Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.452
|
čitano: 14.111.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
SamoPitam3 kaže...
zelenapaprika kaže...
Gamer21 kaže...

Imam lenovo sa 5800h i zalemljen je ram takoder, mislim da je to tak u vecini industrije, al vivobook ima taj ips i tu izradu bolju nego onaj jeftilen hp 

Ne mogu reći je li ili nije tako u većini industrije jer je previše modela na tržištu, pa tko bi to točno znao. Za sebe nastojim kupiti laptop kojem se mogu promijeniti RAM, Wifi i SSD, kako bih produžio život laptopu. Ali takvi modeli koštaju. Sada koštaju debelo previše. A koštat će još više zbog ovih carina i idiotizma s grafičkim karticama. Svijet će otišao k vragu.

Link na Linksovu ponudu sa stavio jer sam ju dobio u e-mail. Pa ako nekom paše, neka uzme, a ako ne, neka onda traži dalje. To jesu malo stariji modeli ali nisu zato loši.

Pa dobro, wifi stvarno se da lagano kompenzirati. Ni ne znam sto je bitan toliko za promjenu. SSD se moze i vanjski staviti - ne osjeti se razlika u brzini bas. RAM, ajde, donekle, ali generalno kupis laptop i to je to. Nema smisle komplicirati s kupovinom laptopa. Puno ljudi potrosi previse para na laptop koji im zapravo niti ne treba. 

Link na Linksovu ponudu sa stavio jer sam ju dobio u e-mail. Pa ako nekom paše, neka uzme, a ako ne, neka onda traži dalje. 

17 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Gledam malo oled vs lcd laptop ili sam ja to loše vidim, al tekst je oštriji na lcdu neg na oledu, općepoznata stvar, oled me nije impresionirao po pitanju oštrine, osim ak se nekaj u međuvremenu nije promjenilo.

I oled laptopi isto imaju problema s pwm dimming kao i smartfoni.

Našao sam asus zenbook s14, ima oled

https://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-S-14-UX5406-laptop-review-Excellent-everyday-laptop-with-Intel-Lunar-Lake.892978.0.html

Pod cons je navedeno pwm flickering, al taj cons nije naveden samo kod tog asusa neg i kod još ostalih laptopa..

E sad, asus navodno ima to riješeno kroz softver neki eye care, koji navodno popravlja situaciju..

Oled mi nije prioritet, a ako je istovjetan lcdu po pitanju oštrine teksta, onda ću radije uzet oled.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.4.2025 12:58 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Mislim da ti pomalo obaraš rekord za bi/ne-bi kupio laptop.  

Prije godinu dana držao ga je jedan zemo iz Bosne.

Za multimediju Lunar Lake je top. Kad već ideš na skuplji (kvalitetniji) brand, onda ima smisla i 32GB.

Snapdragon Elite je možda čak i bolji,

al mene osobno to ne dira, sebi bih rađe x64, pa mu stavio Linux, jer kao i ti ne gotivim Windowse, al onda idu problemčići sa OLED ekranom jer Linux nije podržan.

Još za OLED, jako su dobri videi na njemu, zbog duboke crne i velikog kontrasta, ali je prikaz teksta i browsanje, pogotovo bijelih stranica - meh. Pogotovo za bateriju. IPS je solidan.

Je li itko ovdje isprobao Asus Expertbooka? LINK Kakva su vam iskustva?

Čini mi se solidan performer, sa istim CPU-om s 32GB RAM-a, 64Wh baterijom, metalnim poklopcem, IPS ekranom, a za manje od 1200€.

17 godina
EricCartman kaže...

Mislim da ti pomalo obaraš rekord za bi/ne-bi kupio laptop.  

Prije godinu dana držao ga je jedan zemo iz Bosne.

Za multimediju Lunar Lake je top. Kad već ideš na skuplji (kvalitetniji) brand, onda ima smisla i 32GB.

Snapdragon Elite je možda čak i bolji,

al mene osobno to ne dira, sebi bih rađe x64, pa mu stavio Linux, jer kao i ti ne gotivim Windowse, al onda idu problemčići sa OLED ekranom jer Linux nije podržan.

Još za OLED, jako su dobri videi na njemu, zbog duboke crne i velikog kontrasta, ali je prikaz teksta i browsanje, pogotovo bijelih stranica - meh. Pogotovo za bateriju. IPS je solidan.

Je li itko ovdje isprobao Asus Expertbooka? LINK Kakva su vam iskustva?

Čini mi se solidan performer, sa istim CPU-om s 32GB RAM-a, 64Wh baterijom, metalnim poklopcem, IPS ekranom, a za manje od 1200€.

Kupujem, samo još moram vidit za ekran.. 

Taj Expert P5 je ok, mada vele da fali svjetline, a navodno ni završna obrada nije baš nekaj, a baterija je dobra.

Generalno laptop je ok, al ak se gleda cijena, onda čovjek mora prijeći prek nekih stvari.

14 godina

Uzmi Surface Laptop 7. To je Windows ekvivalent Air-a.

Bazni model sa X Plus čipom je dovoljan i štedljiviji od Elite. 256GB memorije se može lako zamjeniti.

Sad je na akciji ispod 1100 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...

Uzmi Surface Laptop 7. To je Windows ekvivalent Air-a.

Bazni model sa X Plus čipom je dovoljan i štedljiviji od Elite. 256GB memorije se može lako zamjeniti.

Sad je na akciji ispod 1100 eura.

Ma njega i pikiram, al ipak Elite verziju uzimam. Kolko vidim, ima oled i ips, al mislim da ću ips uzet, pošto će više bit teksta nego videa

E sad, čitam da postoje neki problemi sa touchpadom na SL7, pretpostavljam da je to softverski problem.

Zapravo SL je jedini koji može stat uz bok macbookovima, ako gledamo završnu obradu i općenitu kvalitetu koja je fenomenalna..

U HM sam malo čačkal po SL pa to ko da je napravljeno iz jednog komada, čvrsto, bez lufta, zijevanja i sl, nažalost za ostale laptope ne mogu reći, a koštaju poprilično novaca.

11 godina

Kakav bi bilo laptop LENOVO ThinkBook 16 G7 Snapdragon X Plus X1P-42-100, 32GB, 1TB SSD, Qualcomm Adreno, 16" WUXGA IPS, Windows 11 Pro ? Cijena mu je cca 1200 EUR, opravdavaju li karakteristike takvu cijenu? Kako se ponaša Snapdragon X Plus X1P-42-100 - vidim da je relativno nedavno izašao, 09/2024. 

0 0 hvala 0
17 godina
jelchek kaže...

Kakav bi bilo laptop LENOVO ThinkBook 16 G7 Snapdragon X Plus X1P-42-100, 32GB, 1TB SSD, Qualcomm Adreno, 16" WUXGA IPS, Windows 11 Pro ? Cijena mu je cca 1200 EUR, opravdavaju li karakteristike takvu cijenu? Kako se ponaša Snapdragon X Plus X1P-42-100 - vidim da je relativno nedavno izašao, 09/2024. 

Citajuci reddit, ekipa je zadovoljna sa SDom, cak stovise, ugodno iznenadjeni.

Mozda je privremeni problem nedostak nekih programa, al baza se popunjava. Napokon smo docekali zrelu platformu gdje je naglasak stavljen na autonomiju baterije te se priblizava arm procesorima iz epla, mozda ne po snazi, al po pitanju trajanju baterije su tu negdje, odnosno malo iza njih.

Ono gdje se isto vide razlike je standby i sleep, ak pricamo o bateriji.

14 godina

Ako ima tko pametnu za dodati da mi pomogne odlučiti, tražim laptop za svakodnevnu upotrebu (office, browser sa hrpom tabova, lagano programiranje...) ali bih htio opet da mogu odigrati i koju igru (pes, manager, 2k...). Do sad sam korsitio thinkpade t450 i još uvijek koristim t490. Njega bi i ostavio na poslu, a ovaj koji sada trazim bi ostao doma pa mi tezina, velicina, baterija ne igraju ulogu. Laptop ne bi mijenao barem 4 god. Za sada sam suzio izbor na ova dva:

https://psref.lenovo.com/Detail/LOQ/LOQ_15ARP9?M=83JC002JGE

https://psref.lenovo.com/Detail/LOQ_15IAX9?M=83GS00CTGE

Budzet max 1000€, glavna razlika je ryzen + 4050 ili intel + 4060. Nisam pametan koji uzeti ili ako netko ima koji pametniji prijedlog, također intel + 4060 ima MIL-STD-810H military test ne znam jel bi to značilo da je nešto kvalitetnije napravljen ili samo marketinski trik. Ako je išta sličan thinkpadu po kvaliteti izrade to bi bilo super, iako po cijeni ne bi rekao

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

"Imenjače po Nicku", Ryzen ima dosta jači procesor od Intela, a Intel jaču grafu i ajd 1TB SSD-a.

Šteta kompromisa, za tvoje primjene, ja bih odabrao Ryzena, čisto radi 8 jakih i efikasnih coreova.

12 godina
EricCartman kaže...

"Imenjače po Nicku", Ryzen ima dosta jači procesor od Intela, a Intel jaču grafu i ajd 1TB SSD-a.

Šteta kompromisa, za tvoje primjene, ja bih odabrao Ryzena, čisto radi 8 jakih i efikasnih coreova.

pa valjda suprotno za njegove potrebe, miša mu jarca

za office i surfanje je bilo koji moderni proc više nego dovoljan, a jedino gdje mu treba više snage je gejmanje

samim time treba gledat jaču grafu s više vrama, što je ova druga opcija

9 godina

Spomenuo je i lagano programiranje, na to sam se najprije bio uhvatio. Sad šta znači lagano, možda ovdje znači jednako zahtjevno kao i surfanje i office...  

A i te igre koje je naveo su stare ako se ne varam, i radi toga sam dao prednost jačem CPU-u na duži rok.

Ali ok, ako bi kasnije bilo primarno igranje, onda bolje jača grafa.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice