Asus vs. Asrock

poruka: 26
|
čitano: 5.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Znaći u procesu slaganja konfe mi je neko ukro zadnju Asrock deluxe 3 MBO i sad ja malo tražim zamjensku i evo našo sam 2 kandidata.

Asus: http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=9i872VNaAILRp8bS

Asrock: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P55%20Extreme4&cat=Specifications

Asus košta 200 kn više od Asrock a tu su negdje pa me zanima kaj vi mislite koja daje više performansi za te pare.

BTW slobodno vi ponudite neku alternativu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Uzmi ako ikako možeš GIGABYTE GA-P55A-UD3R ili UD4 ili UD3.

To su najbolje ploče što se tiče cijene i perf. Ja da sam imao više nofca, uzeo bi UD5. To je bog i batina za mene.

Asus i ostali brandovi su slabiji. Pogledaj si BUG 205, imaš review i vidjet ćeš.

(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Deff ASROCK!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Ja bih tu na P7P55D-E išao, sudeći po reviewima je kvalitetnija ploča.

Osobno nisam ni jednu ni drugu imao ali uvijek postoji rješenje u guglanju.

Možda da pričekaš nekog iskusnijeg, Cele ili Kihot bi ti vjerojatno dali bolji odgovor.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Gigabyte P55A-UD4 mi je zapela za oko slićna je Asrockovoj Extreme 4, a mogu ju kupit u ZG-u. Overclockers club (imali su UD4P) joj je dao ocjenu gold, jer se da brutalno clockat, al da joj je cons kaj nema cmos, power i reset gumb na samoj ploči (al to me baš i ne brine). Link: http://www.overclockersclub.com/reviews/gigabyte_p55aud6_p55aud4p/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Asus vs. Asrock
ĐuroXL kaže...

Znaći u procesu slaganja konfe mi je neko ukro zadnju Asrock deluxe 3 MBO i sad ja malo tražim zamjensku i evo našo sam 2 kandidata.

Asus: http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=9i872VNaAILRp8bS

Asrock: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P55%20Extreme4&cat=Specifications

Asus košta 200 kn više od Asrock a tu su negdje pa me zanima kaj vi mislite koja daje više performansi za te pare.

BTW slobodno vi ponudite neku alternativu

Od P55 ploča koje su posve opremljene i dostojna zamjena jest Asus P7P55D-E Premium i Gigabyte sa svojom P55A-UD7 jer kao i ASRock P55 Deluxe nose i PLX čip pa nema degradacije propusnosti PCIe sabirnica prilikom korištenja SATA3 i USB3.0.

Ova P7P55D-E nema PLX ako ni ASRock P55 Extreme ili navedene Gigabyte UD3/4/5/6 ploče.

No ako ti to nije bitno slobodno možeš ići na linkanu ASRock ili Asus ploču. Obje su iznimno kvalitetne. Performanse su im također podjednake ako i kod svih P55 ploča te razine opremljenosti. Ipak je sve važno integrirano u CPU a ono što čini razliku u perf (PLX i eventualni NF200) nedostaje objema pločama.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...

PLX čip pa nema degradacije propusnosti PCIe sabirnica prilikom korištenja SATA3 i USB3.0.

Ako ti nije problem da nam razjasniš ovo gore,hvala.

spam high tessellation off
15 godina
neaktivan

Asrok je prije bio "Asus za siromasne" dakle podfirma od Asusa koja je bila jeftinija i manje kvalitetna.

Sad kolko znam to je firma za sebe i ljudi su zadovoljni sa kvalitetom.

Da si to pitanje postavio prije npr. 3 godine reko bi ti definitivno ASUS, a sad kad gledas ulozeno dobiveno je na strani Asroka.

Ja osobno imam ASUSovu plocu i apsolutno nikakvih problema s njom. Pase mi i BIOS i OC mogucnosti i generalono je sve vrhunski napravljeno.

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
protjeran
muhaqeri kaže...
Wolverine_pce kaže...

PLX čip pa nema degradacije propusnosti PCIe sabirnica prilikom korištenja SATA3 i USB3.0.

Prve Gigabyte ploče nisu imale PLX chip, pa kad si spojio SATA3.0 disk,

performanse PCI-E sabirnica u CrossFire-u više nisu bile 8x/8x @ PCI-E 2.0

nego PCI-E 8x/8x @ PCI-E 1.0.

Također kod 16x/16x ploča su širine sabirnica padale na 8x/8x...

Sad su to kod novih Gigabyte ploča napokon riješili.

EDIT: Od prve dvije ploče (Asus i ASRock) bi išao na ASRockicu,

nedavno sam dvije testirao, i odlične su.

Razlog? Bolja cijena i bolja opremljenost.

Više SATA3.0 konetora, 7 segmentna diagnostika, front panel USB3.0 i ostali stuff su super stvar koju ne dobiješ

kod Asusice koja je usput i skuplja.

Obje imaju dvije godine jamstva, tako da tu nema greške,

a eSys ti je sa sevisom mnogo brži nego MSan, kojemu terba nekad i 40 dana da riješe stvar,

dok robu koju pošalješ u eSys dobiješ kroz 2 do 7 dana.

(ok, i MSan je počeo u 10. mj. uvoziti ASRock,

ali eSys daje bolje cijene jer je glavni voznik kod nas za ASRock)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 13:10 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Ok znaći onda Asrock P55 Extreme 4 vs. Gigabyte P55A-UD4.

Nekak mi se ćini da je tu Asrock opet dobio ako se slažete. BTW Asrock je jeftiniji i tu jel?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pročitaj sam review:

http://www.pcekspert.com/articles/730-6.html

Pozitivno + Overclocking potencijal, dobro hlađenje, opremljenost, podrška za SLI/CF i USB/SATA3.0 standarde, cijena. Negativno - Dobavljivost u RH, izostanak debug displaya i onboard tipki za paljenje i reset, pad performansi PCI-E utora prilikom koritenja novih kontrolera.

Nadam se da je to rev.1 i da je u rev.2 ispravljeno padanje performansi odnosno sužavanje sabirnice...

Inače, sve što je njoj negativno, ASRockica ima na sebi...

Od 7 segmentnog debug displaya (dva komada), reset/power i cmos tipka, te pad performansi na sabirnicama ne postoji zbog odavno ugrađenog PLX kontrolera...

A i dobavljivost je sve veća otkad je MSan drugi ASRock dobavljač u HR.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Ok hvala puno ste pomogli, a ako neću moć nabavit iz esys-a imam vezu u msanu pa ću od tamo + ako ni tamo nema ima u admu Asrockice.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ti ne možeš kupiti direktno od MSana i eSys-a, to su uvoznici i veleprodajne firme.

ADM je webshop, on kupi i preprodaje, niti uvozi niti daje jamstvo.

Službena maloprodaja eSys-a je H2-SHOP,

a od MSana je imaš više manjih firmi kao maloprodaju...

Recimo od Microlinea je maloprodaja IQ Zagria, itd itd...

Ako ćeš na Webshop, onda imaš njih tisuće...

Samo idi na provjerene, 50% svih HR webshopova nestane u 6 mjeseci,

u Sisku su 3 propala u manje od 6 mjeseci...

Protis i ADM su dugo već tu.

A ljude i šefove iz Protisa znam osobno, tako da su mi oni nekako najsigurniji (ne najjeftiniji uvjek,

ali siguran sam sa reklamacijama itd).

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
muhaqeri kaže...
Wolverine_pce kaže...

Prve Gigabyte ploče nisu imale PLX chip, pa kad si spojio SATA3.0 disk,

performanse PCI-E sabirnica u CrossFire-u više nisu bile 8x/8x @ PCI-E 2.0

nego PCI-E 8x/8x @ PCI-E 1.0.

Također kod 16x/16x ploča su širine sabirnica padale na 8x/8x...

Sad su to kod novih Gigabyte ploča napokon riješili.

Koliko mi je poznato od Gigabyte P55A ploča samo P55A-UD7 nosi PLX čip iako ona nosi dodatno i NF200.

Ne vidim da UD6 i niži modeli nose PLX 8613 bridge čip. Pa onda ne znam kako su to drugačije riješili.

Ovo je Gigabyteov odgovor na pitanje što misle o tim ograničenjima na P55A pločama.

According to Colin and engineer team, that is the limitation of the P55 chipset, no native SATA3 support and PCIe 2.0 limited to 1x16 or 2x8. Due to PCI-e Gen 1 bandwidth limitation, we need to use a PCI-e Gen 2 bandwidth (since SATA3 transfer is 6Gb/s (600MB/s), PCIe Gen 1 x1 lane from the P55 has a limitation, as it’s only able to offer 2.5Gb/s (300MB/s), therefore, we need to get a Gen 2 lane, which offers 5Gb/s (600MB/s). As we don’t see much of a performance difference of x16 graphics vs x8 graphics, we use that lane for SATA3 and USB 3.0.

Keep in mind, users are able to turn on and off Turbo SATA and Turbo USB, so if they want to use the full x16, graphics they can, however, it will switch x1 Gen1 lane off the P55, which will limit to 2.5Gb/s. We feel this is a fair trade off, as it means we are able to give users the option to use SATA 3 and USB 3.0 on our entire lineup of P55 motherboards, unlike our competitor who only has support for their very highest end P55.

U principu njih boli ona stvar jer kako oni vele dali su korisnicim ada biraju hoće li vrtit multiGPU sistem ili SATA3/USB3.0 {#}

muhaqeri kaže...
Wolverine_pce kaže...

Evo ovdje ti je zorno prikazan problem i rješenje putem PLX-a

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 18:58 (Wolverine_pce).
15 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

To se odnosi samo na CF i SLI sisteme? Ja imam u BIOS-u uključene sata 6Gb/s i USB 3.0, da li meni to utječe na perf?{#}

(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 19:16 (Plahi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Wolverinu, istina je da je Gigabyteov support qurac od ovce.

U više primjera.

Recimo njihove prve 8xx AMD ploče nisu mogle otključavati jezgre.

za točno 16 dana izašle su te iste ploče u rev.2 sa podrškom za unlockanje,

te su mnogi korisnici progutali masni qurac.

Molili su za zamjene ploča, ili nadoplatu za noviju ploču, no GA ih je jednostavno odyebao.

Isto tako je bilo i sa par ploča serija 7xx AMD chipset,

kojima na kutije velikim slovima piše: 140W CPU Support,

no tih par modela po BIOS CPU supportu ne podržavaju NI JEDAN 140W CPU.

Pitam se pitam, tko tu koga.

I tko sad treba biti Gigabyteu vijeran?

Radije kupim ECS Black series, šta piše na kutiji, to i dobijem, i još mnogo više,

ili ASRock Extreme/Deluxe seriju, BIOSTAR Black Dragon seriju itd...

Mnogo boljih i povoljnijih ploča ktruži tržištom, samo ih nema kod nas:

ECS Black Line

BIOSTAR Black Dragon

Chaintech High End serije ploča

ASRock Extreme/Deluxe (ok, tog kod nas ima)

Toliko o budget pločama, koje stvarno drže do toga što na njima piše...

Neki proizvođači jednostavno uzmu više vremena za razvijanje ploča.

Razviju 2 High End modela, a ne njih 10, ali su bar potpuni.

Kvaliteta VS Kvantiteta...

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

te su mnogi korisnici progutali masni qurac.

hahaha,dobro,isto su se neki žalili na problem kompatibilnosti RAM-a kod Asrocka na AMD 8.. ima li tu problema i je li to ispravljeno,prosječan korisnik nezna podešavati memoriju

15 godina
protjeran

Svi smo mi imali problema sa Apacerom...

Prve Apacer DDR3 1333Mhz nisu stabilno radile ni na ASRocku, ni Asusu, ni Gigabyte-u,

a niti na MSI-u, što je najčudnije, jer MSI radi dobru podršku za Samsung čipove,

a ti prvi Apaceri entry level nisu bili Elpida nego Samsung čipovi,

kao i Mushkini Black Line Stilleto... Eto moji su Samsung,

super memorija, ali bože sačuvaj, do BIOS-a 1.80 samo problemi,

također i na MSI pločki...

Užas ti Samsung čipovi, šta im rade pitaj boga...

15 godina
neaktivan

Razmišljam da ubodem 880 extreme,kak bi klapala kingmax mema na 1333,jel su tu isto samsung čipovi ili koju bi preporučio da je jeftilen na 1333

15 godina
protjeran

Kingmax koristi Elpida čipove, to će raditi bez frke...

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Razmišljam da ubodem 880 extreme,kak bi klapala kingmax mema na 1333,jel su tu isto samsung čipovi ili koju bi preporučio da je jeftilen na 1333

Na taj ''jeftilen'' idu ili Eplide ili Micron D9JNM. {#}

Oba čipa vrlo dobri klokeri.

Ako misliš na 2GB FLFE kekse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 9:37 (Wolverine_pce).
15 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...
muhaqeri kaže...

Da care,to sam mislio,još kad bi napisao koje još bi valjale ili koje ne bi,ako slučajno ne uhvatim Kingmaxe.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
Wolverine_pce kaže...
muhaqeri kaže...

Da care,to sam mislio,još kad bi napisao koje još bi valjale ili koje ne bi,ako slučajno ne uhvatim Kingmaxe.

Iskreno već dugo nisam radio neki test DD3 memorija, posebice ne value segmenta. No koliko se sjećam tada me jako iznenadio uz Kingmax i Kingston Value. Na njima je tada stajala Qimonda (Infineon) i isto su jako dobro išli. Kako je sada stanje ne znam.

Od nešto poznatijih brandova tu su uvijek meni na A listi G.Skill i Mushkin, a oba imaju zgodnu naviku da u svoje jeftine Value modele ubace praktički isti modul kakav je u skupljim serijama samo s drugim postavkama latencija.

btw ovdje imate zgodnu i vrlo preciznu bazu podataka radnih memorija, a ovdje TechPowerupova baza podataka recenzija.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Svi smo mi imali problema sa Apacerom...

Prve Apacer DDR3 1333Mhz nisu stabilno radile ni na ASRocku, ni Asusu, ni Gigabyte-u,

a niti na MSI-u, što je najčudnije, jer MSI radi dobru podršku za Samsung čipove,

a ti prvi Apaceri entry level nisu bili Elpida nego Samsung čipovi,

kao i Mushkini Black Line Stilleto... Eto moji su Samsung,

super memorija, ali bože sačuvaj, do BIOS-a 1.80 samo problemi,

također i na MSI pločki...

Užas ti Samsung čipovi, šta im rade pitaj boga...

Uvijek je potrebno neko vrijeme da proizvođači porade na kompatibilnosti sa svojim biosima, nema se tu šta Samsung krivit, netko to odradi prije, netko poslije, a tvoja ploča je imala općenitih problema sa memorijom, moji Corsair Dominator GT koji su Elpida Hyper nisu uopće mogli butat u prva dva slota sa 1.80 biosom, u druga dva su rezultati bili porazni kad je tada jedna M3A770DE gazila 890GX Extreme3 u visokoj stabilnosti frekvencije memorije i zategnutim latencijama...

Što se Apacera tiče Asrock X58 Extreme je imala problema sa Giant II 2000 C9 triple channel kitom dok to Asrock nije sredio a opet nije Samsung nego Elpida, dakle, moglo bi se reći užas ti Asrock biosi, šta im rade pitaj boga...

clock2much
15 godina
neaktivan
Asus vs. Asrock

Zašto ne uzmeš vulgaris P7P55D?

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=RBA8CzWoopUlYRFZ

Nikakvih problema s njom nemam, testirali smo 5 kitova  DDR3 2x2 na njoj, sa svima je prolazila stress testove. Bios redovito izlazi, ali iskreno ni ne vidim potrebu za nadogradnjama. Jedna od ploča koju ugradiš i ne znaš da postoji,a vdroop je vrlo malen. 1.088V mi treba za 3.6ghz na i5 750, 1.15V sam iz predostrožnosti stavio za 3.8, i prošao 4x 3D mark06.

Imaš nagrade ploče na linku, valjda ih je 20.. i QVL,quality vendor list za RAM. DDR3 2200 podrška dodana.

SS je na 3D mark temi,jasno.

http://img838.imageshack.us/img838/2481/beastunleashed.jpg

P7P55D obična,moja preporuka za 1156 platformu. Bezrezervna.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 12:30 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

Asrok je prije bio "Asus za siromasne" dakle podfirma od Asusa koja je bila jeftinija i manje kvalitetna.

Sad kolko znam to je firma za sebe i ljudi su zadovoljni sa kvalitetom.

Da si to pitanje postavio prije npr. 3 godine reko bi ti definitivno ASUS, a sad kad gledas ulozeno dobiveno je na strani Asroka.

Ja osobno imam ASUSovu plocu i apsolutno nikakvih problema s njom. Pase mi i BIOS i OC mogucnosti i generalono je sve vrhunski napravljeno.

P5K Vanillu sam i ja imao 2g i prodao, to im je sigurno jedna od boljih ploča zadnjih nekoliko generacija. Na njoj sam vozio sve,od Ballistixa do Elixir RAM-a na 1066mhz, G Skill-a svih živih, Kingmaxa, A-Data,Transcenda,Kingstona..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 12:37 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice