AMD Phenom II X4 965 i temperature

poruka: 134
|
čitano: 35.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Phenom II X4 965 i temperature
vane34 kaže...
itomic009 kaže...

Hm pa sad moram malo proturiječiti kolegi Ceasru {#}. Mogo bi se i brinuti malo jel ako ti temperatura procesora dođe do 60C ja bih se brinuo jel je maximana dozvoljena temperatura 62C. Dakle na rubu si već po termalnom limitu.

Evo druze po tvoja istrazivanja kako si mi rekao u jednu tvoju temu izgleda da moj phenom radi na 75c{#}

http://i.imgur.com/Xp1Br.jpg

toga sam ser i ja prepao tih 62 ,ali sam pronasao da se phenom II 965 gasi tek na 75 :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 7:14 (toxic).
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
vane34 kaže...
itomic009 kaže...

Hm pa sad moram malo proturiječiti kolegi Ceasru {#}. Mogo bi se i brinuti malo jel ako ti temperatura procesora dođe do 60C ja bih se brinuo jel je maximana dozvoljena temperatura 62C. Dakle na rubu si već po termalnom limitu.

Evo druze po tvoja istrazivanja kako si mi rekao u jednu tvoju temu izgleda da moj phenom radi na 75c{#}

http://i.imgur.com/Xp1Br.jpg

toga sam ser i ja prepao tih 62 ,ali sam pronasao da se phenom II 965 gasi tek na 75 :)

Druze na 75c moze da ide samo u vecna lovista to sto vidis ti je temperatura naponske sekcije evo danas sam radio jedan test ali na 28c sobnu temp.sa mnogo manje napona

http://i.imgur.com/3X9US.jpg

14 godina
protjeran

Zdravo!

Trebo bi mišljenje ljudi koji znaju.

Ovako imam 965be  ravizija c3

I hladi ga stock puhaljka.(ponekad mi se čini da sliječe b92)

Dali je u redu šta sam u biosu stavio rad ventilatora na auto umjesto po delfutu full on, te sam stavio target temp 50 i vent na razinu 5.(sada bar ne bruji)

Do neki dan mi je proc radio na 1.460v ili više ( u prime-u 60c-61c) kaj sam pročitao da je pre visoko pa sam otišao na AMD-ove starnice i tamo piše da 965 radi na 1.400v, sada mi nije jasno zašto oni navode 1.400 a proc radi na 1.460v?

Zatim sam otišao u bios i stavio voltažu na 1.400v pa mi sad na prime-u temperatura 55c ali mi je temperatura u idle porasla sa 30c na 35c.

Sad meni ništa nije jasno zakaj se temperatura pod opterečenjem smanjila a  pod idle-u povisila za 5c.

Ovo je slika pod prime-om koji vrti nekih 30 min

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 22:31 (roseman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj stavit napon na jos manje 1.300 - 1.350

Evo, kod mene je na 1.312

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 23:06 (djigibao).
17 godina

imam slican model (955be). svaki procesor nije isti pa zato amd stavlja za vecinu phenom procesora 1.4V po defaultu. moj na stock frekvenciji radi na 1.2V i ide do 50c sa stock hladnjakom. spusti na 1.25v napon ili jos manje i testiraj stabilnost. temperature ti bi trebale opasti

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ako ćeš ga držati na stock taktu onda možeš i sa manje od 1.3V. Tako ćeš smanjiti i buku i potrošnju i zagrijavanje. Spamunjal napon laganu ručno i testiraj, pa kad nađeš napon na kojem misliš da je dobar opali duži test. Ako se sruši digni malo napon i dobro.

14 godina
protjeran

Stavit ću sad voltažu na steepenicu niže,na nkih 1.3 kak je reko kolega pa ću opalit prime.

Dali ga se može ostaviti bez nadzora na sat-dva?dali je sigurno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roseman kaže...

Stavit ću sad voltažu na steepenicu niže,na nkih 1.3 kak je reko kolega pa ću opalit prime.

Dali ga se može ostaviti bez nadzora na sat-dva?dali je sigurno

Mozes ostaviti slobodno, jer znas da nece preko 60°C sigurno s tim naponom.

14 godina

Možeš, ako se nešt i desi komp će se restartirati ili ugasiti.

14 godina
protjeran

Evo stavio voltažu na 1.325 mislim da mu je to dosta, da ga ipak ne zagušim.

Mislim da je 50-51c pod opterečenjem čist OK sa ovim stock coolerom

Imate li kakvu preporuku za Hladnjak, a da nije ogroman kao SCYTHE Mugen3 i slični, a da ne buči kao stock?

Vrtio sam prime na 1.325v sat vremena:

Sada ću ga ostaviti koji 2-3h

Svima Hvala na odgovorima puno ste pomogli!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 20:42 (roseman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
roseman kaže...
Imate li kakvu preporuku za Hladnjak, a da nije ogroman kao SCYTHE Mugen3 i slični, a da ne buči kao stock

Zalman CNPS10X Optima , CM Hyper T4 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Jos spustaj. Mora on raditi i ispod 1.3 v.
14 godina
protjeran

Evo da se javim odlučio sam upiknut

CM Hyper 212 evo = 212 mi izgleda kao  bolji hladnjak od T4 pošto ima cjelo bakreno podnožje 

malo je skuplji ali ništa strašno

+

Fractal Design core 3000

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo vidim da svi stavljate slike kakve su vam temperature pa evo da i ja stavim sliku

Postao sam vlasnik tog procesora (AMD Phenom II X4 965 ali BLACK EDITION) prije par dana
Kada sam stavio 'Stock Cooler' Temperatura je bila 38,39-40C dok sam surfo netom, a dok igram 45,46-48C
Zadovoljan sam procesorom, treba malo dok se pasta na cijeli procesor prosiri (dan,dva)
Sada su temperature 32-33C (nezz da li je nize islo), a dok igram igre dodje do 40C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice