a znam da je 100 kn skuplji, ali bolje uzet to nego nesto s cim necu bit zadovoljan.. jel zalman dovoljno jak za 4 jezgreni proc?
AMD Phenom II X4 965 i temperature
- poruka: 134
- |
- čitano: 33.974
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Zalman? Mislim da je!
ja imam zalman performu ne phenomu 955be , artick mx3 pasta , 3.6 ghz bez diranja napona , idle 26c , full load , prime 95 , 35c , ( sobna temp mi je 16 pa ubrojite i to xd ) , 4 ghz , 1.55v max temp 50c , cooler je tih i ima sve preporuke od mene.
Isto kao i athlon mogu kazati sve preporuke, best buy na testu hladnjaka u BUG-u btw
Na testu nije bio mugen i jođ neki hladnjaci, ali u svakom slucaju je best buy po meni.
Ako se ne varam, ovo je stock AMD-ov hladnjak još uvijek. I ako pogledate ovu tablicu (ili onu baš na njegovoj recenziji ali u ovoj ima više novijih hladnjaka) i nađete ga, primjetit ćete da to uopće nije loše rješenje. Dapače, vrlo dobro hladi ali je i vrlo glasan (ja ga nisam koristio tako da ne znam, ali koliko vidim).
Tako da problem autora teme sigurno nije u hladnjaku (osim ako je defektan).
edit: tek da spomenem, meni su na sa TRUE-om na 4.0 GHz sa 1.5 V temp u full loadu sa occt-om ili Primeom na 54-56 stupnjeva (bez kućišta). A na 3.8 i default naponom mi je oko 40-45 stupnjeva, nisam siguran. Ne znam pomaže li ti išta...
care imas pravo imam ovakav isti procesor i istu hladnjak radi na nekih 1800-1900 rpm temperatura od 39 do 44 zapazena u everestu i bucan je pravo ... ali kad ga pojacam na 3400 rmp nema velike razlike u buci eto ako vam moze ovo sta pomoc. i da ako mi moze rec sta vam to znaci load-u i too ?
care imas pravo imam ovakav isti procesor i istu hladnjak radi na nekih 1800-1900 rpm temperatura od 39 do 44 zapazena u everestu i bucan je pravo ... ali kad ga pojacam na 3400 rmp nema velike razlike u buci eto ako vam moze ovo sta pomoc. i da ako mi moze rec sta vam to znaci load-u i too ?
U loadu (iz engleskog "under load") bi značilo pod (obično 100 %-tnim) opterećenjem, a "idle" (također engleski) je kad procesor (ili grafička ili neki drugi uređaj) stoji besposleno sa 0 % opterećenja.
Pod opterećenjem su temperature više pa zato obično navodimo "load" i "idle" temperature odvojeno.
Ako sam ja dobro shvatio tvoje pitanje
moze mi neko reci da li je puno za ovaj procesor 67 stepeni kad igram crysis-a po jezgri a na citavom procesoru 47 malo me to buni :S ?
moze mi neko reci da li je puno za ovaj procesor 67 stepeni kad igram crysis-a po jezgri a na citavom procesoru 47 malo me to buni :S ?
da, nešto nije ok, možda i sam senzor, provjeri ako stoji hladnjak i promjeni pastu ili je ponovo stavi
sta da mijenjam kad sam racunar uzeo prije 2 mjeseca novv da na pomenem kad nista ne igram temp. mi je oko 39 i po jezgrama i procesoru ?
sta da mijenjam kad sam racunar uzeo prije 2 mjeseca novv da na pomenem kad nista ne igram temp. mi je oko 39 i po jezgrama i procesoru ?
donja temp je ok, gornje ne
Imam phenom II X4 965 i kupio sam hladnjak Artic cooler freezer 7 pro, zbog toga jer je stock bio ultra bucan. Temperature su mi bile super u idle-u oko 40 dok u loadu oko 55 c. Kako su dosle ove vrucine temperatura mi se je digla oko 62-64 c. Sad zanima me jeli to dobro ili je temperatura previsoka, sta napraviti?
Imam phenom II X4 965 i kupio sam hladnjak Artic cooler freezer 7 pro, zbog toga jer je stock bio ultra bucan. Temperature su mi bile super u idle-u oko 40 dok u loadu oko 55 c. Kako su dosle ove vrucine temperatura mi se je digla oko 62-64 c. Sad zanima me jeli to dobro ili je temperatura previsoka, sta napraviti?
To je skroz normalno i ništa čudno, temperature su skroz uobičajene s obzirom na ovako vruće vrijeme, nemaš apsolutno nikakvih razloga za brigu.
pozdrav
Kupio sam amd 965 te me zanimaju temp
u idle oko 38-41 stupnjeva
prime95 oko 10min 58-60 stupnjeva
koristim stock hladnjak
dali se trebam brinuti
hvala
pozdrav
Kupio sam amd 965 te me zanimaju temp
u idle oko 38-41 stupnjeva
prime95 oko 10min 58-60 stupnjeva
koristim stock hladnjak
dali se trebam brinuti
hvala
Nemaš apsolutno nikakvih razloga za brigu jer to su skroz normalne temperature.
hvala care
Ako mi možeš preporučit neki hladnjak do 200kn i još jedan do 300kn tj best buy
Hvala još jednom
hvala care
Ako mi možeš preporučit neki hladnjak do 200kn i još jedan do 300kn tj best buy
Hvala još jednom
Do 200kn:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10190
Do 300kn:
http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Scorpion+HDT-S1283%2C+socket+775%2F939%2F940%2F754%2FAM2&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.225
ili
http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Balder+SD1283%2C+socket+775%2F1155%2F1156%2F1366+AM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.223
ili
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8248
koji god od ovih da uzmeš, nećeš pogriješiti, to ti jamčim...
Moja preporuka!
Hm pa sad moram malo proturiječiti kolegi Ceasru . Mogo bi se i brinuti malo jel ako ti temperatura procesora dođe do 60C ja bih se brinuo jel je maximana dozvoljena temperatura 62C. Dakle na rubu si već po termalnom limitu.
Za Phenoma X4 se nekupuje jeftin hladnjak engo neki od boljih. Te temperature prelaze dozvoljene maximalne temperature za Phenome pa ti sam zaključi jesu li previsoke . Možeš poboljšati ventilaciju kučišta sa ventovima i prodati taj hladnjak te uzeti moćniji i kapacitetniji hladnjak koji je potreban za Phenome.
pajdo znaš li ti šta je prime95, znaš li ti da on 100% opterećuje proc
Sad kak je zahladilo meni temperature proca pod loadom ne prelaze 48 C na 70 posto okretaja ventilatora, dok kad zatopli temperature mi dođu do 57C isto na 70 posto okretaja ventilatora.
Kupio sam navedeni proc danas, koristio sam pastu artic mx3 - provjerio sam da li je dobro sjeo i sve više puta i sve je u redu..
temperatura je trenutno na idle 40-43 stupnja...
Pitanje je jednostavno da li je to zbog toga što sam tek stavio pastu pa treba neko vrijeme da se to sve lijepo slegne, ili jednostavno kabuto ne moze to izgurat ..
da proc sam dignuo na 3.8ghz privremeno uz voltazu 1.392v
Kabuto bi ga trebao drzat kolko-tolko hladnim i netreba nikakvo vrijeme da se to slegne ! Kolika ti je temp. pod opterecenjem , s kojim programom mjeris temp. ?
Kabuto bi ga trebao drzat kolko-tolko hladnim i netreba nikakvo vrijeme da se to slegne ! Kolika ti je temp. pod opterecenjem , s kojim programom mjeris temp. ?
core temp..
load prime 95 od 55-62-3 sve zavisi, btw stavio sam kabuto hladnjak na minimum okretaja
Zanima me dali tko ima ovaj procesor i dali mi moze rec koje su mu temperature u Idle-u, a koje u Load-u, i koliko se jako cuje ventilator od procesora??
Pa ventilator od procesora se čuje kao svaki drug amd stock ventilator...moj stock, star dvije i po godine radi na cca 3200 okretaja.
a kakve su tebi temperature?
imaš li C2 ili C3 procesor?
Koja je razlika između c2 i c3 procesora!?
Koja je razlika između c2 i c3 procesora!?
To su razlicite revizije, cini mi se da se C3 manje grije.
Kupio sam navedeni proc danas, koristio sam pastu artic mx3 - provjerio sam da li je dobro sjeo i sve više puta i sve je u redu..
Pitanje je jednostavno da li je to zbog toga što sam tek stavio pastu pa treba neko vrijeme da se to sve lijepo slegne, ili jednostavno kabuto ne moze to izgurat ..
stavi takt na 3.7 ghz i uključi cool n quiet, to će snizit temp i potrošnju u idleu.
stavi takt na 3.7 ghz i uključi cool n quiet, to će snizit temp i potrošnju u idleu.
ma sredio sam kolko tolko.. pa cu vidjet sa vremenom
To su razlicite revizije, cini mi se da se C3 manje grije.
C3 revizija ima manji TDP, shodno tome manju potrosnju i zagrijavanje te je dosta bolji clocker.
Hm pa sad moram malo proturiječiti kolegi Ceasru . Mogo bi se i brinuti malo jel ako ti temperatura procesora dođe do 60C ja bih se brinuo jel je maximana dozvoljena temperatura 62C. Dakle na rubu si već po termalnom limitu.
Evo druze po tvoja istrazivanja kako si mi rekao u jednu tvoju temu izgleda da moj phenom radi na 75c