koji je brži od ova dva proca općenito i koji se bolje kloka?koji je isplativije kupit na kraju krajeva?jel asusova P5K ploča dobar izbor za ovaj intelov proc?sastavljam frendici komp pa me zanima vaše mišljenje?
Intel dual core E2180 ili amd athlon64 x2 4200+
- poruka: 28
- |
- čitano: 5.489
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Intelov je bolji i PUNO bolje se clocka.
Za OC bi bilo bolje uzet Gigabyte ploču ak se mene pita
da znam da su gigabyte ploče super za klok samo tamo gdje će ona t kupovat nemaju te ploče.nude samo asus tako da sam mislio tu uzimat jer je P35 chipset na njoj a vidim da ima fićera isto dosta.kasnije može ubost nešto jače ako bude trebalo.uglavnom je li ta ploča pogodna za klokanje to me zanima?
Smijem li pitati zašto se izbor svodi baš na ta dva procesora? Cjenovni prag? Ja bi se probao ako je ikako moguce rastegnuti do E4400 ili AMD 5000+ Black Editon koji ima otkljucani mnozitelj...
svodi se zato što ona ima 4400 kuna na raspolaganju pa sam to uspio ugurati u taj cjenovni prag.jednostavno sam htio dobru ploču koja je spremna za nadogradnje kasnije jer ona ne mjenja baš često komp a taj proc je navodno odličan za klokanje tako da sam to odlučio stavit.kasnije nije problem ugurat neki quad core.
Ajde ti fino napiši šta sve trebaš za tih 4400 kunića pa ćemo već nešto dobro složit
www.genelec.ba odi tamo i skini cjenik.pa mi reci šta da sastavim za te pare curi. znači budžet je 4500 kuna.imaj na umu da komp neće služit za igranje.e da jedna marka ti je 3.7 kuna tako da znaš.
Intel
imaš monitor ili i to treba?
Trebaš i tipkovnicu i miša?
ovako:
CPU INTEL DualCore E2180 2.0 GHz 1MB, 800FSB, LGA775, BOX 127
DDR2 512 MB DDR2-800 CL5 KINGSTON x2 46
HDD 320 GB,WD3200AAKS,SATA-300,16MB/7200rpm 127
DVD RW Pioneer DVR-115D-BK 20X bulk black 47
Club3D CGNX-GS842 NV8400GS 512MB DX10 GDDR2 CRT+DVI 450/800 88
Tu još treba matična, kučište i neznam dal trebaš monitor i tipkovnicu i miša al ovo košta 432 Marona a na raspolaganju su oko 1200 tak da bi se možda čak i jači proc dao uzet.Zavisi od ostalih cijena.Sa matičnom ti nemogu pomoć jer Asrocku ne vjerujem i neda se dobro OC a Asus nepoznam toliko da bi mogao nešto preporučit.Al moralo bi ići
sve mi treba.znači u tu cjenu mora ući monitor,tpkovnica,miš i 2.1 zvučnici.
www.genelec.ba odi tamo i skini cjenik.pa mi reci šta da sastavim za te pare curi. znači budžet je 4500 kuna.imaj na umu da komp neće služit za igranje.e da jedna marka ti je 3.7 kuna tako da znaš.
vidi gore otprilike ovo+još kaj dodatno treba,ak je dost love
Čudan je to dućan.Nemaju puno toga
ma to ti govorim u mostaru je loša ponuda hardweare-a nije to links u kojem možeš kupit sve živo.tak oda sam ograničen izborom.nego moraš izvuć najbolje što se može iz toga.komp ponavljam slažem frendici koju igre ne zanimaju tak oda može grafa najjadnija koja postoji.
jel ok onaj monitor samsung 940n 19"?
koji je brži od ova dva proca općenito i koji se bolje kloka?koji je isplativije kupit na kraju krajeva?jel asusova P5K ploča dobar izbor za ovaj intelov proc?sastavljam frendici komp pa me zanima vaše mišljenje?
Khm ovo je gotovo pa nemoguca misija. Financijiski smo jako ograniceni a sam asoritiman(izbor) ducana je katastrofalan. I kad se uzme u obzir da je potrebno slozit citavu konfiguraciju uf
Stvarno nisam pametan i nemogu slozit nešto "normalno" ali evo dat cu ti par smjerica i ono kako sam ja gledo što bi izabrao:
-Probaj navuci u tu konfiguraciju E6750, i neku najjeftiniju plocu (glavno da podrzava procesor) Sumnjam da ce ona nešto klokati i sl.
-Ako se pitaš zašto E6750 negdje si spomenuo da bi se kasnije išlo na quad cemu? Pa sumnjam da ce i E6750 svakodenvno u potpunosti iskorištavati. Samo si naveo da se nece igrati tako a nekako sumnjam da radi u zahtjevnim programima.
(Video obrada,dekodiranje, CAD i sve te picajzle....)
-Grafu si i sam naveo da bude najjetinija tako da...
-Monitor to su sve LG monitori (zalomi se i pokoji samsung) sa TN matircom tako da razlike medu njima su minimalne i sumnjam da ceš pogriješiti kojega kod da odabrao.
-Ram jedna plocia od 1GB ako ostane ubaci još jednu.
Tako nekim putem bi ja išao + napajanje i kucište.
nemoguće da ubacima taj proc E6750.skup je jako a onda bi moro izbacit pola komponenti tako da ne bi imo cjeli komp nego pola kompa.mislim da je pametnije kupit u startu bolju ploču tako da je mirna kasnije.isto tako ram,stavio bi 2 gb odma rama jer memorija nije nikad jeftinija bila tako da 2 gb kingstone na 800 mhz košta 90 kerma a to je 300 i kusur kuna.idem sad tamo da mi sastave.hvala puno na savjetima.
na kraju sam uzeo :
mbo: asus P5B 965 chipset
cpu: intel dual core E2180
ddr2 2 gb kingstone @800 mhz
gpu: nvidia geforce 8500 gt 256 mb ram
hdd:160 gb western digital sata2 8 mb keša
lcd samsung 19" SM 940N
logitech miš optički i tipkovnica
kućište neko frontier
power line 450 watti napajanje 20 ampera na 12+ voltnom railu
logitech S220 2.1 zvučnici
to je ono što je bilo ponuđeno u dućanu a sve je koštalo 1271 km ili 4702 kune
uf stari , ta grafa i proc ti i nisu baš nešto =D
vidim da nisi u toku pa da te uključim.limit je bio 4500 kuna s tim da računar nema neku specifičnu namjenu nego da može općenito služit za sve osim za neko napredno igranje.
Proc je dobar, al grafu si fulo. Da pogodim, sigurno su ti je oni preporučili??
Čovjek je vec kupio konfiguraciju i gore je napisao šta je kupio tako da je sad kasno za bilo kakve savjete i besmisleno sad išta pisati FFS!
8500 GT je grafa koja je slabija od 6600GT. Postoje neke verzije 8500GT koje su se mogle u nebesa klokat, puno vise od ocekivanog a opet postoje verzije koje su išle tek kojih 20mhz na GPU gore.
Inace, sa tom grafom ces sve moci igrati, sve malo starije ce ici vise manje ok ali npr Crysis ces igrat sve na low na eto za utjehu mozda na 1024 rez sa nekim stvarima ukljucenim...eto i fizika i sound ce ici na very high lol.
Sa tom grafom neces imati problema. Ako si ciljao na malo skulju verziju od oko 550kn (ima i od 390) radje bi isao na Ati X1950GT jer je cijena vise manje ista. Puno je bolja osim sto nema podrsku sa shader 4.0 i DX 10, no to nije vazno jer ni 8500 GT nemoze prikazati dx 10 kako treba.
AMD 4000 X2 je dobar procesor, samo nemojte govorit da je ovaj 3 puta bolji je je to glupost. Radi na 2,0ghz a moj frend ga drzi na 2.6ghz eto oznaka 5000 ili 5200 i stabilan a ide jos gore.
Intela necu komentirat jer ne znam previse o njemu.
Pa dobro, necemo sad pretjerivati.
8500GT je bolja od 6600gt, koliko, dalo bi se raspraviti.
Pricam o ddr2 verziji, ddr3 verzija je u rangu 7600gt,
OC potencijal je ogroman, i to je mogu cak i reci pravilo.
Ona koju sam ja imao je isla sa 450 na 720mhz., poprilican oc.
Osobno, a ni na netu nisam vidio niti jednu koja je isla tako lose kako si ti naveo - 20MHz+, tako da u to i sumnjam, da ne kazem da nisi u pravu .
I da, kakve ovo veze ima s temom?
s obziom da ta cura igra tetris i takve igre mislim da će joj biti sasvim dostatna ta grafa.verzija koju sam ja izabrao je sa ddr2 memorijom.koštala je isto koliko i 8400gs sa 512 rama(koja je neupotrebljiva na tom čipu) za iste pare tako da sam tu uzeo.oni mi nisu ništa preporučili nego sam ja sve sam izabrao jer se jedino to uklapalo u njezin budžet.dućan je loš tako da nemaju baš neki izbor komponenti tako da je stvarno teško nešto extra uzet.ja osobno kad kupujem komp odem u links jer sam u zagrebu svako malo.
hvala svima vama na savjetima u svakom slučaju.
Pa dobro, necemo sad pretjerivati.
8500GT je bolja od 6600gt, koliko, dalo bi se raspraviti.
Pricam o ddr2 verziji, ddr3 verzija je u rangu 7600gt,
OC potencijal je ogroman, i to je mogu cak i reci pravilo.
Ona koju sam ja imao je isla sa 450 na 720mhz., poprilican oc.
Osobno, a ni na netu nisam vidio niti jednu koja je isla tako lose kako si ti naveo - 20MHz+, tako da u to i sumnjam, da ne kazem da nisi u pravu .
I da, kakve ovo veze ima s temom?
AMD je jaci!
AMD mi je pri srcu, al ovdje ipak Intel pobjeđuje