Može, može. BIOS>Boot>POST State LEDs-Disabled i to je to.
Evo i review i Asusove ploče, u članku ima link i od AsRockove
http://www.anandtech.com/show/4130/the-battle-of-the-p67-boards-asus-vs-gigabyte-at-190
edit:
"But in my opinion, I would take Extreme4, pocket the $40 difference, and invest it in something else for a PC build."
Toga cu se i ja držati.
Pozz
sretno
Da ne otvaram novu temu. Čini mi se da su stigle nove ploče(nisam još siguran) sad vidim da ne hvalite baš Asus p8p67 pro, a baš nju sam htio kupit. Sad Gigabyte mi je skuplja 15eura a EVO 25eura. Zašto nije dobra Asus pro?
Gigabyte nikad... Ne kupujem maglu, kupujem proizvod...
Ne ti ne kupuješ maglu, ti prodaješ maglu
Da ne otvaram novu temu. Čini mi se da su stigle nove ploče(nisam još siguran) sad vidim da ne hvalite baš Asus p8p67 pro, a baš nju sam htio kupit. Sad Gigabyte mi je skuplja 15eura a EVO 25eura. Zašto nije dobra Asus pro?
Tko kaže da nije dobra? Nadobudni klinci i Don Kihoty koji živi od prodaje Asrocka.
Ali ako je asus toliko bolji od ASrock-a onda im se takvi propusti nebi smjeli dogoditi.....
Naravno da će novi bios to riješiti,ali ovdje sam govorio o tzv. out of the box funkcionalnosti ploče.
Pomislim samo na to da dam za ploču 1500 kn pa da mi se to dogodi.....nije baš lijepo iskustvo i definitivno nije plus za Asus.
U vremenu kad Intel izdaje nove čipsete/sockete jednom godišnje proizvođačima ploča nije nimalo jednostavno pratiti taj tempo i obezbjediti full out-the-box funkcionalnost. Za moju ploču Asus P7P55D postoji već 15 (i slovima petnaest) verzija BIOS-a a još nisu otklonjeni svi sitni nedostatci koje sam primjetio.Zato treba izbjegavati prve serije ploča na bilo kom čipsetu.
O čemu ti pričaš crni sine, godinu dana imam tu ploču.. i redovito zveknem zadnji BIOS. Svaku komponentu mogu undervoltati i overclockati, ja više od ploče ne tražim, vdrop minimalan dakle, regulacija napona odlična, i i5 na 4.05ghz sa 1.25V, pa šta bi više htio.
I to nije nedostatak nego da imaš otvoren komp vidio bi crvene LED-ice koje se naizmjence pale i testiraju CPU,RAM i VGA. Vjerojatno se i može isključiti ali kako je netko od kolega napisao, ne znam čemu. Korisnije je upaljeno.
Uostalom - zar je i pojedini improvement tipa Support new CPU's ili RAM 2200 što već, nedostatak? Pa to je valjda poboljšanje.
Prvi si vjerojatno tko se buni na otklanjanje bugova i redovito izlaženje BIOS-a, to se itekako može dvojako tumačiti, i pozitivno i negativno, pa sagledaj oba aspekta.
Netko kao Kihoty će izvaliti, je pa da, izdaju 15 BIOS-a megaLOL i sva abeceda geek izraza, kupio si poluproizvod, to je šuplje, kupi ASRock on ima dva BIOS-a. S druge strane valjda su neki feedback hebeni dobili ASUS-ovci po tim svojim forumima..pa jasno da će ispraviti i nadograditi šta mogu.
S tog aspekta sigurno da je bolji redovni update BIOS-a.
Ali da se vratim na početak, dao sam 1200kn za tu ploču u linksu, i nije mi žao ni lipe, svaku komponentu mogu zategnuti uz stabilne niže napone, o stabilnosti je suvišno trošiti riječi zaista, unazad 6g sam imao 4 ASUS ploče i nijedna me nije zaje..
Ako ne valja - RMA i ćao, dobio sam tako novu s.775 P5K,i doviđenja, primjerak sa 500mhz FSB-om, hvala lijepa.
Moj glas za ASUS, Pro ili EVO.
Nemogu biti nove ploče.
Otvori bočnu stranicu kompa i prati crvene LED-ice. Pogledaj i u manualu čemu onaj MemOK! botun služi, ne znam više ni sam, zaboravio sam. Morao bi biti način da se onemogući ta provjera.
Iako me osobno to ne smeta, ne gasim komp nego ga bacam u sleep mode već mjesecima. Tako da zaista rijetko restartam ili potpuno ugasim.
Dvije male pokude još,
1. nemoj clockati iz OS-a i preko TurboV programa jer će ti zaklati CPU za valjda 30% jačim naponom, meni je bacio 1.3V skoro za 3.2ghz, a ja ga držim na 1V. Tek toliko
2. provjeri u BIOS-u, vezano uz prvo..voltažu procesora, moguće da ga lagano kuri ako si samo prebacio u Turbo mod, preferiram manual OC, bar ta ploča ima 50 opcija i step od valjda 0.00625 za vcore, te 1mhz pomak za sve, od BCLK nadalje. Stvarno se da fino tunirati ako znaš šta radiš.
Ako ne znaš - to ne znači da ploča ne valja.
EDIT : Uostalom što nisi zeo P55 Extreme ASRock-icu, bila je kakvih 10-15% jeftinija od ove, ali i sa lošijom regulacijom napona i slabijim hlađenjem, V8+2 vs. 12+2 ( +Tprobe, Hybrid16 kod ASUS-a).
ASUS 16 Hybrid Phase*
- T.Probe Technology for Active Cooling
- 12+2 Phase Power Design
*16 Hybrid Phase = 12+2 Phase x T.Probe
ASRock -
- Advanced V8 + 2 Power Phase Design
Mislim, s pločom možeš ovo :
- vCore: Adjustable CPU voltage at 0.00625V increment
- vIMC: 97-step IMC voltage control
- vDRAM Bus: 81-step DRAM voltage control
- vPCH: 2-step chipset voltage control
- vCPU_PLL: 4-step reference voltage control
SFS (Stepless Frequency Selection)
- PCI Express frequency tuning from 100MHz up to 200MHz at 1MHz increment
- Internal Base Clock tuning from 80MHz up to 500MHz at 1MHz increment
A ti stisneš Turbo. Gotovanu..
Usput, zadnji BIOS :
- 2003, 17/01/2011
+Improve memory compatibility, sramota
+Improve system stability, užas
+Update CPU Level up function, nikad više
+Update Marvell Option ROM, ja to ne bi
+Support new CPUs, dno dna
Mislim da ih može biti sram.
Sanjalice , ti mene ništa nisi shvatio .
Nigdje nisam rekao da ploča ne valja i da mi se ne sviđa redovan BIOS update.
Samo sam pokušao reći ovoj djeci da se ne zalijeću na nove čipsete kao muve na g**** .
BTW onih 15 sekundi je izgleda čisto hardverske prirode i nije riješeno ni zadnjim BIOS-om. Za moj i5 750 koji veselo kuca na 3.2GHz @ 1.085 V nema zime.
Sanjalice , ti mene ništa nisi shvatio .
Nigdje nisam rekao da ploča ne valja i da mi se ne sviđa redovan BIOS update.
Samo sam pokušao reći ovoj djeci da se ne zalijeću na nove čipsete kao muve na g**** .
BTW onih 15 sekundi je izgleda čisto hardverske prirode i nije riješeno ni zadnjim BIOS-om. Za moj i5 750 koji veselo kuca na 3.2GHz @ 1.085 V nema zime.
Moram popit kafu pa vidi na sat..
Samo otvori bočnu i prati crvene LED-ice, moralo bi sve biti u redu, vidi što i kojim redoslijedom se pali i gasi.
Ispričavam se krivo sam razumio. Što mislite da uzmem Asus p8p67 pro i i5 2500k ali sad dok je još kvar? Je li to neki ozbiljan kvar ili samo kvar u SATA konektorima? Znate li možda da li će kasnije možda Asus djeliti nove ploče? Jer kupujem novi komp pa ako baš ne morem nebih stio odma prodavat pola konfe.
Evo kod mene ti je Asusova P8P67 EVO koja je različita samo po broju konektora i ima nešto malo drugačije hlađenje, dok sa EVO djeli isti power menađment. Dakle 12+2 Fazni dizajni(Digitalni) regulacije. Temperature na ASUS-ici ne prelaze 35°c pod punim opterečenjem, ono šta me je fasciniralo jest potpuno stabilno držanje voltaže onako kako je namješteno u BIOS-u. Uspio sam svoj Core i7 2600K overclockirati na 4800Mhz sa svega 1.36v. Pod OCCT-om petnaest minuta temperature matične su bile 34°c, a procesor max 74°c. Voltaža je u BIOS-u namještena na 1.36v, a takva je ostala i pod punim opterečenjem, Regulacija na dodir nakon OCCT-a je bila tek mlaka i nisam osjetio neko vece zagrijavanje.
Uglavnom svaka preporuka na ASUS-ovu P8P67 PRO.
Možeš mi malo pojasniti problem sa matičnom.
Možeš mi malo pojasniti problem sa matičnom.
Problem imaju samo SATA 3Gb/s kontroleri koji sa vremenom degrediraju, a u konacnici mogu otici u vjecna lovišta. SATA 6Gb/s rade potpuno normalno i ako imaš jedan HDD i jednu SATA pržilicu obije spojiš na dva SATA 6Gb/s i problema nema, a kada dođu nove ploče kod nas imaš puno pravo na zamjenu sa novom koje nemaju taj problem.
Htio bi imat 2 harda i jednu sata pržilicu. Znači jedino je taj problem? Onako mi ne treba pržilica nego jednom mjesečno pa bih mogao i bez nje?
Htio bi imat 2 harda i jednu sata pržilicu. Znači jedino je taj problem? Onako mi ne treba pržilica nego jednom mjesečno pa bih mogao i bez nje?
Nije ni to problem.Svaka bolja P67/H67 ploča ima dodatni Marvell/Jmicron sata kontroler na koji možeš spojiti pržilicu.
Puno ljudi je prijavilo da ti Marvell kontroleri ne rade dobro....
http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,2336.msg12485.html#msg12485
Meni radi odlično...
Očito šrot serija kontrolera... Ili inteerna greška u dizajnu ploče...
Tko će ga znati..
Evo nemaju mi Asus P8P67 pro i ako je naruče neznaju kad će doć, što mislite o Gigabyte GA-P67-A UD4? Molim brzu pomoć jer je već sve dogovoreno, naravno osim matične.
Jedino ako pristaju da je zamjene jednom kad stignu ispravne ploče.Dotad HDD-ove na bijele portove a pržilicu na plavi ( ako i rikne-nije skupa :-) ) ili uzmi neki jeftin SATA PCI kontroler.
BTW ko zna možda i dobiješ potpuno ispravnu ploču - Gigabyte ima softver kojim za 5 min saznaš jel ploča OK.
Jedino ako pristaju da je zamjene jednom kad stignu ispravne ploče.Dotad HDD-ove na bijele portove a pržilicu na plavi ( ako i rikne-nije skupa :-) ) ili uzmi neki jeftin SATA PCI kontroler.
BTW ko zna možda i dobiješ potpuno ispravnu ploču - Gigabyte ima softver kojim za 5 min saznaš jel ploča OK.
Sad sam ih pitao uvezi zamjene ploča, znači ova Gigabytica nije lošija od Asusice?
Nije lošija.....te su dvije ploče podjednake.
Šta se tiče SATA problema.....imaš na gigabajtici dodatna dva Marvellova SATA kontrolera na back panelu.
Nema onaj ušminkani bios ali to nije ni bitno.
Otprilike ta ploča je po meni mainstream model koji će zadovoljiti sve potrebe normalnog korisnika.
Evo u kratko šta nudi:
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1976&pageID=10014
- 12 phase power design for excellent power delivery.
- GIGABYTE Ultra Durable™ 3 design with 2x Copper PCB to provide the stability, reliability and longevity essential to meet the power needs of high-end processors and other components running today’s most demanding applications and games.
- Onboard 2 SuperSpeed USB 3.0 ports (up to a total of 4 USB 3.0 ports) and 2 SATA 6Gbps (internal) and 2 SATA 6Gbps (external) to deliver impeccable data transfer speeds.
- CrossFireX™ and Nvidia® SLI™ support for great gaming experience.
- New Matte Black color PCB offering a stylish new outlook that blends itself to decoration and case mods.
- Unique GIGABYTE 3x USB Power design with On/Off Charge USB ports to offer faster battery charging for iPhone, iPad and iPod devices.
- GIGABYTE patented DualBIOS™ technology delivering the highest level of failure protection.
Znači na njoj bih mogao clockat kako i na Asusici?
Evo da se nadovežem, može vaš prijedlog koju ploču da uzmem za i5-2500K:
2 | Asus P8P67 Pro |
---|---|
0 | Asrock P67 EXTREME4 |
6 | Asrock P67 EXTREME6 |