AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD FX Club
Patrick_cro kaže...
Jesi ti pogledao video? Pa tko ce normalan sada kupit fx, i taj test koji si postao je isto za klinac pa nece nitko normalan drzat i5 6400 na stocku, kad bez beda ide na 4.4ghz gdje joj fx ne moze nista, a tu ne mislim samo na igre. Staviti 7zip test kao da je to on krucijalne vaznosyi, ajde da si stavio nekakav video render gdje bi se i vidjela razlika jos bi bilo ok, evo nije problem ja cu izvrtiti bilo koji test sa i5 3570k ili i7 2600k da vidimo koliko je mocan taj tvoj Fx. Radije staru p67 ili z77 i neka i5 2500k, 3570k ili 2600k s kojim si miran jos par god za single gpu dok sa fx se mozes fuckati na fhd i manjoj rezi, jedino na 2k ili 4k gdje nema tolikog opterecebja za cpu.

Prvo boldano: što ako ti krepa ploca? kod am3 jos uvijek imas novih za kupit pogotovo kod i5 2500k/i7 2600k je teško naći novu.

S druge strane polovni amd fx 83xx i ploca kostaju do 1300 kn s ramima 1500 kn i to sve pod garancijom.

i7 2600kn sam po sebi polovni kosta oko 1400 kn 17 3770k isto tolko i to bez garancije kao i ploce za njih a za plocu zelim garanciju jel?

Sve se vrti koliko love imas jel?

daleko od toga da se s fx 83xx ne mozes igrati s nekom high end grafom , mozes  to svi znamo da li ces dobivati fps kao s ijednim navedenim intelom ? neces i to svi znamo.

igrati ces se ugodono to je sigurno.

jedino gdje ja stvarno zamjeram fx-u su strategije stvarno loše radi na njima pa cak i u jednom EU IV gdje se dani tako sporo saltaju npr.. 

moj i7 na laptopu puno bolje radi u toj ne zahtjevnoj igri.. mislim zna se sve ..

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
 Kako gdje  ?!!? Pa ovdje i sad i sinoć i...

Upravo suprotno, ti tvdiš slijepo neke stvari, odnosno skroz subjektivno i neobjektivno. Citiraj me što sam slijepo tvrdio pa ti mogu odgovoriti na što sam mislio.

17 godina
AMD FX Club

mene jedino muci sto imam feeeling da jedan i7 920 za 300 kn moze parirati fx 83xx :)

nicky mozes testirati i7 920 s nekom dobrom grafom ? ja fakat dodem u napas da idem kupit danas plocu, rame i proc na oglasnik i probam to dole.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

mene jedino muci sto imam feeeling da jedan i7 920 za 300 kn moze parirati fx 83xx :)

nicky mozes testirati i7 920 s nekom dobrom grafom ? ja fakat dodem u napas da idem kupit danas plocu, rame i proc na oglasnik i probam to dole.

Nemože on parirat FX83xx jer i on je slabašan po jezgri. Socket 1366 totalno neisplativ u kombinaciji s 4/8 jezgrenim procevima a sa 6/12 jezgrenim procevima neman iskustva (još)

Ajme ljudi puka san ka kokica
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 9:16 (nicky.sl).
17 godina
nicky.sl kaže...
toxic kaže...

Nemože on parirat FX83xx jer i on je slabašan po jezgri.

pusti to to :)

fakat mozes probat razliku jer imas i7 2600 k i r9 290

digni i7 930 na maks koliko ide i  u par naslova . ja te to molim kada ces uhvatiti cajta da mi napraviš tnx

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 9:14 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
nicky.sl kaže...
toxic kaže...

Nemože on parirat FX83xx jer i on je slabašan po jezgri.

pusti to to :)

fakat mozes probat razliku jer imas i7 2600 k i r9 290

digni i7 930 na maks koliko ide i  u par naslova . ja te to molim kada ces uhvatiti cajta da mi napraviš tnx

Napraviću ti to ali neću obečat kad, pokušaću za vikend ako uspijem.

15 godina
AMD FX Club

Zar baš u svaku temu moraju zalutati ovi FPS² bogalji koji mjere neke čudne parametre iskoristivosti procesora? Nemate li svoje teme o grafičkim karticama, benčmarcima i sl.?!

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Eol kaže...

Zar baš u svaku temu moraju zalutati ovi FPS² bogalji koji mjere neke čudne parametre iskoristivosti procesora? Nemate li svoje teme o grafičkim karticama, benčmarcima i sl.?!

Imamo i tamo čemo se pribacit budi bez brige jer nemam namjeru ovdje ljudima vadit mast rezultatima Intelovih procesora 

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže... 

Imamo i tamo čemo se pribacit budi bez brige jer nemam namjeru ovdje ljudima vadit mast rezultatima Intelovih procesora 

Treba vaditi mast ljudima, podrzavam 

Neki dan kod prijatelja, uzeo i3 6100 stvarno fino radi a jel pokrene vise aplikacija ma RIP nevidjeni, strasno cool procesor za recimo internet igraone ili sta ali za kucni desktop PC ono je smijesno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...
nicky.sl kaže... 

Treba vaditi mast ljudima, podrzavam 

Neki dan kod prijatelja, uzeo i3 6100 stvarno fino radi a jel pokrene vise aplikacija ma RIP nevidjeni, strasno cool procesor za recimo internet igraone ili sta ali za kucni desktop PC ono je smijesno

i3 6100 se dosta dobro pokazao u igrama i za prosječni kučni desktop je i više nego dovoljan igre,web,aplikacije + se može na određenim pločama OC.Za onoga koji traži čisti gamig užitak i posjeduje snažne grafe ništa ispod i5,k modela.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nema smisla uzimati novi FX zato što su skupi, da nekoc super isplativi procesori su postali skupi, 8320 još uvijek košta 1200kn... To je skupo jer za 1500 imaš bolji i5 6400 sa bržom memorijom, nižom temperaturom, puuuno nižom potrošnjom i novim featurima na maticnoj. Vec sam dosadan sa time, ali eto moj 8320 se ni na 4.7ghz i 1866 ramom nije mogao natjecat sa stock i5 6600.

A da bi mu došao blizu (i to opet ovisi od igre do igre) mora mu se duša overclockat za šta ti treba skuplja maticna, skuplje hlađenje... Jednostavno nema smisla, ako sam ga ja 2014. kupio za 880kn u uziju onda danas svuda treba koštat 800.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

A da bi mu došao blizu (i to opet ovisi od igre do igre) mora mu se duša overclockat za šta ti treba skuplja maticna, skuplje hlađenje... Jednostavno nema smisla, ako sam ga ja 2014. kupio za 880kn u uziju onda danas svuda treba koštat 800.

Ah ta 2014 kad je $$$ bio najnizi pa je bilo dobre kupovine vani 

Al svejedno, ja nikad ne bih stavio proc od 200eur plocu ispod ~100eur, stedjeti na ploci je najgora stvar  sto mozes uraditi, a na to se ljudi cesto odlucuju kad uzimaju i5 danas 

17 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Nema smisla uzimati novi FX zato što su skupi, da nekoc super isplativi procesori su postali skupi, 8320 još uvijek košta 1200kn... To je skupo jer za 1500 imaš bolji i5 6400 sa bržom memorijom, nižom temperaturom, puuuno nižom potrošnjom i novim featurima na maticnoj. Vec sam dosadan sa time, ali eto moj 8320 se ni na 4.7ghz i 1866 ramom nije mogao natjecat sa stock i5 6600.

Oprez! U opasnosti si da te se prozove fanbojem, kao i mene jer smo naveli činjenice. Ovdje je glavni argument kupnje FXa taj što ćeš za 5 godina moć kupit matičnu ako(!) ti krepa a za Intel nećeš. jer to je najvažnija stvar koju moraš uzeti u obzir prilikom kupnje CPUa ,

chaselol kaže...

Al svejedno, ja nikad ne bih stavio proc od 200eur plocu ispod ~100eur, stedjeti na ploci je najgora stvar  sto mozes uraditi, a na to se ljudi cesto odlucuju kad uzimaju i5 danas 

Što će meni za non K i5 skupa matična ploča? Što ću to dobiti s njom a da mi realno treba - još SATA konektora, još USB 3.0, dodatni slot za grafičku, 4xDDR utora koji podržavaju veće brzine RAMa - sve u globalu nebitno za većinu ljudi koji i5 kupuju s namjerom da ga ne nadograđuju niti klokaju...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 12:22 (Prince-Artas).
16 godina
D3lBoy kaže...

Istina, ali imaš 8300 koji košta oko 1000 kn.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jeftinije solidne maticne Asus, MSI, Gigabyte (iako je on imao problema) su dobre i jeftine. Jeftine maticne naj cesce ne znace = Loše vec, primjerice moja je jeftina jer je matx... nema stvari koje skuplje maticne imaju. Ima samo 1 PCI slot za grafu, 2 slota za rame, nema m.2... To se sve dobro placa. Ali onda opet nisam to uzeo jer ne planiram koristiti SLI/CF, nemam m.2 i ne treba mi više rama trenutno.

Zato cringeam kad neko uzme maticnu za 1700kn zato što je "kvalitetna", a zapravo je samo platio još 3 extra slota za grafu, support za 32gb rama, m.2, 500 usb slotova - i onda ništa ne koristi

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Oprez! U opasnosti si da te se prozove fanbojem, kao i mene jer smo naveli činjenice. Ovdje je glavni argument kupnje FXa taj što ćeš za 5 godina moć kupit matičnu ako(!) ti krepa a za Intel nećeš. jer to je najvažnija stvar koju moraš uzeti u obzir prilikom kupnje CPUa ,

Pa to su sve činjenice i nasm vidio nikoga da sad preporuča kupovinu FX uključujući i sebe.

Klik

Isto tako su činjenice da će biti kupaca za ove nove ploče, iz ovog ili onog razloga i da ljudi valjda imaju računicu zašto to rade. Ali eto, ako izađe nova MBO za stari socket intel fanoboji uvijek nađu razlog za dizanje na zadnje noge 

12 godina
AMD FX Club

intel je bolji nema tu rasprave al ako mi rikne ploca normalno da cu uzeti novu za fx jer jos se uvjek da igrati na njemu sa jacim gpu-om, a i nisam neki igrac da sad ludim za nekim 100 fps a i nemam monitor za to

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Što bi se kod nas reklo: ajde sjedi da ti čiko nešto kaže... Kupuješ ono za što imaš novaca i to je jedna jedina konstanta koja se promijeniti neće dok je svijeta i vijeka (osim ako ne pređemo na neki sustav gdje je sve džaba, ali tu neće biti potrebe za low end opremom). Imao sam preko nekoliko procesora iz oba tabora. Sjećam se kako su athloni gazili pentiume, a sjećam se i kako je q6600 (kojeg još uvijek imam) gazio sve na što je naletio. Onda sam uzeo i7 960 i s njim bio miran dosta dugo godina - dok nije krepala matična. Nove nije bilo, a polovne su koštale više nego polovni golf dvojka. Prešao ponovno na AMD (polovni s garancijom), 960t i 880 matična. A onda su izašle R9 3xx za koje taj 960 jednostavno nije bio dovoljno "mačo" pa sam se opet vratio Intelu (kanta 1 pod moj pc) i vjerujem da će me taj služiti duže vrijeme, dok ne gekne matična, ali kad se to desi vjerojatno će i s1151 koštat kao polovni golf dvojka pa će bit red za novu platformu. Prije sam peglao igre, al baš no svaki slobodni trenutak proveo igrajući. Nisam ganjao zadnji slodboni atom snage ni na cpu ni na gpu (iliti nisam bio fps whore) što vjerujem da igrači razumiju. Nisam fanboy i svaki tabor ima svoje prednosti i mane. Kod intela je raw performance i tu mu amd trenutno ne može ni prismrdit. Kod amd-a je to (opet) bang for buck iliti omjer cijene i kvalitete. Kad je izašao FX6300 mislim da u tom srednjem segmentu nije bilo ništa od intela za te novce. Ajmo se sad svi uhavtit za rukice, pomirit se i glasno pjevati - konkurencija je zdrava za nas korisnike jer određuje cijenu, da nema konkurencije (u ovom slučaju AMD-a), i5 6600 bi koštao kilu € a 6700k bi imala samo djeca saborskih zastupnika.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

U zadnjih 15ak godina sam imao više mrtvih tih skupih ploča od oko 200€ nego jeftinjaka od niti 100€, kako to objasnit? Nema tu nekog pravila, ništa ti ne garantira ni da te neće mercedes od 100k € ostavit na cesti..

Kod AMDa još ajde i vrijedi da je dobro imat kvalitetniju ploču tj. VRM jer procovi znaju povući poprilično, al kod Intela jedan i7-6700k povuče tek nekih 70ak W za što je dovoljna i ona od 400kn.

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

U zadnjih 15ak godina sam imao više mrtvih tih skupih ploča od oko 200€ nego jeftinjaka od niti 100€, kako to objasnit? Nema tu nekog pravila, ništa ti ne garantira ni da te neće mercedes od 100k € ostavit na cesti..

Kod AMDa još ajde i vrijedi da je dobro imat kvalitetniju ploču tj. VRM jer procovi znaju povući poprilično, al kod Intela jedan i7-6700k povuče tek nekih 70ak W za što je dovoljna i ona od 400kn. 

Moja stara masina koja je bazirana na AMD Athlon XP 2100+ i dalje radi bez problema, maticna ASUS A7V333 sve se bojim da bi prezivjela da sam uzeo nesto jeftinije, ne kazem da pc treba tako dugo da traje, ali eto ta masina i dalje se koristi i radi sve bez problema za kucanje tekstova i surfanje, uz kvalitetan LCD 

Ne jednostavno ne bih sebi dozvolio na jeftinu plocu da stavim skup procesor, to ne ide zajedno i kraj.

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ne, pratim ja CPU scenu odavno tako da sam dobro znao što kupujem a odabrao sam FX8350 jer sam si ga mogao priuštit.

To da su FX8320 i 8350 isti i stoji i ne stoji jer nije zbog ničeg jednom takt 500MHz niži, ima tu neke razlike barem u naponu. Nije mene to bilo briga jer ionako je bio namjenjen djeci stoga je bio sparen s pločom koja nije za ništa.

Jesi imao i 8320 i 8350 ili to kazes ovako napamet? Uopce ne mora biti niti nije slucaj sto si ti rekao...

Ja sam vece clockove (preko 4.8 ghz) sa manjim naponom dostizao sa sadasnjim Fx 8320 nego sa starim Fx 8350, pa cak i manji napon za 4.1 ghz na oba sto meni dovoljno govori da Fx 8350 kao skuplji i vise clockani ne mora biti bolji...

Opet trabunjate o necemu sto se vec dosta dobro zna i sto ovisi o potrebama korisnika...

Nema i5-ice, a jos manje i7-ice za cca 110 eura (prakticki nov sa garancijom) da je bolji od Fx 8xxx bilo u radu ili gejmanju...Sto se ostaloga tice kao ploca, cooler i ostalo, sve je stvar za sebe...Evo moj Fx je vec 3.5 godine prosao a da to nisam ni primjetio i jos uvijek mu nista ne fali tako da ce gurati jos 2 godine sigurno a zaigrao sam i igrao sto god sam htio da mi radi dobro i fluidno...

Ja nazalost koji "faksiranjem" i poslom stedim gdje god stignem da imam za taj svoj "hobi" komponenti nemam niti 1000 kn, niti 1200, a jos manje 1500 i vise kn za samo "Intel procesor", dok sam plocu pod moj pc skupa sa fx 8320 i coolerom broj 2 platio manje od 1500 kn pa sad razmislite...

Takoder meni kao nekome koji dosta radi multitasking, nekada u isto vrijeme ima upaljene 2 igre, muziku i na netu 15 tabova, nema bolje od Fx-a...

Nema potrebe niti da se nesto brani, niti da se nesto pljuje kad svatko ima svoje potrebe, svoje zelje i zadovoljstvo te svoje pravo biranja s obzirom koliko novaca ima...

P.S. Kolega Delboy ako uhvatis vremena pa da vidimo koliko se Fx ne moze usporedivat sa tim i5 javi pa da napravimo par lijepih usporedbi kao klolega Prince sa svojim i5 4460...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 15:21 (Tomo53nja).
12 godina

Imao (FX8350), probao, pobjegao glavom bez obzira i nemam se namjeru vraćat (barem dok ne vidim di je Zen u ciloj priči)

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Imao (FX8350), probao, pobjegao glavom bez obzira i nemam se namjeru vraćat (barem dok ne vidim di je Zen u ciloj priči)

Znam da si imao Fx 8350, a Fx 8320?  Jer ja sam citirao gore navedenu pricu o naponima koje ne stoje?

Koju plocu si imao uparenu sa tim Fx-om?

12 godina

Nisam imao FX8320 zato što mi se više svidio 500MHz "jači" 8350. Pošto sam praktički đaba dobio ploču za taj nesritni socket i pošto je bio namjenjen djeci i nisam imao ni najmanju namjeru klokati zato sam uzeo najjače što je bilo u trgovini u koju sam ušao.

Ploča je bila ona jeftikanerka od Gigabyte zaboravija sam model.

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Nisam imao FX8320 zato što mi se više svidio 500MHz "jači" 8350. Pošto sam praktički đaba dobio ploču za taj nesritni socket i pošto je bio namjenjen djeci i nisam imao ni najmanju namjeru klokati zato sam uzeo najjače što je bilo u trgovini u koju sam ušao.

Ploča je bila ona jeftikanerka od Gigabyte zaboravija sam model.

E vidis, tih 500 Mhz uopce ne mora znacti da sa Fx 8350 mozes raditi bolje neke stvari...Tako sam i ja mislio pa se zahebao kada sam nabavio Fx 8320 za jeftiniju cijenu pa sam mislio da sam dobio ipak nesto malo losiji procesor ali nisam...

Ploca je isto dosta bitna, koliko sam ja ploca promjenio razlike u odredenim plocama su itekako vidljive tako da je mozda i tu bilo problema...

Ali u svakom slucaju dobra ploca puno znaci pogotovo za Fx i njegov dobar rad bez pregrijavanja, "throtlanja" i ostalih musica...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 13:28 (Tomo53nja).
17 godina
AMD FX Club

Evo zgodne cinjenice.

na pce forumu testiramo ovaj novi dx12

moj fx 8320 na 4.2 ghz i5 3570k 4.2ghz i i5 4670k 4.2 ghz 

svi daju isti score

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 13:38 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ma taj proc je ko vino, što stariji to bolji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Evo zgodne cinjenice.

na pce forumu testiramo ovaj novi dx12

moj fx 8320 na 4.2 ghz i5 3570k 4.2ghz i i5 4670k 4.2 ghz 

svi daju isti score

Sad si me podsjetio na situaciju od prije valjda 8 godina, kad je Phenom X4 9550 u multithread aplikacijama bio ala Core 2 Duo E8x00, a šta je bilo u igrama se valjda svi dobro sjećamo. 

Al čudan je taj CPU bench u tom 3Dmarku, i7-4790k na 4.6GHz daje oko 4800 bodova a i7-6700k na 4.6GHz 5600. A da je FX-8xxx u aplikacijama koje znaju koristit 8 jezgri po snazi jednak nekakvom i5-4670k smo već odavno znali..

17 godina
Tomonja evo nedavno je otisao i5 2500k ploca i 16gb rama za 1300kn

www.njuskalo.hr/procesori/intel-i5-2500k-mbo-z68-pro-3m-16-gb-blue-vengeance-ddr3-oglas-19684229

Tak da toliko o tome da se ne moze naci. Za 1500kn se bez problema sklopi i5 i adekvatna ploca.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Tomonja evo nedavno je otisao i5 2500k ploca i 16gb rama za 1300kn

www.njuskalo.hr/procesori/intel-i5-2500k-mbo-z68-pro-3m-16-gb-blue-vengeance-ddr3-oglas-19684229

Tak da toliko o tome da se ne moze naci. Za 1500kn se bez problema sklopi i5 i adekvatna ploca.

Sve je to super ali to je i5 stariji od Fxa + u nekim situacijama je bolji a u nekima losiji, da bi uzeo iskljucivo bolji i5 morat ces vise love dat i to je to...

I takva ponuda je ispala jednom u 5 mjeseci, ako i toliko jer redovito pratim njuskalo i takvih ponuda i nema bas...Fx i dobre ploce rijetko tko prodaje jer ce ih dobro sluziti jos par godina, dok oni koji imaju love prodaju sve staro i idu na nove i7 ili puno skuplje i5ice od starog i5 2500 k...Meni se sada ne isplati prijeci sa Fx-a na tog starog i5 nikako a bome ne ni na nesto tipa i5 3570k, i5 4460 i sl a za skuplje nemam...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 15:35 (Tomo53nja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice