sve mi se cini da je cijela linija Buldozer procesora cisti promasaj :S Nažalost
Nisi uopče shvatio poantu izgleda, ko drugo svijet se ne vrti samo oko igrica to je odavno poznato procesori se koriste za puno korisnijih stvari.FX procesori su Serverska CPU koncepcija na Desktopu, puno Threads(nešto lošije performanse po jezgri) ali tamo di ih ne moš sve iskoristit u nekom programu performanse su manje tak to ide.
Za koju godinu če jedan prvi stari, 8 Threads FX proc bit puno bolje iskorišten neko kaj je to danas bez greške.Ono kaj je sad besposleno i neiskorišteno, kasnije če bit itekak dobro iskorišteno dana ima dosta programa koji odlično rade sa 8 Threads u praksi ali još uvjek premalo normalno.
Prema igricama se procesori ne ravnaju, i to nije jedino pravilo u praksi recimo uzmimo i3 2240 i FX-8120 jer su im trenutne cijene vrlo slične oko 1200kn.Intel proc je bolji u igricama kaj drugo, itekako bolji ali to ne znači da na FX-8120 ne moš igrat igrice ugodno moš itekako malo ga klokneš recimo na 3.8ghz i nema frke.Sa FX-8120 moš radit ono kaj je na tom i3 procu teško izvedivo, tj išlo vrlo sporo u praksi uglavnom to je nebuloza jer taj proc ima samo dvije fizičke jezgre.
Da bi bilo jasnije u praksi, u kompu imaš vrlo brz Intel SSD od 250gb i FX-8120 na kojem sa 4 Threads dekodiraš neki video u pozadini nema žurbe jel.Na sljedeča 2 Threads moš koristit virtualnu mašinu, znači vrti se recimo LInux MInt nekaj isprobavaš u njemu itd znači operativni sistem u pozadini radi u Virtualnoj mašini. Na kraju nam preostane još 2 Threads, kaj drugo i na njima moš normalno surfat po internetu u međuvremenu dok je sve ovo zaposleno u pozadini kaj drugo.Normalno posebna napomena jel, za ovakvu siuaciju u praksi treba bit vrlo brz SSD, i onda to radi bez frke uglavnom ta količina posla ili takav Multitasking na i3 procu je nemoguča misija prve klase na kubik.
I kaj sad onda na kraju reč jel, i3 proc je sranje zato kaj takav Multitasking ne može odradit nikako u takvoj konfiguraciji.Normalno i3 proc nije sranje super je za igrice(samo sa posebnom grafom), i za ostalo kaj treba ali za ovakav Multitasking koji mnogi u praksi itekako rade i3 je nula bodova to sigurno.
Ja recimo uopče ne igram igrice, ali da ih i igram opet bi uzel FX-8120 da mi neko kaže nudim ti badave koji češ proc izabrat ne bi nit sekunde razmišljal.S obzirom da oba proca taj i3 3240 i FX-8120 koštaju isto, s mjeseca se vidi da FX nudi više u raznim situacijama osim u igricama normalno. Kak sam rekel pa nečemo samo po igricama sudit procesore, zar ne i3 je za igrice super ali za odradit dost posla istovremeno i u pozadini FX proc je car i to je to tak stoje stvari u praksi.
normalno da se snaga procesora ne ravna po igricama... daleko od toga... ni sam ne znam kad sam zadnji put zaigrao neku igricu... mislim da je to bio fallout prije cca 3 godine... vjerujem da i3 moze neki laksi multitasking odradit bez problema, a zato sam ga i uzeo... necu se bavit ni programiranjem, ni obradom slike, fotoshop ... najvjerojatnije samo obrada video s power directorom 10 i to ne nesto pretjerano ... ne kazem da su Buldozeri sranje, vec kazem da bih prije uzeo X6 phenoma nego x8 buldozera zbog puno vise snage po jezgri... sest jezgri je u danasnje vrijeme i vise nego dovoljno, a bit ce i za narednih nekoliko godina ... uglavnom ... debeli out topic :D