AMD Trinity APU

poruka: 449
|
čitano: 123.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Trinity APU
Penryn kaže...

Oh, idealniji je od Adobeovih proizvoda koji jedva koriste 2 jezgre. Pokušaj i sam, prvo sa 2 jezgre pa onda sa 3,4 jezgre, vidjet ćeš da slabo barata sa više jezgri, tako da recimo jedan i3-2100 prije završi posao nego Phenom x6. Kod Cinebencha se svaka jezgra u potpunosti iskoristi i napredak sa porastom jezgri je vidljiv.

Al okey, u odnosu na Bullya Trinity i nije toliko loš, bez L3 cachea napravi isti posao kao FX-4170 sa L3 cacheom, znači pomaka ima, ali opet je bljak što će u CPU ovisnim aplikacijama koje koriste sve raspoložive jezgre biti slabiji od A8-3870k.

Nemam poima nisam koristil Adobe alate osim malo Photoshop,{#} no da novi Adobe paket 6 ne zna iskoristit kak spada više od dvije jezgre nema šanse to možda važi za staru 5 verziju ali za novu 6 nemoguče.To bi u današnje vrjeme bilo totalna ludost, da Adobe tak nekaj napravi fučkaj ga pa nisu tolke budaletine to bi bilo presmješno a i žalosno bogu za plakat.{#}

Jedna stvar treba bit jasna od početka, A8-3850/3870 ima 4 FPU jedinice a svaki Trinity APU sa dva Modula ili 4 jezgre ima samo 2 FPU jedinice.U programima u kojima se večinom ili pretežno koriste, FPU ili Floating Point jedinice Liano APU je bolji to sigurno ali ne puno kaj drugo.{#}

Poanta stvari je da rezultati ovise, od programa do programa no ako se ne koristi previše FPU jedinice Trinity APU pretrči Liano APU bez frke na stock frekvenciji+Turbo normalno. Evo dole jedan rezultat isto poznat od prije, dakle Single Threaded preformanse jedna CPU jezgra i fino se vidi kolka je razlika u odnosu na Liano APU i vrlo blizu i3 procesoru.U praksi to je 4.2ghz na Trinity APU, vs Liano APU na 3ghz u Single Threaded performansi.Normalno razlika u CPU frekvenciji je velika, ali to je potpuno nebitno različita CPU arhitektura i ako je uz to manja CPU potrošnja+bolje performanse kod nekog posla ostalo je potpuno suvišno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 18:47 (rambox).
17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Mah, spustili potrošnju, okey, al kvragu izbacuju novi procesor, nasljednika od A8-3870k od kojeg bi trebao biti bolji u CPU performansama a ne gori, a vjerojatno će još biti i skuplji od A8-3870k. Sad je po CPU performansama identičan i3-3220 i troši dosta više, jedino je integrirana grafika jača, ali opet nejaka za jedan HTPC sa 1080p rezolucijom. Nit' smrdi nit' miriši.

Ako želiš HTPC za igranje na 1080p minimalno treba jedna HD7750, tako da i nema koristi baš od Trinity integr. grafike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Mah, spustili potrošnju, okey, al kvragu izbacuju novi procesor, nasljednika od A8-3870k od kojeg bi trebao biti bolji u CPU performansama a ne gori, a vjerojatno će još biti i skuplji od A8-3870k. Sad je po CPU performansama identičan i3-3220 i troši dosta više, jedino je integrirana grafika jača, ali opet nejaka za jedan HTPC sa 1080p rezolucijom. Nit' smrdi nit' miriši.

Ako želiš HTPC za igranje na 1080p minimalno treba jedna HD7750, tako da i nema koristi baš od Trinity integr. grafike.

Fučkaj ga sad kak ne kužiš jel,{#} pa to se zna več odavno ne mogu dvije FPU jedinice pobjedit 4 FPU jedinice na Liano APU.To je takva CPU arhitektura i šta sad, pa to se več zna odavno dakle kad se večinom koriste FPU jedinice u nekom programu Liano APU je bolji ali ne puno i di je onda problem nigdje.{#}

No zakaj mi uopče uspoređujemo sa Liano APU,{#} samo treba gledat Trinity APU vs Ivy Bridge Intel i3 i Pentium G procesori.To je ono bitno znači CPU/GPU performanse +cijena, ili uloženo dobiveno i još dodaš bonus klokanje kod Trinity APU i onda tek imaš uvid ko je bolji.Pobrkal si stvari tak se to ne radi, več sam rekel nemoj trpat Trinity APU sa posebnom grafom brkaš kruške i jabuke.{#}

Moraš gledat samo kaj nudi APU u igricama, te opčenito i još kad se klokne nema problema u praksi to sigurno.Vidi se da nisi isprobal neki APU u praksi, ja jesam i to A8-3850 kloknutog na 3.5ghz sa GPU na 800mhz.Večina igrica ide na 1680-1050, ako ne ide onda spustiš na 1280-720 i opet je ok to nije mala rezolucija i uopče nema problema nikakvih kaj drugo.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 19:16 (rambox).
17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

A recimo ovako, slažem jednu malu HTPC konfu, treba biti što jači CPU i običan iGPU dovoljan da se vrte 1080p filmovi bez problema. Kućište već imam, mini ITX sa vanjskim 75W adapterom. Sad što bi ti na mom mjestu uzeo, al napominjem kućište mora biti točno to zbog točnih dimenzija za ormarić i što jači CPU to bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

A recimo ovako, slažem jednu malu HTPC konfu, treba biti što jači CPU i običan iGPU dovoljan da se vrte 1080p filmovi bez problema. Kućište već imam, mini ITX sa vanjskim 75W adapterom. Sad što bi ti na mom mjestu uzeo, al napominjem kućište mora biti točno to zbog točnih dimenzija za ormarić i što jači CPU to bolje.

Pa nije ova tema za slaganje kompova,{#} a ostalo se zna treba ti mini-ITX matična e sad koja iNtel ili AMD to je več stvar izbora.Kod nas mini-itx matičnih ploča baš i nema, a tam kod vas u Kanadi ima normalno ncix.com i eto uglavnom ak ti je zastarjela grafa ne smeta a očeš jači proc uzmi INtel kombinaciju kaj drugo.{#}

Ak hočeš da HTPC što manje troši, onda još dodatno spustiš defoltni napon procesora bilo neki AMD X2 APU recimo A4-3400 ili neki INtel i onda nema frke.U slučaju da uzmeš AMD kombinaciju, vidiš dole kolko troši taj APU na defoltnom naponu no kad taj napon spustiš kolko ide potrošnja drastično pada kao u primjeru X4 APU i to je to.{#}

http://www.anandtech.com/show/5005/holiday-budget-system-buyers-guide/2

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/ian-stevenson/amd-a4-3400-apu-review/19/

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-apu-a8-3850-undervolting-1420v-1136v/107186.aspx

AMD APU

http://www.ncix.ca/products/?sku=72689&vpn=A75M-ITX&manufacture=ASRock

http://www.ncix.ca/products/?sku=71094&vpn=AD3400OJHXBOX&manufacture=Others

Intel

http://www.ncix.ca/products/?sku=71117&vpn=P8H77-I&manufacture=Others&promoid=1210

http://www.ncix.ca/products/?sku=63935&vpn=BX80623G530&manufacture=Intel

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 21:23 (rambox).
15 godina
protjeran

FM2: FM2A85X Extreme6

■Digi Power, 8 + 2 Power Phase Design 

■AMD A85X Hudson D4 Chipset Supports Native 8 x SATA3, 4 x USB 3.0 Ports 

■Supports Dual Channel DDR3 2600+(OC) 

■Supports Intel® XMP 1.3/1.2 and AMD Memory Profile 

■Supports AMD Quad CrossFireX™, 3-Way CrossFireX™, CrossFireX™ and Dual Graphics

■Built-in AMD Radeon HD 7000 series graphics, DX 11, PS 5.0 

■Multi VGA Output : D-Sub, DVI-D, HDMI and DisplayPort 

■7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec), Supports THX TruStudio™ 

■Supports ASRock X-Boost, XFast 555, Fast Boot, Restart to UEFI, OMG, Dehumidifier, Easy RAID Installer, Interactive UEFI 

■Supports Lucid Virtu MVP, AMD Steady Video 2.0

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Očekivao sam više od ASRocka za extreme 6 .. 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ma to je samo za APUe.Pogledaj da i FM1 maticne nisu bas prebogate opremom
robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Pogledaj Gigabyte ima dosta bolju ploču a nije top nego UP4 a zamisli kakva bi onda bila UP5 ili UP7

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bulldozer kaže...

Pogledaj Gigabyte ima dosta bolju ploču a nije top nego UP4 a zamisli kakva bi onda bila UP5 ili UP7

AKo uopće izađu {#}

Inače, nekužim svrhu Skupe matične za ove procesore, mislim 3 pcie slota, a proc ima najjaču integriranu grafu...

Ja mislim da je za APU najbolje matx/itx ploče, obični atx je po meni nepotreban, pogovo ovako high end.

Onaj tko ima 2000+kn za ploču i proc, sigurno neće uzimati Trinity, več poštenog Phenoma/fx-a, ili još bolje nekog intela...

Mislim, ako več planira stavljati Drugađiju grafičku od ove integrirke...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
AMD Trinity APU

Evo jedan test gdje je uključen i overclock A10-5800K APU-a...LINK!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Ova Biostarka izgleda bomba .. mogla bi bit najbolja fm2 ploča

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Odlična ploča sa ekstra zvučnom karticom, ali bez zastupnika za lijepu našu{#}

17 godina
rooswelt1991 kaže...
Bulldozer kaže...

AKo uopće izađu {#}

Inače, nekužim svrhu Skupe matične za ove procesore, mislim 3 pcie slota, a proc ima najjaču integriranu grafu...

Ja mislim da je za APU najbolje matx/itx ploče, obični atx je po meni nepotreban, pogovo ovako high end.

Onaj tko ima 2000+kn za ploču i proc, sigurno neće uzimati Trinity, več poštenog Phenoma/fx-a, ili još bolje nekog intela...

Mislim, ako več planira stavljati Drugađiju grafičku od ove integrirke...

ATX matična nikad nije nepotrebna,{#} več suprotno jer mnogi hoče matične ploče normalne ATX veličine pa i jeftinije modele. Zakaj se sad ti čudiš nečemu, kaj je skroz normalno u praksi več odavno usput dole na linku imaš dost različitih FM2 matičnih ploča na izbor pa biraj kome kaj treba.{#}

Ko drugo FM2 socket se neče tak brzo mjenjat,{#} to sigurno za sad u njega ide Trinity APU sa dva modula ili 4 jezgre ali u budučnosti neče bit tak.Ubuduče u taj FM2 socket vrlo vjerojatno idu i APU procesori sa tri Modula ili 6 jezgri, Kaveri APU(Steamroler Cores) u 2013 a kaj če bit u 2014 i kakav APU(Excavator Cores) kojeg naziva to još ne znamo ali zna se da če i on iči u FM2 socket.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=3&jumpto=3155328&sort=asc&view=flat

17 godina
AMD Trinity APU

Eto usput jedne zgodne usporedbe u praksi,{#} Trinity APU A10-5800K vs Intel Ivy Bridge i5 3550(HD 2500) kratki gejming test jedan i drugi procesor su na defolt frekvenciji.Oba kompa su identična po tehnikaljama, osim matične ploče i procesora normalno rezolucija je 1680-1050/Medium AMD APU 30fps a Intel komp 10fps.{#}

U drugom djelu videa opet isto, ali sad je samo malo memorija kloknuta na AMD kompu i GPU je kloknut sa defolt 800mhz na 1000mhz s napomenom da CPU komponeta nije kloknuta.Sad AMD komp ima recimo 38fps/Medium, no kad na zahtjev snimatelja tip prebaci na 1920-1080/medium rezoluciju imamo 35fps.Intel komp tj GPU HD 2500 na tu rezoluciju nisu niti podešavali, jer bi i sa onih 10fps-a spao na još niže bijedne FPS grane kaj drugo.{#}

Uglavnom tako to izgleda u praksi,{#} ko može reč da to nije odlično 1680-1050 30fps pa kad još klokneš GPU eto još skoro 10fps i to je to. AMD APU igraš bez frke za malo para, normalno nije baš tak u svakoj igrici tj postavke kvalitete i rezolucija negdje treba i smanjit rezoluciju ili kvalitetu ovisi ali je poanta jasna itekak to sigurno.

Na drugoj strani od klokanja GPU na tom Intel procu, nema nikakve koristi u praksi to je več dobro poznato od prije imaš to kaj imaš i gotovo HD 2500 igranje igrica nula bodova.Normalno taj Ivy Bridge i5 proc baš i nije direktna CPU konkurencija, A10-5800K po cijeni normalno a CPU performanse da ne spominjem tu bi bolje pasao Ivy Bridge i3 proc sa HD 2500 GPU.No nebitno sad i3 proc ili i5 proc opet je ista situacija grafički, jer samo jedan procesor od pet Ivy Bridge i3 modela ima HD 4000 svi ostali imaju HD 2500.Usput se može spomenut i ovo, svi Ivy Bridge Pentium G ili Celeron procesori imaju samo HD 2500 kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/pentiumi-ivy-bridgeu/162481.aspx?jumpto=3153241&sort=asc&view=flat

Nije loše opet spomenut i ovo jel, Intel ima čak četrnaest Ivy Bridge i5 modela procesora ali samo dva modela imaju HD 4000 GPU. Svi ostali i5 modeli pa i večina skupljih normalno, imaju HD 2500 GPU bravo Intel dobro si rasporedil grafičke jezgre fučkaj ga sad.{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Izašle su full recenzija po svim portalima. Trinity 5800K je sličan po performansama kao i3 3220 ( ili nešto slabiji ). GPU dio je naravno dvije svjetlosne godine ispred. Najavljena je cijena od 122 buksa što je vrlo dobro. Overclocking je koliko sam skužio pravo smeće. Čekamo sad kraj mjeseca i FX nasljednika sa l3 cache-om, a zanima me da li će se bolje clcokati pošto nema gpu djela na chipu.

17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Ja sam baš razočaran, slabiji od prethodnika A8-3870k. Po performansama li-la sa i3-3220 a potrošnja za 50W veća od i3-3220 u full loadu, što i nije baš dobro s obzirom da se ovaj proc ugl. stavlja u HTPC konfe.

Ne znam, razočaranje u stilu Bullya, šteta jer sam baš u procesu slaganja srednje jake i energetski efikasne HTPC konfe, tako da je i3-3220 + HD7750 izgleda najbolji izbor. Puno veće performanse u igrama a opet manja potrošnja nego sa A10-5800K i njegovom integr. grafom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 12:17 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ćeš staviti grafu onda je bolje uzet i3, ako nećeš kupovati dodatnu grafu onda je bolje uzeti Trinity. To oko potrošnje je malo čudno. Čitao sam ovako brzinski jedno 7 recenzija. U nekima piše da je potrošnja dobra i manja od A8, u nekima da je veća ! Sad tko je tu lud, neznam. A to da sporiji od A8 neznam gdje si našao ?? Od A8 je definitivno nešto bolji, ne mnogo ali je bolji APU.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako ćeš staviti grafu onda je bolje uzet i3, ako nećeš kupovati dodatnu grafu onda je bolje uzeti Trinity. To oko potrošnje je malo čudno. Čitao sam ovako brzinski jedno 7 recenzija. U nekima piše da je potrošnja dobra i manja od A8, u nekima da je veća ! Sad tko je tu lud, neznam. A to da sporiji od A8 neznam gdje si našao ?? Od A8 je definitivno nešto bolji, ne mnogo ali je bolji APU.

Sporiji u Cinemi(Cinebench), on mi je recimo glavno mjerilo kada su CPU performanse u pitanju. A evo i ja sam prolistao par reviewova, i ispada da je i3-3220 duplo efikasniji od A10-5800k. Nekima je potrošnja nebitna, al ja ne podnosim neefikasnost, zašto imati proc koji troši 70W kad se za sličnu cijenu i slične performanse može uzeti neki drugi koji vuče jedva 25W full opterećen. Al dobro, ja sam malo perfekcionist po tom pitanju, težim savršenstvu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 12:40 (Penryn).
14 godina

Pa ako je tebi Cinebench jedino mjerilo, onda mi nemamo o čemu pričati ovdje.

17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Da, zato jer je jedan od rijetkih koji iskorištava sve raspoložive jezgre u potpunosti. Ajde reci mi koji je po tebi test najrelevantniji, koji iskorištava sve jezgre i cijeli procesor(CPU) u potpunosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Izašle su full recenzija po svim portalima. Trinity 5800K je sličan po performansama kao i3 3220 ( ili nešto slabiji ). GPU dio je naravno dvije svjetlosne godine ispred. Najavljena je cijena od 122 buksa što je vrlo dobro. Overclocking je koliko sam skužio pravo smeće. Čekamo sad kraj mjeseca i FX nasljednika sa l3 cache-om, a zanima me da li će se bolje clcokati pošto nema gpu djela na chipu.

Overclocking uopče nije smeče,{#}ova APU platforma niti nije za extremno CPU klokanje na razumnom CPU naponu za 24 satni rad jel znaš kaj to uopče znači.Kak sam več rekel nekoliko puta, samo gledaj da se Intel i3 Ivy Bridge procesori ne klokaju niti 100mhz niti Pentium G isto tako.

Kak sam rekel i prije same objave testova, Trinity APU moš kloknut za 500mhz bez frke na stock CPU naponu i to svaki primjerak. Zaključak testova na terenu vezano za klokanje, je ovo 4.4ghz 1.450V i to je to kad se sve zbroji tu nema nikakvih problema.{#}

Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Sporiji u Cinemi(Cinebench), on mi je recimo glavno mjerilo kada su CPU performanse u pitanju. A evo i ja sam prolistao par reviewova, i ispada da je i3-3220 duplo efikasniji od A10-5800k. Nekima je potrošnja nebitna, al ja ne podnosim neefikasnost, zašto imati proc koji troši 70W kad se za sličnu cijenu i slične performanse može uzeti neki drugi koji vuče jedva 25W full opterećen.

Nije to baš tak pa pogledaj opet sve testove,{#} ili hočeš da ti ja sve stavim na pladanj kad ne znaš kaj se treba gledat.Nemoj gledat Trinity APU CPU potrošnju, prema i3 procesorima več gledaj napredak u odnosu na LIano APU a to je 24% manja CPU potrošnja. GPU potrošnja je nekaj drugo linkovi ispod, i malo je veča u odnosu na Liano APU ali to je sasvim normalno ak znaš o čem se tu radi i ako ne brkaš pojmove uostalom ne igraš igrice non stop normalno.{#}

Sad ti meni objasni kak to da, Trinity APU ima manju Idle potrošnju od Ivy Bridge 22nm procesora posebno i3 konkurenta di je kvaka zapravo dvije fotke ispod.Jedan i drugi test nisu isti drukčiji sistemi, Xibitlabs i Anandtech no u oba testa Trinity APU ima najmanju izmjerenu Idle potrošnju u određenom sistemu dakle di je kvaka?{#}

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/asus-f2a85-v-pro-amd-a10-5800k-w-hd7660d/24/

http://www.legitreviews.com/article/2047/17/

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 13:11 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nemoj gledat Trinity APU CPU potrošnju, prema i3 procesorima več gledaj napredak u odnosu na LIano APU a to je 24% manja CPU potrošnja.

Sad ti meni objasni kak to da, Trinity APU ima manju Idle potrošnju od Ivy Bridge 22nm procesora posebno i3 konkurenta di je kvaka zapravo dvije fotke ispod.Jedan i drugi test nisu isti drukčiji sistemi, Xibitlabs i Anandtech no u oba testa Trinity APU ima najmanju izmjerenu Idle potrošnju u određenom sistemu dakle di je kvaka?

Zašto da ne gledam CPU potrošnju kad mu je i3-3220 direktni konkurent? Što sad, moram zažmiriti na to da A10-5800K troši duplo više nego i3-3220? 

Koliko mu je idle potrošnja niža? 5W? Zar je to toliko bitno, može bit da novi chipseti manje troše, može biti 300 razloga, najbitnija je ona potrošnja kad koristim CPU snagu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 13:28 (Penryn).
12 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

0 0 hvala 2
17 godina
Penryn kaže...
rambox kaže...

Nemoj gledat Trinity APU CPU potrošnju, prema i3 procesorima več gledaj napredak u odnosu na LIano APU a to je 24% manja CPU potrošnja.

Sad ti meni objasni kak to da, Trinity APU ima manju Idle potrošnju od Ivy Bridge 22nm procesora posebno i3 konkurenta di je kvaka zapravo dvije fotke ispod.Jedan i drugi test nisu isti drukčiji sistemi, Xibitlabs i Anandtech no u oba testa Trinity APU ima najmanju izmjerenu Idle potrošnju u određenom sistemu dakle di je kvaka?

Zašto da ne gledam CPU potrošnju kad mu je i3-3220 direktni konkurent? Što sad, moram zažmiriti na to da A10-5800K troši duplo više nego i3-3220? 

Koliko mu je idle potrošnja niža? 5W? Zar je to toliko bitno, može bit da novi chipseti manje troše, može biti 300 razloga, najbitnija je ona potrošnja kad koristim CPU snagu.

Zato kaj je to drukčija CPU arhitektura,{#} pod punim CPU opterečenjem 22nm Ivy Bridge i3 proc troši manje a tu je i pitanje Intel grafe. Jedan bitan razlog je Intel GPU HD 4000, na i3 procu a o HD 2500 da ne pričam koji pod maksimalnim opterečenjem troše dost manje. A znaš zakaj HD 4000/HD 2500 troše znatno manje, pa razlog je jednostavan puno su slabiji i manje sposoban GPU opčenito a ne samo kroz FPS u igricama.A10-5800K tj njegov GPU ima duplo bolje OpenCL GPGPU performanse, i to u odnosu na HD 4000 pa mora trošit više benzina kad je puno močniji GPU tak to ide. {#}

Niko nije rekel da moraš žmirit,{#} na veču Trinity APU ukupnu CPU/GPU potrošnju ali za to postoji razlog a to je vrlo sposoban GPU koji odnese dobar dio potrošnje.Moraš priznat da je to malo čudno itekak, ali samo za neupučene da recimo napredniji Ivy Bridge 22nm i3 proc troši više u Idle hm.{#}

Zašto Trinity APU ima 23% manju CPU potrošnju, u odnosu na Liano APU u situaciji kad je samo procesor maksimalno opterečen i zašto ima najmanju Idle potrošnju od svih procesora u testovima. Razlog za to je vrlo jednostavan, a zove se RCM to je njegova zasluga u praksi zato je i ugrađen u Trinity APU kaj drugo i nema frke.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

Crvena linija Prime95 test znattno manja CPU potrošnja za to je zaslužan RCM ko drugi! Crvena linija Prime95 test znattno manja CPU potrošnja za to je zaslužan RCM ko drugi!
15 godina
protjeran
From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
AMD Trinity APU

zašto ploče ne podržavaju SLI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kaj se tiče ove neobjavljane,{#} još jedan mini-ITX model nek ih bude što više u praksi tak da oni koju slažu HTPC kompove imaju kaj izabrat.Kad smo kod cijena Trinity APU modela, najači A10-5800K ipak ima cijenu od 130dolara znači prve procjene su bile točne. Iako se očekivalo da če najači model bit oko 145 dolara, ništa od toga dakle 130 dolara za najači model i 60 dolara za najslabiji model A4-5300.Odma u startu idu niže cijene, jer kad je najači LIano APU A8-3850 izašao na tržište koštal je 142 dolara.{#}

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113283

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113280

13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Očekujte bilo kakav Trinity na forumu čim stigne u hr .. ubost ću nekoga tek toliko za test

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Trinity APU

Obožavam itx ploče, evo sad imam asrock-ice dvije, jedna sa ION platformom jedna sa Liano-om {#}

Imam prethodnicu ove što je don objavio, a75m-itx, ali ova izgleda presexy {#} {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice