Intel core i3 3220 vaša iskustva

poruka: 63
|
čitano: 23.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Intel core i3 3220 vaša iskustva
rambox kaže...
juice21 kaže...

sve mi se cini da je cijela linija Buldozer procesora cisti promasaj :S Nažalost

Nisi uopče shvatio poantu izgleda,{#} ko drugo svijet se ne vrti samo oko igrica to je odavno poznato procesori se koriste za puno korisnijih stvari.FX procesori su Serverska CPU koncepcija na Desktopu, puno Threads(nešto lošije performanse po jezgri) ali tamo di ih ne moš sve iskoristit u nekom programu performanse su manje tak to ide.{#}

Za koju godinu če jedan prvi stari, 8 Threads FX proc bit puno bolje iskorišten neko kaj je to danas bez greške.Ono kaj je sad besposleno i neiskorišteno, kasnije če bit itekak dobro iskorišteno dana ima dosta programa koji odlično rade sa 8 Threads u praksi ali još uvjek premalo normalno.{#}

Prema igricama se procesori ne ravnaju, i to nije jedino pravilo u praksi recimo uzmimo i3 2240 i FX-8120 jer su im trenutne cijene vrlo slične oko 1200kn.Intel proc je bolji u igricama kaj drugo, itekako bolji ali to ne znači da na FX-8120 ne moš igrat igrice ugodno moš itekako malo ga klokneš recimo na 3.8ghz i nema frke.Sa FX-8120 moš radit ono kaj je na tom i3 procu teško izvedivo, tj išlo vrlo sporo u praksi uglavnom to je nebuloza jer taj proc ima samo dvije fizičke jezgre.

Da bi bilo jasnije u praksi, u kompu imaš vrlo brz Intel SSD od 250gb i FX-8120 na kojem sa 4 Threads dekodiraš neki video u pozadini nema žurbe jel.Na sljedeča 2 Threads moš koristit virtualnu mašinu, znači vrti se recimo LInux MInt nekaj isprobavaš u njemu itd znači operativni sistem u pozadini radi u Virtualnoj mašini. Na kraju nam preostane još 2 Threads, kaj drugo i na njima moš normalno surfat po internetu u međuvremenu dok je sve ovo zaposleno u pozadini kaj drugo.Normalno posebna napomena jel, za ovakvu siuaciju u praksi treba bit  vrlo brz SSD, i onda to radi bez frke uglavnom ta količina posla ili takav Multitasking na i3 procu je nemoguča misija prve klase na kubik.

I kaj sad onda na kraju reč jel, i3 proc je sranje zato kaj takav Multitasking ne može odradit nikako u takvoj konfiguraciji.Normalno i3 proc nije sranje super je za igrice(samo sa posebnom grafom), i za ostalo kaj treba ali za ovakav Multitasking koji mnogi u praksi itekako rade i3 je nula bodova to sigurno.

Ja recimo uopče ne igram igrice, ali da ih i igram opet bi uzel FX-8120 da mi neko kaže nudim ti badave koji češ proc izabrat ne bi nit sekunde razmišljal.S obzirom da oba proca taj i3 3240 i FX-8120 koštaju isto, s mjeseca se vidi da FX nudi više u raznim situacijama osim u igricama normalno. Kak sam rekel pa nečemo samo po igricama sudit procesore, zar ne i3 je za igrice super ali za odradit dost posla istovremeno i u pozadini FX proc je car i to je to tak stoje stvari u praksi.{#}

normalno da se snaga procesora ne ravna po igricama... daleko od toga... ni sam ne znam kad sam zadnji put zaigrao neku igricu... mislim da je to bio fallout prije cca 3 godine... vjerujem da i3 moze neki laksi multitasking odradit bez problema, a zato sam ga i uzeo... necu se bavit ni programiranjem, ni obradom slike, fotoshop ... najvjerojatnije samo obrada video s power directorom 10 i to ne nesto pretjerano ... ne kazem da su Buldozeri sranje, vec kazem da bih prije uzeo X6 phenoma nego x8 buldozera zbog puno vise snage po jezgri... sest jezgri je u danasnje vrijeme i vise nego dovoljno, a bit ce i za narednih nekoliko godina ... uglavnom ... debeli out topic :D

13 godina
neaktivan

Kupio sam taj i3 3220 prije nekih 2 tjedna. Odlican procesor, nemam zamjerke niti jedne, osim sto mi je sad hladno u sobi budući da se ne grije dovoljno :D

trenutno ga koristim s integriranom grafikom, a za jedno 10-ak dana cu vjerojatno kupit hd7850, pa javim kako radi u zahtjevnijim igrama :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rambox kaže...
juice21 kaže...

sve mi se cini da je cijela linija Buldozer procesora cisti promasaj :S Nažalost

Nisi uopče shvatio poantu izgleda,{#} ko drugo svijet se ne vrti samo oko igrica to je odavno poznato procesori se koriste za puno korisnijih stvari.FX procesori su Serverska CPU koncepcija na Desktopu, puno Threads(nešto lošije performanse po jezgri) ali tamo di ih ne moš sve iskoristit u nekom programu performanse su manje tak to ide.{#}

Za koju godinu če jedan prvi stari, 8 Threads FX proc bit puno bolje iskorišten neko kaj je to danas bez greške.Ono kaj je sad besposleno i neiskorišteno, kasnije če bit itekak dobro iskorišteno dana ima dosta programa koji odlično rade sa 8 Threads u praksi ali još uvjek premalo normalno.{#}

Prema igricama se procesori ne ravnaju, i to nije jedino pravilo u praksi recimo uzmimo i3 2240 i FX-8120 jer su im trenutne cijene vrlo slične oko 1200kn.Intel proc je bolji u igricama kaj drugo, itekako bolji ali to ne znači da na FX-8120 ne moš igrat igrice ugodno moš itekako malo ga klokneš recimo na 3.8ghz i nema frke.Sa FX-8120 moš radit ono kaj je na tom i3 procu teško izvedivo, tj išlo vrlo sporo u praksi uglavnom to je nebuloza jer taj proc ima samo dvije fizičke jezgre.

Da bi bilo jasnije u praksi, u kompu imaš vrlo brz Intel SSD od 250gb i FX-8120 na kojem sa 4 Threads dekodiraš neki video u pozadini nema žurbe jel.Na sljedeča 2 Threads moš koristit virtualnu mašinu, znači vrti se recimo LInux MInt nekaj isprobavaš u njemu itd znači operativni sistem u pozadini radi u Virtualnoj mašini. Na kraju nam preostane još 2 Threads, kaj drugo i na njima moš normalno surfat po internetu u međuvremenu dok je sve ovo zaposleno u pozadini kaj drugo.Normalno posebna napomena jel, za ovakvu siuaciju u praksi treba bit  vrlo brz SSD, i onda to radi bez frke uglavnom ta količina posla ili takav Multitasking na i3 procu je nemoguča misija prve klase na kubik.

I kaj sad onda na kraju reč jel, i3 proc je sranje zato kaj takav Multitasking ne može odradit nikako u takvoj konfiguraciji.Normalno i3 proc nije sranje super je za igrice(samo sa posebnom grafom), i za ostalo kaj treba ali za ovakav Multitasking koji mnogi u praksi itekako rade i3 je nula bodova to sigurno.

Ja recimo uopče ne igram igrice, ali da ih i igram opet bi uzel FX-8120 da mi neko kaže nudim ti badave koji češ proc izabrat ne bi nit sekunde razmišljal.S obzirom da oba proca taj i3 3240 i FX-8120 koštaju isto, s mjeseca se vidi da FX nudi više u raznim situacijama osim u igricama normalno. Kak sam rekel pa nečemo samo po igricama sudit procesore, zar ne i3 je za igrice super ali za odradit dost posla istovremeno i u pozadini FX proc je car i to je to tak stoje stvari u praksi.{#}

FX-8120 je dobar procesor, ali ne moze se niposto uspoređivati s i3 3220. 

FX-8120 konfiguracija kosta barem 1000kn - procesor je 300kn skuplji, treba barem 200kn skuplje napajanje i barem 300kn skuplja maticna + cooler za cca 300 kn ako se misli klokat.

I uz tu cijenu razlike FX-8120 ne nudi nista vise od i3 3220 za jednog prosjecnog korisnika, cak je sporiji i trosi vise struje, jedina mu je prednost profesionalnim korisnicima i u serverima.

Nije da sam neki fanboy intela, ali FX 8120 nikako nije isplativ jednom prosjecnom korisniku kojem PC sluzi za surfanje, multimediju, gaming i neke blaze profesionalne programe...

15 godina
Toxx kaže...

Kupio sam taj i3 3220 prije nekih 2 tjedna. Odlican procesor, nemam zamjerke niti jedne, osim sto mi je sad hladno u sobi budući da se ne grije dovoljno :D

trenutno ga koristim s integriranom grafikom, a za jedno 10-ak dana cu vjerojatno kupit hd7850, pa javim kako radi u zahtjevnijim igrama :D

ajd obavezno stavi rezultate testova. bas me zanima. možes i u ovu temu. Meni komp stiže iduci tjedan... također bez grafičke ... daj mi reci dal si ga išta pokušao klokat ? prije svake osude na to pitanje dajem do znanja da znam da ima zaključan multi i da se jedino može malo klokat preko BCLK-a. Dal si pokusao, dal uopce ima smisla ? ... a s ovim gore se apsolutno slažem ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 15:23 (juice21).
13 godina
neaktivan
juice21 kaže...
Toxx kaže...

ajd obavezno stavi rezultate testova. bas me zanima. možes i u ovu temu. Meni komp stiže iduci tjedan... također bez grafičke ... daj mi reci dal si ga išta pokušao klokat ? prije svake osude na to pitanje dajem do znanja da znam da ima zaključan multi i da se jedino može malo klokat preko BCLK-a. Dal si pokusao, dal uopce ima smisla ? ... a s ovim gore se apsolutno slažem ...

Mnozitelj je zakljucan ali sam u nekim testovima vidio da se moze klokat BCLK-a, nisam probao jer nemam nikakve potrebe za tim a i maticna mi nije bas neka pa ne bih riskirao s tim.

15 godina
Toxx kaže...
juice21 kaže...
Toxx kaže...

Mnozitelj je zakljucan ali sam u nekim testovima vidio da se moze klokat BCLK-a, nisam probao jer nemam nikakve potrebe za tim a i maticna mi nije bas neka pa ne bih riskirao s tim.

koju matičnu imaš ?

17 godina
Toxx kaže...

FX-8120 je dobar procesor, ali ne moze se niposto uspoređivati s i3 3220. 

FX-8120 konfiguracija kosta barem 1000kn - procesor je 300kn skuplji, treba barem 200kn skuplje napajanje i barem 300kn skuplja maticna + cooler za cca 300 kn ako se misli klokat.

I uz tu cijenu razlike FX-8120 ne nudi nista vise od i3 3220 za jednog prosjecnog korisnika, cak je sporiji i trosi vise struje, jedina mu je prednost profesionalnim korisnicima i u serverima.

Nije da sam neki fanboy intela, ali FX 8120 nikako nije isplativ jednom prosjecnom korisniku kojem PC sluzi za surfanje, multimediju, gaming i neke blaze profesionalne programe...

Jesi ti uopče pročital kaj sam napisal,{#} ono opširnije izgleda da nisi a ne znaš niti cijene točne u dučanu dakle šta sad onda.Ja sam usporedil i3 3240 te FX-8120, kaj ne iako ti imaš i3 3220 no nebitno sad samo gledaj usporedbu cijene to je ono bitno.{#}

http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x8-8120-3140ghz-16mb-125w-am3-box/50692

http://www.protis.hr/products/details/procesor-intel-core-i3-3240/61307

Ko drugo za FX-8120 ne treba skupo i jako napajanje, a niti neka skupa matična ploča njega tjera i ovo moje napajanje bez frke a kaj se tiče klokanja ne moraš ga kloknut do daske.Dost je da ga klokneš na defolt CPU naponu, pa kolko dobiješ i to je to a ide na 3.8 ghz bez frke u toj situaciji. Znači nisi povečaval stock CPU napon, to je bitno a dobio si sa 3.1ghz na 3.8ghz i onda nema velike potrošnje u praksi to sigurno.Za to ti ne treba nikakav poseban hladnjak za 300kn, niti blizu jedan CH Hyper 212 Plus ili ovaj moj Spire to ohlade bez frke to se zna.{#}

Nisi skužil poantu svega i te moje usporedbe,{#} u mojem prijašnjem postu FX-8120 odradi posel istovremeno koji i3 može samo sanjat to su kruške i jabuke.Nema jedinstvenog prosječnog korisnika, ko traži ozbiljniji MUltitasking na i3 može zaboravit tak to ide u praksi. Svaki proc ima svoju namjenu u praksi, ovisi kaj kome treba i3 je bolju u igricama i situaciji gdje se koriste samo 4 Threads u nekom programu.No FX je puno bolji alat u svim drugim situacijama, gdje se koristi ozbiljan MUltitasking istovremeno. Ne može se i3 sa svoje dvije fizičke jezgre, uspoređivat sa FX-8120 koji ima 8 pravih manjih jezgri ili Threads u situaciji gdje je potreban ozbiljan Multitasking to je ko da uspoređuješ šepavo magare sa rasnim Konjem u takvim situacijama.{#}

FX-8120 defolt CPU napon, na kojem se može kloknut na 3.8ghz bez problema i onda nema ogromne potrošnje FX-8120 defolt CPU napon, na kojem se može kloknut na 3.8ghz bez problema i onda nema ogromne potrošnje
http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
Toxx, dal ti je uključen i HT (2C/4T) ? Negdje sam procitao da to cak i loše utječe na performanse procesora? Navodno izaziva trzanje u igrama ... između ostalog ....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Slažem se da je jedan i3 3220 odličan i taman CPU za prosječnog korisnika. Koliko sam ja vidio po svime recenzijama 5800K i i3 3220 su istih performansi kad se gleda ukupna slika otprilike. Trinity ima 3 puta bolju grafu integriranu a i3 puno manje troši. Ali uspoređivati jedan i3 i FX 8120 nema veze sa pameću moj kolega mladi. Tebi je jedina referenca igranje igara, ali ni tu na 1080p gamingu i3 nije bolji od FX-a nešto posebno. U većini igara je razlika neprimjetna, u nekima je bolji FX, u starim igrama koje nisu čule za više od dvije jezgre je bolji i3. U ostalim modernim aplikacijama je i3 daleko iza jednog FX 8120 CPU-a. Svaki FX 8120 ti ide manje više na 4.0Ghz sa 1.3V, što ne zahtjeva niti jako napajanje, niti neko hlađenje, i kao takav je miljama ispred i3. FX 8120 na 4.0Ghz i i5 Sandy na 4.0Gzhz su rame uz rame ovisno o aplikaciji. Ti onda hoćeš reći da je i3 isti kao i i5 2500K ??? Izbor je godinama i dalje kristalo jasan. Tko nema novaca na bacanje jedan Phenom II X4 965 košta 717 kn keš u Protisu. Taj CPU ide 90% na 4.0Ghz ( isto tako ti netreba uopće neko jako napajanje i treba ti cooler od 200 kn da netrpiš buku od stock sranja ) sa normalnim naponom, i kao takav je best buy i dan danas i točka. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 1:11 (itomic009).
14 godina
juice21 kaže...
Toxx, dal ti je uključen i HT (2C/4T) ? Negdje sam procitao da to cak i loše utječe na performanse procesora? Navodno izaziva trzanje u igrama ... između ostalog ....

Šta bi mu ostalo da isključi HT ???? 

15 godina
neaktivan

to su nebuloze -vidim da ima likova koji samo za gejming kupuju višejezgrene procesore--to je samo bacanje novca..rađe razliku love skemijati za jaču grafu...

Što ga više lome-to ga više volim!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
itomic009 kaže...

Slažem se da je jedan i3 3220 odličan i taman CPU za prosječnog korisnika. Koliko sam ja vidio po svime recenzijama 5800K i i3 3220 su istih performansi kad se gleda ukupna slika otprilike. Trinity ima 3 puta bolju grafu integriranu a i3 puno manje troši. Ali uspoređivati jedan i3 i FX 8120 nema veze sa pameću moj kolega mladi. Tebi je jedina referenca igranje igara, ali ni tu na 1080p gamingu i3 nije bolji od FX-a nešto posebno. U većini igara je razlika neprimjetna, u nekima je bolji FX, u starim igrama koje nisu čule za više od dvije jezgre je bolji i3. U ostalim modernim aplikacijama je i3 daleko iza jednog FX 8120 CPU-a. Svaki FX 8120 ti ide manje više na 4.0Ghz sa 1.3V, što ne zahtjeva niti jako napajanje, niti neko hlađenje, i kao takav je miljama ispred i3. FX 8120 na 4.0Ghz i i5 Sandy na 4.0Gzhz su rame uz rame ovisno o aplikaciji. Ti onda hoćeš reći da je i3 isti kao i i5 2500K ??? Izbor je godinama i dalje kristalo jasan. Tko nema novaca na bacanje jedan Phenom II X4 965 košta 717 kn keš u Protisu. Taj CPU ide 90% na 4.0Ghz ( isto tako ti netreba uopće neko jako napajanje i treba ti cooler od 200 kn da netrpiš buku od stock sranja ) sa normalnim naponom, i kao takav je best buy i dan danas i točka. 

e da je bilo 955 BE u Vacomu uzeo bih ga, ali vise ga uopce nece dobivat... to mi je bio prvi izbor... covjek mi je sugerirao na fx 4100 (cini mi se), ugl "četverojezgreni" i pogledao sam recenzije i rasprave na milijun foruma i svi kazu da se to ne kupuje. da nist ne valja. nakon toga sam se odlucio za novi i3. Za normalan rad prosjecnog korisnika i povremeni gaming ce posluzit. Ne uspoređujem ga s 2500K jer se ne moze s njim usporedit, normalno da je sporiji jer nema 4 jezgre. Bas sam sinoc saznao da kad cu htjet mijenjat procesor za nesto bolje s "K" oznakom morat cu promjenit i maticnu ako ga mislim klokat, jer navodno H77 ne dozvoljavaju mijenjanje multipliera :SSSS

13 godina
protjeran

Juice ti si novi na forumu i sad prodaješ svoje teorije .. to ti neće baš upalit jer je ovdje već iskusna ekipa i zna se o ćem se priča i jer su vlasnici takvog hardvera .. pogotovo ima masu njih poput mene koji su promijenili po 50 procesora, masu matičnih itd ..  A i druga stvar puknuo si tamo cinebench i FX je imao 7.57 score ako se dobro sjećam a tvoj i3 neće imat više od 3 ili 3.50

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je baš je novi, 2 godine a ti 13mj. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Pogledaj mu aktivnost malo .. ja sam na forumu 4 godine

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Bulldozer kaže...

Pogledaj mu aktivnost malo .. ja sam na forumu 4 godine

dovoljno dugo sam na ovom forumu da bih znao neke stvari i molio bih te lijepo da me ne vrijeđas. ne znas sta pricas. nisam neki ovisnik pa da visim ovdje svaki dan al se ponekad ukljucim u neku raspravu koja me zanima... a to sto si promjenio ne znam ni ja koliko maticnih i procesora ne znaci da se u nesto i kuzis ... ovu temu sam otvorio iz razloga da ljudi podijele savjete o novom i3 3220 procesoru ukoliko ga imaju... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 12:52 (juice21).
12 godina
protjeran

Čitao sam malo iskustva o i3 3220 i uglavnom su pozitivna. Sad me interesuje da li je bolje ovaj CPU staviti na ASRock Fatal1ty P67 Performance ili ASRock Z77 Pro3 matičnu ploču. 

M.Axx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Takav procesor se stavlja na B75, H77 ploče, a na Z77 ili malo starije modele P67 i Z68 se ide ako planiraš u budučnosti staviti SB/IB K proc zbog toga jer samo one podržavaju oc-anje dotičnih procesora.

*Za starije modele matičnih H61,H67,P67,Z68 trebaš imati SB procesor i staviti najnoviji bios gore kako bi matična mogla primiti nove IB procesore. Ovisno o dučanu gdje kupuješ nei to naplate, neki rade besplatno ili ako možeš sam se snađeš tako da to imaj na umu.

16 godina

Iako je P67 bolja ti mozes ici na jeftiniju pošto neces overklokat procesor tako da ti je svejedno.

12 godina
protjeran

da, planiram ici na IB i5 K serije..... Fatal1ty P67 Performance ima update biosa za IB. Mene vise interesuje koja od ove dvije maticne ploce je bolja, cijena im je skoro identicna.

M.Axx
12 godina
neaktivan

Ja imam iskustva sa tim Procesorom...jako je dobar...podrzava igre na high,dosta je brz i dobar...Moja konfa je:Intel core i3 3220,3.3 ghz
4 gb ram,hd:1 tb,Grafa:HD 7750 1 gb gddr5-podrzava sve najjace igre,vecinu na high,ne trosi i ne zahtjeva puno(grafa).igram sve moguce najnovije igre(cod mw3,bf3,crysis 2,pes 13,fifa13,NFS run,demo od most wanted 2 i jos puno njih..)..inace,grafa kosta oko 900 kn
NADAM SE DA SAM TI POMOGO :)

12 godina
protjeran

naravno da si mi pomogao....i ja sam planirao ici sa slicnim komponentama...samo umjesto HD 7750 idem na HD 7770...i jos nesto koja ti je maticna ploca ??

M.Axx
12 godina
protjeran

Imati u vidu da je Rambox AMD lover,tako da nije baš nepristran po pitanju teme koju je zaspamao trolanjem o AMD-u{#}.Čovjek je decidirano pitao za i3 3220 i bilo bi u najmnju ruku pristojno mu dati sve relevantne informacije,a ne iza svakog zareza sugerirati čovjeku AMD crap.Čovjek je tražio jasno Intel,ne AMD.čovjek jasno zna što želi,najbolje,a ne alternativu.Intel i3 je savršen procesor,bilo u laptopu,bilo u stolnom sustavu,jer je izbalansiran,optimiziran,štedljiv i učinkovit.Procesor sa točnom namjenom za sve pomalo.Nije vrh nabrijanosti ali tome niti ne teži.Gledati suhoparne sintetičke testove koje je Rambox prezentirao,u nadi da će opet nekom uvaliti AMD crap,pada u vodu pred iskustvom u praksi.dakle,i3 je savršen izbor za ono koji od svega žele pomalo "raditi".Dovoljno je štedljiv ali i dovoljno učinkovit..{#}

1 3 hvala 0
17 godina
redneck kaže...

Imati u vidu da je Rambox AMD lover,tako da nije baš nepristran po pitanju teme koju je zaspamao trolanjem o AMD-u{#}.Čovjek je decidirano pitao za i3 3220 i bilo bi u najmnju ruku pristojno mu dati sve relevantne informacije,a ne iza svakog zareza sugerirati čovjeku AMD crap.Čovjek je tražio jasno Intel,ne AMD.čovjek jasno zna što želi,najbolje,a ne alternativu.Intel i3 je savršen procesor,bilo u laptopu,bilo u stolnom sustavu,jer je izbalansiran,optimiziran,štedljiv i učinkovit.Procesor sa točnom namjenom za sve pomalo.Nije vrh nabrijanosti ali tome niti ne teži.Gledati suhoparne sintetičke testove koje je Rambox prezentirao,u nadi da će opet nekom uvaliti AMD crap,pada u vodu pred iskustvom u praksi.dakle,i3 je savršen izbor za ono koji od svega žele pomalo "raditi".Dovoljno je štedljiv ali i dovoljno učinkovit..{#}

Desktop i3 je miljama daleko od savršenog procesora,{#} preskupo i totlano onemogučen za ispunit svoj puni potencijal da se može klokat onda bi to bilo to no ovako je gadno debelo preskup.Nik redneck na bug formu ti fino stoji taman jel, pa treba reč istinu u praksi radi usporedbe tak da ljudi znaju šta može i3 a šta može AMD proc za istu cijenu.Smijeh

To nije trolanje več otkrivanje stvarne situacije , onako usput radi zgodne usporedbe a to je mnogima korisno. Ovo kaj ti delaš je trolanje na kubik jer nikom ne pomažeš, mnogi nemaju poima za šta se sve može iskoristit i3 proc i za kaj ga ne moš uopče koristit u odnosu na posao koji može odradit jedan čokljavi FX proc za identičnu cijenu.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-core-i3-3220-vasa-iskustva/165349.aspx?page=0&jumpto=3195856&sort=asc&view=flat

12 godina
protjeran
rambox kaže...
redneck kaže...

Desktop i3 je miljama daleko od savršenog procesora,{#}preskupo i totlano onemogučen za ispunit svoj puni potencijal da se može klokat onda bi to bilo to no ovako je gadno debelo preskup.Nik redneck na bug formu ti fino stoji taman jel, pa treba reč istinu u praksi radi usporedbe tak da ljudi znaju šta može i3 a šta može AMD proc za istu cijenu.Smijeh

To nije trolanje več otkrivanje stvarne situacije , onako usput radi zgodne usporedbe a to je mnogima korisno. Ovo kaj ti delaš je trolanje na kubik jer nikom ne pomažeš, mnogi nemaju poima za šta se sve može iskoristit i3 proc i za kaj ga ne moš uopče koristit u odnosu na posao koji može odradit jedan čokljavi FX proc za identičnu cijenu.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-core-i3-3220-vasa-iskustva/165349.aspx?page=0&jumpto=3195856&sort=asc&view=flat

Dakle,ja ću argumentima,ne uvrijeđenim egom poput tebe...{#}

Prvo poboldano..dakle ono nakon praščića..Vidim da sanjaš klokanje,kako nešto o čemu ovisi svijet i sve radnje na kompovima.Dakle,klokanje je potpuno nepotrebno za namjenu ovog procesora.Ja ovaj procesor gledam kao učinkovitu "Katicu za sve",koja jako solidno obavlja svoj posao.Onaj koji želi solidno obavljen posao,bez problema,spreman je platiti njegovu cijenu..Postoji cijeli segment poslova,srednjeg inteziteta,kojima nije potrebno nezrelo"klokanje" nego prije svega stabilnost i urednost u izvršavanju zadaće..

Nick Redneck je svjesno postavljen,kao mamac za individuue poput tebe,da kad im ponestane argumenata,kojebajdvey,jako rijetko i imaju,nego samo navode suhoparne podatke..,mogu krenuti sa vrijeđanjem i omalovažavanjem.Eto,nekome da priuštim bar neku radost u njegovu pustu životu{#}

Konkretno sam čovjeku rekao u kojem segmentu se primjenjuje procesor,dakle cijela paleta srednjeg ranga poslova,tebi da pojasnim,jer ti je znanje rupičasto u praksi..uredski poslovi,sve u vezi neta,zabava,tu i tamo koja igra,gledanje filmova,muzika,DTP,etc,etc...dakle,ima milijun primjen gdje se i3 jako dobro snalazi,a to govorim iz prakse.To je procesor koji može raditi 24/7 365,bez beda,jer je hladan,ne stradava i idealan za full-time poslove.

Što još,kako rekoh poslovična i izdržjiva "Katica za sve"..Kako rekoh,čovjek ne interesiraju alternative,nego baš i3,i ako već sroljiš i tu očajno visiš,dan i noć,bar budi koristan,pa čovjeku DAJ ONO ŠTO TRAŽI,ne svoje alternative.Da je čovjek tražio alternativu,pa ne bih ti riječ rekao,ali si ti napadan,nepristojan i nametljiv,a uz to i vulgaran.Ne cijene svi ljudi to..{#}

17 godina
redneck kaže...
rambox kaže...

Desktop i3 je miljama daleko od savršenog procesora,{#}preskupo i totlano onemogučen za ispunit svoj puni potencijal da se može klokat onda bi to bilo to no ovako je gadno debelo preskup.Nik redneck na bug formu ti fino stoji taman jel, pa treba reč istinu u praksi radi usporedbe tak da ljudi znaju šta može i3 a šta može AMD proc za istu cijenu.Smijeh

Dakle,ja ću argumentima,ne uvrijeđenim egom poput tebe...{#}

Nemaš ti nikakvih smislenih argumenata u praksi, {#} tu je kvaka jer da imaš onda ne bi napisal to kaj si napisal.Nisi uopče skužil moju korisnu usporedbu, u istom cjenovnom rangu no to nije moj problem ko razumije ok ako ne razumije onda ništa.{#}

Ko drugo aktiviraj svoj stari nik na Bug, ako ga uopče još imaš a čuj pa sam si izabral svoj sadašnji nik a ja sam ga samo korisno iskoristil kad to treba nema tu nikakvog vrjeđanja.CoolIzlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 18:18 (rambox).
12 godina
neaktivan

Maticna ploca H61,s1155,iH61,DDR3,SATA2,DVI,mA :) 

15 godina
neaktivan

koja je max temperatura ( core ) za dotični procesor

u everestu sam stavio da gasi pc ako je iznad 60C e sada da mi ventelator ne radi full brzino na matični ima samo da radi na 20% na 40C-80C ako prođe 80C onda se pali na 100% ali fora je u tome da meni to izgleda pre visoka temepratura

da li je ok 80C a u everest stavim 90C da gasi???

još sam stavio u everest

hdd na 50C

aux na 60C

matična na 60C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jel mi moze netko lijepk objasnit zasto sam dobio TD na lost kod otvaranja teme ? cemu to ? glupo je sto su ukinuli da vise ne mozemo pogledat tko nam je dao du i td ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobar procesor, ali danas svaki procesor od 800 kn moze da zavrti sve igre bez problema, uz malo OC ako je bas neophodno a sto se tice tvog I3, imam slicnu izvedbu u laptopu i prezadovoljan sam.

Thumbs up

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice