Gigabyte EP45-DS3 vs Asus P5Q ?

poruka: 26
|
čitano: 3.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dvoumim se između kupovine ovih dviju ploca.

Ne kužim se baš previše u hardware, ali ove dvije ploce su mi nekako upale u oko u kategoriji oko 100tinjak eura.

Da li mi netko može preporučiti koju da uzmem i po čemu se razlikuju?

Ne mislim ništa overclockat.

Trenuto stojim kod Gigabytove jer je jeftinija nekih stotinjak kuna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2008 14:55 (zolakt).

0 0 hvala 0
17 godina

asus se bolje clocka ali ako ti to nis ne znaci sto si i rekao onda uzmi gigabyteovu

Hocu hd 4870 X2 da dode na 3000 kn :'( aaaaaaaa grrrrrrrrrr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uzmi onda gigabytea. A ako ikad poželiš imaš jednu od najboljih ploča za klokanje.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ne misliš clockat onda definitivno Gigabyte

CPU:Athlon 64X2 6000+@3.12GHZ,MEM:2x 1GB PATRIOT@800MHZ ,VGA:Gecube x1950pro 621/1418,PSU:Fortron blue storm 2 atx2 500w,HDD:400GB WD SATA2,MBO:Asrock Alivedual-eSATA2,OS:Windows XP SP3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Fakat ti je svejedno. Ja bih uzeo Gigabyte, jer je nešto jeftinija.

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gigabyte EP45-DS3 vs Asus P5Q ?
jojo_surf kaže...

asus se bolje clocka ali ako ti to nis ne znaci sto si i rekao onda uzmi gigabyteovu

Ne širi dezinformacije. P5Q model, za razliku od jačih modela iz serije se relativno loše clocka.

Teško poteže preko 500MHz FSB-a. U ovom slučaju ići na GB, ili još bolje na DFI DK P45 T2RS,
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
jojo_surf kaže...

Ne širi dezinformacije. P5Q model, za razliku od jačih modela iz serije se relativno loše clocka.

Teško poteže preko 500MHz FSB-a. U ovom slučaju ići na GB, ili još bolje na DFI DK P45 T2RS,

Imam Asus P5Q i Intel Core Quad 9450 uspio clockat na 4.0ghz stabilno radi dao bi se on i vise bez problema,al necu forsirat još Namigiva
Live to WIN!!!!!
17 godina
Nemoj se nadati da će tako lako ići puno više, s obzirom na ono što sam vidio.
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
Nemoj se nadati da će tako lako ići puno više, s obzirom na ono što sam vidio.

Što si vidio?
Live to WIN!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2008 14:05 (BuhaBT).
17 godina
Dovoljna je konstatacija da je maksimalna postignuta (nestabilna) frekvencija dotičnog oko 4.3GHz, i to na tekućem dušiku ;)
17 godina
neaktivan

Pozz!

BuhaBT -> planiram ovaj tjedan uzeti Asus P5Q Delux ploču i taj proc quad 9450, navodno je ploča odlična, ide i preko 600 fsb a i gledao sam testove tog proca koji mu daju odlične ocjene, samo, bio je max clock na 3.8 mhz sa nekim lošim hlađenjem, zračnim, pa me zanima na kojim ga postavkama držiš!? Čitao sam da na kutije tog proca ne označavaju koja je revizija tak da je lutrija kakav će ti pasti pod ruke!

Edit: jel ga držiš 24/7 na tim postavkama ili isključivo za test? Kakve su temperature?

AMD Athlon x2 6400+ @ 3,2 // HD 3870 OC // 2 GB DDR2 OCZ 800 Mhz
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 18:25 (mstaracm).
16 godina
neaktivan

Ekipa samo da vas pitam, mislim kupit P5Q PRO, sad sam zabrinut kad najavljuju za par tjedana te NEHALEME, hocu pa opet morat kupovat novu matičnu, novi ram (jer sad mislim DDR2) novu grafiku ili to će se poklapat sa Hd4870 itd itd?

Užasno me nervira ovaj tranzit iz novog=staro...da li taj nadolazeci nehalem ide u ovu plocu i slicne njima sa chipsetom P45?

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

Ekipa samo da vas pitam, mislim kupit P5Q PRO, sad sam zabrinut kad najavljuju za par tjedana te NEHALEME, hocu pa opet morat kupovat novu matičnu, novi ram (jer sad mislim DDR2) novu grafiku ili to će se poklapat sa Hd4870 itd itd?

Užasno me nervira ovaj tranzit iz novog=staro...da li taj nadolazeci nehalem ide u ovu plocu i slicne njima sa chipsetom P45?

Nažalost Ci7 procesori ce trebati novu ploču jer idu u novi socket LGA1366 a koliko sam pročitao u zadnje vrijeme izgleda da će podržavati samo DDR3 memoriju...
HD4870 će sigurno biti kompatabilna s novim proc. kao i svaka druga PCI-X kartica novije generacije...

P5Q PRO u paru s dobrim C2D ili C2Q proc., HD4870 grafom i cca. 4GB DDR2 rama će ti sigurno potrajati godinu-dvije tako da nemaš razloga razmišljati o Ci7 procesorima jer će im cijene prvih 6mj. biti paprene... KLIK

Pozz...
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

P5Q PRO u paru s dobrim C2D ili C2Q proc., HD4870 grafom i cca. 4GB DDR2 rama će ti sigurno potrajati godinu-dvije tako da nemaš razloga razmišljati o Ci7 procesorima jer će im cijene prvih 6mj. biti paprene... KLIK

Pozz...
 Ak će domaći trgovci biti pošteni, to uopće nisu paprene cijene. Za 1200kn (u USA) je isplativo kupiti taj procesor, budući da je brži od dosadašnjih Quadova.
17 godina
odjavljen

kod nas onda soma i pol,al maticne ce takodjer bit u tom cjenovnom ranku,pa sam odluci sta je bolje :D

17 godina
neaktivan

Procitaj mako ovo...

http://www.tomshardware.com/reviews/uberclok-Ion-Review,2018.html

Ljudi (Überclok) ne daju bezveze 3 GODINE jamstvo na klokanu plocu.

Po meni ni jednu niti drugu, vec EP35 jer se pokazala kao nenadmasna, bar sto se fleksibilnosti tice.

A P45 ti je vec izruzen na sve strane kao "value" chipset koji i nije donio nista puno u odnosu na "oprobani" P35.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
c0unt.0 kaže...

Procitaj mako ovo...

http://www.tomshardware.com/reviews/uberclok-Ion-Review,2018.html

Ljudi (Überclok) ne daju bezveze 3 GODINE jamstvo na klokanu plocu.

Po meni ni jednu niti drugu, vec EP35 jer se pokazala kao nenadmasna, bar sto se fleksibilnosti tice.

A P45 ti je vec izruzen na sve strane kao "value" chipset koji i nije donio nista puno u odnosu na "oprobani" P35.

Da, tak sam i ja mislio, ali me Razer razuvjerio. Uglavnom, pročitaj ovo.
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
brainiac kaže...

Pozz...
 Ak će domaći trgovci biti pošteni, to uopće nisu paprene cijene. Za 1200kn (u USA) je isplativo kupiti taj procesor, budući da je brži od dosadašnjih Quadova.
 Znaš da hoće... Bogataš Prvih par mjeseci će nam "udariti" cijene OMG, sigurno ce ići do 1800kn za najjeftiniji a već je netko rekao da u to moraš računati i novu ploču... Puno love...

Ja se drzim svoje DFI P35 i E7200 još godinu a onda ću razmisliti o kupnji nove konfe...
16 godina
neaktivan

Ekipa samo cu vam kazat da vam skidam kapu, puno sam naucio od postova upravo vas par momaka koji ste tu sad odgovarali, tako da samo nastavite.

Ma ništa uzet ću ja onda:

Asusa P5Q Pro

Saphire HD4870

Dual Core E8500

RAM sam mislio od Corsaira Dominator, al sad vidim da ako budem morao skoro mijenjat da mi se ne isplati uzimat nesto skupo, dajte neku alternativu da je kvalitet i brza za igre a da nije bas 1000kn

THX!

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

RAM sam mislio od Corsaira Dominator, al sad vidim da ako budem morao skoro mijenjat da mi se ne isplati uzimat nesto skupo, dajte neku alternativu da je kvalitet i brza za igre a da nije bas 1000kn

THX!

Kingmax.
16 godina
neaktivan
kompotko kaže...
supertovar kaže...

THX!

Kingmax.
 Znam da sam u krivoj temi :( 

Samo mi reci još jel bitna frequencija??? I na koliko da uzmem u ADM po mogućnosti ! THX
Carpe Diem
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...
 Znam da sam u krivoj temi :( 

Samo mi reci još jel bitna frequencija??? I na koliko da uzmem u ADM po mogućnosti ! THX
 Čim više to bolje. Uzmi na 800 ili 1066.
17 godina
neaktivan

Zanima me da li će npr. ta matična Asus P5Q dati bolje perfomanse u igrama od Gigabyte EP45-DS3. jer meni stvarno nije važno za clockanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

Zanima me da li će npr. ta matična Asus P5Q dati bolje perfomanse u igrama od Gigabyte EP45-DS3. jer meni stvarno nije važno za clockanje.

Potpuno ti je svejedno koju ćeš uzeti ako nećes clockati... Uzmi jeftiniju...
Ako se odlučis na Gigabyte i ATI grafičku morati ćes staviti najnoviji BIOS na matičnu jer pravi probleme nakon što instaliraš drivere od grafičke...

Sretno...
16 godina

Cekaj, ocete reci da se Gigabyte EP45-DS3 neda dobro clockat? Da ne bi islo do oko 3.6-3.8 GHz na njoj? Po cemu? Ima netko da je probo i nije islo ili ...? Cuo sam da je EP35 odlicna za clockanje, dapace Uberclock je u jednoj konfi iskoristio upravo tu placu radi njene odlicne clocking sposobnosti (Uberclock), ne vidim razloga da EP45 bude ista losiji, pogorovo sto nije DS3L varijanta vec DS3

Btw, sto se tice BIOSa cuo sam da je potrebno flashat vecinu Gigabyteovih ploca ako se stavljaju novije ATI kartice, no nisam siguran kako to obaviti na sto sigurniji nacin, preporuke? Konkretno za EP45-DS3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

E, usput samo kad smo kod updeatanja BIOS-a - sad sam cital na stranici Gigabyteovoj da ova ploca (EP45-DS3) ima DualBIOS - tj 2 BIOS chipa pa ako bude neke greske prilikom flashanja drugi chip automatski vrati stari BIOS na glavni chip i sve je OK, dakle iako bi trebalo biti pazljiv s time, cini se da ipak postoji backup opcija za pocetnike Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice