Hladnjak za q6600

poruka: 19
|
čitano: 2.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Hladnjak za q6600

Ovako,uskoro bih planirao uzet novi hladnjak za proc jer mi ovaj para usi kad se vrti na max okretajima.Malo sam proguglo ducane i tako i vidio sam da ima jako puno modela sa cijenom od 50-560kn ,te nikako da nadem neki koji bio bio relativno tih,dobrih performansi i da nije preskup(tako do nekih 300kn al ak ima neki odlican moze i malo vise)

Sta se tice odabira stvari stoje ovak:

Dimenzije hladnjaka nisu mi bitne jer cu uskoro uzet haf932  u kojeg mi moze bilo sta stati

Cijena tako do 300kn

Da je tih al da ima dobre performanse(sad je velik pojam sto to znaci tih,al ako meni proc pocne radit buku vec kad je na 2500okretaja a dosta ima hladnjaka kojima je maksimalno 1500rpm ili slicno nebi mi trebali bit bucni-imam na grafi sycthe musashi koji na 1500rpm su prakticki necujni

Nacin montaze mi takoder nije problem zbog hafa kod kojeg je stvar pojednostavljena.

Proc bi se sa novim hladnjakom clockirao(nista ekstremno al vjerojatno do nekih 3,0)

Evo par modela sta su mene zainteresirali sto sam citao reviewe i po cijeni:

-ARCIC COOLING Freezer 7 pro

-Sycthe kama cross SCKC-1000

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za q6600

Thermaltake big typh 120 vx si uzmi definitvno.. ima ga u Vemilu 359kn. ja sam svoj q6600 digo na 3.2 ( 9x356) i temp ne prelazi 58 stupnjeva što je odlično, i ne buči uopće..

Q6600 (3.2Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak za q6600

Ja bi uzeo ovoga SCYTHE...

Nije bučan jer ima velik vent i radi na 1000rpm.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Hladnjak za q6600

tog scythea su popljuvali jako i moj glas VXu

16 godina
Hladnjak za q6600

Citao sam i reviewe od ovog modela SCYTHE ninja 2 SCNJ-2000

Samo mi njegova velicina izgleda kao problem,nisam siguran dali imam dovoljno mjesta oko ploce(mada je dobro sto se moze vent stavit s bilo koje strane)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak za q6600

Ako hočeš tiho i efikasno i ne preglomazno idi na Scythe Zipang model.....eventualno Scythe Mine...no eto ovdje imaš top 5 hladnjaka kakve ti tražiš, pa si izaberi

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Pogledao sam neke reviweve za ovog zipanga i kazu da je tih i ima dobre performanse al neki kazu da im je zbog svoje tezine iskrivio malo maticnu.Kolko to iskrivljenje moze bit probleme s obzirom da kad ja to stavim necu ga drzat par sati nego ce to stajat vjerojatno dok ne uzmem drugi komp ili nes slicno?Sta se tice napajanja,on 1 3-pinski konektor,znaci taj se ne ubode na cpu-fan na maticnoj nego na obicni konektor za fan na maticnoj ili direktno na napajanje?(maticna MB Gigabyte P35-S3G i napajanje Chieftec power supply 550W)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za q6600

ma nemoras se bojat da ce ti plocu iskrivit...ja imam Coolermaster V8 koji je dosta tezi od Zipanga i ploca je jos ravna..

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Pa po tezini su tu negdje Zipang:815 grama a V8:865 grama ,al dobro ak se tebi nije iskrivila vjerojatno nece ni meniSmijehJos samo da si provjerim da li mogu na napananje pospajat sve ventove(jer ovaj ima 3 pinski konektor pa mi mi cpu-fan konetkor ostaje prazanMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak za q6600

Je, uzmi HTPC kuciste ;). Ma nece se iskrivit. Onda na koju foru se monitra coolermaster v10 ? Moja preporuka je Big Typhoon VX12, mislim da kao jefitinja solucija nije ni los Sonic Tower, namontiras dodatno vent i vozi misko !

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 19:11 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak za q6600

Pa spaja se Zipang na 3pin konektor, ali ako imaš samo 2 pin nema veze.....3pin odnosno ona žuta žičica je samo za regulaciju vrtnje, a zipang je tih u svim režimaima rada!

Spajaš ga na matičnu na fan konektor ili na cpu konektor....tak ti je svejedno....spoji ga gdje ti je bliže. Ploču ti ne bude svinuo.....jedino ako budeš nabijao po kučištu i tresao ga nenormalno, onda je možda i otrgne Smijeh

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 19:38 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Pa kako moze 3 pin uc u 2 ili 4 pin konektor?Kad sam stavljao sycthe musashi na grafu koja ima 2pin konektor a musashi 3,to fizicki nije moglo uc jer mu je kuciste vece od 2pin konektora,slicna stvar bi bila sa 3pin na 4 pin konektor ne bi mogo uci...a treba mi 4 pinski jer ce mi zbog kucista svi konektori bit popunjeni osim 4-pinskih

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak za q6600

Ah, nije uvijek sve naj,naj, malo uradi sam. Ako ti konektor 2-pinski ima kuciste (oko sebe), a ti trebas pripojit vent s 3 pinskim konektorom, nista se nece dogodit ako to kuciste jednostavno odvojis, ono je samo tu kako ne bi krivo spojio, samo gledaj + i - i stvar se uvijek rijesi. Uvijek su primarne naponske zice kojih je u ovom slucaju uvijek 2

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 19:59 (Batista).

0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Tako je sigurno moguce spojit bilo sta,al meni bi bilo ljepse da mi je sve na svom mjestu kak treba ba de se ne moram brinut oko nicega.Sad bas malo gledam                          ARCTIC-COOLING freezer Extreme jer ima 4-pinski konektor,lagan a i po reviewima ima je dosta dobar...regulira brzinu od 800-1500 okretaja sto garantira da ce bit necujan(musashi mi stalno vrti na 1500 i ne cujem ih uopce)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak za q6600

Hehehhe ma ne brini se oko konektora....sve ide i sve radi, no ako želiš AC Freezer extreme je dobar hladnjak pa navali....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak za q6600

Scythe Mugen 2!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak za q6600

uzmi si scythe mugen 2 i na njega baci 4 120mm venta ili uzmi thermalright ultra 120 black extreme edition e taj ti ja imam i na njemu 2 venta od 120mm koji se vrte na 1200rpm-a svaki tako da mi je moj klokani quad u idleu na 20stupnjeva!! mislim da taj podatak nešto ipak govori samo te cijena može eventualno odbiti od njega košta ti 500kn.

0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Da cijena mi je malo prevelika za to cudo jednostavno nemogu imat sve ,pa onda rade imati dobro kuciste i osrednji hladnjak neg super cooler sa katastrofom od kucista sta trentuno imamPlačAl sta se tice hladenja,siguran sam da ce svi radit dobar posao,meni i stock cooler drzi q6600 na 2,4 u idle ispod 40 a u loadu ne ide preko 60 tako da je jako dobro samo sta buci ko manji mlaznjak,zato zelim nes drugo sta ce bit necujno(a mora bit tih jer ce mi cijeli komp bit prakticki tih,u hafu ventovi se vrte na 900 i 1200 rpm a grafa na 1500.Ovaj freezer regulira do 1500 tak da bi trebao bit dobar a vjerojatno ce bit i jos hladniji procesor snjim(tak da kad se klokne temperature bi mogle bit ko sta je stock cooler sad il mozda mrvicu vece)

Jedino sad gledam dal mi freezer moze stat na maticnu bez beda jer je nekak velik,al mislim da bi trebao(steta sta nema dosta slika na netuMršti se)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 8:35 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak za q6600

Evo hvala svima na pomoci i sugestijama,nakon dosta razmisljana i nakon sto sam sve odvagao,odluka je pala na scytheov zipang hladnjak.Danas za koji sat cu ga uzeti zajedno sa hafom932 pa kad sve to sredi cu malo bacit review i vidjet kakve su temperature i takoSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice