnu koja ima dva PCI-E x16 i gle cuda!!!!!
Phenom II x6 1055T
ma imas i starije maticne koje imaju bar x8/x8 a gubitak stim u odnosu na x16/x16 ti je 1-2fps maksimum
a i ovo za high end ne mora stojati: ja imam x16/x8/x4 slotove (odnosno x8/x8/x4 u CFX) a maticna i nije nesto extra posebno
Trenutno samo intelovi CPU - i mogu iskoristit 2 PCI sučelja na 16x dok to AMD ne moze ( samo 8x , dakle 2 x 8x) ... stavio bih link da znam gdje sam to procitao , a bilo je na mali miliun mjesta ...
Trenutno samo intelovi CPU - i mogu iskoristit 2 PCI sučelja na 16x dok to AMD ne moze ( samo 8x , dakle 2 x 8x) ... stavio bih link da znam gdje sam to procitao , a bilo je na mali miliun mjesta ...
hehe znas li ti koliko ljudi na ovom forumu je imalo i jos ima Crossfire konfiguracije sa AMD procesorima???
hehe znas li ti koliko ljudi na ovom forumu je imalo i jos ima Crossfire konfiguracije sa AMD procesorima???
znam , ma samo kazem sta je bolje , ne isplativije ....
Ovo je recimo AM3 matična sa 2 x PCIx16:
Link
Hoćeš reći da je to neka izmišljotina?
Za takav proc i dvije grafe u crossfireu je grijeh ne uzeti u najmanju ruku 790FX ili novi 890FX chipset, 2x pci-e 2.0 x16 da grafe nemaju usko grlo ni u teoriji
Imam ASRock M3A785GXH/128M
Kojeg da uzme?
Da je samo jedna 5870 preporučio bi ti phenoma bez dvojbe, ali za crossfire mislim da je bolje uzeti i7, jer jednostavno bolje radi s crosfire grafama nego ostali procesori. Je i7 skuplji, al ako ti frend ima za 2x5870 onda ima i za i7.
Mislim da 790FX može imati 2x PCIx16, svi ispod toga rade na x8 u crossfireu.
Par linkova koje sam na brzinu iskopao: wikipedijin i techreport
Mislim da si ti to malo okreno, s1366 može imat 2x16, i AM3 ali mislim da s1156 može imat samo 2x8.
Za autora, ja bi čeko nove x6 procesore jer intel namijerava zamijenit uskoro oba socketa sa novijim (s1156 sa s1155, a s1366 sa s20xx i neče biti međusobno kompatibilni)
Pa je najbolje uzet naj noviji am3 chipset i vijerojatno če oni imat mogučnost da se stavi i proc sa više od 6 jezgri.
Ak ima novaca intel bez dvojbe .U igricama ce biti tu negde mozda na nativnoj cak amd koji frame vise (beznacajno) u svemu ostalom ce mu intel biti bolji.I naravno intelovi chipseti na mbo su puno bolji
Ak slepa s novcima i igre su jedini oblik interakcije sa racunalom onda amd bez razmisljanja
i7 svakako, za igre je isto jer su oba procesora vrlo jaka da zavrte svaku igru na max tako da neces osjetiti razliku izmedu ta dva procesora u igrama, a u ostalim stvarima je intel nesto bolji, tako da intel definitivno. iako je i amd dobar, uz manju cjenu nedobijas znatno sporij ili nekvalitetnij procesor.
Novi Phenom II X6 1055T svakako.
Mislim da si ti to malo okreno, s1366 može imat 2x16, i AM3 ali mislim da s1156 može imat samo 2x8.
Za autora, ja bi čeko nove x6 procesore jer intel namijerava zamijenit uskoro oba socketa sa novijim (s1156 sa s1155, a s1366 sa s20xx i neče biti međusobno kompatibilni)
Pa je najbolje uzet naj noviji am3 chipset i vijerojatno če oni imat mogučnost da se stavi i proc sa više od 6 jezgri.
slazem se i to je potpuno tocno... to sam negdje gore i napisao ... samo 1366 socket !!