AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.744.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

U igrama su to podjednaki procesori ali ovde ljudi cjepidlače i njima je par fps-a nepremostiva razlika. 

Tu se radi o ultra postavkama, kad bi stavio postavke na low onda bi se itekako osjetila razlika pogotovo ak imas neki slabiju grafu i nemres imat 144 fpsa.,..

16 godina

Ništa manje od high-ultra ne priznam, makar bio i multiplay.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Dobro pa se na pc moze iskoristit rezanje grafickih detalja , jer je na konzoli sve na low-med i dalje ima dropova sa 30fpsa koji se osjete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

U igrama su to podjednaki procesori ali ovde ljudi cjepidlače i njima je par fps-a nepremostiva razlika. 

Tu se radi o ultra postavkama, kad bi stavio postavke na low onda bi se itekako osjetila razlika pogotovo ak imas neki slabiju grafu i nemres imat 144 fpsa.,..

A kad bi stavili rezoluciju na 720p vidla bi se još veća razlika...Ne kužim ovakvo razmišljanje. Najbolje da iskeširaš 1500kn samo za proc i onda se igraš na low postavkama... 

16 godina
neaktivan
Promster kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

A kad bi stavili rezoluciju na 720p vidla bi se još veća razlika...Ne kužim ovakvo razmišljanje. Najbolje da iskeširaš 1500kn samo za proc i onda se igraš na low postavkama... 

ma ovi danas procesori su prejaki za grafičke koje imamo. izuzev par ljudi. ali u globalu ljudi idu prema 1440p i 2160p rezolucijama, a tu procesori još manje posla imaju. tako ja sam sebi gledao neku zamjenu za 1440p. i razlika je 1 fps ako bi uzeo 3700x. i dat 3000 kuna. nema teoretske šanse da platim 1 fps 3000 kuna.

13 godina
ranko091 kaže...
Promster kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

ma ovi danas procesori su prejaki za grafičke koje imamo. izuzev par ljudi. ali u globalu ljudi idu prema 1440p i 2160p rezolucijama, a tu procesori još manje posla imaju. tako ja sam sebi gledao neku zamjenu za 1440p. i razlika je 1 fps ako bi uzeo 3700x. i dat 3000 kuna. nema teoretske šanse da platim 1 fps 3000 kuna.

Ne nego smo došli do gpu plafona. Multi Core perfomanse su i dalje flop u igrama (čast izuzecima). Da se tu potencijal ostvari onda bi imali nešto.

Stvarno je vrijeme da izađe full 4k 60 fpsa grafa. Zato do novog Zena i 3080ti nema kruha, ako hoćemo stvaran pomak.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
12 godina
dery kaže...

Ne igraju svi na high-ultra postavkama... Ima hrpa igraca koji igraju za sto bolju vidljivost i fps sto blize 144 (ili 240, ovisno o igri)...

Edit: opet govorim promster... nisu svi igraci koji uzivaju u grafici, ti recimo ak igras pubg na ultra postavkama onda jednostavno nesto ne valja sa tobom jer ocito ne zelis pobijedit (ili igrat na killove) nego samo uzivas u okolini oko tebe...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 13:16 (hahhaajaads).
14 godina

Pubg je malo teze za usporedit jer i nije optimiziran , ali u njemu je najbolje sve low kako kolega gore kaze ako hoces pobjedit.Sumnjam da ce 3080 biti neki preokret ali govore da ce biti 50% jace od prethodnika...Danas sam vidio da nvidia prezentira nekakav 360hz monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne igraju svi na high-ultra postavkama... Ima hrpa igraca koji igraju za sto bolju vidljivost i fps sto blize 144 (ili 240, ovisno o igri)...

Edit: opet govorim promster... nisu svi igraci koji uzivaju u grafici, ti recimo ak igras pubg na ultra postavkama onda jednostavno nesto ne valja sa tobom jer ocito ne zelis pobijedit (ili igrat na killove) nego samo uzivas u okolini oko tebe...

Ma kompetetivne pucacine samo teksture high ostalo najnize sto se moze daleko je bolja vidljivost protivnika u okolini dok nemas sve neke tehnikalije da ti uljepsavaju vidljivost, zrake sunca sjena itd.

MIslim nakon 3 k sati u r6 sigeu i jedno toliko jos sada u apexu jednostavno je nebo i zemlja sto se tice postavki.Zato sam si i ostavio jos 1080p 24 inca jer je to isto veliki cimbenik(barem meni) sto se vidljivosti tice mislim vise je velicina ekrana nego reza ali nisam nasao 24 inca 1440p monitor sa baren 144herza.

16 godina

Cpu bez ht ili manje jezgri štucaju - 1%low, bez obzira na rezu i postavke.

Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Danas u 23 H po nasem vremenu ÁMD ima nastup na CES-u, pa koga zanima vrlo vjv ce biti i dosta live streamova da poprati, mene samo zanima najava moguce high end navi sa RT supportom jer mislim da je to jedino sto AMD-u jos fali da skine nvidiu jos skupa sa intelom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HCgamingCRO kaže...

mene samo zanima najava moguce high end navi sa RT supportom jer mislim da je to jedino sto AMD-u jos fali da skine nvidiu jos skupa sa intelom 

Samo sanjaj da AMD bude skinuo Nvidiu. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
HCgamingCRO kaže...

Ma kompetetivne pucacine samo teksture high ostalo najnize sto se moze daleko je bolja vidljivost protivnika u okolini dok nemas sve neke tehnikalije da ti uljepsavaju vidljivost, zrake sunca sjena itd.

MIslim nakon 3 k sati u r6 sigeu i jedno toliko jos sada u apexu jednostavno je nebo i zemlja sto se tice postavki.Zato sam si i ostavio jos 1080p 24 inca jer je to isto veliki cimbenik(barem meni) sto se vidljivosti tice mislim vise je velicina ekrana nego reza ali nisam nasao 24 inca 1440p monitor sa baren 144herza.

E pa o tom ti i govorim, znaci ovdje vjerovatno nema puno igraca koji igraju za k/d i opcenito win, no ako se igra na tim postavkama onda dobar procesor puno znaci...

Edit: MGloc pubg je sto se tice fpsa cist solidan i ja sa doticnim kompom mogu bez problema igrat na skoro 144 fpsa (tj. 142, uz to imam gsync koji potpomaze), no njima su serveri najzesci problem i to mi je razlog zasto sam ga odavno prestao igrat...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 14:01 (hahhaajaads).
14 godina
ranko091 kaže...

A ne znam baš jesu li prejaki. Imaš ljude koji konstantno povisuju rezoluciju (sa 1080p na 1440p i 4K), dok imaš one koje zanimaju frekvencije, 240Hz 1080p ili 144Hz 1440p. Po meni je ovo drugo trenutno 'sweet spot' za gaming trenutno.

hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Competitive igre su posebna kategorija rekao bih. No ja osobno nikad nebi značajno skresao detalje za nešto veći framerate, jedino što napravim je optimiziram postavke, recimo nekaj slično Hardware Unboxed-u. Vizualno igra ostane skoro pa ista, a dobije se nešto na performansama (nekad i mnogo).

12 godina
Promster kaže...

Competitive igre su posebna kategorija rekao bih. No ja osobno nikad nebi značajno skresao detalje za nešto veći framerate, jedino što napravim je optimiziram postavke, recimo nekaj slično Hardware Unboxed-u. Vizualno igra ostane skoro pa ista, a dobije se nešto na performansama (nekad i mnogo).

Posebna, pa i nisu posebna kad ih 60% igraca pucacina koristi... HW Unboxed 100% nije competitive igrac i on vjerovatno ne prati competitive scene da ne zna na kojim postavkama se igra svaka igra. Ti i da stavit te igre na low postavke, vizualno skoro pa nista ne gubis a dobijes hrpa fpsa... Nedavno sam rekao, ja da imam strojcinu od kompa, opet nebi isao iznad 24/25" 1080p, i opet bi igrao na low postavkama... Ja pucacine ne gledam kao promatranje grafike, nego iskljucivo igram na pobjedu i kd, isto mene neces vidjet da igram singleplayer igre jer je meni to gubljenje vremena i opcenito nije neka zabava...

Uzmimo za primjer da sam ja rijetko dobivao partije u PUBGu jer nisam pasivan igrac, zato sam i negdje krajem 2017 nabio 26 killova u jednom matchu (solo sq). Prije par tjedana sam opet poceo igrat BF4 jer vidim da je jedan server zivnuo (doticni RGT server ima tryhard igrace tak se mogu fajtat sa igracima koji imaju slican skill kao ja), znaci iskljucivo locker / 64p / 120hz i sve postavke na low, rezolucija smanjena na 1728x1080 i fps varira od 200 do 350, nikakvo kempanje nego samo pushanje. Evo ti primjer kak izgleda jedan moj match... ( https://battlelog.battlefield.com/bf4/battlereport/show/1/1213538666918091776/894230851/ ). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 15:08 (hahhaajaads).
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
Promster kaže...

Posebna, pa i nisu posebna kad ih 60% igraca pucacina koristi... HW Unboxed 100% nije competitive igrac i on vjerovatno ne prati competitive scene da zna na kojim postavkama se igra svaka igra. Ti i da stavit te igre na low postavke, vizualno skoro pa nista ne gubis a dobijes hrpa fpsa... Nedavno sam rekao, ja da imam strojcinu od kompa, opet nebi isao iznad 24/25" 1080p, i opet bi igrao na low postavkama... Ja pucacine ne gledam kao promatranje grafike, nego iskljucivo igram na pobjedu i kd, isto mene neces vidjet da igram singleplayer igre jer je meni to gubljenje vremena i opcenito nije neka zabava...

Uzmimo za primjer da sam ja rijetko dobivao partije u PUBGu jer nisam pasivan igrac, zato sam i negdje krajem 2017 nabio 26 killova u jednom matchu (solo sq). Prije par tjedana sam opet poceo igrat BF4 jer vidim da je jedan server zivnuo (doticni RGT server ima tryhard igrace tak se mogu fajtat sa igracima koji imaju slican skill kao ja), znaci iskljucivo locker / 64p / 120hz i sve postavke na low, rezolucija smanjena na 1728x1080 i fps varira od 200 do 350, nikakvo kempanje nego samo pushanje. Evo ti primjer kak izgleda jedan moj match... ( https://battlelog.battlefield.com/bf4/battlereport/show/1/1213538666918091776/894230851/ ). 

Da si kamper onda bi imalo smisla podignuti sve ba ces baren uzivati u necemu dok cekas da ti kill naleti, u svakoj MP pucacini nema smisla ista dignuti jer projuris mapom brate i samo ti je bitan taj KDA a pobjeda ako dodje jos usput odlicno 

A nemoze mi nitko reci da nije razlika kada igras na 60,75,100 ili 140 ili jos vise, primjeti se bome tko hoce i zna kako primjetiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 14:23 (HCgamingCRO).
14 godina
hahhaajaads kaže...

Posebna, pa i nisu posebna kad ih 60% igraca pucacina koristi... HW Unboxed 100% nije competitive igrac i on vjerovatno ne prati competitive scene da zna na kojim postavkama se igra svaka igra. Ti i da stavit te igre na low postavke, vizualno skoro pa nista ne gubis a dobijes hrpa fpsa... Nedavno sam rekao, ja da imam strojcinu od kompa, opet nebi isao iznad 24/25" 1080p, i opet bi igrao na low postavkama... Ja pucacine ne gledam kao promatranje grafike, nego iskljucivo igram na pobjedu i kd, isto mene neces vidjet da igram singleplayer igre jer je meni to gubljenje vremena i opcenito nije neka zabava...

Ma kažem, competitive igre su posebne, kod tih igara i razmijem kresanje detalja i low postavke. To je samo jedan dio gaminga, ali svatko ima svoje preferencije, iako ja neke od tih HC competitive stvari ne shvaćam, no svak ima svoje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 14:31 (Promster).
12 godina
HCgamingCRO kaže...

Da si kamper onda bi imalo smisla podignuti sve ba ces baren uzivati u necemu dok cekas da ti kill naleti, u svakoj MP pucacini nema smisla ista dignuti jer projuris mapom brate i samo ti je bitan taj KDA a pobjeda ako dodje jos usput odlicno 

A nemoze mi nitko reci da nije razlika kada igras na 60,75,100 ili 140 ili jos vise, primjeti se bome tko hoce i zna kako primjetiti...

Nekad sam bio kamperas, vidis sa cim imam najvise killova u BF4 (da ne gledas, C4). Uglavnom sam tad igrao Lockere i Rush isto 64 igraca, stavio na jedan beancon par c4 i uvijek sam negdje cekao sa bipodom i MG4  No kak godine prolaze i sto vise igras fps igre onda ti je to postalo dosadno i jednostavno ako hoces bit top fragger moras rushat...  Ja sam presao sa 60 na 144hz, to valjda svatko primjeti, no isprobao sam i 240hz u bf4 i samo cu rec da nisam osjetio nekakvo poboljsanje... Mozda se to promijeni kad dodje sad ovaj 340hz 

13 godina
rambox kaže...

A je kad Mindfactory jedini nudi(Amazon kaj vi čekate) točne prodajne statistike, ili izlistava broj prodanog hardvera da svi mogu vidit podatke.Čisti apsurd na kvadrat, da eto samo Mindfactory nudi ovakvu prodajnu statistiku.Amazonu se živo hebe za preciznu statistiku, bitno da okreču veliku lovu a radnici rade kao robovi+pelene.

Evo da pomognem kolegi @rambox...

amd-now-owns-all-of-the-top-10-best-selling-cpus-at-amazon/

Odlican pocetak 2020.;)

coffe,coffe,coffe.....
16 godina

Kako to na amazonu jeftiniji R5 3600 od 2700x , kod nas obratno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 17:56 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Oni mogu stavit cijene kako zele cini mi se.

Isto lipo vidit ovu prodajnu tablicu top 10!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2020 17:57 (metallic).
17 godina
odjavljen
metallic kaže...

Oni mogu stavit cijene kako zele cini mi se.

Isto lipo vidit ovu prodajnu tablicu top 10!

Jel to based on sales financijski ili po komadu? Cudno mi je da je 3950x na trecem mjestu. Rekao bih ipak da je to onda financijski gledano. Tesko da se 3950x prodaje vise od npr 3600, ne?

Freak Show Inc.
13 godina

Inace ne uzimam wccftech kao autoritet, ali prvo sam clanak vidio kod njih, pa... Valjda po komadu.

Koliko se da razumiti, serija 2xxx se bolje prodaje overall radi proizvodnih kapaciteta TSMC i lagera, uskoro promjena ako ima je vjerovati.

Uglavnom, izenadjen sam u svakom smislu.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
metallic kaže...

Inace ne uzimam wccftech kao autoritet, ali prvo sam clanak vidio kod njih, pa... Valjda po komadu.

Ma ne, nemoguce da se od cijele serije 3 najbolje prodaje 3950x. To je nekakva greska u pitanju ili stvar krive interpretacije

Freak Show Inc.
13 godina

Slazem se da je greska kod amazona, ali i wccf je mozda krivo objasnio, a ja sam samo podatke iz clanka prenio.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Ako nekome zatreba, eto tu je nek se nađe.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2020 0:09 (rambox).
Moj PC  
8 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
rambox kaže...

Opa brzo to dolazi, nisam očekivao tako brzo. Cijena je legendarna, ali u biti nije loša jer ispada jednaka po jezgri u odnosu na 3970x, a obično kod skupljih komponenti cijena raste eksponencijalno.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
6 godina
protjeran

Evo i sa laptopima je sada AMD sahranio vec jadan intel, 4800U 8/16 apu sa 15W paketom koji je i to 50% brzi bolji u nekim workloadima od najnovijeg intelovog 10NM pokusaja

A 4800H navodno ima desktop performance u 45W. 

Steta sto nije bilo nista o novim ryzen procesorima, ali iskreno i ovi se jos nisu ohladili  koliko su novi, a ima jos naljeto i computex pa ce  ako i izlazi sta ove godine od ryzena vjerojatno u zadnjem kvartalu prek kraj godine.

Ali veselim laptopima novim bice zanimljivih modela sigurno!!

Moj PC  
8 0 hvala 4
17 godina
Jakovp kaže...
rambox kaže...

Opa brzo to dolazi, nisam očekivao tako brzo. Cijena je legendarna, ali u biti nije loša jer ispada jednaka po jezgri u odnosu na 3970x, a obično kod skupljih komponenti cijena raste eksponencijalno.

Da, koliko god čudno zvučalo, ali to je povoljna cijena jer da tu istu snagu ideš kombinirati sa dva 3970X, treba ti još bar 1.500$ za kompletirati drugu makinu.

Prema Intelovim Xeonima, ovih 3990$ je rasprodaja. 3980X će onda koštati 2980 ? :)

7 godina

kasnije je bila intelova prezentacija on je odgovorio sa autopilot vozilima i pomoći crvenom križu u kriznim situacijama [svaka čast za to] ali mislim da je kod njih kriza već dugo pa bi sebi trebali isto pomoć

Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice