CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.438
|
čitano: 1.066.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
veki22 kaže...
FakeDeath kaže...

vent od cm212 nije bučan...očito frend nema 4pin konektor ili ima ali je uštekao u 3pin...

koju matičnu ima?

Naravno da je spojen na 4pin, al veli kad se zalaufa da mu je bučan, kaj da mu ja velim. Uglavnom dajte samo preporuku.

Ako mu temperature to dopuštaju, nek smanji brzinu u BIOSu.

Ako ne, onda su najbolji NF-F12 FLX i SP120.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss? // Silencio 652
13 godina
odjavljen
veki22 kaže...
FakeDeath kaže...

vent od cm212 nije bučan...očito frend nema 4pin konektor ili ima ali je uštekao u 3pin...

koju matičnu ima?

Naravno da je spojen na 4pin, al veli kad se zalaufa da mu je bučan, kaj da mu ja velim. Uglavnom dajte samo preporuku.

I kad se ne zalaufa je bučan, ja sam ga zamijenio sa 2x Corsair SP 120.

10 godina
neaktivan
Re: Najbolji CPU hladnjak

Pozdrav momci zanima me koji bi mi proporučili hladnjak za moj procesor AMD FX 8250?? Ja razmisljam o kupnji Coolermaster-a V8. Zelim vase misljenje prije kupnje, unaprijed hvala! 

Buby_55
13 godina
odjavljen
Buby_55 kaže...

Pozdrav momci zanima me koji bi mi proporučili hladnjak za moj procesor AMD FX 8250?? Ja razmisljam o kupnji Coolermaster-a V8. Zelim vase misljenje prije kupnje, unaprijed hvala! 

Noctua NH-D14 ako imaš para, taj V8 nikako.

10 godina
neaktivan

Aha, a razlog zasto V8 nikako, buka, slabo hlađenje?

Buby_55
13 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Upravo to što si naveo, a da bi se to "riješilo" onda trebaš mijenjati ventilatore. A za cijenu još tih ventilatora + sam hladnjak kupih H100i.

Tek sad vidim da ima samo 1 vent. Noctua NH-D14 ili beQuiet! Dark Rock Pro 3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 18:26 (Deawood).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala lijepa! Poslušat cu vas savijet. {#}

Buby_55
12 godina
protjeran
Buby_55 kaže...

nisi rekao koje kuciste imas posto je noctua jedna od najvisih cpu coolera? reko da se ipak nebi iznenadio! jer evo meni se jednom desilo da nije stalo u kuciste 22cm sirine?!

Intel Core™ i7-4770S inside
10 godina
neaktivan

Kućište mi je Chieftec midi tower BH-02B-B-SL

Buby_55
12 godina
protjeran
Buby_55 kaže...

koliko vidim to kuciste ima 20.5cm širine, morat ces dobro pogledati dali stane najjaca noctua, jer ti cak niti bocna stranica nema ispupcenje! ja nisam uspio naci nikakav feedback! valjda ce ti se jos netko javiti!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 2:29 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav, zanima me mišljenje o ovom hladnjaku, da li bi bio dobar za FX 8350? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903286

Buby_55
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobar je !

Music As A Weapon !!
10 godina
neaktivan

Hvala lijepa! {#}

Buby_55
14 godina
Stjepanj kaže...
Buby_55 kaže...

koliko vidim to kuciste ima 20.5cm širine, morat ces dobro pogledati dali stane najjaca noctua, jer ti cak niti bocna stranica nema ispupcenje! ja nisam uspio naci nikakav feedback! valjda ce ti se jos netko javiti!

Izmjeriti duljinu između procesora i bočne stranice, to je sve što treba da bi bio siguran a i jedino jer sumnjam da će se netko javiti sa istim kučištem.

10 godina
neaktivan

Nije ni ta luda.  Hvala! 

Buby_55
14 godina
Stjepanj kaže...
Buby_55 kaže...

nisi rekao koje kuciste imas posto je noctua jedna od najvisih cpu coolera? reko da se ipak nebi iznenadio! jer evo meni se jednom desilo da nije stalo u kuciste 22cm sirine?!

U koje 22cm kućište nije stalo? Možda je to kućište imalo bočni vent?

Pitam jer D14 stane u priličan broj kućišta od 185mm pa na više, pogotovo s obzirom da NIJE jedan od najviših hladnjaka. Čak je i koji milimetar niži od velikog broja CPU hladnjaka sa 120 mm ventovima.

12 godina
protjeran
miki1981 kaže...

U koje 22cm kućište nije stalo? Možda je to kućište imalo bočni vent?

Pitam jer D14 stane u priličan broj kućišta od 185mm pa na više, pogotovo s obzirom da NIJE jedan od najviših hladnjaka. Čak je i koji milimetar niži od velikog broja CPU hladnjaka sa 120 mm ventovima.

pa recimo u thermaltake commander ms 3! nakon sto sam stavio x79 plocu koja je nekim cudom za cak 5mm bila visa nego ostale, taman da ne stane!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:27 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

pa recimo u thermaltake commander ms 3! nakon sto sam stavio x79 plocu koja je nekim cudom za cak 5mm bila visa nego ostale, taman da ne stane!lp

To kučište je široko 197mm i piše na stranici da stanu cooleri do 155mm, zato ti je faljelo tih 5 mm. Ploča nema veze, ta Noctua ne stane nikako u to kučište osim nekim divljim preinakama :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:35 (vrinho).
12 godina
protjeran
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

To kučište je široko 197mm i piše na stranici da stanu cooleri do 155mm, zato ti je faljelo tih 5 mm. Ploča nema veze, ta Noctua ne stane nikako u to kučište osim nekim divljim preinakama :)

vjeruj mi da ima, prije asusove sam imao ecs-ovu u koju je stalo bez problema , nakon sto sam stavio asusovu x79 heatpipovi su strugali po limu tj tocno po izbocini na bocnoj stranici( predpostavljam da im je layout drugaciji)!!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:49 (Stjepanj).
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Zamjenio bih ventilator na CPU hladnjaku pa može preporuka istog, 120mm i naravno da bude PWM odnosno 4-pinski.

Isključivo iz protisa jer naručujem već nešto od tamo.

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
bradonja_85 kaže...

Zamjenio bih ventilator na CPU hladnjaku pa može preporuka istog, 120mm i naravno da bude PWM odnosno 4-pinski.

i nemas bas neki preveliki izbor, ak ne mislis nesto extremno overklokati ovaj zalman ce ti biti i vise nego dovoljan!

http://www.protis.hr/products/details/zalman-cpu-cooler-cnps10x-optima-fan-120mm-fan-speed-1000rpm1700rpm--10-170dba280dba-fins-aluminum-base-copper/66109

osim ak ne trazis nesto znatno skuplje...a jeftiniji 120mm cooler nema u protisu!

14 godina
Stjepanj kaže...
bradonja_85 kaže...

i nemas bas neki preveliki izbor, ak ne mislis nesto extremno overklokati ovaj zalman ce ti biti i vise nego dovoljan!

http://www.protis.hr/products/details/zalman-cpu-cooler-cnps10x-optima-fan-120mm-fan-speed-1000rpm1700rpm--10-170dba280dba-fins-aluminum-base-copper/66109

osim ak ne trazis nesto znatno skuplje...a jeftiniji 120mm cooler nema u protisu!

Tražim samo ventilator, hladnjak već imam samo mi je malo ventilator prozujio. Sad je gotovo, već sam obavio narudžbu :)

Zdravi i veseli bili :)
12 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

sry, nisam uopce skuzio!{#}LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm, zanimljivo je to...a si gledao koja je razlika u pločama? Ova možda je nešto deblja, ali sigurno nije baš toliko, možda ima kako dosjede posebno riješene na rupama koji je još malo odignu? Ili su s njom došli jednostavno dulji odtsojnici od matične, pa ju je to podiglo u odnosu na obične ploče?

14 godina
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

Stane, mi smo ih montirali nekoliko, uopće ne dira bočnu stranicu, ima sasvim korektno prostora do stranice. Ali sve koje smo mi montirali su bili na 775 pločama, mislim da u to kućište sa novijim pločama nismo imali još montažu.

12 godina
protjeran
miki1981 kaže...
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

Stane, mi smo ih montirali nekoliko, uopće ne dira bočnu stranicu, ima sasvim korektno prostora do stranice. Ali sve koje smo mi montirali su bili na 775 pločama, mislim da u to kućište sa novijim pločama nismo imali još montažu.

evo o cemu se radi zasto je x79 vislji za 5mm, slika govori vise od rijeci{#}

z77 z77
x79 x79
14 godina
Stjepanj kaže...
miki1981 kaže...
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

evo o cemu se radi zasto je x79 vislji za 5mm, slika govori vise od rijeci{#}

Hm...pa šta tu ima 5mm? Rijetko sam kad imao X ploču u rukama ali nije mi se nkad činilo toliko velika razlika. Ali ima smisla...jer sigurno nije sama ploča toliko deblja.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Mugen je brutalan.

Tih, temperature u loadu 15 stupnjeva niže nego sa Zalmanom!

Jedino je retardirano montiranje u tri ckepi matere...

Sve je lako dok ne treba ventilatore stavit.

E onda ga jebi.

Morao sam vadit gornji, stražnji vent i pržilicu, a nemam baš malo kućište...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
tajo1960 kaže...

takvi, zahtjevni, veliki rashladni sistemi se uvijek montiraju na ploču izvađenu izvan kučišta, dakle - na stolu! onda se vrati montirano, sklopljeno nazad u kučište i nema nikakvih problema oko nastavka spajanja svega dalje. često se potroši više vremena na "pokušaje" da se montira unutar kučišta, nego što treba vremena da se izvadi ploča van i sve pokači na nju na stolu.

Ok i onda kad montiraš veliki hladnjak koji pokrije gornji veliki dio na matičnoj, kako onda zašarafiti mbo na odstojnike od kućišta???

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Tiby kaže...

Ok i onda kad montiraš veliki hladnjak koji pokrije gornji veliki dio na matičnoj, kako onda zašarafiti mbo na odstojnike od kućišta???

istina, ponekad je nemoguce ak cooler prekriva pola ploce a kuciste je naknap recimo, treba prije ugradnje coolera vidjeti di su rupe tj dali je moguce s odvijacem doci do njih( uglavnom su na istom mjestu ne:)...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 10:54 (Stjepanj).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice