Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 614.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
11 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
dennocro kaže...

moj jadan ne moze preko 4.2 ili ja nisam uspio namjestiti kako treba.

Koliko mu podignes voltazu?4.5ghz bi trebao bez problema da pogura

12 godina
Intel i5 Club

1.25 na 4.3Ghz sam bio stavio voltazu al pri podizanju sustava se samo srusi i vrati na original postavke, pratio sam jedno 5-6 tutoriala bas koji imaju moju maticnu i proc i nikako nisam uspio podesiti kako treba

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 21:58 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dennocro kaže...

1.25 na 4.3Ghz sam bio stavio voltazu al pri podizanju sustava se samo srusi i vrati na original postavke, pratio sam jedno 5-6 tutoriala bas koji imaju moju maticnu i proc i nikako nisam uspio podesiti kako treba

Onda si imao nesrecu da potrefis chip koji se loze kloka tj treba mu dosta napona za veci klok.Moj se drzi na 4.5 ghz sa 1.27V.Dalje nisam isao jer temp dosegnu do 70C.

17 godina
Daj stavi postavke ploce za 4.3ghz da drugi vide kako si to stavio pa mozda se da nesto iskemijat, mozda i ploca overvolta. Treba vidjeti razliku napona u biosu i u win
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Intel i5 Club

veceras cu probati ako stignem, jer radim po cijele dane trenutno pa sam slabo na kompu. ako ne kroz par dana cu staviti sigurno.

temp mi nisu toliki problem jer imam vodeno, pa ga hladi ok a lako stavim jos dva ventilatora na radijator

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i5 Club

danas stigao komp: i5 6600k, asus viii maxsimus ranger z170, corsair vengeance 16 gb 2x8 2666mhz i corsair rm650x 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koji cpu hladnjak koristiš?

15 godina
Intel i5 Club

Koristim hladnjak Thermaltake Firo Silent 12 ....  Ima tko kakvao iskustvo sa tim hladnjakom vrijedi li taj hladnjak sta ili ne? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 15:38 (HELIX.D).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Intel i5 Club

ima li tko kombinaciju i5 6600k i hyper 212 evo ...htio bih ga mozda malo clocknut da vidim kako ce gurat i kako ce se ponasat temperatura...plus to trenutno evo dok pisem temp proca u asus suitu je na 28-35 kako kad u idleu ..u gamingu dolazi do cca 60...jel pametno dizat ga ili cekat bolje dok ne nabavim jos bolje hlađenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobar hladnjak plus CPU koji se ne grije previše jednako možeš clockat. Sve dok si ispod 80C nemaš se šta brinut.

12 godina
neaktivan

Ma možeš to clockat i više nego "malo". Sve ispod 4.5ghz se ni ne računa kao OC, a 212 evo je jedan od boljih zračnih hladnjaka tako da nema frke

17 godina
Dobar je evo ali nije sad jedan od boljih nebih bas rekao. U svom cjenovnom rangu je ok izbor a i tu nije najbolji izbor.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Intel i5 Club

Ispričavam se za offtopic samo bih upitao ako netko želi prodati i5 4460, 4590 ili jači za oko 1000kn (može i g3258 pod račun ako je potrebno) neka se javi na PP.

Još jednom isprika za offtopic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozz svima, zanima me koji je bolji od ova dva procesora Intel Core i3-5005U ili Intel Core i5-5200U, ovako za internet,manji gaming,edit slika i videa,filmove,word,i koji ce mi moci biti duze (moci pokretati ove novije aplikacije, programe, ...)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 20:40 (hardware_01).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
hardware_01 kaže...

Pozz svima, zanima me koji je bolji od ova dva procesora Intel Core i3-5005U ili Intel Core i5-5200U, ovako za internet,manji gaming,edit slika i videa,filmove,word, ...

bolji je 5200u, samo to su ti isti procesori! nema to veze s cistokrvnim i5( no tako je to u mobilnom svijetu)! ako je velika razlika u cijeni uzmi prvi, 700mhz vise ti nece previse ni pomoci ni odmoci!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
hardware_01 kaže...

Pozz svima, zanima me koji je bolji od ova dva procesora Intel Core i3-5005U ili Intel Core i5-5200U, ovako za internet,manji gaming,edit slika i videa,filmove,word, ...

bolji je 5200u, samo to su ti isti procesori! nema to veze s cistokrvnim i5( no tako je to u mobilnom svijetu)! ako je velika razlika u cijeni uzmi prvi, 700mhz vise ti nece previse ni pomoci ni odmoci!lp

A koji ce mi moci duze trajati (pokretati novije aplikacije i programe) ...

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

A drugi ima neznatno jaci igpu i za 700mhz cpu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Pozdrav ekipa,

igram se malo s undervoltanjem ove i5ice na ovoj matičnoj mjenjajući samo fixed vcore voltage. Sve ispod 0.94v se ili ne boota kak spada ili ne boota uopće. 0.95 se čini radi kak spada no sad me muči nešto drugo. Primijetio sam u hwmonitoru i u cpu-z da mi je sad i u mirovanju takt na 3.5ghz ili više a voltaža ta 0.95 se nikad ne mijenja za razliku od scenarija kad sam sve u biosu imao na auto i većinom je voltaža u idleu bila oko 0.727 (tu je clock bio na 800mhz) a u loadu 1.089v.

Jel moguće da imam best of the both worlds, tj. da imam undervoltan cpu na 0.95v u loadu a da mi u mirovanju ostanu speedstep, ova voltaža od 0.727 i downlclockanje? Da ponovim, samo vcore sam dirao, ništa drugo. U oba scenarija su speedstep i ostali C-states na istim postavkama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Mene malo iritira ovaj Turbo Boost, navodno u aplikacijama koje traže jednu jezgru jezgra se treba popet na 3.9ghz, a kad se koriste sve 4 onda je boost 3.6ghz... Sad ponovno igram Stalker C.O.P, i posto je to starija igra koristi samo jednu jezgru na 100% a ostale su oko 6% i onda bi ocekivao da ce ta jedna raditi na 3.9 a ove ostale niže, ali ne rade sve 4 na 3.69 - 3.79, cijelo vrijeme varira između tog. Znam za opciju u biosu da podesim koja jezgra ce na koliko raditi, al tu se gubi onda smisao + neke igre koriste više prvu neke npr. trecu jezgru, tako da mi se ne isplati.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Mene malo iritira ovaj Turbo Boost, navodno u aplikacijama koje traže jednu jezgru jezgra se treba popet na 3.9ghz, a kad se koriste sve 4 onda je boost 3.6ghz... Sad ponovno igram Stalker C.O.P, i posto je to starija igra koristi samo jednu jezgru na 100% a ostale su oko 6% i onda bi ocekivao da ce ta jedna raditi na 3.9 a ove ostale niže, ali ne rade sve 4 na 3.69 - 3.79, cijelo vrijeme varira između tog. Znam za opciju u biosu da podesim koja jezgra ce na koliko raditi, al tu se gubi onda smisao + neke igre koriste više prvu neke npr. trecu jezgru, tako da mi se ne isplati.

ne znam kako je kod skylakea, no kod hase ovisi o ploči

na mojoj asusici bez problema drži pod opterećenjem sve četiri jezgre na maksimalnom turbo clocku od 3,7ghz, dok kod drugog kolege koji ima mislim msi ploču isti proc to nikako ne uspijeva

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 21:22 (picajzla0707).
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

E ljudi koliko je cijena i5 2300 procesora otprilike? zelim da nadogradim malo racunar pa imam gtx 950, 4 GB rama, i ostalo mi malo para za procesor a hocu da je quad, a msm da je to najjeftiniji quad koji mogu naci za moju maticnu, a ako grijesim ispravite me molim vas, maticna mi je 1155 (gigabyte h61m) i ima li neko odma da bi prodao moze postom poslati ako je cijena dobra

0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

lga1155 i5-ica ti zna biti po 600kn na njuski pa do nekih 700-750 non k modeli pa malo njuskaj. Ja sam svog za 550 ulovio.

Ovak nešto:

1.

2.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 16:51 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Hvala puno na odgovoru 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Evo prvi put uzimam intela nakon dosta godina na amd pa se dvoumim između procesora i5 4590T ili i7 2600 u cijeni nije neka velika razlika.Neću niti jedan overclokat.Pored i5 4590T piše 35w pa me zabrinjava tako mala potrošnja zbog performansi.Ako imate na umu neki drugi i5 predložite samo 6600 mi je preskup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

i7 2600,ovaj i5 4590T ima base frequency od 2 GHz sto je premalo za danasnje igre,i7 2600 je 3.4 GHz i 4 jezgre vise sto ti je bolje za nadolazece igre,jedino je taj i5 noviji,no kao sto rekoh premali clock 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

u cijeni su mi i i5 4460 i 4690T što misliš o njima ili i dalje preporučuješ taj i7

14 godina
miholjac18 kaže...

u cijeni su mi i i5 4460 i 4690T što misliš o njima ili i dalje preporučuješ taj i7

Idi na i5 4460.i7 2600 je nešto bolji ali ipak nedostatak ploča za njega i stari chipset pokazuju nedostatke,stoga je bolje ići na noviju haswell platformu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 22:52 (3n3m1).
10 godina
odjavljen
miholjac18 kaže...

Evo prvi put uzimam intela nakon dosta godina na amd pa se dvoumim između procesora i5 4590T ili i7 2600 u cijeni nije neka velika razlika.Neću niti jedan overclokat.Pored i5 4590T piše 35w pa me zabrinjava tako mala potrošnja zbog performansi.Ako imate na umu neki drugi i5 predložite samo 6600 mi je preskup.

Koliki ti je buđet i da li kupuješ idključivo novo ili i rabljeno dolazi u obzir ?

Kad se igra završi i kralj i pješak idu u istu kutiju ...
12 godina
3n3m1 kaže...
miholjac18 kaže...

Idi na i5 4460.i7 2600 je mizerno bolji ali ipak nedostatak ploča za njega i stari chipset pokazuju nedostatke,stoga je bolje ići na noviju haswell platformu.

Mizerno

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Koja je razlika izmedu i5 760 i i5 2500 ili 3350P

Dali se isplati kupit za gejmanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice