Koja je razlika između ova dva procesora?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja je razlika između ova dva procesora?
pa nisi nave ni o kojim se modelima radi, navedi model pa onda mozemo raspravljati.
Recimo QX9775 za extreme i Q9650 za quad
Samo šta je extreme dosta skuplji i nisam vidio da ga ima po linksu.
Praktički izmađu QX9770 i Q9650 ima "malo većih" razlika, kao što je FSB od 400MHz (1600 MHz), potpuno otključan množitelj i frekvencija od 3.2GHz.
No Q9650 i QX9650 nemaju neke veće razlike, osim što QX9650 ima otključani množitelj i potpuno su jednaki na stock frekvencijama
Još EE verzije sastoje se od "probranih" dijelova te mogu ići dosta visoko, ali to ne opravdava njihovu jako visoku cijenu
Da rađe onda uzmem core 2quad q9650??
Samo šta je extreme dosta skuplji i nisam vidio da ga ima po linksu.
za qx nemaš nikakvu potrebu ako već želiš ekstremni proc bacaš se na višu i7 seriju
Da rađe onda uzmem core 2quad q9650??
Pa Q9650 je poprilično brz procesor i tu je negdje s i5 750 procesorom (stock frekvencije kada gledamo), ali cijena od 9650 je 2100 kuna, a i5 i ploča se može dobiti za toliko kuna...
To bi moglo sljedeće godine past na 1500 kn..
ne vjerujem, sljedeće godine ih nećeš nigdje naći (mislima na lga775)
Sljedeće godine niti neće biti Q9650 (bio je već nestao s tržišta pa se opet vratio), a i5 će već tada dobiti vjerojatno jače nasljednike
Je al ja i5 nemogu jer sam socket 775. Sad imam core 2 duo e7400 pa gledam bolje solucije kada mi ostari ovaj procesor. Kupio sam ga prije 4 mjeseca, pa sad gledam da li ga clockat ili kupit novi
Je al ja i5 nemogu jer sam socket 775. Sad imam core 2 duo e7400 pa gledam bolje solucije kada mi ostari ovaj procesor. Kupio sam ga prije 4 mjeseca, pa sad gledam da li ga clockat ili kupit novi
ako ćeš nadograđivati, trči u trgovinu
Sve zavisi od toga što radiš na kompu... Za igre bi E7400 bio na oko minimalno 3.6GHz dovoljan (možda je problem to što ima malo cachea). Ako se baviše nekim hardverski zahtjevnim poslovima kao što je: 3D modeliranje, obrada fotografija, obrada videa i sl. onda bi Q9650 bio pun pogodak
Ne radim neke zahtjevne poslove, sve što radim je izrada web stranica te ponekad igram igre..
Ne radim neke zahtjevne poslove, sve što radim je izrada web stranica te ponekad igram igre..
onda je i e7400 ok
Je al se bojim da za dvi godine ili već kad ovaj procesor ostari za igre, da neće bit ništa jakih procesora za lga 775
Razmisli si o Q9550. To je zaista odličan proc (govorim ti iz prve ruke).
Di je taj procesor najjeftiniji kod nas
To mi je drago čuti, al oče li dolazit ovdje.. hmm pa trebalo bi