Kako se instaliraju te sigurnosne zakrpe. Ako imam zadnji bios i zadnje windowse imam li zakrpe?
ovdje ti je detaljno opisano o zakrpama i kako ih staviti
Kako se instaliraju te sigurnosne zakrpe. Ako imam zadnji bios i zadnje windowse imam li zakrpe?
Puno je dat 1600kn za entry to mid level ploču. Odgrist ćeš si jaja kad se za mjesec dana ustali ponuda.
Nas nekoliko ti je reklo da uzmeš Tomahwak, al tvoje pare radi kako te volja...
A jesi huligan... Hahaha... Dam ti TU i tipnem hvala i tek onda tipnem link....
On topic, fino je krenulo AMDu, još ploče i BIOSi i eto ga...
Da, u tom slučaju su zakrpe instalirane. Čudi me da nisi osjetio "udarac na performanse" koje neki ovdje stalno spominju kao da stvarno imaju nekakvog utjecaja ;)
U ADM-a sam uzeo. Jesu, pola sata servisa (90 kn). Ma možeš i doma flashat ali mi se nije dalo zajbavat. Ovako su i isprobali ploču pa sam znao da će radit :)
FuturaIT bi ti to odradila besplatno da si tamo kupovao dijelove.
Da, ali samo cpu i ploča bi me onda izišli 260kn više... A nije mi ni usput. Ali hvala na info, dobro je znati za drugi puta :)
Da, u tom slučaju su zakrpe instalirane. Čudi me da nisi osjetio "udarac na performanse" koje neki ovdje stalno spominju kao da stvarno imaju nekakvog utjecaja ;)
Znači ovi jubtouberi su vrtili testove sa nekim starim verzijama windowsa na starim biosima? retoričko pitanje.
Ma nisam osjetio nkakav udarac na performanse ali se bojim pa sve kupujem direktno u dućanima i npr. Originu, odem do njih pa uplatim. Prije koji tjedan kupujem novi TV ali reko nebum na krticu, idem rađe pješke i donesem ga na leđima, sigurno je sigurno.
ma mislim da bum na kraju uzeo X570 MSI gaming plus - je da je tipa 700kn više ali neda mi se hebat,, hoću kupiti-spojiti-da radi, a i druga stvar neda mi se onda opet za godinu dvije kupovati novu ploču jer mi treba za noviju grafičku ili proc ili m2 disk..
Šta te točno muči? Evo ja sam sebi naručia b450 tomahawk i ryzen 3600x. Radit će kao podmazano. Sa x570 ćeš imat 2-3 fpsa više ako i to.
Ako ne znaš sam flashat bios imaš na youtube kratki msi-jev tutorial.
Također ne znam zašto kupuješ s amazona za 100€ kad imaš u adm-a za 833 kn. Po meni se isplati dat 100 kn više i imaš garanciju u hrvatskoj i brže ti stigne.
Cijeni svoj novac i uzmi tomahawk.
ma mislim da bum na kraju uzeo X570 MSI gaming plus - je da je tipa 700kn više ali neda mi se hebat,, hoću kupiti-spojiti-da radi, a i druga stvar neda mi se onda opet za godinu dvije kupovati novu ploču jer mi treba za noviju grafičku ili proc ili m2 disk..
Šta te točno muči? Evo ja sam sebi naručia b450 tomahawk i ryzen 3600x. Radit će kao podmazano. Sa x570 ćeš imat 2-3 fpsa više ako i to.
Također ne znam zašto kupuješ s amazona za 100€ kad imaš u adm-a za 833 kn. Po meni se isplati dat 100 kn više i imaš garanciju u hrvatskoj i brže ti stigne.
Super je ploča. jedino oni audio izlazi... Kog vraga nisu boje stavili. Ovako ako ideš spajat 5.1 zvučnike dobro se izmučiš.
Pa imam Z906, spojeni su na PC i na TV.
Svi normalni proizvođači imaju to po bojama, ne treba ti nikakav manual, samo su ovi morali sve crno stavit :)
Moze oklada da brze stigne iz njemackog amazona nego iz hr ducana? Kod amazona kad radis reklamaciju oni ti daju 30 dana da im posaljes krepani proizvod a oni isti tren salju novi. Ne vuku te za nos, ne kompliciraju i ne pametuju nego odma isti tren salju novu plocu. Pitanje je samo kolka je i ako ima postarine za hr.
Samo radi tebe i još nekih moro sam vam nabit na nos sve ono ruganje nama koji smo govorili da će ova riza pobijedit konkurenciju. Ali največa stvar jest za koju cijenu donose bolje performanse. Samo radi toga intelu svi trebate hebat mamicu kako prodaje, uostalom koga briga više za njih.
Treća sreća kako bi se reklo :)
Šalu na stranu ryzen je ovom generacijom sustigao i onaj dio gdje je dosta zaostajao, a to je gaming. Dobro fali mu tih nekih desetak posto, ali to nije strašno pošto to nije razlika koja se može osjetiti u gamingu.
Ovo zadnje mi malo pojasni. Zašto bi netko tko je primjerice kupio 8600k prije godinu i pol dana za cca 2000kn bio ljut na Intel kad još uvijek ima procesor koji jeizjednačen sa skupljim ryzenima, te čak nešto brži od 3600 kad se overkloka?
Na kraju se svodi na to da je dobro onome tko je kupio Intel još prije jer on već duže vrijeme gleda i gledat će performanse koje je ryzen nekidan izbacio, a dobro je i ovome koji sad kupi ryzena jer će jeftinije proći za gotovo jednake performanse u gamingu, ali će dobiti i općenito gledajući bolji procesor.
Upravo je u tome stvar šta nisu izjednačeni. Ne možemo uspoređivat 6/6 i 6/12 procesore. Novi 3600(x) su u rangu i7 8700(k) te se eventualno s njima može uspoređivati.
I5 8600k možda daje veći fps, ali upravo zbog nedostatka HT-a nije dostatan za high end grafičke.
Znači ovi jubtouberi su vrtili testove sa nekim starim verzijama windowsa na starim biosima? retoričko pitanje.
Ma nisam osjetio nkakav udarac na performanse ali se bojim pa sve kupujem direktno u dućanima i npr. Originu, odem do njih pa uplatim. Prije koji tjedan kupujem novi TV ali reko nebum na krticu, idem rađe pješke i donesem ga na leđima, sigurno je sigurno.
Primjerice Hardware unboxed uvijek koristi najnoviji bios i windows update što je Steve već više puta spomenuo u svojim videima pošto ima dosta onih koji ga maltretiraju u komentarima zbog toga. To su vjerovatno oni koji nisu gledali njegove prijašnje klipove gdje je testirao performanse prije i poslje zakrpa, doduše ti klipovi su već dosta stari. Drugi Steve koji je isto odradio takva testiranja i ustanovio da su razlike na razini statističke pogreške također stavlja zadnje biose i zakrpe, u ovoj recenziji za ryzen 3600 je to i naveo:
- Windows has all updates applied on all platforms, up to version 1903
- All BIOS updates and mitigations have been applied
I5 8600k možda daje veći fps, ali upravo zbog nedostatka HT-a nije dostatan za high end grafičke.
Da li to znači da novi ryzeni nisu dostatni high end grafičkih pošto daju jednaki tj nešto lošiji FPS u slučaju 3600 u odnosu na 8600k?
Primjerice Hardware unboxed uvijek koristi najnoviji bios i windows update što je Steve već više puta spomenuo u svojim videima pošto ima dosta onih koji ga maltretiraju u komentarima zbog toga. To su vjerovatno oni koji nisu gledali njegove prijašnje klipove gdje je testirao performanse prije i poslje zakrpa, doduše ti klipovi su već dosta stari. Drugi Steve koji je isto odradio takva testiranja i ustanovio da su razlike na razini statističke pogreške također stavlja zadnje biose i zakrpe, u ovoj recenziji za ryzen 3600 je to i naveo:
- Windows has all updates applied on all platforms, up to version 1903
- All BIOS updates and mitigations have been applied
Da li to znači da novi ryzeni nisu dostatni high end grafičkih pošto daju jednaki tj nešto lošiji FPS u slučaju 3600 u odnosu na 8600k?
Sviđa mi se kako se na ovom forumu sve rasprave baziraju na temelju situacije najjača moguća grafička koju imaju dvije osobe na forumu (2080ti) na rezoluciji na kojoj dolsovno nitko ne koristi tu grafičku (1080p).
Ajmo uvesti jednu dozu realnosti u raspravu...
Za gaming je najbitnija grafička, a za istu cijenu je sada bolje uzeti ryzen jer ima više snage na raspolaganju te će duže trajati, samo se uzme nova grafička za par godina i to je to.
Sviđa mi se kako se na ovom forumu sve rasprave baziraju na temelju situacije najjača moguća grafička koju imaju dvije osobe na forumu (2080ti) na rezoluciji na kojoj dolsovno nitko ne koristi tu grafičku (1080p).
Ajmo uvesti jednu dozu realnosti u raspravu...
Za gaming je najbitnija grafička, a za istu cijenu je sada bolje uzeti ryzen jer ima više snage na raspolaganju te će duže trajati, samo se uzme nova grafička za par godina i to je to.
To je na zalost tako
ja velim da ovaj moj ryzen na 4.0ghz radi vrhunsku zadacu na 1440p i 144hza da pace kolega ima istu graficku s i5 8600k na 5ghz i to radi isto.
Ma za koje to grafe nije dostatan majke ti ? Za sve osim 2080ti gura ko urica na 1440p.
Još kad se ocne na 5.2 na 1440p jao Đurđa.
Dakako , ako govorimo o gamingu i samo gamingu.
A ne muci me update biosa ak to radi onak kao na videu ali ja u životu nisam OC komp niti prtljao po voltažama, meni kad osjetim da mi treba jače kupim jače i bok Pero, dalje kučište mi nije baš neko dobro hlađeno čak mi je i starnica otvorena prek ljeta sad ak mi bios bude divljao dok je u beti pa diže ili spušta kak mu se sviđa a ja to naravno nebum ni primjetio onda bu veselja bez veze ..
ovo 2-3 fps-a isto može biti pitanje kaj si 3600x uzela umjesto 3600 - isto buš dobila 2-3 fps-a ako a razlika u cijeni je kao između ove dvije ploče -- ok ne dajem mi se bez veze 700kn ako ne treba ( nije da mi je sad to neka para ali ne znam kupit ću stolac bolji radije ) i da ispitivao sam tu i svi ste rekli uzmi Tomahawk i hvala na savjetu ploča je best buy u svakom slučaju i ja ne volim kad nekom dam savijet a on kupuje kaj mu prodavač kaže ali ak kupim Tomahawk i ak me bude hebo dobit ću popizditis na najjače, i sve kaj me bude jebalo bude mi ploča kriva ta jeftinija znam sebe ..
btw mislim kupiti i ovo pa ne znm kakav je m2 na jednoj a kakav na drugoj ploči
https://shop.adata.com/us/ASX8200PNP-1TT-C
U gpu bound igrama fps će bit sličan kod jedne i kod druge. Kod cpu heavy igrica će ryzen bolje gurat grafu čisto zbog smt-a jer će mu iskorištenost procesora bit manja u odnosu na i5 koji će ić na 100% usage. Govorim o 1080p rezoluciji naravno. Kod viših rezolucija razlika je zanemariva.
Polazeći sa stajališta da grafička kartica kao esencijalni dio pc-a treba biti maksimalno iskorištena, danas sve ispod 6/12 core nije dovoljno za 1080p gaming.
Jbi ga kad nemaš izbora, odnosno ne znaš nikoga tko bi ti bio voljan ustupiti stari proc da sam flashash.
Znam, problem je..... Samo ne smatram to previse korektno od strane trgovine.
Da si dosao "dobar dan, evo imam plocu, hocete mi flashati bios", svaka cast sto bi ti naplatili pola sata rada, i svaka cast na volji da to uopce rade.
Ovako, nakon sto ostavis prosjecnu placu kod njih, ciganiti 90kn za dva klika misem..... Neznam, vjerovatno oni imaju super logican i dobar razlog za to, samo ga ja ne vidim....
Iako, s druge strane....nisu duzni to raditi, pa onda opet.... tesko je biti pametan....
Polazeći sa stajališta da grafička kartica kao esencijalni dio pc-a treba biti maksimalno iskorištena, danas sve ispod 6/12 core nije dovoljno za 1080p gaming.
polazeći sa stajališta da je jedan bugatti sposoban za brzine preko 400 km/h, danas sve ispod toga nije dovoljno za putovanja do posla i natrag
Jbi ga kad nemaš izbora, odnosno ne znaš nikoga tko bi ti bio voljan ustupiti stari proc da sam flashash.
Znam, problem je..... Samo ne smatram to previse korektno od strane trgovine.
Da si dosao "dobar dan, evo imam plocu, hocete mi flashati bios", svaka cast sto bi ti naplatili pola sata rada, i svaka cast na volji da to uopce rade.
Ovako, nakon sto ostavis prosjecnu placu kod njih, ciganiti 90kn za dva klika misem..... Neznam, vjerovatno oni imaju super logican i dobar razlog za to, samo ga ja ne vidim....
Iako, s druge strane....nisu duzni to raditi, pa onda opet.... tesko je biti pametan....
Ciganluk, velim ti. I ja sam se isto osjećao.
polazeći sa stajališta da je jedan bugatti sposoban za brzine preko 400 km/h, danas sve ispod toga nije dovoljno za putovanja do posla i natrag
Odlična usporedba.
Šta će ti bugatti ako nemaš cestu na kojoj možeš iskoristit sav njegov potencijal?
U gpu bound igrama fps će bit sličan kod jedne i kod druge. Kod cpu heavy igrica će ryzen bolje gurat grafu čisto zbog smt-a jer će mu iskorištenost procesora bit manja u odnosu na i5 koji će ić na 100% usage. Govorim o 1080p rezoluciji naravno. Kod viših rezolucija razlika je zanemariva.
A za 4K gaming ?? rekao bih da malo pretjerujete oko toga ali dobro ...
A za 4K gaming ?? rekao bih da malo pretjerujete oko toga ali dobro ...
Da malo... Puno, kao Maksim po diviziji, ali "papir" trpi svasta.