Da, svi se se uhvatili tog anandtecha...
Anand testira više godina, nego što većina forumaša ima životnih godina..
fanboyu moj...nema u tebe nikakve objektive...taj mali i3 se nemoze clockat...ima 2 jezgre a gaming se davnih dana okrenuo quadcore procevima...testiraj ti taj i3 sa nekom jacom grafom i phenom pa ces vidit sta znaci framedrop jer 2 jezgre nisu dovoljne za hd 6950...uvatili ste se anadtecha a niko nije testira...daje e7500 rezultate kao 955be pa ja kolega ati gamer prilozia test i dokaza da je quad ipak bolja opcija...napredniji...itd...LP
Hehe kak mi je dobro vidit kak netko usporeduje Intelove jezgre sa AMD-ovim, a posebice kad se radi o SB procesorima koji imaju debelo efikasnije jezgre od prijasnjih i3,i5 te i7 procesora. Intelove dvije SB jezgre rade isti(ponekad i bolji) posao od AMD-ovih cetri. Pogledaj samo sta jedan i5 2500 radi AMD-ovom PhenomII X6 1100T, doslovce ga satre kako u multi taskingu, a jos vise u single taskingu. Ukratko prestanite usporedivat jezgre i taktove Intela i AMD-a.
Hehe kak mi je dobro vidit kak netko usporeduje Intelove jezgre sa AMD-ovim, a posebice kad se radi o SB procesorima koji imaju debelo efikasnije jezgre od prijasnjih i3,i5 te i7 procesora. Intelove dvije SB jezgre rade isti(ponekad i bolji) posao od AMD-ovih cetri. Pogledaj samo sta jedan i5 2500 radi AMD-ovom PhenomII X6 1100T, doslovce ga satre kako u multi taskingu, a jos vise u single taskingu. Ukratko prestanite usporedivat jezgre i taktove Intela i AMD-a.
Athlon X4 (nema L3), a bolji od i5, i3 i C2Q:
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_840/7.html
A razlika u cijeni da ne govorim...
Kao prvo core i5 661 je dvojezgreni proc i svega 5% slabiji u odnosu na Athlona II x4.usporedbu sa Core2 arhitekturom necu komentirati iako se i oni dobro drze. Ukratko uspredba ti je totalni promasaj jer 5% razlike ne smatram razlikom. I opet je 2vs4 jezgre sto potvrduje moj prijasnji post.
Mogu testirat i 100 godina ali si ne mogu dozvolit, onakav glup površan te zbrda zdola polutest ko sa Liano platformom pa ih sad ljudi i sprdaju po internetu sami su si krivi
Namjeravam uzimat novi PC pa me zanima koji od ova 2 procesora da uzmem cijena im je tu negdje.
Evo usporedba http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=88 tu je u nekim stvarima bolji intel u nekima amd (intel je koliko vidim bolju u igrama).
Sad sam u dvojbi koji da procesor uzmem laganu prednost dajem intelu jer mi je brži u igrama.
Koji je po vama bolji i zašto.
Definitivno uzmi Phenoma X4. Intel je novije arhiktekture i naprednije, ali AMD ipak ima 4 fizičke jezgre koje sa bilo kakvim normalnim aftermarket hladnjakom rade na 4.0Ghz i onda je Phenom bolji u svakom slučaju !!!
Kao prvo core i5 661 je dvojezgreni proc i svega 5% slabiji u odnosu na Athlona II x4.usporedbu sa Core2 arhitekturom necu komentirati iako se i oni dobro drze. Ukratko uspredba ti je totalni promasaj jer 5% razlike ne smatram razlikom. I opet je 2vs4 jezgre sto potvrduje moj prijasnji post.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=i5+661
Prosječna cjena od 1550kn.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=X4+840
Prosječna cjena od 730kn.
Dakle intel je 5% sporiji, ali zato 115% SKUPLJI..
Matematika kaže da je po tome ukupno 120% lošiji...
Jer za 1550kn kupim najjači AMD koji ga, pojede..
Koji je od ta 2 procesora (i3 2100 ili PII 955BE) isplatljiviji za budučnost da ga mogu imat barem 2 godine?
Te hoče li phenom raditi na cheiftec-u 400W s integriranom grafičkom za početak dok ne uzmem novu grafičku i napajanje?
Koji je od ta 2 procesora (i3 2100 ili PII 955BE) isplatljiviji za budučnost da ga mogu imat barem 2 godine?
Te hoče li phenom raditi na cheiftec-u 400W s integriranom grafičkom za početak dok ne uzmem novu grafičku i napajanje?
Moje mišljenje je da je Phenom, jel ima 4 fizičke jezgre ( dok Intel ima dve prave i dve "zamišljene" ). Radit će ti na tom napajanju dok nema grafe. Sad već većina programa prelazi na mulithreading dok će kroz godinu dve preći sve. Tako da ja bih svakako uzeo Phenoma jel je jači procesor općenito gledano a i u 5 minuta ga podesiš da radi na 4.0 Ghz dok Intelov se necloka nikako.
Čif će ti biti dovoljan... Čak i za jače grafe, na 400W čifcu sam koristio 450GTS i 4850HD.
Ti pod hitno trebaš Update.
i3 2100 vs AthlonII X4 645. i3 2100 brži u prosjeku 20%
Najeftiniji i3 2100 je 15% skuplji od AthlonII x4 645. Dakle opravdava preformanse i cijenu
Al meni najdraža usporedba je i5 2500 vs AMD PhenomII x6 1100T
i5 2500 vs 1100T. Pometanje AMD-ovog pulena od strane Intelovog.
Ono šta mi je još draže jest da je najeftiniji Intelov i5 2500 skuplji mizernih 20kn
Eto toliko o matematici.
SB platforma LGA1155 će biti u potpunosti Kompaktibilna sa nadolazecim Ivy Bridge procesorima. Ukratko nece biti potrebna zamjena maticne, vec samo Update BIOS-a.
Od ova dva definitivno AMD-po meni. Ipak su 4 jezgre sa finom grafom sve ide. Trenutno je clock za clock intel bolji al i skuplji i mjenjaju sockete svaka 3 mjeseca. Ako imas para onda kakav fin i72500-2600k ako nemas onda je amd sasvim ok.
Neko nafali intela i kaze da je 16 godina samo na njemu, a u tom periodu bar 7 godina AMD je brisao pod sa intelom (i to govori o fanatizmu)
Najeftiniji i3 2100 je 15% skuplji od AthlonII x4 645. Dakle opravdava preformanse i cijenu
Cinjenica da se i3 2100 nemre klokat, je baš osvježavajuca u tom pogledu Intel budalaština prve klase na kubik to je ipak najbitnije jel pustimo sad na stranu cijene.
Zakaj Intel radi ovakve glupandarije, pa skroz onemoguci klokanje na nekom procesoru to oni samo znaju valjda imaju neku posebnu torbu iz koje vade takve bedaste ideje ne moze bit drukcije nikak.
Od ova dva definitivno AMD-po meni. Ipak su 4 jezgre sa finom grafom sve ide. Trenutno je clock za clock intel bolji al i skuplji i mjenjaju sockete svaka 3 mjeseca. Ako imas para onda kakav fin i72500-2600k ako nemas onda je amd sasvim ok.
Neko nafali intela i kaze da je 16 godina samo na njemu, a u tom periodu bar 7 godina AMD je brisao pod sa intelom (i to govori o fanatizmu)
Ponovljam opet: Intelove i AMD-ove jezgre nisu usporedive. To ti govori borba između i3 2100(dvije jezgre) i AthlonII x4 645(četri jezgre). Dakle 2vs4: dvije pobjeđuje
I naravno i5 2500(četri jezgre) vs PhenomII 1100T(šest jezgri) 4vs6: 4 pobjeđuje
SB platforma LGA1155 će biti u potpunosti Kompaktibilna sa nadolazecim Ivy Bridge procesorima. Ukratko nece biti potrebna zamjena maticne, vec samo Update BIOS-a.
Ma da, gdje to službeno piše?
Tako je bilo i sa 1156 -> 1155, kao CPU-i će pasati na stare ploče,
pa na kraju ipak ne...
1350kn
8200kn
Prosječno 20% brži (1/5):
http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=142
Skuplji: 6x, 600%.
Hmm.. Šta da kažem, za tu cijenu očekujem da je bar 5x bolji, a ne 1/5 bolji...
Ponovljam opet: Intelove i AMD-ove jezgre nisu usporedive. To ti govori borba između i3 2100(dvije jezgre) i AthlonII x4 645(četri jezgre). Dakle 2vs4: dvije pobjeđuje
I naravno i5 2500(četri jezgre) vs PhenomII 1100T(šest jezgri) 4vs6: 4 pobjeđuje
Intelove 2 pobjeđuju 6 AMD-ovih u igrama
Ti pod hitno trebaš Update.
Al meni najdraža usporedba je i5 2500 vs AMD PhenomII x6 1100T
i5 2500 vs 1100T. Pometanje AMD-ovog pulena od strane Intelovog.
Ono šta mi je još draže jest da je najeftiniji Intelov i5 2500 skuplji mizernih 20kn
Eto toliko o matematici.
Kažeš na kraju ispadne da je i5 skuplji 20kn, a ajde u tu cijenu dodaj neku malo bolju ploču.
Prevaga u cijeni opet ide da je intel dosta skuplji.
Fanboy ?
Cinjenica da se i3 2100 nemre klokat, je baš osvježavajuca u tom pogledu Intel budalaština prve klase na kubik to je ipak najbitnije jel pustimo sad na stranu cijene.
Zakaj Intel radi ovakve glupandarije, pa skroz onemoguci klokanje na nekom procesoru to oni samo znaju valjda imaju neku posebnu torbu iz koje vade takve bedaste ideje ne moze bit drukcije nikak.
Molim postotak korisnika koji koriste Overclock? U mom mjestu jedino ja znam šta pojam Overclock uopšte znaci.
Nadalje Intelovo obaranje profita iz godine u godinu govori o Intelovim glupim postupcima. Zato smiri malo doživljaje.
pa na kraju ipak ne...
1350kn
8200kn
1. traži na Bug vijestima, nemam vremena da te ažuriram
2. Koje li glupe uspredbe, posebice kad jedan i5 2500 Popapa tog 1100T sa istom cijenom
Kad testiraju multitaskin amd sa 4 jezgre pobjedi (uz neke iznimke) intela sa 2 fizicke i dvije logicke jezgre bez obzira sto je intel superioran u arhitekturi. Ja isto kazem da je intel trenutno bolji al da bi od ta dva proca uzeo amd, ipak su tu 4 fizicke jezge i malo vise kesa.
pa na kraju ipak ne...
1350kn
8200kn
1. traži na Bug vijestima, nemam vremena da te ažuriram
2. Koje li glupe uspredbe, posebice kad jedan i5 2500 Popapa tog 1100T sa istom cijenom
Nije 6x bolji, a 6 puta je skuplji.. Nije ni 2x bolji... EOD..
Intelove 2 pobjeđuju 6 AMD-ovih u igrama
Taj Anandtechov test za igre baš i nije relevantan danas. Imaju pojedine igre iz prethistorika koje naravno da favoriziraju 2 brže jezgre. Intel je pogotovo prije bio preskup i što kaže Don Kihoty ni izbliza bolji toliko koliko je bio skuplji. Sad je malo bolja situacija, jel cijene i5 procesora nisu toliko pretjerane (ovaj sa K sufiksom jedino isplativ). S druge strane Phenom X4 955 košta manje od 800 kn, dok i5 2300 dođe 1300 kn. Znači to je za više od 50 % skuplje, a nije ni blizu toj brojci bolji !! Dake oni koji važu svoje kune, opet će uzet AMD, dok Micromana u suprotno nebi uvjerio ni Bog očito.
NHF,al ponavljam usporedba ti je u banani pošto jedan i5 2500 sredi 1100T i ima istu cijenu. EOD.
Za 980X/990X se zna da su to procesori namjenjeni primarno za Overclockere sa dovoljno dubokim đepom .
Molim postotak korisnika koji koriste Overclock? U mom mjestu jedino ja znam šta pojam Overclock uopšte znaci.
Nadalje Intelovo obaranje profita iz godine u godinu govori o Intelovim glupim postupcima. Zato smiri malo doživljaje.
Nebitno je potpuno ko misli klokat ili ne nije u tom poanta, potpuno onemogucit klokanje na procesoru je glupost i totalno bezveze potez Intela.
Imaju para ko blata pa rade kaj oce, ali tu je sve jasno da nisu dali nit mogucnost dizanja frekvencije do recimo 3.5ghz je glupost i gotovo to je svakom jasno valjda ili možda nije bi rekli potpuno realan i normalan doživljaj.
NHF,al ponavljam usporedba ti je u banani pošto jedan i5 2500 sredi 1100T i ima istu cijenu. EOD.
Za 980X/990X se zna da su to procesori namjenjeni primarno za Overclockere sa dovoljno dubokim đepom .
Nije 6x bolji...
Ja bi ga kupio al nije 6x bolji...
Uostalom, za novac samog procesora (ne brojeći cijenu RAM-a i ploče te nužne periferije)
si složim 4 AMD konfiguracije s kojima ću dobiti više bodova u Foldanju nego sa tim Intelom...
Čak i sa 2 AMD konfe bi dobio više u Foldanju.
Očekuješ da će Triple Chanel DDR3 biti bar 2x bolji od Dual Chanela..
Dakle "Intel vidi budućnost" u trokanalnom načinu rada, a onda se vraća opet na dvokanalni način rada?
To je kao da nVidia kaže da je budućnost u DDR5 memoriji, pa počne trpati DDR2 čipove na High End grafike..
Pa kupi i5 2500K. Nije 6x bolji, al nije ni 6x skuplji. Bolji je za oko 20-25%, a skuplji 15% od trenutno najceg PhenomII 1100T.
Naravno tu netreba spominjati kako svaki i5 2500k bez beda radi na 4,8Ghz 24/7 sa boljim zracnim hladnjakom.
Jel to može 1100T?
Ne želim više raspravljati o glupostima. Nit cu ja tebe uvjerit u suprutno, nit ces ti mene uvjerit u suprutno. EOD
Ma kupio bi si ja 2500k, ali čemu kupovati mnogo skup procesor koji je samo 15% bolji od mog sadašnjeg?
Mislim 555BE je sića, radi kao X4...
Hoću CPU s kojim ću moći parirati u Folding @ Home zajednici...
Pogledao sam 990Xm čak ni "naklokan" na 5GHz pod LN2 nije ni 2x bolji od stock 1100T/970BE.
Prije nekih 60% bolji, dakle za 11k kn dobijem premalo...
Fino sam si upiknuo OCZ Agility 3 120GB, da ne moram koristiti ovaj "spori" F60 Corsair...
Stavio bi dva u RAID, ali SATA3 nije dovoljno protočan da ih iskoristim...