Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 611.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Cisto sumnjam da je ijedan koji je isa 5GHz uopce prosao cinebench ili se bootao uopce. Vjerojatno mu treba abnormalna voltaza za to, izbije i ono malo zivota u njemu.

Precision beats power and timing beats speed

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Patrick_cro kaže...
_mark0_69 kaže...

Teško je očekivat da će svaki ići preko 4.9ghz. Ljudi masno zarađuju na takvim procesorima (ako znaju što imaju, naravno).

Zaraduju na budalama, na nicem drugome, neznam tko bi normalan kupio proc samo zato sta ide na 5+ ghz za vecu cijenu nego je normalan proc u ducanu. 

takva ti je situacija sa danasnjim "K" verzijama. Ocito da su malo vise binnani i imaju otkljucan multiplier samo da pokazu i daju poticaja ljudima da su bolji od Non K cipa. Ja imam i5 6400 koji ima cjenovnu razliku od cini mi se 500-600kn naspram 6600K pa ga svejedno stigne. Clocka se jednako dobro. Opravdavam to "ne znam tko bi normalan kupio..." ali to ljudi rade sto ces... 

12 godina

Kloka se tvoj al uz koju cijenu?!? Pola funkcija mu ne radi. Aj reci mi kolike su ti temperature tako naklokanom procesoru a pitanje je kako i druge parametre pokazuje. K je K i nema tu priče, njegov klok je za 24/7 dok kod tvog nikad neznaš.

neda mi se
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
To je za drugi komp!:) svaki moj i5 i i7 su isli na 5+ghz...malo sam u guzvi s poslom jbga nestignem to sve!

Lol, imao si smece od 4790K, koji lazov...

13 godina
protjeran
Jel ti ides redovito kod doktora?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Jel ti ides redovito kod doktora?

Šta upita crni sinko pa to je drug Tile i normalno da ne ide kod doktora jer doktori dolaze kod njega

neda mi se
13 godina
protjeran
Hahaha! On je toliki strucnjak da moze deklarirati neki cpu kao smece! Trebao bi raditi u intelu definitivno nego gubit vrijeme tu na forumu!lp
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Hahaha! On je toliki strucnjak da moze deklarirati neki cpu kao smece! Trebao bi raditi u intelu definitivno nego gubit vrijeme tu na forumu!lp

Sta se pravis, davno smo zakljucili da te sreca nije mazila sa tim 4790K, na koliko si uopce najvise vrtio cinebench 4.6-4.7ghz? 

To sta si ti na urnebesnim naponima bootao u windowse samo govori o tome koliki si levat...

13 godina
protjeran
Tema je i5! Zamaras previse s svojim budalastinama!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Intel i5 Club

Love is in the air 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
7 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Kloka se tvoj al uz koju cijenu?!? Pola funkcija mu ne radi. Aj reci mi kolike su ti temperature tako naklokanom procesoru a pitanje je kako i druge parametre pokazuje. K je K i nema tu priče, njegov klok je za 24/7 dok kod tvog nikad neznaš.

Clocka se uz visestruku nizu cijenu nego K verzije. Ne radi mu integrirana graficka i par instrukcija vezano uz rendering koje nikad ne koristim. Imam dedicated graficku pa sto ce mi integrusa. Temperature su oko 50-55c u AIDA64 i Prime95 (small ftf). Moj clock je tu otkad imam i5 6400 nikakvih BSODova nema niti rusenja. Prica ti ne drzi vodu u ovome slucaju, samo ste ljuti sto jeftiniji procesor parira vasim "K" mezimcima. 

12 godina

Moj K mezimac je star ugrubo 5 godina i sramota je za intel što ga tek današnje i5-ice polako stižu pa po nekim testovima i prestižu (tu mislim na naklokane K modele.

neda mi se
13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Clocka se uz visestruku nizu cijenu nego K verzije. Ne radi mu integrirana graficka i par instrukcija vezano uz rendering koje nikad ne koristim. Imam dedicated graficku pa sto ce mi integrusa. Temperature su oko 50-55c u AIDA64 i Prime95 (small ftf). Moj clock je tu otkad imam i5 6400 nikakvih BSODova nema niti rusenja. Prica ti ne drzi vodu u ovome slucaju, samo ste ljuti sto jeftiniji procesor parira vasim "K" mezimcima. 

Vidim ja ti si otkrio svemir i usparao milijone a teski nedostaci su ti goli k...i onda jos stavis  krasno si poceo! Ljepu buducnost ti zelim na forumu tim stavom!lp

17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Vidim ja ti si otkrio svemir i usparao milijone a teski nedostaci su ti goli k...i onda jos stavis  krasno si poceo! Ljepu buducnost ti zelim na forumu tim stavom!lp

Može konkretno više informacija što se točno gubi klokanjem non K i5ca, osim nemogućnosti korištenja integriranog GPUa?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 15:31 (Prince-Artas).
13 godina
protjeran
Napisao ti je par detalja arnel16 kaj se desava stavljanjem non k biosa! Naravno nije spomenuo da nove ploce s najnovijim biosima to vise ne podrzavaju bez cupanja bios cipa iz ploce!
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Napisao ti je par detalja arnel16 kaj se desava stavljanjem non k biosa! Naravno nije spomenuo da nove ploce s najnovijim biosima to vise ne podrzavaju bez cupanja bios cipa iz ploce!

To što je napisao i nije neki nedostatak u odnosu na dobitke.

13 godina
protjeran
Ima jos hrpa toga sto Ne radi i sto trebas pogasiti da bi to radilo, malo zguglaj ako te zanima ima takoder ogromna baza negativnih ucinaka krepavanja, cudnih lockova i ostalih cudnih problema koji se desavaju! Ja sam s drugom plocom odustao samo iz razloga sto nemogu ocitati tempetature i moram kupovati novi bios cip! Da nebi...
12 godina

U jednom od prošlih časopisa Bug je bila tema o tome šta se gubi al se ne mogu sitit u kojem

neda mi se
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nema jos hrpetina toga, pola toga je stavljeno da vam ne maze toliku sol na ranu jer vas je Intel pokrao za dobranu svotu kako bi vam prodao jedno slovo i mrvu laksi overclock. Nemojte biti toliko bijesni oko toga, svak je imao svoj izbor. Netko je potrosio 2 i nesto tisuce samo na cip dok su drugi dobili i cip i hladenje i RAM memoriju za istu cijenu i ogrebali svoj novcanik na bolji nacin. Ne vjerujem Stjepanje da koristis ista od izgubljenih funkcija a opet Cinebench pokazuje da su nam procesori na istom levelu. Normalno da noviji BIOSi to ne podrzavaju jer su shvatili koji su zajeb napravili, upravo ovo sto govorim da 6400-6500 stignu 500-600kn skuplji model. 

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ima jos hrpa toga sto Ne radi i sto trebas pogasiti da bi to radilo, malo zguglaj ako te zanima ima takoder ogromna baza negativnih ucinaka krepavanja, cudnih lockova i ostalih cudnih problema koji se desavaju! Ja sam s drugom plocom odustao samo iz razloga sto nemogu ocitati tempetature i moram kupovati novi bios cip! Da nebi...

Ocitavati temperature mogu i sa starim i sa novim biosom kojeg sam danas stavio. Ne mislim mijenjati procesor jos dugo vremena jer vidim da nije potrebno (ivy i sandy se jos uvijek dobro drze). I tamo je bilo ljudi koji su cupali Non K cipove u nebesa pa i dan danas uredno rade. Ako mi se ikad ista cudno dogodi, prvo sto cu napraviti je pitati na ovome forumu a ako me pratis jos dosad sa procesorom nisam nista primjetio. Istina, gurao sam ga do granica kad mi se nije htjela bootati (stavio premalu ili preveliku voltazu) i mislim da se svakom to dogadalo jer hardver mora pokazati gdje su mu granice.

Vjerujem da ce se decki slozit sa mnom oko misljenja, a u ostalom da imamo ista misljenja Stjepanje forum ne bi bio ni upola zabavan kao sto je. lp 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 17:53 (Arnel16).
12 godina

Sandy i ivy su išli 400mhz preko maximalnog takta turbo množitelja i još mrvicu dizanjem blck-a il kako se već zove a to je daleko od nebesa. Recimo ja sam i5 3450 diga na čini mi se 4ghz i to je sve što se od njega moglo izvuć. Ako su to OC nebesa onda uživaj.

OC ispod 1GHz ne priznam za OC ali s tim da su sve jezgre, funkcije i instrukcije i dalje operativne. One OC budalaštine kad i7-ici ostave jednu jezgru uključenu pa joj nafrlje struju i dižu ju u nebesa ne priznam.

neda mi se
13 godina
protjeran
Pa i 1366 su se klokali prek bclk, najbolje doba overkloka! Ovaj 1151 je takoder trebao to biti! Steta sto nije, a kome se da prckat i zajebavati oko ploce samo naprijed! Arnel16 kolike su ti temp?
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Pa i 1366 su se klokali prek bclk, najbolje doba overkloka! Ovaj 1151 je takoder trebao to biti! Steta sto nije, a kome se da prckat i zajebavati oko ploce samo naprijed! Arnel16 kolike su ti temp?

Zavisno sto upalim ali sve u svemu ne prelazi 55c. Kad dodem doma cu ga stress testat tako da ne bi ispao lazov.

9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Sandy i ivy su išli 400mhz preko maximalnog takta turbo množitelja i još mrvicu dizanjem blck-a il kako se već zove a to je daleko od nebesa. Recimo ja sam i5 3450 diga na čini mi se 4ghz i to je sve što se od njega moglo izvuć. Ako su to OC nebesa onda uživaj.

OC ispod 1GHz ne priznam za OC ali s tim da su sve jezgre, funkcije i instrukcije i dalje operativne. One OC budalaštine kad i7-ici ostave jednu jezgru uključenu pa joj nafrlje struju i dižu ju u nebesa ne priznam.

vidio sam da su isli i dalje ali nije bitno sada. sto zelim reci je da su jos i danas dovoljni da nafilaju bilo koji GPU, pokrenu bilo koju igricu i odrade neki mali render.

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Moj K mezimac je star ugrubo 5 godina i sramota je za intel što ga tek današnje i5-ice polako stižu pa po nekim testovima i prestižu (tu mislim na naklokane K modele.

I moj još uvijek vrhunski i5 2500K iz 2011 godine veselo kucka u računalu, držim ga na 3.7 ghz i nikakvih problema s njim.

Ne vidim uopće razlog kupiti novi CPU jer ovaj ne mogu prodati po cijeni koliko on vrijedi, a novi mi ne donosi neke puno veće performanse koje bi meni nešto značile u obradi glazbe, videa itd.

Iz zabave sam ga dao na Njuškalo prije godinu dana i stavio cijenu 500kn (nisam ga mislio uopće prodati za tu cijenu).

U mjesec dana su mi se javila dva lika.

Jedan je nudio 400kn a drugi je bio opak.

Rekao je da mi može dati maksimalno 250 kn ali da ga on prvo testira jedno 4-5 dana jer je to (moj proc) već stara "krama", da su odavno izašli novi, tri puta brži Intelovi i AMD procesori ??!!

12 godina
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

vidio sam da su isli i dalje ali nije bitno sada. sto zelim reci je da su jos i danas dovoljni da nafilaju bilo koji GPU, pokrenu bilo koju igricu i odrade neki mali render.

Kažem ti nisu išli priko 400mhz poviše max turbo takta plus još koliko ide blck a to je unajboljem slučaju još 200 mada su to rijetki primjerci mogli.

neda mi se
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Stjepanj, evo prijatelju AIDA64 na desetak minuta mislim da je to dovoljno da CPU dosegne pravilnu temperaturu u loadu. Ambijentalna temperatura je 25c a ventilatori su fiksno namjesteni na otprilike 1000 okretaja osim 200mm upuha koji je na 600 tako da minimaliziram buku i ucinim PC prakticki necujnim. 55c je bilo na ljeto koliko se sjecam... Cak sam i digao voltazu sa uobicajenih 1.32v i svejedno ostaje hladan.

Na slici se vidi kolicina ventilatora jer senzori ne ubrajaju ove koji su na kontroleru spojeni na molex, nisu na maticnu. Isto oko 1000 okretaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 21:48 (Arnel16).

0 0 hvala 2
11 godina
nicky.sl kaže...
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Kažem ti nisu išli priko 400mhz poviše max turbo takta plus još koliko ide blck a to je unajboljem slučaju još 200 mada su to rijetki primjerci mogli.

Moj i7 2600 na sabertooth p67 ploči prije 2 godine sam uspio staviti da radi na 4.3ghz stabilno. Znači, to je nekih 0,8-0.9ghz više od stock frekvencije. Ne znam, zaboravio sam kako sam to radio, podavno je bilo.

9 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
nicky.sl kaže...
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Moj i7 2600 na sabertooth p67 ploči prije 2 godine sam uspio staviti da radi na 4.3ghz stabilno. Znači, to je nekih 0,8-0.9ghz više od stock frekvencije. Ne znam, zaboravio sam kako sam to radio, podavno je bilo.

Da znam da ima takvih cipova ali drzimo se mi teme o i5... 😃

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Pozdrav ekipa, pokusao sam naci pomoc u temi o overkloku intel procesora, ali bez uspjeha pa cu iskusati srecu ovdje.

Prvi put se upustam u overklokanje, puno sam citao i ajmo reci pohvatao dosta toga. Za pocetak sam napravio jednostavan overklok na 4.2 Ghz sa postavljenom manualnom voltazom, ali mi se u toj prici nije svidjelo sto je voltaza cijelo vrijeme konstantna. Nakon malo citanja i raspitivanja naisao sam na temu offseta i koliko sam ja shvatio offset je iznos kojim mozemo regulirati automatsku voltazu koju maticna salje procesoru. Problem kod offseta je sto nije bas linearan tj ako ga postavimo na npr -0.035 to ne mora znacit da ce on konkretno za toliko spustit voltazu, koliko sam shvatio on se cak i ponasa drugacije ovisno o frekvenciji koju postavimo. Konkretno u mom slucaju nakon sto bi manualno postavio voltazu i nakon sto je  doslo do vdropa na 4.2 je sve stabilno radilo na 1.186v (ne sjecam se vise tocno decimala, al znam da je bilo ispod 1.2) pa sam pokusao tu vrijednost u loadu dobiti postavljanjem offseta. Maksimalno sto mi je dopustilo postaviti offset je bilo -0.045, ispod toga se PC nije htio bootati i pri tim postavkama u loadu voltaza iznosila 1.211. Znam da su to male voltaze pri kojima su temperature niske pa nije toliko bitno da li je u loadu 1.186 ili 1.211, ali cilj nije 4.2 vec 4.5 Ghz. Nakon jos istrazivanja naisao sam na LLC postavku za koju sam shvatio da sluzi za borbu protiv vdropa tj da pri vecim opterecenjima salje jos malo dodatne voltaze procesoru. Isao sam tom logikom da bi nize LLC postavke mozda davale manje voltaze pri loadu nego sto daje automatska voltaza pa da u kombinaciji s offsetom dobijem nesto priblizno onim 1.186v. Stvar je u tome sto moja maticna ima samo dvje LLC postavke (normal i high) i cak pri normal daje vece automatske voltaze nego kad LLC postavke ostavim na auto. Moje pitanje je da li postoji jos koja postavka sa kojom se moze utjecati na automatsku voltazu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice