Dolazak Athlona X4

poruka: 136
|
čitano: 16.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Dolazak Athlona X4

Pozz!

Da li itko zna kada će doći Athloni  X4 kod nas? Vani su već došli a domaći zastupnici-muk. 

If you have NOS,you are the BOSS!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 17:33 (vexx5555).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Dolazak Athlona X4
vexx5555 kaže...

Pozz!

Da li itko zna kada će doći Athloni  X4 kod nas? Vani su već došli a domaći zastupnici-muk. 

neznam a i mene to jako zanima jer bi ga htio kupiti cim prije pa ako netko zna nek slobondo progovori

:D be happy i da treba delat
16 godina
Dolazak Athlona X4

Evo doznao sam nes 

Citat

"
Ako želite
AMD quad-core koja će odgovarati 45W termalnom envelope-u, imamo dobre vijesti za vas. Početkom drugog kvartala naredne godine, kompanija će predstaviti Athlon X4 605e na 2.5GHz sa 2MB keš memorije, koji će odgovarati 65W TDP-u. Ovaj CPU je baziran na Propusu K10.5 bez L3 keš memorije i naravno odgovara AM3.

Do sredine drugog kvartala naredne godine, AMD će izbaciti još jedan Athlon X4, označen kao 6xxe, koji će raditi na između 2.1GHz i 2.4GHz i biće baziran na istoj Propus jezgri. Ovo će biti prvi 45W quad core CPU i mnogi će ga željeti imati. Postoji šansa da bude dobar overclocker, ali su 45W CPU-i tradicionalno mnogo hladniji od 65W+ CPU-a.

45W TDP je inače osobina dual-core proizvoda i u januaru, Intel će predstaviti 45W quad-core proizvode, jer sada postoji potražnja za takvim proizvodima. "

I jos nesto

vidi

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 16:04 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Fake_Alert kaže...

Evo doznao sam nes 

Citat

"
Ako želite
AMD quad-core koja će odgovarati 45W termalnom envelope-u, imamo dobre vijesti za vas. Početkom drugog kvartala naredne godine, kompanija će predstaviti Athlon X4 605e na 2.5GHz sa 2MB keš memorije, koji će odgovarati 65W TDP-u. Ovaj CPU je baziran na Propusu K10.5 bez L3 keš memorije i naravno odgovara AM3.

Do sredine drugog kvartala naredne godine, AMD će izbaciti još jedan Athlon X4, označen kao 6xxe, koji će raditi na između 2.1GHz i 2.4GHz i biće baziran na istoj Propus jezgri. Ovo će biti prvi 45W quad core CPU i mnogi će ga željeti imati. Postoji šansa da bude dobar overclocker, ali su 45W CPU-i tradicionalno mnogo hladniji od 65W+ CPU-a.

45W TDP je inače osobina dual-core proizvoda i u januaru, Intel će predstaviti 45W quad-core proizvode, jer sada postoji potražnja za takvim proizvodima. "

I jos nesto

vidi

Nadam se da će moć na AM2 socket

15 godina
protjeran
Dolazak Athlona X4

To će biti vrlo sporo. U igrama sporije od E5200 .

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

1 5 hvala 0
16 godina
Dolazak Athlona X4

Znam al ipak,2 mb kesa je malo a i nema L3 cache,moci ce na am 2 sam flash biosa trebas napravit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Znam al ipak,2 mb kesa je malo a i nema L3 cache,moci ce na am 2 sam flash biosa trebas napravit.

2MB, 512KB po jezgri, to ce biti slabo skroz. Jos k tome na stocku nece biti iznad 2,8Ghz.

16 godina
fabijan654321 kaže...

Vidjet ćemo, iako sumnjam

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 23:17 (kero).
16 godina
Fake_Alert kaže...

Da, ako ASUS izda novu verziju kao što su izdali za phenome

15 godina
protjeran
kero kaže...
fabijan654321 kaže...

nemoze biti brzo nikako, 4 jezgze sa jako malo cache, mali takt, i još uvjek neefikasna arhitektura.

17 godina
fabijan654321 kaže...
kero kaže...
fabijan654321 kaže...

nemoze biti brzo nikako, 4 jezgze sa jako malo cache, mali takt, i još uvjek neefikasna arhitektura.

Prema ovoj listi ovdje trojezgreni Athlon II X3 425 koji radi na 2,7GHz je na razini E8400.

Tijekom rujna bi se trebao pojaviti cijeli niz novih Athlona II.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 10:46 (klimama).
15 godina
protjeran
klimama kaže...
fabijan654321 kaže...
kero kaže...
fabijan654321 kaže...

Prema ovoj listi ovdje trojezgreni Athlon II X3 425 koji radi na 2,7GHz je na razini E8400.

Tijekom rujna bi se trebao pojaviti cijeli niz novih Athlona II.

hahahahahahahahah

nema teorije da bude na razini e8400

pa x3 720 je na razini e8400, a x3 720 ima 7,5mb cache-a, i veci takt, a taj ima 2 mb i manji takt

17 godina
Dolazak Athlona X4

Ovdje netko voli seruckat bezveze, cilj nabijanje postova ili neznanje?

Evo ti link na test 250 i usporedio je sa 8600 downclockan da glumi 8400...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=232235

Zanemari overclockane reze gdje je 250 bolji, gotovo su iste performanse default 250 i 8400, negdje je jedan bolji, negdje drugi, a pricamo o X2 vs X2... Sta reci? rest my case jedino ;)

Edit: A zaboravio sam spomenut da se obrati paznja koliko kosta 250 a koliko 8400, tako da je dolazak X4 Athlona sve samo ne smijurija

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 22:17 (Cele303).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Ovdje netko voli seruckat bezveze, cilj nabijanje postova ili neznanje?

Evo ti link na test 250 i usporedio je sa 8600 downclockan da glumi 8400...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=232235

Zanemari overclockane reze gdje je 250 bolji, gotovo su iste performanse default 250 i 8400, negdje je jedan bolji, negdje drugi, a pricamo o X2 vs X2... Sta reci? rest my case jedino ;)

ma to su ti sve intel fanovi koji misle da amd nije u stanju napraviti bolji proc od intela

15 godina
Dolazak Athlona X4

Trenutno i nije u stanju napraviti bolji procesor od intela.

Moj PC  
4 5 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

koja ti je to izreka... skolarac ? jesi li ? mora da ponavljas razrede...

17 godina
maXonja kaže...

Molim te, ne započinji svađu.

Ova usporedba Athlona II 250 i C2D E8400 me zaprepastila. Razlika u cijeni u ADM-u je nevjerojatna, a performanse su ima tako slične.

Pogledajte sliku!

Usporedba u ADM-u. Usporedba u ADM-u.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
Batista kaže...
maXonja kaže...

Odnosio sam se na usporedbu trenutno najjačih procesora od AMD-a i Intela.

Sorry što te moram razočarat, 3. godina faksa.

16 godina
protjeran
maXonja kaže...
Batista kaže...
maXonja kaže...

sad si sam sebe spustio da si rekao da si skolarac nikom nista a ovakoNeodlučan

17 godina
maXonja kaže...

Voliš ti svoj i7 proc maX haa? :) Jel ti firefox ili winamp brže otvara s njim? :) Da, AMD nema trenutno najbolji proc na tržištu što je stvar prestiža i ničeg više (vječna utrka tko ima brži hw koji se prodaje vjerojatno manje od 1% u osnosu na ostatak ponude u relaciji intel-amd, nvidia-ati) ali u svemu ostalom u mainstreamu je u prednosti, počevši od cijene što za sam procesor što za ostatak hw, dugoročne investicije kompatibilnošću te vlastitom ponudom cpu-gpu-chipset platformi i svemu ostalom što 24/7 zanimljivo...X4 Athlon će pronaći kupce, ako cijena bude 800-1000kn ja znam da za tu paru ni jedan Intel nije vrijedan spomena...

AMD / ATI all the way
15 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
maXonja kaže...
Batista kaže...
maXonja kaže...

sad si sam sebe spustio da si rekao da si skolarac nikom nista a ovakoNeodlučan

Ne, nego si ti sebe spustio budući da ne shvaćaš što ti ja hoću reći.

Cele303 kaže...
maXonja kaže...

Voliš ti svoj i7 proc maX haa? :) Jel ti firefox ili winamp brže otvara s njim? :) Da, AMD nema trenutno najbolji proc na tržištu što je stvar prestiža i ničeg više (vječna utrka tko ima brži hw koji se prodaje vjerojatno manje od 1% u osnosu na ostatak ponude u relaciji intel-amd, nvidia-ati) ali u svemu ostalom u mainstreamu je u prednosti, počevši od cijene što za sam procesor što za ostatak hw, dugoročne investicije kompatibilnošću te vlastitom ponudom cpu-gpu-chipset platformi i svemu ostalom što 24/7 zanimljivo...X4 Athlon će pronaći kupce, ako cijena bude 800-1000kn ja znam da za tu paru ni jedan Intel nije vrijedan spomena...

Uff, itekako ga volim :))

Nekak mi je to premalo cachea za procesor sa 4 jezgre. No živi bili pa vidjeli ;)

16 godina
Dolazak Athlona X4

Ma fenom je puno bolji.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Dolazak Athlona X4

Svaka cast i studosima i dipl. onina-ovima... Samo mozda si mogo procitat izmedju redaka da nisam te direktno pitao dal si skolarac ili sta vec ... To je vise bilo retoricko pitanje. Napisao sam tu recenicu samo zato jer je tvoj post bio na jednoj vrlo jadnoj razini napisan sto bas ne bi trebalo jednoj prosvjetljenoj osobi prilicit...

0 0 hvala 0
15 godina
Dolazak Athlona X4

Kakva jadna razina pobogu? Što nije bilo točno u mojoj izjavi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

Bubnes takvu bedastocu i onda se cudis... Stari, ne bi ja tebi nista rekao da si to obrazlozio barem u nekoliko razumljivih recenica. Da bar nisi reko da si student... To je na razini - Moj tata ima jaci auto od tvojeg -

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 23:22 (Batista).
17 godina
maXonja kaže...
Cele303 kaže...
maXonja kaže...

Uff, itekako ga volim :))

Nekak mi je to premalo cachea za procesor sa 4 jezgre. No živi bili pa vidjeli ;)

Naravno da ga voliš, i7 je višecjevni bacač raketa a ne proc :D ali to ne znači da je X4 Athlon "hahahahahahhaha", itekako je vrijedan pažnje, ne za mene i tebe da se razumijemo ;) zato služe i7 tebi i 965 meni kao čistokrvni predstavnici svojih firmi i tu se zna tko je dominantniji, ali cache ne igra toliku ulogu nekome tko želi npr. da mu winrar brže otpakira downloadanu igru (jer je ipak višejezgrenost bitnija od cachea) ili da gleda hd film sa klite paketom pa mu media player classic film vrti ffdshow softverskom akceleracijom jer ne zna uključit hardversku a istovremeno želi da i u pozadini radi bar jos neki proces bez trokiranja ili da zavrti gta4 na kojeg se svi pale...Za takve korisnike je X4 Athlon odličan izbor... Osjetno manji TDP od Phenom II braće, osjetno manja cijena, raznolike mogućnosti uporabe od pc, htpc pa i za virtualne mašine isto, ništa mu ne fali...

AMD / ATI all the way
15 godina
Dolazak Athlona X4

@ Batista

Nije nikakva bedastoća, nemoj se praviti grbav, očito je na što sam mislio.

Evo ti jednog testa:

http://sobitza.com/portal/content/view/843/32/

Najjači AMD-ov 965 BE na 3.4GHz u većini stvari nemože niti prismrdit i7 920 na stock taktu od "samo" 2.66GHz. Da ne govorimo o tome kako se svaki i7 može dići na 3.6-4GHz.

Molio bih moda da pobriše ovu spamaru jer vodi samo jednoj stvari. Nisam imao namjeru tako duboko ići u raspravu no budući da nekima očito treba sve nacrtati...

@ Cele - ma sve 5, potpuno se slažem sa tobom u većini stvari. AMD u mid end segmentu ima odlične procesore koje Intel jako teško prati sa cijenama, a sa performansama su podjednaki. Ali nemože mi doći tu jedan Batista i reći da bubam gluposti te se pravit grbavim kad mu neke stvari hoću objasniti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 23:33 (maXonja).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

Evo ti jednog testa:

Najjači AMD-ov 965 BE na 3.4GHz u većini stvari nemože niti prismrdit i7 920 na stock taktu od "samo" 2.66GHz. Da ne govorimo o tome kako se svaki i7 može dići na 3.6-4GHz.

Molio bih moda da pobriše ovu spamaru jer vodi samo jednoj stvari. Nisam imao namjeru tako duboko ići u raspravu no budući da nekima očito treba sve nacrtati...

Kaj to je jedini segment ? Vise ih ne postoji ? Koji Intel je isplativiji od X3 Phenom II ? Ima ih jos... no ockey stari. Jedina dobra stvar koju si reko da je dosta rasprave.

15 godina
maXonja kaže...

Batista kaže...

Kaj to je jedini segment ? Vise ih ne postoji ? Koji Intel je isplativiji od X3 Phenom II ? Ima ih jos... no ockey stari. Jedina dobra stvar koju si reko da je dosta rasprave.

Jel moram sam sebe citirat?

17 godina
neaktivan
maXonja kaže...

@ Batista

Evo ti jednog testa:

Je ti znaš što pišeš? Napisao si da si da se najači AMD-ov procesor ne može usporediti s intelovim. A sada mi pokaži test gdje bilo koji intel (serverski ili desktop) je toliko superiorniji od AMD-ovog najačeg procesora tj. 6-core opterona.

P.S. Nemoj miješati najjače procesore uopće i najjače u nekom segmentu (vjerujem da si mislio na desktop segment)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 23:53 (Paolo2612).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice