Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 577.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ulazim u klub i5 3570{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 0:55 (lGRACINA).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Intel i5 Club
lGRACINA kaže...

Ulazim u klub - i5 3570 {#}

I ja sam prije koji dan ali K model...

Ako uopće postoje K i non-K {#}

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Moj je non K, dosta jeftiniji, isto sve kao i kod K samo sto se nemoze klokati kao k model, kad budes imao vremena daj usporedbe sa onim i7 sto si imao - inace i5 4670k (nasljednik mog i tvog proca po performansama tu negdje sa nasima) pomeo konkurenciju i u intelovom i u amd-ov taboru pogotovo 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
lGRACINA kaže...

Moj je non K, dosta jeftiniji, isto sve kao i kod K samo sto se nemoze klokati kao k model, kad budes imao vremena daj usporedbe sa onim i7 sto si imao - inace i5 4670k (nasljednik mog i tvog proca po performansama tu negdje sa nasima) pomeo konkurenciju i u intelovom i u amd-ov taboru pogotovo 

Frejmovi u BF4 su mi na istim postavkama cca 30% narasli. S tim da je to dosta konzervativna procjena. Mislim da je čak i više! A i7 mi nije radio na defaultnom taktu (2.66) nego na 3.25. Uglavnom - PREPOROD!

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Eto i mene u klubu sa 4690K. {#}

Za sada ga nisam overclockao, ali hoću. Radi pod stock hlađenjem, imam u planovima kupovinu nešto tipa 212 Evo ili nešto u tome rangu.

spešl

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
posebni kaže...

Eto i mene u klubu sa 4690K. {#}

Za sada ga nisam overclockao, ali hoću. Radi pod stock hlađenjem, imam u planovima kupovinu nešto tipa 212 Evo ili nešto u tome rangu.

Prvo nabavi SSD - šteta je da taj stroj ubijaš mehanikom!

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan

I SSD je u planu, ali financijski sam onemogućen trenutno.

spešl
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

uzeo bih i5 4440 haswell, 1150, 84 W, intel hd 4600. sastavljam novo računalo, koju bi matičnu ploču odabrao za ovaj procesor? Može li ovaj proc. odraditi posao graf. kartice, autocad 2d, web, office, filmovi...?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
strike1 kaže...

uzeo bih i5 4440 haswell, 1150, 84 W, intel hd 4600. sastavljam novo računalo, koju bi matičnu ploču odabrao za ovaj procesor? Može li ovaj proc. odraditi posao graf. kartice, autocad 2d, web, office, filmovi...?

Trebao bi moći za web, office, filmovi - a za autocad 2d treba potrazit na netu - iako bi i to trebao moci -

maticna za taj proc - ovisi koliko love zelis dati - imas slabijih modela za cca 400 - 500kn

Link

Ili malo bolje za cca 700kn

Link

Imas i za 1000 i vise kn ali ako koristis samo osnovno nda ce ti i ova za 400 kn biti dobra.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, evo ja sam se nedavno prikljucio forumu posjedujem Intel i5 3gen procesor 3.20 ghz vrlo solidan ivy bridge znaci jako sam zadovoljan :D Jos ova 4gen i 5gen su odlicne !

IpL Support
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Bastardo kaže...
L3gioNAR00 kaže...
Ti si započeo sa ismijavanjem procesora kojeg sam imao a onaj GadO prije i sad ovaj SPanj očito nemogu bit na mir.Nisam potrosio j.ebnih 4.500kn da bi se jedan SPanj sad sprdavao da sam to kupio zbog jednog člana na ovome forumu koji se sprdao sa CPU-om kojeg sam imao.

Skocio si sa q6600 na i5?

Covjece ... pa to je skok ko kad sam ja yebavao po parku, pa onda dobio vozacku pa yebavao po autu. Sad mozes i pristojnije windoze instalirati. Jel primjetis razliku u brzini?

ja sam imao skok sa tog q6600 na ovaj i5 pod moj pc, u bf3 i bf4 multiplayer samo imao skoro 50% razlike u korist i5 !!

nikad pad ispod 60fps, dok sa istim postavkama i istom grafickom (gtx660) bivsi q6600 na 3.2ghz je imao padove i na 20fps!

u drugim igrama (manje vise singleplayer) razlike nisu bile tako drasticne, jer vecina ovisi o grafickoj, dok je kod ovih procesorski vrlo zahtjevnih igara razlika drasticna..

da se nisam uvjerio iz prve ruke, ne bi ni vjerovao, i sam sebe bi uvjeravao kako je moj q6600 jos uvijek jako dobar i ne trebam zamjenu slijedecih 100 godina...

i naravno da se razlika osjeti i opcenito u windowsima, pogotovo kad treba iskoristiti ssd do kraja, jer chipset od q6600 ne podrzava sata3, nego sata2, isti je slucaj i sa usb3 i usb2, ram, itd

edit: a tu je netko nekoga natjerao da kupi nesto? i sad taj netko ne primjeti razliku? hahah

ne znas ko je ludi :D

pa dobro ima nas svakakvih, netko ne vidi razliku izmedu 30 i 60 fps-a, netko ocekuje da ce mu lajkanje po fejsu biti brze za 50% sa novim procesorom i sl. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 12:45 (digitall1982).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
digitall1982 kaže...
da se nisam uvjerio iz prve ruke, ne bi ni vjerovao, i sam sebe bi uvjeravao kako je moj q6600 jos uvijek jako dobar i ne trebam zamjenu slijedecih 100 godina...

On je zamjenio pa i dalje drvi kako je stari q6600 odličan. Možda i bolji od i5 u nekim segmentima...

Freak Show Inc.
12 godina
digitall1982 kaže...

ja sam imao skok sa tog q6600 na ovaj i5 pod moj pc, u bf3 i bf4 multiplayer samo imao skoro 50% razlike u korist i5 !!

nikad pad ispod 60fps, dok sa istim postavkama i istom grafickom (gtx660) bivsi q6600 na 3.2ghz je imao padove i na 20fps!

u drugim igrama (manje vise singleplayer) razlike nisu bile tako drasticne, jer vecina ovisi o grafickoj, dok je kod ovih procesorski vrlo zahtjevnih igara razlika drasticna..

i naravno da se razlika osjeti i opcenito u windowsima, pogotovo kad treba iskoristiti ssd do kraja, jer chipset od q6600 ne podrzava sata3, nego sata2, isti je slucaj i sa usb3 i usb2, ram, itd

Imao sam q6600 kada je tek izasao i kostao kao transplantacija bubrega. Odlican proc ... ali po performansama danasnji NAJJEFTINIJI celeron mu je rame uz rame a upola manji TDP. Da ne spominjem cijenu od 320 kuna koja je DALEEEKOOOO ispod ranga u kojemu se q6600 nalazio. Razlika izmedju q6600 i i5-4690Kje nebo i zemlja u svakom pogledu.

*dobitnik i7-4790K!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 12:52 (Bastardo).
12 godina
protjeran
Intel i5 Club

cek samo malo, vi ste isprdali njegov procesor, pa ste mu izbili hrpu para iz depa, i sad on jadan pljuje po vama sto nije sretan? ili sam nesto od te sapunice propustio u meduvremenu? {#}

mislim stvarno.. kako vas nije sramota trosit tude novce.. ja bi vas sad tuzio da sam na njegovom mjestu {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
digitall1982 kaže...

cek samo malo, vi ste isprdali njegov procesor, pa ste mu izbili hrpu para iz depa, i sad on jadan pljuje po vama sto nije sretan? ili sam nesto od te sapunice propustio u meduvremenu? {#}

mislim stvarno.. kako vas nije sramota trosit tude novce.. ja bi vas sad tuzio da sam na njegovom mjestu {#}

Ma provlačilo se to kroz mnoge teme... Ali tvrdoglav je i nije htio priznati da ima staru furdu u kućištu.

Freak Show Inc.
12 godina
Intel i5 Club

On igra BF4 na ultra postavkama i 60+ FPS sa q6600 i gtx 660 ... a svizac zamotava cokoladu ...

I onda kad kupi dobar stroj i mi ga pohvalimo, on pocne siktat i vrijedjat ... pa mislim stvarno ...

*dobitnik i7-4790K!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 13:07 (Bastardo).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Bastardo kaže...

On igra BF4 na ultra postavkama i 60+ FPS sa q6600 i gtx 660 ... a svizac zamotava cokoladu ...

I onda kad kupi dobar stroj i mi ga pohvalimo, on pocne siktat i vrijedjat ... pa mislim stvarno ...

lol {#} je je,

tako sam i ja igrao na ultra s tom konfiguracijom, ide to naravno.. ALI imas fps od 15 do 90, na sekundu dvije bude preko 40, ovo ostalo su ogromni padovi i skokovi.. dakle neigrivo totalno, bolje kad imas stalnih 25 nego to.. 

a dobro, kao sto sam vec rekao; ima nas svakakvih..

trebate mu rec da je to sto je sad kupio zastarilo i da pod hitno ide kupiti intel i7 5960x

13 godina
Intel i5 Club

Kupih novi 4690k i mislim da je solidan primjerak, evo par crtica

- stabilan clock na 4.6 GHz - max 93 stupnja na 100% loada umjetnim testom, znaci u real life scenariju rijetko ide iznad 50-60 stupnjeva cak i u trenutno najzahtjevnijim igrama, voltaza je 1.2

- max clock 4.9 GHz pri voltazi 1.4 (moglo je 99% i vise, ali nisam htio riskirati :) )

cooler je zracni, Coolink Corator DS sa pastom Arctic Cooling MX-4. 

vrlo vrlo zadovoljan :) i cini mi se da ce biti prilicno future proof i da sam miran bar 5 godina posto ga nijedna igra koju sam isprobao (WoW, Shadow of Mordor, Ryse Son of Rome) ne koristi vise od 30-40% :D

EDIT: a imao sam Q6600, i mislim da je ovo bolje!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 14:26 (Minneyar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Friday kaže...
L3gioNAR00 kaže...
Tema Q6600 na High detaljima je završena za mene pa molim dežurne jazavce da obrate pažnju na taj sitni detaljčić.Anonimusi ste kao i ja prek neta.Godine provedene na ovome forumu nikaj ne znače.Čim nisi ovdje imenom i prezimenom te adresom,anonimus si.OVER.

Ma sve OK - mi smo sretni što si ti došao pameti. Jesi isprobao win 7? Ili 8.1? Preporodit ćeš se u odnosu na XP...

XP je bio dobar, ali sedmica i osmica su jos bolji os-ovi. Definitivno opet skok u pozitivno!

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ivanoman kaže...

Pozdrav, evo ja sam se nedavno prikljucio forumu posjedujem Intel i5 3gen procesor 3.20 ghz vrlo solidan ivy bridge znaci jako sam zadovoljan :D Jos ova 4gen i 5gen su odlicne !

To je super proceosor, on ti u principu radi na 3.6ghz zbog intel turbo boosta - uz to nisam znao da postoji i5 3470K {#} sto ti pise pod moj pc.

16 godina
odjavljen
L3gioNAR00 kaže...
Hvala svima koji su pomogli i odmogli,ponestalo mi maramica od suza radosnica.Hvala najviše onima zbog kojih sam u minusu po tekućem računu jer da nije njih bilo nikada nebi mjenjao legendarni CPU.

Poznavajući tebe - ovaj će te služiti do 2032. godine. A i onda će tjerati sve nove igre na high...

Freak Show Inc.

3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
strike1 kaže...

Trebao bi moći za web, office, filmovi - a za autocad 2d treba potrazit na netu - iako bi i to trebao moci -

maticna za taj proc - ovisi koliko love zelis dati - imas slabijih modela za cca 400 - 500kn

Link

Ili malo bolje za cca 700kn

Link

Imas i za 1000 i vise kn ali ako koristis samo osnovno nda ce ti i ova za 400 kn biti dobra.

pa ulozio bi i u maticnu neke pare(oko 800 kn), s time da možda kupim polovnu s garancijom ili sl., zanima me jos (negdje sam citao nesto ali nisam siguran) koja maticna ploca uz ovaj procesor moze raditi na nacin da ako nije potreban rad graf. kartice nju ne koristi(ugasena je) s ciljem manje potrosnje?

11 godina
neaktivan
strike1 kaže...

Link

pa ulozio bi i u maticnu neke pare(oko 800 kn), s time da možda kupim polovnu s garancijom ili sl., zanima me jos (negdje sam citao nesto ali nisam siguran) koja maticna ploca uz ovaj procesor moze raditi na nacin da ako nije potreban rad graf. kartice nju ne koristi(ugasena je) s ciljem manje potrosnje?

Onda kupi ovu drugu ploču koju sam ti linkao, vezano za ovo ''gasenje grafe'' to ce napravit svaka ploca ako stavis drugu graficku karticu - inace to je regulirano sa Biosom tako da oko toga nemas razmisljanja - ide automacki.

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav svima :)... evo, da se i ja "učlanim" pošto sam prije mjesec dana postao sretni vlasnik i5-4440 :)... prvi dojmovi - očekivane performanse :)... uzeo sam s njim najprije ECS Z87 GANK DRONE matičnu, ali sam kasnije bio u mogućnosti nabaviti i novu MSI Z97 MPOWER matičnu namjenjenu overclocking :), pa sam uzeo i nju :)... uz to 8 GB DDR3 i Sapphire R9 280x Dual-X, i nema igre koju ne "vrti" na maximalnim "settings"-ima... i sve radi k'o urica :)... btw, ako nekom treba ova matična od ECSa, pod garanacijom je, a pošto mi više netreba, na prodaju je, pa se javite na PM ako nekome treba.. dajem je u pola cijene, stvarno mi je sada višak... ili neka zamjena za HDD, DDR3, ili sl...

Što se tiče konf-e, do sada sam uvijek uzimao AMDa, zadnji je bio AMD X4 955 BE, i sada sam se prebacio na Intelovu platformu, i čnini mi se da neću požaliti :)...

Puno pozdrava svima iz Zadra...

W4nted008
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 16:38 (nenoxx).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Minneyar kaže...

Kupih novi 4690k i mislim da je solidan primjerak, evo par crtica

- stabilan clock na 4.6 GHz - max 93 stupnja na 100% loada umjetnim testom, znaci u real life scenariju rijetko ide iznad 50-60 stupnjeva cak i u trenutno najzahtjevnijim igrama, voltaza je 1.2

- max clock 4.9 GHz pri voltazi 1.4 (moglo je 99% i vise, ali nisam htio riskirati :) )

cooler je zracni, Coolink Corator DS sa pastom Arctic Cooling MX-4. 

vrlo vrlo zadovoljan :) i cini mi se da ce biti prilicno future proof i da sam miran bar 5 godina posto ga nijedna igra koju sam isprobao (WoW, Shadow of Mordor, Ryse Son of Rome) ne koristi vise od 30-40% :D

EDIT: a imao sam Q6600, i mislim da je ovo bolje!

U vezi overclocka ovog procesora, zar nije 93 stupnja previše u max loadu, negdje sam pročitao da treba biti maximum 82C  (fkt nezz, noob sam za ove stvari) ?

I koji je stock voltage za ovaj proc. pri 3,5 GHz ?

10 godina
Intel i5 Club

Naravno da je previše! Haswell is too hot, ali ima jaku jezgru koju osobno ne bih nikad tjerao iznad 4ghz, što je i samo od sebe previše. Ali za uraditi neki bench ok. 

Hejjjjj
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Naravno da je previše! Haswell is too hot, ali ima jaku jezgru koju osobno ne bih nikad tjerao iznad 4ghz, što je i samo od sebe previše. Ali za uraditi neki bench ok. 

Ma gore navedeni proc. se da inače uredno naštelat preko 4,0 ghz, i nije hasswell nego Devils Canyon.

znači recimo ja oc taj procesor, i testiram ga u Intel XTU ili sličnom programu, preko kojeg celzijusa mi ne bi smjela prelazit temperatura u max loadu?

11 godina
neaktivan
ZagrebMetropola kaže...
Chico12 kaže...

Ma gore navedeni proc. se da inače uredno naštelat preko 4,0 ghz, i nije hasswell nego Devils Canyon.

znači recimo ja oc taj procesor, i testiram ga u Intel XTU ili sličnom programu, preko kojeg celzijusa mi ne bi smjela prelazit temperatura u max loadu?

82 je vrh - kako si gore napisao

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
12 godina
protjeran
ZagrebMetropola kaže...

stvarno?{#}

http://ark.intel.com/search/advanced?s=t&FamilyText=4th%20Generation%20Intel%C2%AE%20Core%E2%84%A2%20i7%20Processors&CodeNameText=haswell

http://wccftech.com/intel-haswell-refresh-processors-codenamed-devils-canyon-launching-mid-2014-unlocked-design-improved-tim/

kaj se tice temperature cpu ce nakon 90°c+ poceti smanjivati mnozitelji ili automatski ugasiti radi zastite cpu-a!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 2:29 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Imam pitanje.

U BIOS-u sam stavio Turbo Boost na enabled no pod opterećenjem frekvencija ide do 3.7GHz, a ne do 3.9GHz kao što bi, po Intelu, trebala.

Zašto?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice