Core i7 - koga zanima

poruka: 63
|
čitano: 7.532
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Core i7 - koga zanima

Eto nesto malo sto sam uspio iskopati... cini se da bi mogli biti predobri, pogotovo kad se "malo" kloknu

testiran srednji

klokan najslabiji

klokan najaci

Btw jel netko primjetio te multipliere?????

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 17:17 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Mnozitelj na x35?

A ljepo je potegnuo na 5ghzOsmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Množitelj 35-mi se čini svarno puno

mislio sam da se ne mogu toliko klokatiMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

pa ono.... mene je malo presjeklo kad sam videl....

s time da mu je vcore 1.592 a Intel preporuca da se neide preko 1.65 (znaci ima jos mjesta dizat i ostat unutar njihovih preporuka) iako se pise da su ljudi vec isli i preko toga relativno uspojesno, ali nesmiju jos objavljivati rezultate OC-a

ma bit ce zvjer, samo steta kaj bu mu cijena ispocetka takva kakva bu - maticna proc i osnovni ram (3GB) oko 5-5.5k kuna, sa 6Gb oko 6k (naravno govorimo o najeftinijem proccu, maticnoj i ramu)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 18:56 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Core i7 - koga zanima
Očigledno Intel radi procesore za clockere entuzijaste!
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

E kad bi došli do 6 GHZ!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

a ono, strpljen spasen... pricekaj oko pola godine, osim sto ce objavit u tom razdoblju onu slabiju verziju (2 jezgre cini mi se) mogli bi ubacit umjesto i7 9xx i7 10xx verziju koja bi se mozda i tako dala dizat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

istina intel radi najbolje procesore-ali ona posebna Extreme verzija je PRE skupa za obične ljude cijena im je od 5000-7000kn

a samo zato jer je otključan multiplayerNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

pa on i nije namijenjen za obicne ljude Neodlučan

nego gle, imat odkljucan multi je super stvar ako mislis kloknut stroj cisto jer dobijes relativno velik clock ako samo dignes multi na max bez da ista drugo diras, a kamo li kad se krenes igrat sa BUS i vcore

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

ono, nije da bi ikad dal tolke pare za njega, ali kad bi ga dobil.... ma joj necu ni misit o tome...

razmisljam samo kako uklopit i7 920 u novu konfu bez da zalozim nekog iz familije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pila, nema šta bilo bi ga ljepo imat, ali čito sam da imaju problema sa nekim memorijama koje koriste veći naponNeodlučan

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

zato jer većina DDR 3 memorija ima veći napon od propisanih 1,5 V a budući da memorijski kontroler(je dio procesora) i memorija moraju raditi na istom taktu za sada core i7 je osuđen na "sporije" memorije no to će se riješiti prelaskom na manji proizvodni proces od 65 nm npr.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

sve će s vremenom doći na svoje

bar će jako pojeftiniti ddr3 i jako će pasti cijene danas mrcina od procesora npr q9650 3.0 ghzx4 na default

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 21:28 (Gamer-gts).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

jel iko primjetio kako je corei7 losiji u dx9 igeama od qx verzije dok za dx 10 je bolji u world in conflictu? malo cudno

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

Ma neisplati se nikom prelazit sa C2Q, jer nema nekog velikog poboljšanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pinkskin kaže...

ne razumijem sto pokusavas ovime reci Neodlučan kakve veze ima c2q sa i7?

btw, da, i ja jedva cekam da dodje, ako nista da padne cijena svemu ostalome.... nehalem jede c2q u vecini programa koje koriste multicore/multithread, ste vidli sta mu radi u winrar-u? duple performanse! nego, sto se tice igara... one nisu optimizirane za bilo sta osim 1-2 jezgre eventualno, sto je malo bedasto ak mene pitate (vecina igara) buduci da nije problem napravit igru koja bi u potpunosti iskoristavala multijezgrene procesore (znaci 2, 4.... a da mu je minimun 2)
da je na nehalemu testiran far cry 2 ili krajsis, mislim da bi imo impresivnije rezultate (naravno sa 3* gtx 280 sli da mu grafulja ne bi bila bottleneck)
u svakom slucaju igre na stranu, ostali rezultati su poprilicno impresivni (mislim jede najjaci core2q X procesor ko od sale... test na igricama je ionako malo bedast jer je na najmanjoj rezi, dx9 na pola itd. volio bih vidjet test u kojem se forsira procc da bude bottleneck, to onda ima smisla, da se 100% iskoristi nj. snaga). da li ce nam to biti potrebno u kucnoj uporabi ili ne u slijedece 2 godine? ko zna, vrlo vjerojatno ne, no da bih ga htio imat... da, pogotovo core i7 x965 xD
sala, core i7 920 je vise nego dovoljan bilo kome, pogotovo sto znamo da ide do 4GHz bez problema, a za daily 24/7 uporabu oko 3.6 bez da se oznoji, sa ddr3... ma mrak nesto. mozda se intel bude igral Djeda Bozicnjaka pa malcice spusti cijene za Bozic... recimo core i7 na 1600kn? rofl, like that would ever happen... well it might, for Christmas 2009.
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Eh..   bit će to mrak prockasi no za sada ostajem pri svojem dvojezgrašu kojeg imam svega 8 mjeseci (mada me svrbe prstići za kupnju nakon Nove godine hehehe).

Logično je da će ti novi procovi doći u 'best-buy' rang (s određenim modelima) tamo negdje krajem 2009. i tada ću malo kalkulirati što mi se isplati ubost..

Znači još nekih godinu dana sam miran  Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

što mislite kolike će biti tržišne cijene tih procesora, po testovima se čine iznimni,

a meni se čini da će im i cijene takve biti

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Kao što sam pisao još davno, izgleda da je najveće poboljšanje tamo di je najbitnije... u aplikacijama.

I to izgleda pogotovo dobro za one koji se bave videom/renderiranjem, jer integrirani kontroler ocito cuda radi :)

Meni se koliko vidim jos ne isplati prelazit tako da sumnjam da ću uopće razmišljat sljedećih 6 mjeseci o ovom...

A Kako svi pričaju o klokanju, nije nitko citao clanak na Tom's hardware?  izgleda da je Intel ipak ugradio neku zaštitu od overclockinga, ali za sada postoji switch u BIOS-u koji to gasi tako da...

Vidjet ćemo,  ali meni izgleda da će se sad konačno osjetit to AMD-ovo kaskanje u tehnologiji. jer izgleda da se Intel više ne mora prtjerano trudit...

Razlike između i7 i Core2 su negdje dosta velike, ali mene je fasciniralo kako je u nekim testovima cak 160% brzi od Phenoma!! Nema tog "die shrinka" koji ce toliku razliku kompenzirat... nazalost

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

fuck me freddie, Rhodine sad mi je zao sto sam uzeo quada :(

"They couldn't hit an elephant at this dist..." - General John Sedgwick

0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

hehe, ma nema ti sta biti zao, quad je zackon procc...

Nehalem jest bolji, ali cijena po kojoj dolazi.... vidjet cemo za koji dan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

koliko bi koštao komp sa time i7 920 + mbo + 2gb ram +neka grafičaka bezveze (hd 4670) + hdd + napajanje + kučište

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 5:28 (madafaker).

0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

i7 se uzima sa po 3 keksa, dakle 3,6,12... GB rama. sa 3gb rama i gtx 280 bi bio oko 10k kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Ako smijem pitati, zašto sa po tri keksa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ksoric kaže...

Novi Intelovi Core i7 procesori donose integrirani memorijski kontroler koji omogućuje paralelni pristup za tri memorijska kanala, odnosno modula. To bi trebalo predstavljati značajnije ubrzanje u odnosu na dosadašnje dual-channel kontrolere, a za ostvarivanje ovakvih veza nužne su tri jednake memorijske pločice (ili šest, ako ploča podržava) i matična ploča sposobna za takvo što.  
Kao što se do sada moralo staviti dvije (ili četiri) iste memorije da bi se imao dual channel, sada će se morati staviti tri, odnosno šest istih da bi se imao triple channel.
17 godina
neaktivan
Thanx!
16 godina
klimama kaže...
ksoric kaže...

Novi Intelovi Core i7 procesori donose integrirani memorijski kontroler koji omogućuje paralelni pristup za tri memorijska kanala, odnosno modula. To bi trebalo predstavljati značajnije ubrzanje u odnosu na dosadašnje dual-channel kontrolere, a za ostvarivanje ovakvih veza nužne su tri jednake memorijske pločice (ili šest, ako ploča podržava) i matična ploča sposobna za takvo što.  
Kao što se do sada moralo staviti dvije (ili četiri) iste memorije da bi se imao dual channel, sada će se morati staviti tri, odnosno šest istih da bi se imao triple channel.
 jep, upravo tako, umjesto dosadasnjih 2 prelazimo na 3 keksa... jedino nije mi jasan intel, gledao sam vec nekoliko nehalem testova gdje su isporucili po 2 procesora, 3*1gb rama i neku svoju x58 plocu i u svim testovima ta ploca dolazi sa 4 memorijska utora (ploca se zove DX58SO u ovom hrvatskom tekstu od PC Experta koji sam najzadnji citao). Evo sta oni kazu o tome: "Intel je na ovoj ploči koristio 4 memorijska slota, umjesto 6 koliko će biti kod nekih drugih proizvođača. Ovo opravdavaju time kako 4 slota osiguravaju glađe i kraće "rutanje" podataka." -> rade procesor za rad sa 3*x keksa a plocu sa 4 slota i jos imaju objasnjenje za to.... koja je tu logika bila?
Koga zanima cijeli clanak moze vidjeto ovdje

Jos jednom je pokazana snaga Nehalema... iako u igrama jos uvjek ne dominira najeftiniji Nehalem u najgorem slucaju stoji uz rame najskupljem xtreeme procesoru
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
pinkskin kaže...

ne razumijem sto pokusavas ovime reci Neodlučan kakve veze ima c2q sa i7?

btw, da, i ja jedva cekam da dodje, ako nista da padne cijena svemu ostalome.... nehalem jede c2q u vecini programa koje koriste multicore/multithread, ste vidli sta mu radi u winrar-u? duple performanse! nego, sto se tice igara... one nisu optimizirane za bilo sta osim 1-2 jezgre eventualno, sto je malo bedasto ak mene pitate (vecina igara) buduci da nije problem napravit igru koja bi u potpunosti iskoristavala multijezgrene procesore (znaci 2, 4.... a da mu je minimun 2)
da je na nehalemu testiran far cry 2 ili krajsis, mislim da bi imo impresivnije rezultate (naravno sa 3* gtx 280 sli da mu grafulja ne bi bila bottleneck)
u svakom slucaju igre na stranu, ostali rezultati su poprilicno impresivni (mislim jede najjaci core2q X procesor ko od sale... test na igricama je ionako malo bedast jer je na najmanjoj rezi, dx9 na pola itd. volio bih vidjet test u kojem se forsira procc da bude bottleneck, to onda ima smisla, da se 100% iskoristi nj. snaga). da li ce nam to biti potrebno u kucnoj uporabi ili ne u slijedece 2 godine? ko zna, vrlo vjerojatno ne, no da bih ga htio imat... da, pogotovo core i7 x965 xD
sala, core i7 920 je vise nego dovoljan bilo kome, pogotovo sto znamo da ide do 4GHz bez problema, a za daily 24/7 uporabu oko 3.6 bez da se oznoji, sa ddr3... ma mrak nesto. mozda se intel bude igral Djeda Bozicnjaka pa malcice spusti cijene za Bozic... recimo core i7 na 1600kn? rofl, like that would ever happen... well it might, for Christmas 2009.
  NAravno da je na najmanjoj rezi. Tako se osigurava da grafička nije ta koja sputava performanse. Čak štoviše, najpoželjnije bi bilo da se koristila npr. 800x600 rezolucija i low detalji jer se tada bolje primjete razlike među procesorima.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
16 godina
Core i7 - koga zanima

istina, ali nebus ga testirat iso na doom 2 koji ima najnezahtjevniju grafiku u rezi 640*480 jer je za njega i pentium 100 prejak procesor....

kaj ti znaci testirat ga na niskoj rezi na igri koja iskoristava 1 jezgru kad to uopce ne iskoristava procesor? programi poput winrara pokazuju njegovu snagu, igre poput CoD4 koje traze cim vise MHz na 1 jezgri u dx9 nisu bas neki pokazatelj ma kako malu rezu mi koristili

takodjer tesko je radit realnu usporedbu... npr citam test Nehalem gubi u svim igrama od ovog c2q xtreeme-a na default taktu, nehalem ima iskljucen turbo mod... ok, c2q nema turbo mod (eventualno neka MSI ploca ili tako nesto koja bi sama clockala za 10ak%, ali nisam siguran koliko ploca ima tu mogucnost, moja MSI K8N je imala pa sam siguran da i neke danasnje ploce to imaju), ali nitko od nas ga nece iskljucivat ako cemo drzat proc na default taktu, zasto onda za potrebe testa on ne bi ostao ukljucen? kad digne multi za 2 na prvoj jezgri ako se ne koriste sve jezgre a procc je pod punim opterecenjem - tu dobiva dobrih .3GHz koji bi ga onda gurnuli mozda i preko c2q, ovako ispada slabiji, uz napomenu negdje u tekstu kako je sve ogranicen u testu... ok, slazem se da on nije radjen za igre tj. igre jos nisu radjene za takve proesora, i da, gejmerima je mozda c2d najbolji jer za najmanje para daje najbolje performanse, ali onda treba napomenuti da se svakim trenom sve vise priblizavamo vremenu kad ce i u igrama biti vaznije imat 4 jezgre nego 2 ili 8 logickih umjesto 2 itd.

isto tako i7 920 kosta oko 300$(kod nas vjerojatno eura, ja racunam oko 2200kn) u slobodnoj prodaji, zdere q9770x koji kosta 9150kn u najjeftinijoj varijanti kod nas, a u igrama je malo slabiji (sa iskljucenim turbom), sa dobrim OC potencijalom i uvjeren sam danas - sutra kad dodju igre koje ce koristit vise od 1 jezgre da ce papat sve zivo (osim jacih Nehalema)

sad, da li se isplati odmah ga kupovat? bit ce u rangu cijenom sa q9550, jeftinije maticne oko 1700kn i 3gb ddr3 (1066MHz Kingstone) za njega oko 750kn, za pocetak dosta.... nesto skuplje od q9550 konfe trenutne, ali ne puno za osjetan pomak u performansama na raznoraznim aplikacijama... u igrama su tu negdje na default taktu, pitanje koji se da vise clockat iako se u prvom postu vidi da i7 920 nema nekih problema sa clockom

koliko vidim po forumima gdje su ga testirali uglavnom su odusevljeni njime i preporucaju ga svima koji nemaju bas jako nategnut budet, tj nekome ko je planirao konfu sa q9550 ili jacu.

koliko vidim nekih bitnih promjena u slijedecoj godini nece biti vezano uz sam procesor, izaci ce mobile i 2-jezgrena varijanta (sprema se i 8-jezgreni za servere, ali to nije toliko bitno za kucne korisnike), eventualno koji noviji model i7 cetverojezgrenog i polagano pojeftinjenje, ali prije 2011. godine ovaj procc nece biti nimalo out of date, dapace mozda i malo ispred svog vremena. ja mu predvidjam ugodnih 2-3 godine iskoristivosti, cak i nesto vise iako nakon 2 godine nece biti high-end. kosta nesto vise u startu, no netko tko je naumio dati za komp oko 7-8k kuna navise trebao bi razmisliti o njemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

kolko sam uspio vidjet po forumu da svi predviđaju pad cije core 2 procesorima

ak j etako onda me malo ovo zabrinjava

http://www.bug.hr/barometar/

malo pogledajte pa me rijesite straha

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice