AMD FX-8150 vs Intel i5 2500k

poruka: 143
|
čitano: 22.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD FX-8150 vs Intel i5 2500k
Vlada011 kaže...

Hteo sam da pitam da li i7-2600K moze na 4.0GHz bez menjanja napona ili mora malo da se dodaje ipak???

moze. opet je to do primjerka. vecina moze. moj moze.

14 godina

95% njih moze.Kao i I5 2500K,samo I7 jos ima i 100 mhz visi takt.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

to bi značilo da bi vrlo vjerovatno mogao gurat 4 ghz sa stock hladnjakom? čak i ako je neki sitni pomak voltaže...što bi izgledao super :D

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...
zoharbizo kaže...

to bi značilo da bi vrlo vjerovatno mogao gurat 4 ghz sa stock hladnjakom? čak i ako je neki sitni pomak voltaže...što bi izgledao super :D

napona, napona...

Ofc.
14 godina
oly570 kaže...
zoharbizo kaže...

Da,pa I5 uredno radi na stock naponu na 4ghz sa stock hladnjakom.Kolega Stoncin ga je drzao tako dok ga je imao.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...

da, bez problema. Ogromni hladnjaci i masno placanje istih mogli bi otici u povijest izlaskom IB. Bar za vecinu normalnih korisnika. Za extreme tu je uvjek sub zero.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
oly570 kaže...

da, bez problema. Ogromni hladnjaci i masno placanje istih mogli bi otici u povijest izlaskom IB. Bar za vecinu normalnih korisnika. Za extreme tu je uvjek sub zero.

Subzero nema smisla na SBu, jer kad udari u zid, pomaka nema, pa makar ga ohladis na -200°C.

Ofc.
14 godina
protjeran

Ma ne bi ja gurao sa stock hladnjako H100 bi isao tu, ali cisto da prvo vreme prvih 3 meseca recimo kada kupim IB ako bude isti stock klok kao SB dodjem na 4.0GHz da ne moram da se zezam sa voltazom.

Hladice njega Corsair Hydro sigurno ali ne zelim takvom CPU da vadim dusu odmah na 4.5-5.0GHz bez potrebe. Nego da iskoristim maksimalni klok sa stock voltazom. To mi je u planu. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
Vlada011 kaže...

Ma ne bi ja gurao sa stock hladnjako H100 bi isao tu, ali cisto da prvo vreme prvih 3 meseca recimo kada kupim IB ako bude isti stock klok kao SB dodjem na 4.0GHz da ne moram da se zezam sa voltazom.

Hladice njega Corsair Hydro sigurno ali ne zelim takvom CPU da vadim dusu odmah na 4.5-5.0GHz bez potrebe. Nego da iskoristim maksimalni klok sa stock voltazom. To mi je u planu. 

Onda ti H100 ne treba.Dosta ti je stock hladnjak,sa njim ce temp biti super a ici ce sa stock naponom na 4 ghz.

14 godina
neaktivan

vlada po meni ti je za h100 čisto bacanje novaca...(ali vlada to si ipak ti, mora biti corsair unutra :P pa te razumijem) npr 5ghz rijetko tko drži za 24/7 a i trebaš tu sa dost napona ići (ok ovisi o primjerku znam) ali recimo 4.5 ghz bez problema sa aftermarketom i još si uzmeš neki koji ti se ajmo reć sviđa, od izgleda dimenzije, buke bla bla..i uživaš sve blagodati...

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
protjeran

Ja vec imam H70 i imam neiskoriscen 1155 bracket. Znaci ja kuler imam ali cu ga prodati upola cene i dodati pare za H100.

Ima vremena. Mene lepo sluzi H70 jos uvek. Moram samo sundjercice one naci sto idu iza. A kasnije pojavljivanjem H100 kod nas ja cu ga uzeti.

Bacanje para mi je na H80 sada ili H60 koji u Srbiji je H60 skuplji nego u HR H100. 105e kosta. Tragedija.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
BlueMax kaže...
oly570 kaže...

Subzero nema smisla na SBu, jer kad udari u zid, pomaka nema, pa makar ga ohladis na -200°C.

ne govorim samo za SB nego sve buduce procesore od 22nm nanize. za SB-E ekstremni overclock se koristi sub zero.

14 godina

Sad sam baš pročitao ovaj članak ( link dolje ), i mogu reć da je AMD popljuvan što s razlogom, što bezveze. FX 6100 košta kod nas 1100 kn u kešu, a najjeftiniji i5 2300 oko 1400 kn. Hm, 300 kn je jeftiniji i ide na 4.5Ghz 99 %. Tada mu je jedini minus nešto veća potrošnja ( one potrošnje sa raznih pregleda su pretjerane u smislu da oni to brzinski clockaju saom benchanja radi i uvjek stave previše napona ), iako FX 6100 troši bitno manje od FX 81xx, otprilike nešto manje nego Phenom II X4. Još je sad zanimljivije što se FX 8120 može kod nas kupit za 1450kn keš. Dakle punokrvni FX košta kao najslabiji core i5. U ovoj izvrsnoj usporedbi je jasno da Sandy ima prednost u igrama, ali kad se FX clockne, ta se prednost topi, i kad se igra na 1080p i sa maximalnim detaljima, tada je to li-la. Što se tiče FX 6100 procesora, ovi rezultati benchani sa FX 8120 @ 4.5Ghz se mogu manje više preslikat i na FX 6100, jel malo koja igra efektivno korsiti više od 4 threada.  Bullodzer arhiktetura je inovacija ispred svog vremena i temelj AMD-a za blisku budućnost. Danas su programi i dalje ( dobar dio igara također ne koristi efektivno više od dvije ili tri jezgre iako su godinama prisutni procesori sa 4 i više jezgara) napisani tako da ne koriste multithreading. To se mjenja s vremenom i AMD je prerano žrtvovao performanse po jezgri u korist više jezgara sa više threadova. All in all, FX 6100 nije impresionirao, ali istini za volju ima i programa u kojima doslovno mete Phenome pa i Sandy procesore. Po cijeni od 1100 kn je svakako dobar izbor.

http://www.overclock.net/t/1210060/fx8120-vs-2500k-benchmark-results

14 godina
neaktivan

Poanta je u tome da se FX8xxx i i5-SB prodaju danas. Treba ih i usporedjivati u skladu sa danasnjim softwareom i zahtjevima. To hoce li za 5 godina danasni FX biti bolji od danasnjeg SB-a je nebitno. I Intel i AMD ce tada imati nove konje za trku a sadasnji procesori ce se po oglasnicima prodavati za 100kn i bit ce gofno i jedan i drugi. 

4 1 hvala 0
14 godina

Pa komentirao sam u tom pravcu. Sandy je bolji, ali jedan FX 6100 OC @ 4.5Ghz je sasvim dobar i dovoljan CPU za gaming na 1080p sa maximalnim detaljima. Sad košta 1100 kn i to je dosta dobra cijena. FX 8120 ( smiješno je uopće spominjat FX 8150 koji je 500 kn skuplji kad je to isti CPU ) košta kao i5 koji je zaključan. Intel je svakako bolji CPU za gaming, ali ta razlika prosječnom korisniku ništa u biti neznači.

http://hardocp.com/article/2011/10/11/amd_bulldozer_fx8150_gameplay_performance_review/1

14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Hteo sam da pitam da li i7-2600K moze na 4.0GHz bez menjanja napona ili mora malo da se dodaje ipak???

Moj ide na 4.4 stock voltaze samo llc na 4 ...linx stabilno

17 godina
yamaha98 kaže...

Može validacija?

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
15 godina

Ma LLC je na 4, to znaci da mu digne napon dobro debelo iznad stocka kada je u loadu. :) Nemojte biti naivni, na stocku ti je tek kada nema nikakvog loada.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
yamaha98 kaže...

Može validacija?

Naravno ...Izvoliš   http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2293399

13 godina
protjeran

Uzmi si Commodore C128 i btk.

Mao_Xe-Tsu-N.G. blob
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Ma LLC je na 4, to znaci da mu digne napon dobro debelo iznad stocka kada je u loadu. :) Nemojte biti naivni, na stocku ti je tek kada nema nikakvog loada.

Nisi bas skroz u pravu kada je stavljeno na 1 ondak je na 100% ili na 2 onda bi bilo cca 80 -90 % ali na 4 nije bas debelo ...

17 godina

Kako netko iole razuman moze uopce razmisljat o kupovini Failldozera?

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Svaki komentar je suvišan {#}.

15 godina

A na koliko digne? Ja nemam 1-4, ja imam slight, normal i extra. Neka izmjeri u loadu napon.

14 godina
protjeran

Tesko da ima nesto od te cele arhitekture, ja ne ocekujem a i ne interesujem se bas posto trenutno trziste nije oslabljeno za CPU. 

Postoje jaki povoljno a jos jaci dolaze, a spremni su opet i novi Extreme IB vec skoro, a i Haswell se zna sta ce biti vec sigurno nema nepoznanica...

tako da se valja prestroiti i zaboraviti na CPU deo.

Moze biti manjih ili vecih malo odstupanja ali otprilike u 3-5 god na tom polju sve je jasno i tesko da se moze desiti neko vece iznenadjenje.

Zna se AMD Budget sve ozbiljnije Intel inace surovo klokovanje, potrosnja, zagrevanje, bottleneck.

Mislim sta znaci tesko... nesto ima bice CPU uvek ali kako i sta, marketing malo vise, performanse malo manje na gurku na AMD fanove i opstajace se.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 22:36 (Vlada011).
14 godina
yamaha98 kaže...
Pero Dinamit kaže...
yamaha98 kaže...

Može validacija?

Naravno ...Izvoliš   http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2293399

Tesko da je 1.265V stock voltage.

Clock2much :)
14 godina

Za Ivy Bridge su već izašli testovi i točno je onako kako su rekli da će bit. Brži je od Sandy-a 5 do 20%, što je potpuno nebitno, i manje troši. Uglavnom, onaj tko ima Sandy Bridge i5 ili jači, nema šta kupovat Ivy. AMD je prerano izbacio Bulldozer arhikteturu. Intel ima teški monopol, i kao što si sam napomenuo u jednom postu dok Intel ne odluči da se sve treba optimizirat za hrpu jezgara, neće imat previše smisla procesori od 8 jezgara ( osim za profesionalne programe ). Inače AMD sad kad je srušio cijene, stanje je malo bolje nego u originalu. Otključani FX 8120 kod nas košta isto kao i i5 2400.

16 godina

Jel ovi s AMD-om mogu upće igrat

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Promatrač kaže...

Jel ovi s AMD-om mogu upće igrat

Naravno da da.

Clock2much :)
17 godina
Vlada011 kaže...

Tesko da ima nesto od te cele arhitekture, ja ne ocekujem a i ne interesujem se bas posto trenutno trziste nije oslabljeno za CPU. 

Postoje jaki povoljno a jos jaci dolaze, a spremni su opet i novi Extreme IB vec skoro, a i Haswell se zna sta ce biti vec sigurno nema nepoznanica...

tako da se valja prestroiti i zaboraviti na CPU deo.

Moze biti manjih ili vecih malo odstupanja ali otprilike u 3-5 god na tom polju sve je jasno i tesko da se moze desiti neko vece iznenadjenje.

Zna se AMD Budget sve ozbiljnije Intel inace surovo klokovanje, potrosnja, zagrevanje, bottleneck.

Vladek modularnoj arhitekturi kod AMD-a,{#} ne fali ništa to je dobro zamišljeno ali nije izvedeno do kraja u prvoj verziji na Bagerima ono kaj su zamislili vidi se da si jako loše upučen u detalje. AMD nema para ko blata to valjda kužiš jel, i ne mogu radit kak oče kaj se tiče procesora (tu su i grafe)več kak mogu a da pri tome pokriju sve segmente.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice