Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.177.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Sandya su trebali malo kloknut da podijeli koju lekciju sapunanja 

13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Kaj je na kraju trebalo napraviti da proradi, gasit jezgre, driveri drugi il nesto trece?
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Nema privjeska

i3 4330 malo slabiji od privjeska. Tu i i3 7100 koji je malo jači zbog kloka.

17 godina
war3_tft kaže...
Kaj je na kraju trebalo napraviti da proradi, gasit jezgre, driveri drugi il nesto trece?

ma ima neki pubgfix koji zapravo radi da ti kliknes da ti prebaci na 1 jezgru pa kada udes u meni vratis na sve..

uglavnom nemam pojma koji racku ali eto tak mogu igrat... a da mi je to okey, svaki drugi/treci ima istih problema i 99% njih je na AMD-u.

12 godina
toxic kaže...

Evo usporedbe starog intela 520 i novog patriot burst ssda

nije to baš neki pokazatelj obzirom da benč koristi slc keš od par giga, dok ti u realnom životu koristiš ssd i u situacijama kad keš posustane

tu je i pitanje trajnosti mlc vs tlc, no obzirom da si uzeo ssd za instalacije igri (kao i ja sam), više manje je to nebitno

13 godina
protjeran

Treba jos dosta optimizacije u BF5 sto se Ryzena tice, razlike su malo prevelike, a covjek kaze da se kod ryzena javlja stutter sto isto ne bi smjelo biti

.

dery  Za sad se 4 core dobro drzi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 11:20 (war3_tft).
7 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Treba jos dosta optimizacije u BF5 sto se Ryzena tice, razlike su malo prevelike, a covjek kaze da se kod ryzena javlja stutter sto isto ne bi smjelo biti

.

Baš gledam ovaj tvoj grafikon i od XXX.

Kod ovog tvoga je ryzen ispao dosta slabiji u odnosu na ryzena kod njega (osim 2700x koji je kod njega kao rasturio), a intel dosta jači u odnosu na intela kod njega.

Sve u svemu, zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 10:50 (Seronja nezauzet).
13 godina
protjeran

Da, razlike su, al nekako uvijek najvise vjerujem Stevi sa hw unboxeda, on uvijek sve napravi transparentno i detaljno, kaze sta je radio, koje komponente je koristio, kako je testirao, da li je updejtove zadnej stavio itd.

12 godina
neaktivan

Graf pokazuje da je najbolji procesor za BFV i3 8350K, najjeftiniji je, a ima performance kao svi ostali 

svaka kuna placenja iznad njegovog cjenovnog ranga je bacena u vjetar 

17 godina
Timo kaže...

Graf pokazuje da je najbolji procesor za BFV i3 8350K, najjeftiniji je, a ima performance kao svi ostali 

hm

r5 1600x je 150 kn jeftiniji.

ryzen 5 2600 je takoder 150 kn jeftiniji

12 godina
neaktivan
toxic kaže...
Timo kaže...

hm

r5 1600x je 150 kn jeftiniji.

ryzen 5 2600 je takoder 150 kn jeftiniji

ne smijes u ovom threadu spominjati Ryzen, zato sam i stavio i3, vidis da se djeca bune 

cekaj samo da se probude oni sa argumentima, "ako igras na 60Hz" sve iznad samo intel 

17 godina

Nego svi pogledajte ovo bez obzira jel rijec o amd-u ili intelu:

https://www.reddit.com/r/joinsquad/comments/4s4l8w/enable_your_motherboards_hpet_to_improve/

ja sam si poriktao na shemu koja daje najbolje latencije i pefromanse..

hpet bios on, u windowsima na delete opciju.

tako mi radi pubg a skuzio sam da ima manje i tih mikrotrzaja..

16 godina
neaktivan

Dal bi bilo ok uzet rabljeni ryzen1700 sa plocom za cca 1600 kn? Imam 60 hz monitor fhd i 1070gtx. Gledao sam i intel ali nema neke dobre ponude..

(G)jokaCRO ingame
17 godina
red_bull kaže...

Dal bi bilo ok uzet rabljeni ryzen1700 sa plocom za cca 1600 kn? Imam 60 hz monitor fhd i 1070gtx. Gledao sam i intel ali nema neke dobre ponude..

itekako al kaj fali i5 2500k?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 16:12 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
red_bull kaže...

itekako al kaj fali i5 2500k?

Snage da iskoristi tu grafu kak spada

16 godina

Nije multi referenca eto meni nema stutera ide glatko u roterdam mapi 64igrača. Ne može se to u multiju uspoređivat jer primjetih da on u roterdamu sa 1080ti i 8700k nije puno bolji od mene , njemu oko 105 gdje nema neke guzve i borbe u tom trenutku. Svakom to drugačije radi.

kradem mine iz minskog polja
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

Nego svi pogledajte ovo bez obzira jel rijec o amd-u ili intelu:

https://www.reddit.com/r/joinsquad/comments/4s4l8w/enable_your_motherboards_hpet_to_improve/

ja sam si poriktao na shemu koja daje najbolje latencije i pefromanse..

hpet bios on, u windowsima na delete opciju.

tako mi radi pubg a skuzio sam da ima manje i tih mikrotrzaja..

HPET ti usporava Intel procesore brutalno

14 godina

Ko jedva čeka 9th gen? Sigurno vas ima, prvi Stjepko.

13 godina
protjeran
dery kaže...

Nije multi referenca eto meni nema stutera ide glatko u roterdam mapi 64igrača. Ne može se to u multiju uspoređivat jer primjetih da on u roterdamu sa 1080ti i 8700k nije puno bolji od mene , njemu oko 105 gdje nema neke guzve i borbe u tom trenutku. Svakom to drugačije radi.

I meni je to sa stutterom cudno tak da cemo zanemariti stutter, ono sto je vazno je nacin na koji je covjek testirao, odvrtio je ne znam koko runova pokusavajuci simulirati da budu sto slicniji, izbacio je one koji su najvise odskakali od ostalih i uzeo prosjek iz ostatka. Na kraju slika dosta dobro izgleda jer je 8700k ispao malo brzi od 8600k i isto tako 2700x malo brzi od 2600x, znaci da je dobro odradio posao. Naravno najprecizniji rezultati ce se vidjeti ako bude neki in game benhcmark sa raznim efektima i elementima koji na gpu i cpu naprave veliko opterecenje.

Reci da svakom drugacije radi i da je combo 1080ti + 8700k podjednak combu rx 580 (to je kartica koju imas ak se ne varam?) + ryzen 2600 slican je u najmanju ruku smijesno. 

DiRT kaže...

Ko jedva čeka 9th gen? Sigurno vas ima, prvi Stjepko. 

Ak nastavi biti ovako toksican i dobivati kartone na tjednoj bazi nece moci sa nama podijeliti svoje hw guruovske validacije. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 16:39 (war3_tft).
16 godina

Ali on ima smiješno malo fps-a na tom videu, baš su ljudi to komentirali.Nešto mi tu ne štima. I meni je smiješno da nije puno bolji od mene sa rx 580.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 16:41 (dery).
7 godina
protjeran
dery kaže...

Ali on ima smiješno malo fps-a na tom videu, baš su ljudi to komentirali.Nešto mi tu ne štima. I meni je smiješno da nije puno bolji od mene sa rx 580.

Koliko sam ja čuo, on je upravo u tom videu ukazao problem na samo mjerenje, jer ovisi o puno čimbenika.

16 godina
Seronja nezauzet kaže...
dery kaže...

Koliko sam ja čuo, on je upravo u tom videu ukazao problem na samo mjerenje, jer ovisi o puno čimbenika.

Govorio je kad je e bio u narvik mapi ali ne i za roterdam gdje ima oko 105 fps-a, ma dobro ovo je beta i ništa tu ne radi na 100% kako bi trebalo.Meni radi perfektno nisam se tom nadao u beti.

Možda jer su mi friški windowsi i samo zadnji video driver instaliran bez nekih prije sve nafriško ko zna.

17 godina

ja iz zajebancije zategnuo latewncije cl15 i digao proc na 4200mhz

bench 

16 godina

Slab si mi ne možeš me potuć pomeo sam te moj 2600 je institucija za tvog 2600

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 17:32 (dery).
17 godina
dery kaže...

Slab si mi ne možeš me potuć pomeo sam te moj 2600 je institucija za tvog 2600

tak je..

ma puno tu faktora ovisi...mozda mu fali jos malko napona pa bi to islo al mi se neda..

sad trazim za 4100 24/7 takt

fora je da mi ploca otezava pun kufer jer undervolta da je to strasno.

dakle u biosu stavim npr 1.375v u preko cpuz ucitava 1.36v a kada je u loadu 1.328v cisto da vidis s cime se borim..

to ti je kad imas 3 + 3 regulaciju..

naso sam asrockicu x370x s 8+2 regulacijom za soma kuna.. i x470 s 4 podebljana +2.

ali cini se da mi se to nist ne isplati jer npr ona bus sto varira u cpuzu u drugim programima miruje..

eto na "1.375v" max temp mi je 72 stupnja s hyperom tako da je to ipak ovih 1.328v

vrtim prime vec 10 minuta sad...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 17:41 (toxic).
13 godina
protjeran
Pa nariktaj si sam LLC level, ovaj defaultni je ocito pre slab.
17 godina
war3_tft kaže...
Pa nariktaj si sam LLC level, ovaj defaultni je ocito pre slab.

hahaha, vic :)

kaj ti mislis da dobis za ove pare?

nema llc... ovo je reko sam najgora ploca ikad koju sam imao..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 17:59 (toxic).
13 godina
protjeran
A nemres me zezat da nema llc...

Nije trolanje s moje strane da ne bi bilo, al ove budzet z370 sve imaju llc, a i z170 su imale sve ak se ne varam pa sam mislio da je to neki standard danas.
17 godina
war3_tft kaže...

Nije trolanje s moje strane da ne bi bilo, al ove budzet z370 sve imaju llc, a i z170 su imale sve ak se ne varam pa sam mislio da je to neki standard danas.

nema..

uvijek sam koristio llc.. valjda su skuzili da nema smisla s obzirom na mizerne oc mogucnosti Ryzena ali opet pomoglo bi..

7 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Dosta ploča na b350 nema tu opciju, a on je baš uzeo onu koja ima najveći problem sa 'vdroopom'.

Nema đabe ni u babe, pa tako niti jeftine i kvalitetne MBO

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice