AMD Phenom II X4 965 i temperature

poruka: 134
|
čitano: 35.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 965 pomoc!?!

Neznam sto bi ti pametno rekao, razni software ima male otklone

u prikazivanju voltaze, meni radi na defaultu, stavio sam zadnji bios zbog

C3 steppinga, upiknuo procesor u maticnu, malo sam ga istestirao i ostavio sve kako je.....

Nisam se jos posvetio dataljnijem proucavanju, ljen sam, a i nemam bolji cooler, pa cu proucavati,

kad nabavim coller da odma mogu i vidjeti kako se clocka....

Tako da, ak ti u loadu ne prelazi 62 stupnja, ostavi kak je!

Meni ide do 62 u max loadu!

To mi je ok, ali nece biti kad vani bude 35 stupnjeva!!!

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Verzija biosa mi je P1.20. Jel to dobro il bi trebao nesto novije? Jel podrzava to C3 procove?

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Phenom II X4 965 pomoc!?!
ViiX kaže...

Verzija biosa mi je P1.20. Jel to dobro il bi trebao nesto novije? Jel podrzava to C3 procove?

Za tvoju ploču je dostupna nova verzija BIOS-a (1.40) u kojoj je uključena podrška za C3 procesore. Možeš je preuzeti s OVOG linka.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan
Kaj mi je bolje instalirat ga iz biosa ili winsa, i dali mi uopce treba taj noviji bios?
DJ Banana
17 godina

Biranje načina instalacije nije bitan. Nadogradnja iz BIOS-a je nešto sigurnija premda nisam vidio da je itko imao problema i s nadogradnjom iz Windowsa.

Ako ti računalo radi kako treba nadogradnja BIOS-a nije nužna. Nužno je nadograditi BIOS tek ako s računalom nešto nije u redu ili ako ga planiraš nadograditi nekim hardwareom koji nije podržan u verziji BIOS-a koja se trenutno nalazi instalirana na tvoju matičnu ploču.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oce mi to kaj zbrisat sa harda il tek nes? I jel mi to moze naskodit kompu? Cuo sam nesto da se moze komp restartat i vise se nikad ne upali. Ja sam skinuo ovaj bios. On je u rar formatu, da ja njega onda stavim u rar formatu na usb ili ga ekstraktam i stavim taj file na disk?

Kako to uopce treba?

Prvo formatirat usb, stavit bios, restartat komp, uc u bios, i tamo ga flashat ili?

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ViiX kaže...

Oce mi to kaj zbrisat sa harda il tek nes? I jel mi to moze naskodit kompu? Cuo sam nesto da se moze komp restartat i vise se nikad ne upali. Ja sam skinuo ovaj bios. On je u rar formatu, da ja njega onda stavim u rar formatu na usb ili ga ekstraktam i stavim taj file na disk?

Kako to uopce treba?

Prvo formatirat usb, stavit bios, restartat komp, uc u bios, i tamo ga flashat ili?

Ak ne znaj kaj delas ne diraj nista jer bus zeznul stvar Bios se ne mjenja ak to niej bas nuzno. Asrock ima program s kojim se to radi iz windowsa, sve upute imas na njihovim stranicama tamo ali opet bolje ne diraj ak nisi siguran kaj radis da ne bi bilo joj posle.Cool

15 godina
neaktivan

Ma otprilike znam kaj treba. Malo sam gledao videe na youtubeu. Kaj ovaj P1.20 nema podrsku za C3 procesore?

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zaflešaj iz windowsa, jedino ugasi antivirusnu i drugu zaštitu koje su ti aktivne u trayu... Neće ti se ništa pobrisati na hard disku, poslije flešanja i restarta kompjutera uđi u bios i loadaj defaults, naštimaj boot order ili nešto ako si prije štogod mijenjao i to je to... Napon zadrži na 1.35V ili ga smanji još jedan korak ispod 1.35V, ne znam napamet koliki je pomak na Asrockici, možda 1.3375V i to će ti u windowsima biti taman 1.375V, sve Asrockice overvoltaju, i u idleu i u loadu još više... Tebi možda u loadu ploča na automatskom naponu baca i 1.44V - 1.45V što je puno za stabilnu 3.4ghz frekvenciju... Što se verzije biosa tiče baš ta 1.4 verzija ima neke fixeve za C3 pa nije loše da zaflešaš...

AMD / ATI all the way
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam, samo kaj nisam loadao defoults jer to nisam nasao. Ali mi sad pise da je verzija P1.40 jel to onda to? Jesam uspio?

DJ Banana
15 godina
neaktivan

Ustvari jesam, ja nisam mogao nac samo load defoults, pa sam onda otisao na load bios defoults. I poslje sam nasao i vidio da je to to.

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad kad sam smanjio voltazu, tamperature su se spustile sa 44 c na 40 c. jel o sad uredu?

DJ Banana
16 godina
neaktivan

Ma je =) uredu je, bilo je i onak uredu, ali sad mozes biti miran!

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala svima na pomoci..  =)

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel moze koja preporuka za hladnjak?

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ViiX kaže...

Jel moze koja preporuka za hladnjak?

Ja imam TRUE (rev. A) i odličan je, ali je i skup...

15 godina
neaktivan

Jel meni sad procesor radi kaj losije kad sam ga downvoltao? On mi sad radi na 1.33 - 1.34 V, jel mu to kaj steti?

DJ Banana
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

NE

[url=http://www.userbars.com][img]http://img36.imageshack.us/img36/7731/ubd3943.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

Ne, ne steti, dapace, cak ce ti teoretski i duze trajati, a brzina je ista jer nisi dirao frekvenciju!

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mislim da je 40 stupnjeva u idleu stvarno previse, u mene je sa Cool n Quiet ukljucenim 21-22 a iskljucenim 26-27. U loadu je 42-44 stupnja. Iman 2 venta u kucistu, jedan od 22cm (LOL) upuhuje zrak drugi od 12cm ispuhuje.

STOCK CPU COOLER!

EDIT: U loadu mi je 34-35 stupnjeva, a sto se tice razlike u potrosnji u loadu između x2 i x4 phenoma je 20W, dakle ne 50-60 W.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 16:19 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lud ko puška kaže...

Mislim da je 40 stupnjeva u idleu stvarno previse, u mene je sa Cool n Quiet ukljucenim 21-22 a iskljucenim 26-27. U loadu je 42-44 stupnja. Iman 2 venta u kucistu, jedan od 22cm (LOL) upuhuje zrak drugi od 12cm ispuhuje.

STOCK CPU COOLER!

Pa imas pola quad core-a pa ti je i temperatura manja (tvoj max TDP = 80W a od quad-a max 125-140W), lol

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan

evo bas sam neki dan isao pogledat opet temperature jer je lagano izluduje njegova glasnoca, jedva cujem sam sebe koliko je glasan.. vent vrti na 5500 rpm u idle-u temperatura 50-55 stupnja.. a u loadu preko 6500 rpm temperatura 60-65 stupnjeva.. i ta buka je jednostavno nepodnosljiva, dok mi je upaljen kompjuter nikad nemam mira i tisine u sobi..  kaj da napravim da ga odnsem na popravak ili kaj?

2 Popravak
10 Bez popravka
Stisni HVALA, nije tako tesko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zvao sam servis maloprije i kazu da su to normalne temperature, samo da je taj stock ventilator dr*k, pa ako bi mi mogli preporucit kakav vent do 200kn da je sto tisi a da je dobar.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta mislite o ovom ventilatoru?

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II X4 965 i temperature
ViiX kaže...

Sta mislite o ovom ventilatoru?

Na dobrom je glasu, svakako preporuka.

Inače, to je hladnjak (cooler) a vent je samo dio tog rashladnog sistema.

16 godina
neaktivan

Kazu da ovaj CoolerMaster TX3 nije los. I za ubuduce nemoj redati postove, imas gumb EDIT.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 17:16 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ajmo sad tko je za:

22 ZALMAN
1 CoolerMaster
16 godina
neaktivan

I ja bih ti preporucio prije Zalmana nego TX3, ali uzmi u obzir da je zalman 100kn skuplji. A ti si rekao "cooler do 200kn".

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

TX3 je slabašan izbor za OC 4-jezgrenog procesora.

Ako možeš, idi na Performu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

TX3 je slabašan izbor za OC 4-jezgrenog procesora.

Ako možeš, idi na Performu.

Ma da vidio sam TX3 u trgovini, to je tako sićušno da sam se pukao smijat. Mugen 2 je jedno par puta veći.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice