AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.770.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mostsexy kaže...
picajzla0707 kaže...
mostsexy kaže...

Polazeći sa stajališta da grafička kartica kao esencijalni dio pc-a treba biti maksimalno iskorištena, danas sve ispod 6/12 core nije dovoljno za 1080p gaming.

polazeći sa stajališta da je jedan bugatti sposoban za brzine preko 400 km/h, danas sve ispod toga nije dovoljno za putovanja do posla i natrag

Odlična usporedba.

Šta će ti bugatti ako nemaš cestu na kojoj možeš iskoristit sav njegov potencijal?

13 godina
SamoPitam3 kaže...
VooDooZg kaže...

A za 4K gaming ??  rekao bih da malo pretjerujete oko toga ali dobro ...

Da malo... Puno, kao Maksim po diviziji, ali "papir" trpi svasta.

Baš krinđam i ja....

Forum trpi, kao i mi.

picajzla0707 lol. If... she... weighs the same as a duck.. she's made of wood.

Stanimo na tome.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2019 12:40 (DarthMarkus).
7 godina
picajzla0707 kaže...
mostsexy kaže...
picajzla0707 kaže...
mostsexy kaže...

Polazeći sa stajališta da grafička kartica kao esencijalni dio pc-a treba biti maksimalno iskorištena, danas sve ispod 6/12 core nije dovoljno za 1080p gaming.

polazeći sa stajališta da je jedan bugatti sposoban za brzine preko 400 km/h, danas sve ispod toga nije dovoljno za putovanja do posla i natrag

Odlična usporedba.

Šta će ti bugatti ako nemaš cestu na kojoj možeš iskoristit sav njegov potencijal?

Hoću reći kako ljudi u svom neznanju kupuju bugattije (high end grafe) a voze ih po lošim cestama (low-mid range procesori).

najseksi
9 godina
mostsexy kaže...

Masa ljudi sa 4/4 se nebi slozili s ovim....

Pokazi mi igru koju ne mogu u 1080p igrati na high sa mojom kombinacijom, koja je btw, poprilicno nisko na ljestvici pozeljnog hardvera...pa se mozda i slozim. Ili se samoubijem iz zasjede sto igram na obicnom cetverojezgrenom procesoru....

11 godina

VooDooZg

Ne moras nista OC. Automatski overclock, tj. XFR je skoro jednako dobar, ako ne i bolji. Znaci XFR Ryzen proguglaj i to radi po difoltu ja mislim. To je kao Intelov Boost. Overclockanje koje se spominje po forumu je da si mozes sam namjestit napon koji je tebi po volji i neka dodatna tweakanja koja realno ne daju neke dodatne performanse na AMDu, ali su zanimljive.

7 godina
Damir22 kaže...
mostsexy kaže...

Masa ljudi sa 4/4 se nebi slozili s ovim....

Pokazi mi igru koju ne mogu u 1080p igrati na high sa mojom kombinacijom, koja je btw, poprilicno nisko na ljestvici pozeljnog hardvera...pa se mozda i slozim. Ili se samoubijem iz zasjede sto igram na obicnom cetverojezgrenom procesoru....

možeš ti sve igre igrat sa 4/4 procesorom, ali uz uvjet da imaš slabiju grafičku koju ćeš maksimalno iskoristiti. Poanta je u bottlenecku 4/4 proca sa jačim grafama.

najseksi
14 godina
neaktivan
VelvetOverlap kaže...

Ko ce docekati kraj radnog vremena joj

Javi kolika ti je defaultna voltaža CPU-a, pa da usporedim. 

6 godina
neaktivan

a koji proc si zel? ovo je r7 3700x

VelvetOverlap
9 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Naravno, no gdje je onda poanta rasprave?

Neznam tko radi takve ekstreme da uzme 2080ti, i upari je sa celeronom ili athlonom.... jednostavno besmisleno, a onda isto tako je besmisleno usporedjivati i traziti neke bottleneckove na mid range procesoru i high end grafickoj, koju ionako 90% ljudi ni nemoze kupiti, a sve i da moze, sigurno je nece ici stavljati na srednju klasu procesora....

Lozite se na bezveze stvari..... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
mostsexy kaže...

U gpu bound igrama fps će bit sličan kod jedne i kod druge. Kod cpu heavy igrica će ryzen bolje gurat grafu čisto zbog smt-a jer će mu iskorištenost procesora bit manja u odnosu na i5 koji će ić na 100% usage. Govorim o 1080p rezoluciji naravno. Kod viših rezolucija razlika je zanemariva.

Zašto pričati napamet kad imamo brojke 1,2,3,4,5,6,7? Sve redom cpu heavy naslovi. Napomena da su procesori na Hardware unboxed stock, a 9600k overklokom dobije nekih 8-9% dok je kod ryzena pomak sa overklokom u domeni statističke pogreške.

Samim time pobija se i ova tvoja druga tvrdnja.

Ja ne kažem da je bolje kupiti 9600k, dapače onaj tko danas slaže PC nema što razmišljati već treba uzeti 3600 ako mu je gaming primarna radnja. Ovo pišem samo da pokažem kako krivo misliš.

7 godina
avdma kaže...
mostsexy kaže...

U gpu bound igrama fps će bit sličan kod jedne i kod druge. Kod cpu heavy igrica će ryzen bolje gurat grafu čisto zbog smt-a jer će mu iskorištenost procesora bit manja u odnosu na i5 koji će ić na 100% usage. Govorim o 1080p rezoluciji naravno. Kod viših rezolucija razlika je zanemariva.

Zašto pričati napamet kad imamo brojke 1,2,3,4,5,6,7? Sve redom cpu heavy naslovi. Napomena da su procesori na Hardware unboxed stock, a 9600k overklokom dobije nekih 8-9% dok je kod ryzena pomak sa overklokom u domeni statističke pogreške.

Samim time pobija se i ova tvoja druga tvrdnja.

Ja ne kažem da je bolje kupiti 9600k, dapače onaj tko danas slaže PC nema što razmišljati već treba uzeti 3600 ako mu je gaming primarna radnja. Ovo pišem samo da pokažem kako krivo misliš.

Sve stoji, ali ajde uđi npr. u battlefield 5 conquest sa 64 igrača na server sa i5 8600k i r5 3600 sa npr rtx 2080 pa da vidimo onda fps i usage. Gamers nexus je testirao singleplayer di se i5 pokazao solidan.

Ok, možda je pretjerano reći da 6/6 i5-ice apsolutno više nisu dovoljne za high end grafe u 1080p ali u ovakvim nekim slučajevima zaista nisu pa tko može tu i tamo prožvakat bottleneck nek izvoli. Ja znam da meni kopa oči i da ne mogu 

najseksi
12 godina
mostsexy kaže...

Ok, možda je pretjerano reći da 6/6 i5-ice apsolutno više nisu dovoljne za high end grafe u 1080p ali u ovakvim nekim slučajevima zaista nisu pa tko može tu i tamo prožvakat bottleneck nek izvoli. Ja znam da meni kopa oči i da ne mogu 

evo danas gejming na 1080p iskorištava i 20 threadova, mislim da uopće nma smisla uzimati za gejmanje na toj rezoluciji išta ispod toga

meni bi kopalo oči da igram civilizaciju ispod 76 fpsa

EDIT:

da ne budem skroz ot, upravo je naručen 2400g za 850 laganih kunića

sad čekam klince da me pljunu što sam im uzeo 4/8 procesor za gejmanje

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2019 13:39 (picajzla0707).
6 godina
protjeran
mostsexy kaže...

Sve stoji, ali ajde uđi npr. u battlefield 5 conquest sa 64 igrača na server sa i5 8600k i r5 3600 sa npr rtx 2080 pa da vidimo onda fps i usage. Gamers nexus je testirao singleplayer di se i5 pokazao solidan.

Steve detaljno testirao sa 2080 ti conquest sa 64 igračagraf

Brojke su tu, a meni se stvarno više ne da ići u off topic. Isprike ljudima koji su se raspitivali o pločama i ostalome.

6 godina
picajzla0707 kaže...

Lol. Sa tim procom i nekom 1060/580 grafom mozes sve na high terati u 1080p.

12 godina
SamoPitam3 kaže...
picajzla0707 kaže...

klinke će se zasad igrati na igpu - u odnosu na dosadašnju hd610 igpu od pentiuma g4560, to je najmanje dvostruko bolje

iza ljeta je u planu i nekakva rx570 ili nešto slično

7 godina
avdma kaže...
mostsexy kaže...

Steve detaljno testirao sa 2080 ti conquest sa 64 igračagraf

Brojke su tu, a meni se stvarno više ne da ići u off topic. Isprike ljudima koji su se raspitivali o pločama i ostalome.

Članak iz studenog 2018. u alpha verziji igre ali ok.

"Beyond that we see processors such as the 8600K, 8700K, 9600K and so on all easily beating the best AMD has to offer."- ova rečenica mi tako odiše jednom nepristranošću kao i cijeli članak

Kad smo kod brojki može li jednostavnije od 

. Da ne zamaramo glavice grafovima i koje čim. Od 5:17 nadalje se jasno vidi mučenje intela da izgura rtx 2070. Šta bi tek bilo da lupi unutra 2080ti.. 

najseksi
6 godina
protjeran
mostsexy kaže...

7 godina
SamoPitam3 kaže...
picajzla0707 kaže...

Upravo tako! 

Ali zato ne može tjerati rtx 2060 i jače kako spada šta on ne razumije.

A možda bi razumio šta želim reć kad bi čitao nekoliko stranica unatrag.

najseksi
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2019 14:04 (mostsexy).
7 godina
avdma kaže...
mostsexy kaže...

Dobar povratni argument. 

Nekako sam i zamišljao da će se rasprava s tobom ovako završiti. Živ bio!

najseksi
12 godina
mostsexy kaže...

... ova rečenica mi tako odiše jednom nepristranošću kao i cijeli članak

17 godina
Silent horror1992 kaže...

Dosadan si ko proljev.

Odmori malo jbt.

Lp.

Preporuka, ako u Slavoniji prašiš horde komaraca ubuduče molim ljepo "ne drogiraj se bjelim dimom".

Eto prema očekivanjima, jeftine Asrokače B350 matične bez problema progutaju i Ryzen 9 3900X.

Kaj se tiče CPU performansi vs skupe X570 matične, R5 3600/R5 3600X ili R7 3700X za njih je kupovina žuče debelo bacanje love u Savu.

Čisto logično da proc od 500$ na ovakvoj matičnoj izgleda malo čudno, ali opet može zakaj ne pogotovo ako ti se fučka za PCIE 4.0.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2019 14:44 (rambox).
Moj PC  
4 0 hvala 5
12 godina
rambox kaže..

Eto prema očekivanjima, jeftine Asrokače B350 matične bez problema progutaju i Ryzen 9 3900X.

Kaj se tiče CPU performansi vs skupe X570 matične, R5 3600/R5 3600X ili R7 3700X za njih je kupovina žuče debelo bacanje love u Savu.

Čisto logično da proc od 500$ na ovakvoj matičnoj izgleda malo čudno, ali opet može zakaj ne pogotovo ako ti se fučka za PCIE 4.0.

Covjece, skoro iste VRM temperature ko i na mom r5 1600 (60max ljeti)  Ovo je nevjerovatno 

17 godina

A i ovaj video bi proizvođači matičnih vjerojatno rado zabranili da mogu :)

Već se u temi spominjala MSI Tomahawk kao odličan izbor a trenutno je i kod nas navala.

Od vikenda i dizanja NDA, i zalihe B450 Carbon Pro AC su već rasprodane pa sad treba čekati idući tjedan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Zaboravili ste da ima 100kn jeftinija isto dobra MSI B450-A PRO

https://www.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO/Gallery

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 1 hvala 0
6 godina

Oni bi sada 'ladno mogli dignuti cijenu ovih jeftinijih ploca na vise. Vidim da je ponuda i kod nasih trgovaca nikada manja. Pogotovo onih na "stanju".

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav,

evo već 2 dana koristim Ryzen 3600. Mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Osjetim bolji

performans u Total War igrama, mmorpg igrama, Divisionu itd. Prodao sam svoj 2600 i za praktički vrlo

malu nadoplatu dobio super proc. 

Odmah da napomene nisam fanboy bilo čega, fanboy sam svog novčanika i fpsa koji imam. Niti ne ulazim

u dubioze što se tiče razlike 0,5 fpsa itd. Bitno mi je da sve radi kako treba. 

Što se mene tiče odličan proc. 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
15 0 hvala 2
12 godina
dery kaže...

Zaboravili ste da ima 100kn jeftinija isto dobra MSI B450-A PRO

https://www.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO/Gallery

Tako je, nije toliko poznata kao Tomahawk ali jednako dobra, jedino eto malo ruznjikava 

14 godina
neaktivan
VelvetOverlap kaže...

a koji proc si zel? ovo je r7 3700x

Da, taj imam.

13 godina
Bloodraven kaže...

Pozdrav,

evo već 2 dana koristim Ryzen 3600. Mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Osjetim bolji

performans u Total War igrama, mmorpg igrama, Divisionu itd. Prodao sam svoj 2600 i za praktički vrlo

malu nadoplatu dobio super proc. 

Odmah da napomene nisam fanboy bilo čega, fanboy sam svog novčanika i fpsa koji imam. Niti ne ulazim

u dubioze što se tiče razlike 0,5 fpsa itd. Bitno mi je da sve radi kako treba. 

Što se mene tiče odličan proc. 

Samo si flashao BIOS i sve ti radi ok ili si imao nekih peripetija ??

thx

11 godina

Digli cijenu B450 Tomahawk za 40kn u ADMu, samo hvalite pa ce ici cijena jos gore.. Malo previse spama vezano za maticne, doslovce ista stvar na svakoj stranici..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice