AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.777.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Tonči kaže...
Patrick_cro kaže...

Neznam otkuda ti da 7900x ide do 4.9ghz stabilno, jer jos nisam nasao na netu da ide stabilno na toj frekvenciji za rad, ako mislis ta bench vrtiti onda mozes odvrtiti vjerojatno i na 5ghz, koliko znam 4.5-4.6ghz je max 7900x stabilan za posao, sve preko toga se rusi nakon nekog vremena. 7900x i ripper dodju isto, normalno da je ripper jaci jer ima vise jezgra ali cijena mu je ista kao i 7900x i ne vidim smisao kupnje 7900x za posao pored rippera koji je oc na 3.9ghz brzi min cca 30% od 7900x na 4.5ghz. 

4.8, sorry -, https://siliconlottery.com/collections/all/products/7900x48g

Znači logika kaže da kupiš procesor od 10k kn, delidas ga, te OC-as do kranje granice.. da bi dobio performanse Threadrippera na kakvih 3.6-3.7Ghz? Meni je to totalni apsurd, sorry.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
odjavljen

Ne, to nisam vidio da negdje piše. Govorimo samo o tome što koji maksimalno može. Za TR još nismo sigurni. I nije 10k kn, kupiš svoj za 7 i delidaš sam pa ako imaš sreće... - Ali nesumnjivo je Threadripper bolja kupovina u većini slučajeva. Ipak, treba birati po potrebama. Nekome treba baš intel, nekome sirova snaga koju daje TR.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 8:54 (Tonči).
13 godina
neaktivan

Dakle binan i delidan ide na 4.5ghz za avx? Slabo

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Dakle binan i delidan ide na 4.5ghz za avx? Slabo

Ryzen ni ne podrzava te instrukcije tako da u idealnim avx uvjetima intel moze bit visestruko brzi..

13 godina
neaktivan

Nisam pričao o 512, za koji gore navedeni i9 koristi još veći negativan offset.

10 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

AMD Ryzen 3 1300X 3.5GHz ili AMD Ryzen 5 1400, 3,2GHz

Moje je pitanje u biti da li se isplati dati 200-300 kn više za AMD Ryzen 5 1400, 3,2GHz?

1 0 hvala 0
14 godina
Mislim da se isplati,dobiješ 4 threada
robimarko@gmail.com
13 godina
fic1003 kaže...

AMD Ryzen 3 1300X 3.5GHz ili AMD Ryzen 5 1400, 3,2GHz

Moje je pitanje u biti da li se isplati dati 200-300 kn više za AMD Ryzen 5 1400, 3,2GHz?

I da i ne.
Zavisno od namjene, graficke itd

Bolje uzeti R3 1200 nego R3 1300X doduse, za neki 1080p gaming uz grafu do tipa 1060/480 nema razlike 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
odjavljen

Isplati se ako ćeš ga klokati :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa to je normativ za svaki model 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...

Zato što sam se sjetio ovog. Tad je imalo smisla uspoređivati dva procesora sa istim brijem jezgri premda je razlika u cijeni pozamašna, a to što postoji 4/4 procesor iste cijene koji daje bolje gaming rezultate od 6/12 procesora je bila "glupost". Sad je priča odjednom drugačija i uspoređuje se po cijeni, supač su ti dvostruki standardi. 

Nisu to nikakvi dvostruki standardi nego gledas tko nudi vise za istu cijenu, ako mozes dobiti 6/12 proc za istu cijenu koju konkurencija daje 4/4 ili 4/8 proc normalno da ces uzeti ovaj od 6/12, to ima veze samo sa zdravim razumom. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

Gigabyte GF GTX1050 Ti D5, 4GB GDDR5 ovu graficku mislim uzeti, a PC uglavnom mislim za gaming koristiti

0 0 hvala 0
13 godina

Onda uzmi Ryzen 3 i miran si.

Razliku u lovi strpaj u bolji model grafe i hladjenje za cpu ako ces ga clocknuti na tipa 4ghz

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
fic1003 kaže...

Gigabyte GF GTX1050 Ti D5, 4GB GDDR5 ovu graficku mislim uzeti, a PC uglavnom mislim za gaming koristiti

Budžet?Išta jačeg od gtx 1050 ti ni nema tako da ako možeš kupiti r5 1600 umjesto r3 zašto da ne, samo je na tebi da odlučiš da li je to bolje od ssd-a, Rama ili nečeg trećeg.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Ryzen ne zna izvodit ni 256 bitne avx instrukcije...

13 godina
neaktivan

To nije točno, samo što je situacija usporediva sa nvidia vs amd u dx12 podršci. Podrška je tu samo konkurencija ima "elegantnije" rješenje.

Inače, ako je vjerovati internetu, teško da ćemo vidjeti višestruko povećanje brzine, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko je i9 već power hungry jer se spominje 60% povećanje u potrošnji za ~20% više performansi, a pod ihs-om termonevodljiva pasta - sretno sa hlađenjem toga. Kako god okreneš, nameće ti se delid...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
_mark0_69 kaže...

Zna. :) Izvode se uredno (provjereno). Sporo je (trećinu do upola sporiji od Intela), ali radi.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 18:18 (Tonči).
13 godina
protjeran
Kazes da nisu dvostruki standardi i onda u istoj recenici opet kazes da se gleda cijena, a tad je savrseno normalno bilo uzet puno skuplji intel cpu za usporedbu jer eto imaju isti broj jezgri, to sto postoji cpu iste cijene koji daje bolje rezultate od ryzena iz testa je tad bilo nebitno tj odmah su krenule uvrede... Kaj god.
16 godina
odjavljen

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
_mark0_69 kaže...

Zna. :) Izvode se uredno (provjereno). Sporo je (trećinu do upola sporiji od Intela), ali radi.

Krivo sam se izrazio, izvodi on njih, ali kako - kao 2 128bit operacije pa mu trebaju 2 ciklusa za ono sta intelu treba jedan..

15 godina

Postovanje,jel i7 4790 konkurira kojem Ryzenu?

9 godina
ansha kaže...
...

Krivo sam se izrazio, izvodi on njih, ali kako - kao 2 128bit operacije pa mu trebaju 2 ciklusa za ono sta intelu treba jedan..

možda glupo pitanje ali neman pojma, cemu služe i di se koriste 256bit operacije, jeli cpu koji može vrtit 256 bitne operacije može u jedan ciklus izvrtit 2 128 bitne?

edit: jeli postoji asrock taichi 370 da imaju na stanju u bilo kojem web shopu u hrv a da šalju poštom hp ekspresom placanjem kartica ili pouzece???

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 22:10 (dabar_solta_V2).
11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Postovanje,jel i7 4790 konkurira kojem Ryzenu?

Za igre? Ne baš.

Evo R7 1700 sa 3000mhz memorijom vs 4790k sa 2666

i7 je bolji za igre trenutno (šta god tko rekao), tako da ako imaš trenutno 4790 ne isplati ti se nikakav upgrade, ako razmisljas koji uzeti - bolje Ryzen jer je noviji i više jezgri (recimo da ce ti trebat), ali ako imaš neki dobar deal za 4790 onda njega.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 22:16 (D3lBoy).
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
ansha kaže...
...

možda glupo pitanje ali neman pojma, cemu služe i di se koriste 256bit operacije, jeli cpu koji može vrtit 256 bitne operacije može u jedan ciklus izvrtit 2 128 bitne?

edit: jeli postoji asrock taichi 370 da imaju na stanju u bilo kojem web shopu u hrv a da šalju poštom hp ekspresom placanjem kartica ili pouzece???

https://www.adm.hr/product.asp?product=maticna-ploca-asrock-x370-taichi-am4&code=93023ADM

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Probajte forumašu zv'jer2 kliknuti na MOJ PC.

To je zato što imam kvantno računalo pa se forum zbuni.

Welcome my son...
9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

jeli postoji asrock taichi 370 da imaju na stanju u bilo kojem web shopu u hrv a da šalju poštom hp ekspresom placanjem kartica ili pouzece???

A zasto nebi dodao 130kn vise i uzeo Asus CROSSHAIR VI HERO koja je najbolja ploca trenutno za Ryzen?

17 godina
war3_tft kaže...
Kazes da nisu dvostruki standardi i onda u istoj recenici opet kazes da se gleda cijena, a tad je savrseno normalno bilo uzet puno skuplji intel cpu za usporedbu jer eto imaju isti broj jezgri, to sto postoji cpu iste cijene koji daje bolje rezultate od ryzena iz testa je tad bilo nebitno tj odmah su krenule uvrede... Kaj god.

A koji je to proc koji dodje isto ili manje od rippera a da daje bolje perfomanse? Ako mislis na gaming, i jedan i drugi daju zadovoljavajuc fps i ako se mogu na ryzenu igrati isto kao i na intelu a dobijem jos dodatne jezgre pa mogu ryzena koristiti i za posao onda ne vidim nikakvog smisla kupovati intela, druga stvar je gaming na 144hz, to je sve vec prozvakano 10 puta i za primarno gaming na 144hz monitoru je bolji intel, za sve ostalo je puno bolji izbor ryzen, neznam sta ti tu nije jasno. 

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
war3_tft kaže...

A koji je to proc koji dodje isto ili manje od rippera a da daje bolje perfomanse? Ako mislis na gaming, i jedan i drugi daju zadovoljavajuc fps i ako se mogu na ryzenu igrati isto kao i na intelu a dobijem jos dodatne jezgre pa mogu ryzena koristiti i za posao onda ne vidim nikakvog smisla kupovati intela, druga stvar je gaming na 144hz, to je sve vec prozvakano 10 puta i za primarno gaming na 144hz monitoru je bolji intel, za sve ostalo je puno bolji izbor ryzen, neznam sta ti tu nije jasno. 

Meni jedino nije jasno dal ti namjerno svaki put skrećeš temu il di je problem. Ja rippera nisam spomenuo niti u jednom svojem postu jer me cpu-i u tom rangu ne tangiraju. Pa naravno da mislim na gaming kad je video o kojem se vodila rasprava bio isključivo o gamingu klik, ja sam rekao da video nema smisla jer ako se već priča o gamingu tu postoji 7600k koji je iste cijene kao i ryzen 1600, a daje nešto bolje performanse, tad si ti krenuo s pričom kako se procesori i trebaju uspoređivati po jezgrama da bi jučer tvrdio potpuno drugu stvar, a to je da se trebaju uspoređivati po cijeni (kako se i trebaju uspoređivati). Poanta priče je da okrećeš stvari kako ti više pašu u određenom trenutku.

Jedno čisto informativno pitanje, primijetio sam da su ljudi naglo počeli raditi poslove koji užasno ovise o procesoru od kad je izašao ryzen, kakvi su to poslovi koje radite?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 0:52 (war3_tft).
12 godina
neaktivan

Zašto bi uzeo i5 s četri jezgre kad se može uzeti za iste novce 6/12. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Ajde citaj temu s razumijevanjem, u ovoj temi je bila rijec o ripperu koji je 16/32 proc i usporedio se sa 7900x koji je iste cijene, znaci procesori koji su namijenjeni za posao i nemaju ama bas nikakve veze sa gamingom, sta se tice ryzen 1600 i 7600k i na jednom i na drugom imas zadovoljavajuc fps tako da ne vidim smisao kupnje intela koji je 4/4 proc naprema 6/12 proc, jer ta razlika u gamingu nije tolika da bi opravdao kupnju intela naprema puno jaceg ryzena koji je sigurno puno bolji procesor. Ako tebi znaci razlika od 10% i ako zelis kupovati puno slabiji proc da bi imao par fps vise go for it. Ja ne vidim neki smisao, ako je intel recimo na 70 fps a ryzen na 60fps boli me tuki sta je ryzen slabiji u gamingu ako dobivam jaci proc s kojim mogu vrtiti par virtualki, obradu videa itd, gdje mi se proc nece zagusiti. Jedino gdje mi intelov procesor ima smisla je na fhd i na 144hz monitoru i to competative gaming masina, za ostalo ne vidim neki smisao. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice