Amd athlon 64 X2

poruka: 13
|
čitano: 4.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Amd athlon 64 X2

Evo ovako gledo sam nesto ove gore navedene procesore pod CPU-Z  i vidio sam da jedan procesor ima Windsor a jedan Brisbane npr. 5600+ Windsor 2.8ghz a, brisbane 5600+ 2.9ghz. E sad me zanima koji je bolji za clock koji se manje grije i ostalo.

Molim bez smjeha stvarno ne znam !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Amd athlon 64 X2
Spahija kaže...

Evo ovako gledo sam nesto ove gore navedene procesore pod CPU-Z  i vidio sam da jedan procesor ima Windsor a jedan Brisbane npr. 5600+ Windsor 2.8ghz a, brisbane 5600+ 2.9ghz. E sad me zanima koji je bolji za clock koji se manje grije i ostalo.

Molim bez smjeha stvarno ne znam !!

Brisbani su ti novije jezgre, 65 nm, manje troše i manje se griju, bolje se clockaju te su jednostavno brže  Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 2:36 (kero).
15 godina
neaktivan
Amd athlon 64 X2

Koja je razlika izmađu   AMD Athlon64 X2  i AMD Athlon X2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
55pero kaže...

Imaš 64 X2 i 64 II X2

17 godina
kero kaže...
55pero kaže...

Imaš 64 X2 i 64 II X2

Kolega ti krivo govori...

Brisbane - jest da je rađen u 65nm (manje grijanje, potrošnja) , ali da se manje clockat. Najbolji primjerci idu do 3,3GHz dalje ni čut. Moj x2 5000+ BE je išao na 3,1GHz, dalje nestabilan koliko god mu dao soka.

Winsdor - rađeni u 90nm, jače verzije imaju 2MB cache-a što donosi trun bolje performanse na istom taktu od brisbane-a (1MB cache-a). Moj frend ima šroteks matičnu mislim gigabyte m52, i clockao je svog 5*00+ (mislim da je 5800+) na 3,4GHz, a čak ni nema otključan množitelj, negrije se pretjerano puno. Znam da ima freezera 64 pro na njemu (imam i ja taj cooler na phenomu) i on ga obuzda uz još koji vent u kućištu.

athlon 64 x2 i athon x2 su ista stvar samo su zaboravili dodat 64, ali to je tek marketinška stvar zato jer je amd prvi stavio na svoje procesore 64 bitnu podršku, a ona je tu od athlon 64 (ne x2) i svi procesori od amd-a poslje ove generacije imaju 64 bitnu podršku.

Athlon II - to je druga stvar puno opakija od starog athlona, da se puno više clockat, većina ide preko 3,6Ghz

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Amd athlon 64 X2

Ja imam 5600+ sa brisbane jezgrom i ne kloka se baš dobro a ovaj sa windsor može negdje do 3,5 GHz ako ne i više...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 16:12 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amd athlon 64 X2

Hvala na informacijama zanima me to jer gledam u vemilu  koji bi noviji procesor mogao staviti na svoju ploču GA-MA78GM-S2H ,jer na stranicama piše da ima podršku za AM3 a na ploči samo AM2+

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bez straha možeš staviti sve novije AMD-ove procesore. Samo je bitno da imaš najnoviji BIOS i to je to!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
55pero kaže...

Hvala na informacijama zanima me to jer gledam u vemilu  koji bi noviji procesor mogao staviti na svoju ploču GA-MA78GM-S2H ,jer na stranicama piše da ima podršku za AM3 a na ploči samo AM2+

Na tu maticnu mos stavit bez problema sve procesore ako je na tvojoj maticnoj najnoviji bios tj FC oznake. Recimo jeftin i dobar izbor bi bio X2 7750, X2 7850 ili BE svejedno, X2 250, X2 550, X2 545. Kaj se tice modela Athlon II X2 240 i X2 245 oni jos nisu podrzani na tvojoj ploci ali ce bit uskoro no i ovak imas dobar izbor. Ovi svi Phenom II X4 cetverojezgreni procovi su podrzani na tvojoj maticnoj no oni imaju i dost visu cijenu i drugo kupuj bolje u ADM tam je jeftinije i imaju bolji izbor nego Vemilu nesretnom to sigurno a iz ADM mozes i narucit postom pa platis dok ti dostave doma i nema problema. Kao primjer dole na fotki ovaj proc u Vemilu kosta cak 70 kuna vise a komentar je onda skroz nepotreban !Cool

http://www.adm.hr/index.php

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 17:34 (rambox).
15 godina
neaktivan

Za bios mi piše verzija F3 ,datum:03/03/2008

dali je onda to taj noviji ili ne?

17 godina
55pero kaže...

Posljednji BIOS za tvoju MBO je F10 koji je izdan 12. kolovoza ove godine. Downloadati ga možeš s OVOG linka!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
55pero kaže...

Zaboravil sam u prvom svom postu spomenut da tvoja maticna dolazi u tri revizije 1.0, 1.1 te 2.x. S obzirom da si spomenul da imas sad trenutno F3 verziju biosa onda vjerojatno imas reviziju 1.0 ili 1.1 maticne jer za njih je isti bios sa istim oznakam pa onda skines ovaj F10 za koji ti je dao link kolega cro_blue. Onaj gore FC bios se odnosi na 2.X reviziju tvoje maticne tj posljednju verziju te maticne koja je izasla zadnja!Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 0:35 (rambox).
15 godina
neaktivan

To mi je i bilo čudno za verziju biosa jer kad sam provjeravo sa programom za nadogradnju biosa on kaže da imam zadnju verziju.Pri nadogradnji biosa mogu sljediti upute koje su postavljene na forumu za "Flashanje BIOS-a"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice