evo ovako imam problem s procesorom kad ga otkljucam pise mi u windowsu unknown procesor ! i sta da radim?
Amd phenom ii 960T
- poruka: 16
- |
- čitano: 3.545
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ovako imam problem s procesorom kad ga otkljucam pise mi u windowsu unknown procesor ! i sta da radim?
Pojasni malo, daj koji screenshot
To je normalno.. zato što takav procesor - ne postoji.
Neki programi će ti ga čitati kao 1600T X6.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2303191
nerazumijem zasto mi pise da imam 4 jezgre a otkljucan je na x6 ?
Jel ti na ploči zadnji bios?
Jel ti u msconfig možda uključena opcija da koristi 4 jezgre pri bootanju?
da zadnji je bios i stavio sam da da mi boota s 4 jezgre
Zato što si stavio da ti boota s 4 jezgre sada ti ne vidi preostale dvije. Isključi tu opciju, restartaj komp, postavi tu opciju na 6.
Prouči knjižicu matične ploče, očito ti zasta nije jasno šta koja opcija u BIOS-u radi.
Zato što si stavio da ti boota s 4 jezgre sada ti ne vidi preostale dvije. Isključi tu opciju, restartaj komp, postavi tu opciju na 6.
100% koristi CUCC za lock jezgri -> doba ASRock 770DE+ ploče... good old times... Marijanovitchu...
100% koristi CUCC za lock jezgri -> doba ASRock 770DE+ ploče... good old times... Marijanovitchu...
Nešto brkaš, nije u pitanju opcija u biosu već u msconfig. Tj ono o čemu mu ja pričam je opcija u msconfig pod boot -> advanced options -> number of processors.
Ako je tu stavio "4" kada je koristio procesor kao X4 onda mu kad uključi acc/ucc/... i uđe u Windowse neće koristiti sve jezgre već samo prve 4.
Isprobaj na svom procesoru tako da staviš tu opciju na recimo "2 cores" i restartaj komp. Odjednom će ti biti Phenom II B55 ali X2. U biosu X4 u Win X2.
Ma to je jasno za msconfig, ali W7 to ne postavlja automatski i ne vjerujem da on to zna postaviti manualno.
990% je u BIOS-u sa CUCC-om stavio da disabled/disabled na dvije zadnje jezgre.
Kod mene kad otključam 960T u BIOS i u Windowsu UnknowModel , s tim da kad je X6 zvuk u igrama i drugim aplikacijama prekida ,ili ga nema a inace je stabilno a kao X5 (u BIOS jednu core OFF) sve OK uključujući i zvuk !
Kod mene kad otključam 960T u BIOS i u Windowsu UnknowModel , s tim da kad je X6 zvuk u igrama i drugim aplikacijama prekida ,ili ga nema a inace je stabilno a kao X5 (u BIOS jednu core OFF) sve OK uključujući i zvuk !
znaci da ti nije stabilan procesor :D
kao X6 nije(zvuk zeza) kao X5 jest .
Jesi probao napona dodati na X6?
Dodaj malo ako nisi i testiraj sa OCCT-om ili Prime-om, pa onda u igrama.
Nemoj preko 1.45v za 24/7 i imaj na umu da neke ploče dosta overvoltaju!
Jesi probao napona dodati na X6?
Dodaj malo ako nisi i testiraj sa OCCT-om ili Prime-om, pa onda u igrama.
Nemoj preko 1.45v za 24/7 i imaj na umu da neke ploče dosta overvoltaju!
Budem probao , uopće nisam OC tip niti me otključavanje nešto oduševljava , X4 je dovoljno i sviđa mi se što je cpu puno hladniji (prije bio 965BE). Coretemp pokazuje 22C idle sa Mugen 2.
965BE je pokvaren ,neko ga je opasno oc i overvoltirao i na nesreću kupih ga na oglasu ! Ovaj 960T je tu negdje po znazi i bude služio dok se eventualno ne pojave "popravljeni" FX.
znate vi sta :D necu ja nista otvarat nek on stoji na x4 i neki si jebe ma**er :) i ovak ga mogu clockat sam moram promjenit matičnu