Dakle...radi se o starom acerovom aspire one d250. Instalirao sam windows xp sp2 na njega (boot preko usb-a posto nema opticki citac) i prebacio si preko usb-a (sa drugog racunala) ethernet driver radi pristupa internetu. Instalirao sam driver booster koji mi je sam instalirao drivere, ali jos uvijek vidim u device manageru zuti upitnik pod other devices (pci device). Problem je u tome da je notebook uzasno spor i treba mu 30 sec u prosjeku da otvori bilo koji prozor. Zanima me u cemu je problem. Uz drivere imam instalirano sljedece...ccleaner, avast, mozillu, adobe reader, daemon tools i winamp. Molim Vas za pomoc!
Windows xp na notebooku!
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.674
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle...radi se o starom acerovom aspire one d250. Instalirao sam windows xp sp2 na njega (boot preko usb-a posto nema opticki citac) i prebacio si preko usb-a (sa drugog racunala) ethernet driver radi pristupa internetu. Instalirao sam driver booster koji mi je sam instalirao drivere, ali jos uvijek vidim u device manageru zuti upitnik pod other devices (pci device). Problem je u tome da je notebook uzasno spor i treba mu 30 sec u prosjeku da otvori bilo koji prozor. Zanima me u cemu je problem. Uz drivere imam instalirano sljedece...ccleaner, avast, mozillu, adobe reader, daemon tools i winamp. Molim Vas za pomoc!
Da li si siguran da ti je laptop 100% ispravan? Pošto se radi o starijem modelu laptopa, može biti da je hard disk oštećen. I nikada ne koristim program za instaliranje drivera, uvijek odem na službene stranice i ručno instaliram.
http://www.acer.co.uk/ac/en/GB/content/drivers - lako se mogu naći driveri za traženi model laptopa
Za drivere najbolje napravi kako je kolega rekao - stranica proizvođača.
Kako je u tom notebooku atomac N270 uopće nije čudno da se vuče (jel ti to ikad radilo brzo/normalno?). Imao sam HP-ov netbook sa tim procom - vrlo sporo.
Probaj instalaciju na novo (sa poštenim driverima), pa vidi kako ti se ponaša prije nego instaliraš pojedine programe (npr. antivirus ti ga je sigurno nešto usporio).
Iskreno, nisam ocekivao da autom. inst. moze pogorsati stvar. Bit ce da je stvar u driverima jer je prije toga normalno radio (notebook nije moj tako da ne znam sto je prije bilo gore). Ali mislio sam da postoji neko drugo rjesenje osim reinstalacije xp-a. Javit cu rezultate...nadam se da ce manualna instalacija drivera pomoci. Hvala!