Eto nesto malo sto sam uspio iskopati... cini se da bi mogli biti predobri, pogotovo kad se "malo" kloknu
Btw jel netko primjetio te multipliere?????
Eto nesto malo sto sam uspio iskopati... cini se da bi mogli biti predobri, pogotovo kad se "malo" kloknu
Btw jel netko primjetio te multipliere?????
Mnozitelj na x35?
A ljepo je potegnuo na 5ghz
Množitelj 35-mi se čini svarno puno
mislio sam da se ne mogu toliko klokati
pa ono.... mene je malo presjeklo kad sam videl....
s time da mu je vcore 1.592 a Intel preporuca da se neide preko 1.65 (znaci ima jos mjesta dizat i ostat unutar njihovih preporuka) iako se pise da su ljudi vec isli i preko toga relativno uspojesno, ali nesmiju jos objavljivati rezultate OC-a
ma bit ce zvjer, samo steta kaj bu mu cijena ispocetka takva kakva bu - maticna proc i osnovni ram (3GB) oko 5-5.5k kuna, sa 6Gb oko 6k (naravno govorimo o najeftinijem proccu, maticnoj i ramu)
E kad bi došli do 6 GHZ!
a ono, strpljen spasen... pricekaj oko pola godine, osim sto ce objavit u tom razdoblju onu slabiju verziju (2 jezgre cini mi se) mogli bi ubacit umjesto i7 9xx i7 10xx verziju koja bi se mozda i tako dala dizat
istina intel radi najbolje procesore-ali ona posebna Extreme verzija je PRE skupa za obične ljude cijena im je od 5000-7000kn
a samo zato jer je otključan multiplayer
pa on i nije namijenjen za obicne ljude
nego gle, imat odkljucan multi je super stvar ako mislis kloknut stroj cisto jer dobijes relativno velik clock ako samo dignes multi na max bez da ista drugo diras, a kamo li kad se krenes igrat sa BUS i vcore
ono, nije da bi ikad dal tolke pare za njega, ali kad bi ga dobil.... ma joj necu ni misit o tome...
razmisljam samo kako uklopit i7 920 u novu konfu bez da zalozim nekog iz familije
pila, nema šta bilo bi ga ljepo imat, ali čito sam da imaju problema sa nekim memorijama koje koriste veći napon
zato jer većina DDR 3 memorija ima veći napon od propisanih 1,5 V a budući da memorijski kontroler(je dio procesora) i memorija moraju raditi na istom taktu za sada core i7 je osuđen na "sporije" memorije no to će se riješiti prelaskom na manji proizvodni proces od 65 nm npr.
sve će s vremenom doći na svoje
bar će jako pojeftiniti ddr3 i jako će pasti cijene danas mrcina od procesora npr q9650 3.0 ghzx4 na default
jel iko primjetio kako je corei7 losiji u dx9 igeama od qx verzije dok za dx 10 je bolji u world in conflictu? malo cudno
Ma neisplati se nikom prelazit sa C2Q, jer nema nekog velikog poboljšanja.
Eh.. bit će to mrak prockasi no za sada ostajem pri svojem dvojezgrašu kojeg imam svega 8 mjeseci (mada me svrbe prstići za kupnju nakon Nove godine hehehe).
Logično je da će ti novi procovi doći u 'best-buy' rang (s određenim modelima) tamo negdje krajem 2009. i tada ću malo kalkulirati što mi se isplati ubost..
Znači još nekih godinu dana sam miran
što mislite kolike će biti tržišne cijene tih procesora, po testovima se čine iznimni,
a meni se čini da će im i cijene takve biti
Kao što sam pisao još davno, izgleda da je najveće poboljšanje tamo di je najbitnije... u aplikacijama.
I to izgleda pogotovo dobro za one koji se bave videom/renderiranjem, jer integrirani kontroler ocito cuda radi :)
Meni se koliko vidim jos ne isplati prelazit tako da sumnjam da ću uopće razmišljat sljedećih 6 mjeseci o ovom...
A Kako svi pričaju o klokanju, nije nitko citao clanak na Tom's hardware? izgleda da je Intel ipak ugradio neku zaštitu od overclockinga, ali za sada postoji switch u BIOS-u koji to gasi tako da...
Vidjet ćemo, ali meni izgleda da će se sad konačno osjetit to AMD-ovo kaskanje u tehnologiji. jer izgleda da se Intel više ne mora prtjerano trudit...
Razlike između i7 i Core2 su negdje dosta velike, ali mene je fasciniralo kako je u nekim testovima cak 160% brzi od Phenoma!! Nema tog "die shrinka" koji ce toliku razliku kompenzirat... nazalost
fuck me freddie, Rhodine sad mi je zao sto sam uzeo quada :(
hehe, ma nema ti sta biti zao, quad je zackon procc...
Nehalem jest bolji, ali cijena po kojoj dolazi.... vidjet cemo za koji dan
koliko bi koštao komp sa time i7 920 + mbo + 2gb ram +neka grafičaka bezveze (hd 4670) + hdd + napajanje + kučište
i7 se uzima sa po 3 keksa, dakle 3,6,12... GB rama. sa 3gb rama i gtx 280 bi bio oko 10k kuna
Ako smijem pitati, zašto sa po tri keksa?
istina, ali nebus ga testirat iso na doom 2 koji ima najnezahtjevniju grafiku u rezi 640*480 jer je za njega i pentium 100 prejak procesor....
kaj ti znaci testirat ga na niskoj rezi na igri koja iskoristava 1 jezgru kad to uopce ne iskoristava procesor? programi poput winrara pokazuju njegovu snagu, igre poput CoD4 koje traze cim vise MHz na 1 jezgri u dx9 nisu bas neki pokazatelj ma kako malu rezu mi koristili
takodjer tesko je radit realnu usporedbu... npr citam test Nehalem gubi u svim igrama od ovog c2q xtreeme-a na default taktu, nehalem ima iskljucen turbo mod... ok, c2q nema turbo mod (eventualno neka MSI ploca ili tako nesto koja bi sama clockala za 10ak%, ali nisam siguran koliko ploca ima tu mogucnost, moja MSI K8N je imala pa sam siguran da i neke danasnje ploce to imaju), ali nitko od nas ga nece iskljucivat ako cemo drzat proc na default taktu, zasto onda za potrebe testa on ne bi ostao ukljucen? kad digne multi za 2 na prvoj jezgri ako se ne koriste sve jezgre a procc je pod punim opterecenjem - tu dobiva dobrih .3GHz koji bi ga onda gurnuli mozda i preko c2q, ovako ispada slabiji, uz napomenu negdje u tekstu kako je sve ogranicen u testu... ok, slazem se da on nije radjen za igre tj. igre jos nisu radjene za takve proesora, i da, gejmerima je mozda c2d najbolji jer za najmanje para daje najbolje performanse, ali onda treba napomenuti da se svakim trenom sve vise priblizavamo vremenu kad ce i u igrama biti vaznije imat 4 jezgre nego 2 ili 8 logickih umjesto 2 itd.
isto tako i7 920 kosta oko 300$(kod nas vjerojatno eura, ja racunam oko 2200kn) u slobodnoj prodaji, zdere q9770x koji kosta 9150kn u najjeftinijoj varijanti kod nas, a u igrama je malo slabiji (sa iskljucenim turbom), sa dobrim OC potencijalom i uvjeren sam danas - sutra kad dodju igre koje ce koristit vise od 1 jezgre da ce papat sve zivo (osim jacih Nehalema)
sad, da li se isplati odmah ga kupovat? bit ce u rangu cijenom sa q9550, jeftinije maticne oko 1700kn i 3gb ddr3 (1066MHz Kingstone) za njega oko 750kn, za pocetak dosta.... nesto skuplje od q9550 konfe trenutne, ali ne puno za osjetan pomak u performansama na raznoraznim aplikacijama... u igrama su tu negdje na default taktu, pitanje koji se da vise clockat iako se u prvom postu vidi da i7 920 nema nekih problema sa clockom
koliko vidim po forumima gdje su ga testirali uglavnom su odusevljeni njime i preporucaju ga svima koji nemaju bas jako nategnut budet, tj nekome ko je planirao konfu sa q9550 ili jacu.
koliko vidim nekih bitnih promjena u slijedecoj godini nece biti vezano uz sam procesor, izaci ce mobile i 2-jezgrena varijanta (sprema se i 8-jezgreni za servere, ali to nije toliko bitno za kucne korisnike), eventualno koji noviji model i7 cetverojezgrenog i polagano pojeftinjenje, ali prije 2011. godine ovaj procc nece biti nimalo out of date, dapace mozda i malo ispred svog vremena. ja mu predvidjam ugodnih 2-3 godine iskoristivosti, cak i nesto vise iako nakon 2 godine nece biti high-end. kosta nesto vise u startu, no netko tko je naumio dati za komp oko 7-8k kuna navise trebao bi razmisliti o njemu
kolko sam uspio vidjet po forumu da svi predviđaju pad cije core 2 procesorima
ak j etako onda me malo ovo zabrinjava
malo pogledajte pa me rijesite straha