- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Govorim o gamingu, a ne o prajmu i slicnim "realnim scenarijima". Aj nazad kampat u PUBG i prestani trolati.

Ovo ti nema smisla, 9700K ce bit dosta skuplji, 8600K se usporedjuje sa 9600K....
ovaj ssd mi se cini kao najbolja kupnja : https://www.instar-informatika.hr/ssd-patriot-burst-r555w500-240gb-7mm-25/pat-burst-240gb/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
gledao sam review i mislim da cu njega ubost..
ovaj ssd mi se cini kao najbolja kupnja : https://www.instar-informatika.hr/ssd-patriot-burst-r555w500-240gb-7mm-25/pat-burst-240gb/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Ma kakav patriot, opet eksperimentiras pa ces se zalit, daj 10E vise i uzmi MX500 ili 860 Evo i ciao. To su 2 najbolja sata ssd-a a i imaju 2 godine duzu garanciju. A preporucio bi ti i da gadjas 500GB model jer je 250GB vec knap za sistemski disk a i znatno su jeftiniji po gigabajtu...
Ma kakav patriot, opet eksperimentiras pa ces se zalit, daj 10E vise i uzmi MX500 ili 860 Evo i ciao. To su 2 najbolja sata ssd-a a i imaju 2 godine duzu garanciju. A preporucio bi ti i da gadjas 500GB model jer je 250GB vec knap za sistemski disk a i znatno su jeftiniji po gigabajtu...
kak misli zazalit? na njega cu stavit par igara i to je to...
za sistemski disk imam intela 520 120gb
da je to sa savrsenim tajminzima rijetkost dokaz je Fanu koji sa jako dobrim primjerkom cipa na odlicnoj ploci ima marginalano bolje tajminge od tvornickih na svojoj 3200 cl14 b-die memoriji.
memorija mi ide do 3466MHz 16-16-16-30 (jednostavno se u BIOSu odabere preset - doslovno jedan klik i restart, nikakvi dram kalkukatori nisu potrebni za to - btw preseti idu sve do 4200MHz)
ne koristim taj preset jer utjece na CPU, SOC i na DRAM voltazu (iznad vrijednosti koje mi pasu, jer nemam dobro ventilirano kuciste, tj visoka mi ambijentalna temperatura u stanu - iznad 27C sto ubija OC), a ne da mi se restartati svako malo racunalo da podesim sve u milimetar
trenutno mi memorija radi na 3266MHz 16-16-16-24, CPU na defaultnim vrijednostima (nikakav OC) uz ukljucen PBO (precision boost overdrive) boosta sve jezgre na 4.340MHz (4.116MHz simultano) uz 0.1125V undervolt - voltaza procesora je 1.4V max (tokom gejminga je ispod 1.3V), temperatura CPUa nakon pola sata BFV je max 67C
tak da slobodno se prestani pozivati na mene i moje vrijednosti
...jer je 250GB vec knap za sistemski disk a i znatno su jeftiniji po gigabajtu...
e taj intel od 120gb imam i ja za sistemski disk već nekoliko godina, a crucial od 275gb za instalacije igri
i na tom intelu od 120gb mi uvijek slobodno barem 40gb, ne kužim ansha zašto bi 250gb bilo malo kad i ovi od 120gb uredno rade bez prepunjavanja
...jer je 250GB vec knap za sistemski disk a i znatno su jeftiniji po gigabajtu...
e taj intel od 120gb imam i ja za sistemski disk već nekoliko godina, a crucial od 275gb za instalacije igri
i na tom intelu od 120gb mi uvijek slobodno barem 40gb, ne kužim ansha zašto bi 250gb bilo malo kad i ovi od 120gb uredno rade bez prepunjavanja
ovaj moj intel je star ko biblija i radi ko urica. ne njemu imam instalirano jos WOT i Overwatch i jos imam 20gb slobodnog prostora.
Ovo ti nema smisla, 9700K ce bit dosta skuplji, 8600K se usporedjuje sa 9600K....
Pa hoce ali isto tako imat ce majonezu ispod zato mislim da je bolje ici na cistokrvni 8c procesor sa lemom ta glupa politika intela. Stede tamo gdje nebi trebali

Ne mogu nigdje naci review ove ploce : https://www.msi.com/Motherboard/X470-GAMING-PRO
Ma govoris ti o pm, imas yebeni aio stavi si taj svoj usrani 8600k na 1.3v@4.9ghz pa javi temperature u tom svom nekom kurcevom gamingu trebao bi biti bolji od hypera 212, tko je spominjao ikakav bozji prime? Si corav ili i neznas citati, sad odi na taj svoj jutube jer sam ocigledno nisi sposoban nizasto osim debilnih odgovora koje samo ti razumijes.zz
Kampercic se nazivcirao? A kaj mislis kak sam dosao do temperature kaj sam mu napisao? Evo sad testirao bf1 sa tim postavkama i temp se u prosjeku vrte oko 63 stupnja, da je gaming sesija duze trajala u prosjeku bi bile 65, znaci jedan hyper 212x moze biti max 7 stupnjeva topliji i dodemo do onoga kaj sam i pricao.
trenutno mi memorija radi na 3266MHz 16-16-16-24
tak da slobodno se prestani pozivati na mene i moje vrijednosti
Sam si napisao da imas ovu memoriju F4-3200C14D-16GTZSK sto znaci da kod tebe radi losije nego na tvornickim clockovima, jos veci razlog da se pozivam kako je onaj test gdje je on upogonio 3400 cl14 (sa ostalim utegnutim tajminzima) best case scenario koji velika vecina nece vidjeti.
Sam si napisao da imas ovu memoriju F4-3200C14D-16GTZSK sto znaci da kod tebe radi losije nego na tvornickim clockovima, jos veci razlog da se pozivam kako je onaj test gdje je on upogonio 3400 cl14 (sa ostalim utegnutim tajminzima) best case scenario koji velika vecina nece vidjeti.
zajebao sam se (pogubio sam se vec u tim timinzima i koliko sam experimentirao oko njih)
da, radi mi memorija na 14-14-14-24 (na 1.36V), a ne na napisanih 16-16-16-24 (16-16-16 su safe vrijednosti ryzen dram calculatora)
ugl, ryzen platforma nema vise problema sa memorijom, tj iz prve ce raditi na deklariranim brzinama
zajebao sam se (pogubio sam se vec u tim timinzima i koliko sam experimentirao oko njih)
da, radi mi memorija na 14-14-14-24 (na 1.36V), a ne na napisanih 16-16-16-24 (16-16-16 su safe vrijednosti ryzen dram calculatora)
ugl, ryzen platforma nema vise problema sa memorijom, tj iz prve ce raditi na deklariranim brzinama
Ne kazem ja da ryzen+ nece raditi na deklariranim brzinama, popravili su taj dio price. Ja pricam o onom testu hw unboxed gdje je lik nafrljio tajminge kak sam vec gore napisao, a ekipa se poziva na taj test kao neki standard iako je on daleko od toga.
KAd smo već na toj temi, dal se negdje pojavio koji SSD, vrijedan spomena, veći od 1TB, ali ispod 1000kn, pa da napokon izbacim bar jedan HDD iz računala. :D
eto platio patriota 240gb svega 314kn.. ako nije bestbuy ne znam sta je.
eto platio patriota 240gb svega 314kn.. ako nije bestbuy ne znam sta je.
Ja upravo kupio onaj sandisk od pol tera za 580kn s amazona.
Ako je ovo istina:
pogledajte moj posti, na netu sam nasao sto bagra lopovska radi..
ako je ovo samo i 1% istina nikad ali nikad vise necu pruzit niti lipe prema JEBENOM INTELU ALI NIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAD
Ako je ovo istina:
https://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/playerunknowns-battlegrounds/249011.aspx?page=174&jumpto=5739393&sort=asc&view=flat
pogledajte moj posti, na netu sam nasao sto bagra lopovska radi..
ako je ovo samo i 1% istina nikad ali nikad vise necu pruzit niti lipe prema JEBENOM INTELU ALI NIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAD
Ti imaš izgleda duhove u toj svojoj kanti
Sad bu to sve išlo kroz prozor pa bu opet nova matična +proc pa opet za 6. mjeseci sve na bubanj pa konzola hur dur pa opet sve ispočetka itd.
Sad bu to sve išlo kroz prozor pa bu opet nova matična +proc pa opet za 6. mjeseci sve na bubanj pa konzola hur dur pa opet sve ispočetka itd.
covjek bi rekao da me spijuniras :)
Jel proradio PUBG?
Jel proradio PUBG?
Ma je ali smrt.. bas me forsira na intela ali sad necu namjerno.
Ne kazem ja da ryzen+ nece raditi na deklariranim brzinama, popravili su taj dio price. Ja pricam o onom testu hw unboxed gdje je lik nafrljio tajminge kak sam vec gore napisao, a ekipa se poziva na taj test kao neki standard iako je on daleko od toga.
Mislim da je najveći problem (ovima kojima ne radi nešto kako bi trebalo) što ljudi ne znaju što i kako postavit. I onda je kriva platforma, procesor, memorija, windows i sve ostalo. Kako sam ja uspio postavit (doduše b-die, al sam ga kupio na vrijeme, dok još cijene nisu toliko podivljale) ram na viši takt od deklariranog sa još zategnutijim latencijama i to na prvoj generaciji ryzena te ih tako držim već godinu dana pa možda i više.
Naravno dio priče ovisi i o "lutriji" kao i u svemu vezanom za komponente, ali da je više znanja i standard bi nam bio bolji.