Veliki problem sa Vistom Ultimate na ASUS laptopu

poruka: 8
|
čitano: 2.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam jedan veliki problem...

Prije tjedan i pol dana sam kupio laptop...ASUS-ov...Mislim da je za ovo pitanje konfiguracija nebitna, no ak nekog zanima postat ću...Uglavnom...Kupim ga, no bez OS...POšto sam čuo da je Vista jako problematična...Odlučim staviti XP...Stavim Prof SP1...neće...SP2...neće...Ubacim originalni Home...također neće...Svaki put isti error izbaciva?! Ali sva tri Windowsa rade perfektno na bilo kojem računalu...

Ok...reko nekošta me ništa da probam Vistu...Uzmem Ultimate, stavim radi!

Instaliram drivere...Sve radi...Ubacim usb miš...radi...Ubacim usb neće! Traži drivere?! Koje drivere? Pa to nepostoji...Reko možda je problem u usb-u...Probam mp4-neće...Volan - neće...Uglavnom sve sam probo...Ali to naravno na drugim kompovima radi!

Vratim ja miš...Radi...No nakon dvadesetak sekundi traži drivere koje naravno nemam! Ja kažem da nemam...Odjednom neradi!

ALi fora je što on sve te uređaje uredno prepozna u Device Manageru!!! Ali uz njih mali uskličnik (traži drivere)...

Jednostavno neznam kome da se više obratim pa bi molio vašu pomoć!

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Cini mi se da ti je to vista ultimate, ali bez sp1. Imao sam isti problem sa vistom, ali tad nisam imao sp1. Rjesenje je jednostavno kad ti trazi driver potrazi ga na c:\windows\system32\driverstore tamo ce ti naci drivere i sve ce ti raditi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

obavezno instaliraj najnovije chipset drivere, i 90% da će time problem biti riješen, a i kao što je moj prethodnik napomenuo nabaci sp1. XP ti se najvjerovatnije neće da instalira jer nisi prethodno uvezao sata driver u instalaciju (nađi na netu program nlite pa s njim uveži).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Veliki problem sa Vistom Ultimate na ASUS lapt
kedzo777 kaže...

obavezno instaliraj najnovije chipset drivere, i 90% da će time problem biti riješen, a i kao što je moj prethodnik napomenuo nabaci sp1. XP ti se najvjerovatnije neće da instalira jer nisi prethodno uvezao sata driver u instalaciju (nađi na netu program nlite pa s njim uveži).

Ili jednostavnije u BIOSU moraš podesiti opciju "SATA active mode" koji je vjerovatno na AHCI,  na IDE...

BTW: Ponovi instalaciju viste. Uranio si sa izvlačenjem CDa van... to se meni desilo nakon šta sam izvukao malo ranije cd nego je instalacija završila (slučajno). sve radi osim usb utora...
Kublach
16 godina
neaktivan
Kublach kaže...
kedzo777 kaže...

Ili jednostavnije u BIOSU moraš podesiti opciju "SATA active mode" koji je vjerovatno na AHCI,  na IDE...

BTW: Ponovi instalaciju viste. Uranio si sa izvlačenjem CDa van... to se meni desilo nakon šta sam izvukao malo ranije cd nego je instalacija završila (slučajno). sve radi osim usb utora...
 Tako je poslusaj Kublacha on je i meni tako pomogao.......to ti je najjednostavniji način......
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Eh...Nekog pomaka napokon ima...

Sad mi je kao pronašao drivere za USB...Piše ready to use...Čak i ima opcija "safely remove hardware" ... No nemogu ući u usb jer ga na mom računalu nema...POkušam nešt prebaciti na njega desni klik, send to, no nema opcije usb?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo ga napokon mi je prepoznao usb...

Puno hvala svima!

Valjda ču sada i sve ostalo uspjeti na taj način...

Eh da zaboravih imam još jedan problem...

Sa Bljututom=)

Drugi nađu mene...i ja nađem njih...

No kada mi netko želi nešto poslat...Npr...Mobitelom...Na mom kompu se prikaže tamo gdje su mi uređaji connected...No na mobitelu se pojavi...Slanje neuspjelo...A kada ja šaljem neme...primjer na mob...

Na kompu se pojavi:

Cannot Complete the Bluetooth File Transfer Wizard

The file transfer not successful...

An address incompatible with the requested protocol was used.

Zna li netko rješenje?

Predpostavljam da trebam neke protokole instalat...No gdje?

Nadam se da nisam dosadan=)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da se nadovezem na Vas komentar, imao sam problem sa novim Asus N50v, ista fora, ne pusta inst. xp-a, problem je bio sto se u biosu moraju modovi za diskove postaviti na Compatibility, dok se to ne uradi, NE MOZE SE instalirati Xp! Poslije je sve islo glatko, ako je Vas nov kao ovaj, bit ce malo muke da nadjete drivere za xp, ali da se sve pronaci. Zadnji koji sam nasao je bio driver za citac prsta, jer za ovaj model asus nije radio driivere za xp!

ako IF onda THEN...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice