Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.199.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
nicky.sl kaže...
Paolo Maldini kaže...

Žao mi je ali vid i raspoznavanje boja ne možeš kupiti novcem koji si sam zaradio svojim radom 

74 

Sad će laf prepisati rješenje od tebe  

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2018 15:38 (Paolo Maldini).
8 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
nicky.sl kaže...
Paolo Maldini kaže...

Žao mi je ali vid i raspoznavanje boja ne možeš kupiti novcem koji si sam zaradio svojim radom 

74 

Sad će laf prepisati riješenje od tebe  

vidi paola što je ponosan na sebe, riješio je sam bez ičije pomoći dosad najteži matematički zadatak u svom životu, koji je ovo dvoznamenkasti broj  

BRAVO PAOLOOOO!!!!!!!!!!!

8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Evo nešto što ipak možeš kupiti svojim novcem koji si zaradio svojim radom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2018 15:11 (Paolo Maldini).
8 godina
protjeran

evo paolo, kad ti ovo točno riješiš sam bez tuđe pomoći, ja si kupim te naočale 

8 godina
protjeran

Mogu li kupiti rezultat svojim novcem koji sam zaradio svojim radom?

8 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Mogu li kupiti rezultat svojim novcem koji sam zaradio svojim radom?

ne znam ja koliko ti mama i tata daju đeparca kad baciš smeće i slične dubokoumne radnje koje si jedino sposoban odraditi 

8 godina
protjeran
Opasan si mali lavić, osim što ričeš jel i grizeš?
13 godina
nicky.sl kaže...
Paolo Maldini kaže...

74 

Ja sam pročitao "smeđe"...

15 godina

Ovo je jos bolje ha-ha moze te svi kupiti naocale

AMD AntiBoy
12 godina
dreadmoore kaže...

12

MISCREATED
15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

12

Ovo je gif pa u trenutku kad sam ga uplodova mjenjao je na neki nacin boju ali cim zumiras sliku pa bas da ima dobar vid opet ti treba malo vise vremena da skuzis da je 12

AMD AntiBoy
12 godina
dreadmoore kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

12

Ovo je gif pa u trenutku kad sam ga uplodova mjenjao je na neki nacin boju ali cim zumiras sliku pa bas da ima dobar vid opet ti treba malo vise vremena da skuzis da je 12

Nemoj zumirat, baš ovako malena slika bez da ju otvaraš jasno se vidi broj

MISCREATED
15 godina
protjeran

Moju ljubav prema amd-u iskazujem i izborom memorije :) 

..sad samo da ovaj paket prodje...

13 godina

Bokte, baš ja jutros kontam f4rgb shit vs flare x na istom taktu i cl-u.

Zašto si uzeo flare x ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2018 9:46 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Bokte, baš ja jutros kontam f4rgb shit vs flare x na istom taktu i cl-u.

Morao sam uzet u Alzi, u originalu sam uzeo Vengeance RGB 3600 c18 (isto B die), paket se izgubio a ove se prodale. Trident RGB je bio 20€ skuplji i malo mi gej izgleda pa reko daj flare-a... Vidjet cemo koji napon i tajminzi trebaju za 4ghz...

13 godina

Ček FlareX je b-die isto ?

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ček FlareX je b-die isto ?

3200mhz sa 14-14-14 tajminzima ne moze biti nista drugo...

13 godina

Uh šta bi volio da ti je Hynix.

Čisto da te zayebavamo.

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Uh šta bi volio da ti je Hynix.

Čisto da te zayebavamo.

Tesko da cu postat zrtva takve zajebancije, bio bi prvi na svijetu sa 3200 14-14-14 hynix-om...

13 godina

Iskreno, to nisam ni znao.

B-die "master race izgleda".

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Da, na intel platformama ce svaki 3200 cl14 kit ici na 4ghz, varirat ce jedino napon i tajminzi. Ja cu ga ostavit na stock primarnim tajminzima i vidit dokle ide sa 1.4V, malo zategnut sekundarne tajminge i to cu drzat 24/7...

14 godina

U servisu mi nude u zamijenu RX570 8GB msi Armor OC za moju RX470 8GB Nitro+. Po meni se moja RX470 cini bolja jer ima backplate i bolju memoriju. Da li da trazim drugu, pitam za nadoplatu na nesto bolje ili prihvatim? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2018 15:32 (ivanzu).
12 godina
ivanzu kaže...

U servisu mi nude u zamijenu RX570 8GB msi Armor OC za moju RX470 8GB Nitro+. Po meni se moja RX470 cini bolja jer ima backplate i bolju memoriju. Da li da trazim drugu ili pitam za nadoplatu na nesto bolje. 

570 je mrvicu jača.  

Na tebi je da odlučiš šta ćeš, ja osobno bi išao na nešto jače uz nadoplatu

MISCREATED
14 godina

RX470 8GB Nitro ima memoriju iz RX480 od 2000mhz. Meni se ova Armor cini dosta jadno naspram Nitro, vjerojatno cu traziti nadoplatu ili povrat novca. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Da, na intel platformama ce svaki 3200 cl14 kit ici na 4ghz, varirat ce jedino napon i tajminzi. Ja cu ga ostavit na stock primarnim tajminzima i vidit dokle ide sa 1.4V, malo zategnut sekundarne tajminge i to cu drzat 24/7...

kakvi se tajminzi mogu očekivati sa nekim RAMom tipa 3200cl16 kad bi ga se klokalo na 4000??? jel bi držalo cl18 ili ipak lošiji tajminzi?

13 godina

Mene tako svrbi uzet sad 8700k i Krait Gaming + f4 memoriju (ili FlareX), al me pravo strah nadolazeće 8 core kave i z390.

Faking dilema. 

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

kakvi se tajminzi mogu očekivati sa nekim RAMom tipa 3200cl16 kad bi ga se klokalo na 4000??? jel bi držalo cl18 ili ipak lošiji tajminzi?

Takvi rami se ne clockaju na 4000mhz, samo samsung B die ide 4+ghz, a sansa da je 3200 cl16 B die je jako mala...

14 godina

Uzeo RX580 8GB Nitro OC, nije neki masovni upgrade ali će poslužiti. 

7 godina
neaktivan

Ekipa, iman jednu misteriju za vas, nikako ne mogu reć dali je ovaj performans normalan ili nešto nije u redu, pa bi vas zamolio da iznesete mišljenje ako vam nije tlaka. Radi se o tome da u igri Dirt Rally 2015 dobijen bitno manji FPS od mnogih na Youtubeu sa istim ili sličnim hardverom, na jednakim grafičkim postavkama, pa čak dobijem i jednak ili niži FPS od slabijih konfiguracija. Naime, minimalni iznosi svega 53-55, maksimalni 106-109, dok je prosječni 82-83. Sve je to na 1080p/Ultra, samo je isključena postavka 'Advanced blending' za potrebe testa i usporedbe jer većina ljudi to ne koristi zbog zahtjevnosti. Anti aliasing je također za potrebe testa i usporedbe minimalan ili isključen.

U tom ugrađenom benchmarku GPU usage dosta oscilira, ajmo reć da oko pola vremena provede na 99-100%, a ostatak vremena provede u 60%+, 50+, 40+ pa čak padne i do 10-20% na momente. Procesor se u prosjeku

kreće između 18-28% i drži takt. Dali je moguće da je problem u tome šta kartica stoji u PCIE 2.0 x4 s obzirom da u sintetičkim testovima dostigne očekivani performans ? Taktovi ne padaju i stabilna je, zapravo se nikad ništa ne ruši i cijeli sistem je stabilan. Dali bi problem ipak moga bit u igri koja iz nekog razloga ne iskorištava dovoljno dobro raspoloživu grafičku snagu ? Zašto GPU usage toliko oscilira, dok na videima gtx 1060 stalno radi na 97-98%, a igra eto navodno preferira AMD ?

Ako baš forsiram s opcijama unutar Radeon softvera za dobit nešto sitno performansa i isključim SMT u Biosu, dobijem svega 2-3 fpsa na prosječnu vrijednost i 3-4 fpsa na maksimalnu, znači ništa od toga. Pokuša san s reinstalacijom drivera putem DDU u safe modu, reinstalacijom igre, drugim HDMI kabelom, resetiranjem biosa na default postavke, resetiranjem grafičke i Radeon softvera na default, bezuspješno, bilo bi jednako ili lošije bez overclocka naravno. Stroj na kojem se igra je:

- R5 1600 na 3.7GHz (ne pada mu takt i u prime-u drži sve jezgre na 3.7).

- RAM je 1x8 - 3200 - CL16 - Samsung (držim ga na 2666MHz, 16-16-16-35-2T).

- RX 580 Nitro 8GB Samsung (držim na 1411/2200, PCIE 2.0 x4, driver/softver je v18.5.1).
- U prilogu su rezultati Superpositiona (Performance - 1080p - High - VRAM 3320).

- BIOS je iz 7. mjeseca prošle godine, v3.00 Asrock.

- Windows 10 Pro (dobro optimiziran, u pozadini se ne događa ništa šta nebi trebalo).

Evo nekoliko tih videa za usporedbu:

1) Ovaj sa slabijim procesorom, memorijom i slabijim taktovima grafičke dobije 3-4 fpsa više na prosječnu vrijednost i čak 7-8 više na minimalnu, a još i snima!:

2) Ovaj dobije čak 20 fpsa više na average sa rx 580 i 30 više sa gtx 1060 3 GB + snimanje:

3) A tek ovo na Linuxu sa istim hardverom, kakva OpenGL verzija ?:

https://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/87llxu/dirt_rally_performance_question_rx580/

4) A onda iz nekog razloga ovaj sa i7 5820K i gtx 1060 6 GB dobije prosječni i maksimalni FPS slično kao kod mene ako oduzmemo snimanje dok mu je minimalni viši za 8-9:

Šta vi mislite o svemu tome jer meni ovdje ništa nije jasno ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2018 19:21 (Festus).
15 godina
odjavljen

Po meni je taj pcie link definitivno usko grlo, a i single channel ne pomaže sigurno. Stavi MSI afterburner i gledaj koliki su ti CPU i GPU usage.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice