AMD FX Padovi

poruka: 19
|
čitano: 1.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
AMD FX Padovi

drugi puta stavljam temu,i jos jednom se ispricavam ako nesto ne valja :D ovako da bolje objasnim....radi se o amd fx 8150 procesoru s kojim imam jako velike probleme...skinio sam core temp i pise mi na koliko svaka jezgra radi,sve je na defaultu na 3,6 ghz,ali sve mi steka radi procesora,kada odvrtim test procesora i pratim core temp,sve jezgre mi na opterecenju padnu na 1,4 ghz i na nekih 0,825V....dok jos u pocetku nekoliko jezgri radi na 3,6 ghz i voltaza na 1,250,kasnije sve padne kak bi se reklo u vodu....ostatak konfiguracije je 4 gb ram adata,grafa vapor tri x r9 280x i psu thermalker se smart 530w....i da,maticna je asrock 890fx deluxe 5....sad,znam i sam da je veliki problem hladnjak jer je pra starinski i nikako ne hladi procesor,da li su padovi voltaze i radnog takta radi visokih temperatura ili netko mozda zna u cemu bi moho bit problem,u biosu je sve na defaultu....zamoljavam strucnjake da pronjuskaju malo po internetu i ako itko moze ikako pomoci da pomogne....8gb ddr3 rama je vec naruceno da se poboljsa malo sistemski prostor za rad,a bolji hladnjak je u planu narednih dana,sad,ako mi hladnjak ne moze pomoci pri tome problemu,ne bih ga uzimao,radije bih prodao procesor iako ce to biti jako tesko jer trenutno zivim u njemackoj :D molim hitno za pomoc,hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Padovi

To je obična promjena napona i takta procesora uz idle način i turbo način. Mislim da je sve ok.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD FX Padovi
metallic kaže...

To je obična promjena napona i takta procesora uz idle način i turbo način. Mislim da je sve ok.

ali sve mi steka radi procesora,kada odvrtim test procesora i pratim core temp,sve jezgre mi na opterecenju padnu na 1,4 ghz...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
metallic kaže...

na drugoj slici vidis crveno oznaceno ocijenu procesora za rad....dok je kod drugih ljudi oko 7 i nesto,kod mene se ne moze mjerit moj sa starim q6600 procesorom....a turbo je iskljucen...znaci,procesor skroz radi na 3,6 ghz,ali cim osjeti opterecenje,pada na 1,4 ghz....i onda skroz radi na 1,4 ghz....to je vise nego duplo manje i normalno da ne moze terat nista,ubiti gaming

17 godina
odjavljen
AMD FX Padovi

Pokreni prime 95, u pozadini imaj otvoren hwinfo 64 i postaj ovdje temperature koje si zabilježio.

edit

sad vidim da si probao nešto slični i da ti procesor prelazi 70 stupnjeva, to je previše pogotovo jer nisu ljetne vručine. Izgleda da ti cpu throtla zbog pregrijavanja, tj. spušta frekvenciju na minimum.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 17:20 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Pokreni prime 95, u pozadini imaj otvoren hwinfo 64 i postaj ovdje temperature koje si zabilježio.

edit

sad vidim da si probao nešto slični i da ti procesor prelazi 70 stupnjeva, to je previše pogotovo jer nisu ljetne vručine. Izgleda da ti cpu throtla zbog pregrijavanja, tj. spušta frekvenciju na minimum.

i ja sam to pomislio,,,,odvrtio sam prime 2 puta i nakon par sekundi rada je zamrzo komp....probao sam rukom dodirnut hladnjak,tj zeljezo sto hladi procesor,nije bas za drzat see rukom za njega :D a nista,priskirat 50 eurica za neki hladnjak pa bumo vidili sta se desava :D

12 godina
AMD FX Padovi

Malo sam požurio s čitanjem, a kako su slike mutnije pretpostavio sam da je uobičajena situacija.

Pardon kolegama, i hvala na ispravku.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Padovi

Dok ne kupiš neki hladnjak, probaj undervoltat (i čak underclockat) procesor pa vidi kakva je situacija. Susreo sam se sa sličnim problemom (isti proc, druga ploča) gdje je matična po defaultu držala napon na 1.45 pa je stock hladnjak parao uši i temp su bile konstantno preko 60°C, iako vidim da tvoj napon nije tako visok ali vrijedi pokušat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Dok ne kupiš neki hladnjak, probaj undervoltat (i čak underclockat) procesor pa vidi kakva je situacija. Susreo sam se sa sličnim problemom (isti proc, druga ploča) gdje je matična po defaultu držala napon na 1.45 pa je stock hladnjak parao uši i temp su bile konstantno preko 60°C, iako vidim da tvoj napon nije tako visok ali vrijedi pokušat.

sto se toga tice,ne razumjem se u to,ali sada njuskam po jednoj stranici sa hladnjacima....ako nije problem,ovdje ostavim link jer se ja ne moguu odlucit koji bi uzeo....do 50-55 eura,pa mi date svoj prijedlog :D

http://www.computeruniverse.net/en/groups/30000578/prozessor-coolers-cpu-coolers.asp

17 godina
odjavljen
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
AMD FX Padovi

Pogledaj si temperature čipova na matičnoj mislim da ti si Southbridgu pregrijava.

Origin: Overlord_HR, BC2: OverlordCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Padovi

Ovako iz glave, CM hyper evo 212 prvi pada na pamet.

(edit - note to self: marko kad napišeš poruku pošalji je odmah)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 19:05 (_mark0_69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Ovako iz glave, CM hyper evo 212 prvi pada na pamet.

(edit - note to self: marko kad napišeš poruku pošalji je odmah)

noctua sa dva coolera sam odlucio,samo ne znam kojeg bi od ova dva

http://www.computeruniverse.net/en/products/90367670/noctua-nh-u9b-se2.asp

http://www.computeruniverse.net/en/products/90455392/noctua-nh-l12.asp

bar sam po youtubeu vidio da su malo bolji od hypera :D

i da,hvala na prijedlogu,hvala svima na javljanju :D

12 godina
neaktivan
AMD FX Padovi

Nisam probao ni jednog Noctua pa neznam iz iskustva kakav je ali nakon kratke potrage po googlu ispada da je hyper 212 evo bolji po performansama (a i jeftiniji).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Padovi

A i neznam koliko ima smisla staviti skuplji hladnjak od samog procesora :D.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

A i neznam koliko ima smisla staviti skuplji hladnjak od samog procesora :D.

nisam oc majstor,ali uvijek sam planiro podic malo taktove sa boljim hladnjakom,ali kako ti kazes,uzet cu onda hypera :D

11 godina
neaktivan

Ovako,problem sa gasenjem kompa i sa stekanjem sam rijesio uzevsi hladnjak :) sada me zanima jedna druga stvar pa ako netko moze samo rec da ili ne :) ja koristim komp,prijatelj ps4,da li mi mozemo igrat npr cod ghost multiplayer jedan protiv drugoga posto je on na ps4 a ja na kompu?hvala :)

14 godina

Nikad čuo da tako nešto radi.

11 godina
neaktivan

I jos jedno pitanje....clockao sam procesor preko amd catalysta,dođe max do 4.1 ghz....ako u biosu sam clockam na 4,3 ili 4.4 ghz,koliku bi voltazu morao metnit?hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice