Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.482
|
čitano: 14.199.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

samo na https://psref.lenovo.com upišeš onu kriptičnu oznaku modela, kao 82KD0044SC , u gornje polje (sredina gore)

i prikaže ti sve specke

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 22:22 (Stric_Jura).
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

help, plis :D

2 godine

Pozdrav ljudi, potreban mi je laptop za jednu srednjoškolku (nećakinju). Laptop bi se koristio za Office aplikacije (PowerPoint, Excel ...), surfanje internetom, youtube video i možda poneko igranje igara. Veličina ekrana neka bude 15.6", ram 8 ili 16 Gb i ssd barem 512 Gb. Procesor Intel ili AMD nebitno samo da je što bolje. Budžet je do 5000 kn pa ako imate preporuke kvalitetnih laptopa slobodno napišite. Trgovine preferirane Instar ili Sancta Domenica ali mogu i druge.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj se čini ok Laptop HP Victus 15 7Z5X8EA, 15/R5-5600H/16/512/GTX1650, 849€ -15% popust. IPS 144Hz ekran, dost jak za dulje vrijeme, 3 god garancija. Možda ima još neš bolje, slično za manje love negdje drugdje, al nije mi se dalo tražit previše.

EDIT: Evo nešto jeftinije, lošije, al je isto ok, dugoročno je bolji ovaj Victus gore.

Lenovo Ideapad 3 82KU01WXSC, 15/R5/16/512, 505€ -15%

HP 255 G9 6A1B1EA, 15/R7-5825U/16/512, 669€ -15%

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2023 19:39 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, još jedan pokušaj :D

Molio bih Vas preporuku laptopa od 800 do 1300e cca

Potreba obrada fotografija, adobe programi, lightroom, photoshop

Znači, ekran i kolko tolko fluidnost uobradi

Hvala! 🍻

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
2 godine
Hvala na odgovoru. Ovaj Hp Victus je malo iznad budžet pa ću još vidjeti sa njima a od ova dva jeftinija koji je bolji po kvaliteti, HP ili Lenovo?
I da li je i ovaj ok? https://www.instar-informatika.hr/not-ln-ip-3-15aba7-82rn00eesc-156fhdryzen-7-5825u16gb512gbintd/156301/product/
14 godina

Meni se cini da je HP kvalitetniji i ima 3 god gare, dok Lenovo je ok kvalitete i 2 god gare, sto je i ocekivano. Kako god mislim da se u tom rangu sa takvim il slicnim specifikacijama nemre previse fulat pa ko kak voli.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

ima li nesto u ovoj klasi (aluminij, IPS ekran 350 nita, 100% sRGB) a da ima proširivu memoriju?

12 godina
neaktivan

Ima za nešto više love HP EliteBook 8xx/1xxx G9/G10, ASUS ExpertBook B5 i Framework 13. Za Framework bi trebao vidjeti ako se može preko mailboxde.com jer mislim da ne šalju u hrvatsku.

Napiši koja velična ekrana ti odgovara i ako imaš neke druge zahtjeve pa nađem nešto. Jel samo IPS dolazi u obzir ili može i OLED?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2023 1:10 (Dominik123).
16 godina
Oko 1000 EUR, 16" IPS ekran iznad 300 nit, aluminijsko kućište, diskretna grafička (ništa pre jako, samo da ima još nešto uz integriranu, tipa 1650 je ok)..
Ja nisam našao nešto takvo a da ima mogućnost proširenja RAMa iznad 16 GB..
Namjena je tehnički fax + neka igrica u rijetkim trenucima kada bude vremena
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2023 6:28 (BoTiA).
8 godina
BoTiA kaže...
Oko 1000 EUR, 16" IPS ekran iznad 300 nit, aluminijsko kućište, diskretna grafička (ništa pre jako, samo da ima još nešto uz integriranu, tipa 1650 je ok)..
Ja nisam našao nešto takvo a da ima mogućnost proširenja RAMa iznad 16 GB..
Namjena je tehnički fax + neka igrica u rijetkim trenucima kada bude vremena

Stvar je u tome da su na najačim AMD mobilnim procesorima koji se nalaze u tom cjenovnom rangu laptopa, integrirane grafičke kartice "prešišale" gtx 1650 ili su na istoj razini. Ako bas želis diskretnu grafičku, RTX 3050 je nekakav minimum.

I want to believe
12 godina
neaktivan
Možda ovo?
https://laptopi.hr/proizvod/lenovo-legion-5-pro-16arh7h-hexacore-amd-ryzen-5-6600h-16gb-512gb-ssd-m-2-16-2560x16002k/

Mislim da je to njemačka tipkovnica s ugraviranim hr znakovima.
Za 1000€ od nekog zahtjeva ćeš morati odustati, a ako nemaš kolegija koji se bave zahtjevnom multimediju mislim da je 16gb memorije dosta i ako igraš manje zahtjevne igre onaj Lenovo IdeaPad 5 pro mislim da je odličan.
10 godina

Bok svima! Sin je upisao mehatroniku na TVZ. Čisto da se pripremim. Hoće li mu uz desktop računalo trebati laptop, i ako da, kakav treba biti? Može neki link? Nisam baš u poziciji da ne pitam za cijenu. Unaprijed, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2023 13:39 (žoss-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ma uzeo sam na kraju ideapad 5 pro, sa 3050 grafikom i Ryzen 7 ...vjerujem da će biti ok
4 godine
neaktivan

Pozdrav ekipa,

tražim neki gaming laptop do 1500€.

Pronašao sam Lenovo Legion 5 Pro za približno taj iznos, zanima me vaše mišljenje.

Može li se naći što bolje za tu lovu?

I u ovoj varijanti je li bolje ići s AMD Ryzen 7 7745HX ili i7-13700HX?

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-legion-5-pro-16irx8-82wk00dhsc-16-wqxga-ips-240hz-i7-13700hx-do-5ghz-16gb-1tb-ssd/117482

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-legion-5-pro-16arx8-82wm006qsc-16-wqxga-ips-240hz-ryzen-7-7745hx-do-51ghz-16gb-1tb-ssd/117486

Hvala!

Lp,

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2023 12:56 (compaxlax).

0 0 hvala 0
13 godina
Da imam Diners platia bi Intel davnih dana. Po meni daleko najveći best buy.
9 godina
compaxlax kaže...

Pozdrav ekipa,

tražim neki gaming laptop do 1500€.

Pronašao sam Lenovo Legion 5 Pro za približno taj iznos, zanima me vaše mišljenje.

Može li se naći što bolje za tu lovu?

I u ovoj varijanti je li bolje ići s AMD Ryzen 7 7745HX ili i7-13700HX?

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-legion-5-pro-16irx8-82wk00dhsc-16-wqxga-ips-240hz-i7-13700hx-do-5ghz-16gb-1tb-ssd/117482

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-lenovo-legion-5-pro-16arx8-82wm006qsc-16-wqxga-ips-240hz-ryzen-7-7745hx-do-51ghz-16gb-1tb-ssd/117486

Hvala!

Lp,

Ja ovdje glasujem za AMD-a, napredniji proizvodni proces (5nm vs 7nm) -- što znači da će se manje grijati, manje trošiti bateriju, te bolje raditi za ekvivalentno izvedeno hlađenje na Intelu. Inače bih si uzeo Intela, ali njihovi Meteor Lake izlaze tek krajem godine.

6 godina
neaktivan

Trazio best buy laptop za nezahtjevnog korisnika koji ne gejma te izbor pao na Laptop Lenovo Ideapad 3 82RK008CSC, 15/i3/8/512 te za 343€ mogu rec da je po meni odlicno pogodjen laptop.

Od kvalitete izrade, glasnoce do performansi (s obzirom na cijenu) nemam zasad nikakvih zamjerki stovise surfanje/jubito/office work osjetno je brze cak od mog i5 10500 desktopa pa sam ga provukao kroz CB R23 da usporedim kako taj budget 12gen i3 stoji:

i5-10500 (6C/12T)

CPU (Single core): 1143

CPU (Multi core): 8166

i3-1215U (2P+4E/8T)

CPU (Single core): 1676

CPU (Multi core): 6261

Nimalo lose pogotovo kad se uzme da je i3 15W dok je desktop power unlocked i vuce oko 80W.

Tako da svaka preporuka tko trazi u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina

Izvrstan procesor i odličan pick. I sam sam toga gledao zbog dobrih performansi za jako malo para.

9 godina

Hvala na preporuci. Narucio sam taj.

Mislim da bi bilo dobro uzet jos jedan stick od 8GB rama. To uzmem bilo koji 3200mhz ?

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Santana kaže...

Hvala na preporuci. Narucio sam taj.

Mislim da bi bilo dobro uzet jos jedan stick od 8GB rama. To uzmem bilo koji 3200mhz ?

U teoriji da, no u praksi je nekako najsigurnije pokusat uzet isti kao postojeci pa buduci da je u laptopu Micronova 3200 CL22 memorija (provjerio) onda mozda OVAKO nesto buduci da Crucial takodjer koristi Micronove chipove.

11 godina

planiramo sestri piknut ovaj laptop pa me zanima ima li što bolje i/ili kvalitetnije za tu cijenu?

takodjer me zanima je li bolje uzeti ovo +3 godine jamstvo od ekupi ili ofišl lenovo +2 godine garancije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Del_Boy97 kaže...

planiramo sestri piknut ovaj laptop pa me zanima ima li što bolje i/ili kvalitetnije za tu cijenu?

takodjer me zanima je li bolje uzeti ovo +3 godine jamstvo od ekupi ili ofišl lenovo +2 godine garancije

mislim da ti je to dobar izbor za tu cijenu ... što se tiče jamstva, nazovi i provjeri o čemu se radi, vjerujem da jamstvo od ekupi pokriva i ono što nudi lenovo ... u tom slučaju uzmi ono koje dulje traje

jedino što mi je možda problematično je ekran, FHD rezolucija na 16"  sa 45% NTSC .. bilo bi dobro to pogledati u živo prije odluke

za130 eur više imaš ovo:

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-5-pro-82sn0066sc-ryzen-7-6800hs-16gb-1tb-ssd-radeon-graphics-16-wqxga-ips-freedos-sivi-010101243?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

dosta jači procesor, jača integrirana grafika, brža interna memorija, ekran sa 100% pokrivenošću boja, više rezolucije i veće svjetline, dulje trajanje baterije

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2023 22:41 (BoTiA).
14 godina
neaktivan
Aceruser kaže...

Taman sam i ja u procesu kupnje novog laptopa i za oko mi je bas zapeo ovaj https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-5-pro-82sn0064sc-ryzen-5-6600hs-16gb-512gb-ssd-radeon-graphics-16-led-wqxga-bez-os-sivi-010101277 o kojem i vi pricate u zadnjim stranicama, cini mi se sasvim ok za nekakvo normalno koristenje, vjerujem da ce izdrzat iducih 4-5 godina. Zanima me vase misljenje ima li slucajno sta bolje do 800e ili da se nemislim puno i uzmem ovaj. Inace do sad sam koristio laptop (sad vec star cca 7 godina) sa 4gb rama, 720p ekranom i hdd-om tako da vjerujem sta uzmem da uzmem da ce za mene biti svemirski brod. 

Samo da napisem kratki osvrt nakon par mjeseci koristenja ovog laptopa, znaci u globalu je sve odlicno tesko se tu moze nac neka zamjerka. Osim jedne zamjerke (pogotovo za ljetne uvjete), znaci laptop ima katastrofalno izvedeno hladjenje, laptop je teska grijalica tocnije przilica, tijekom koristenja polovica laptopa se tako zapali i tako je vrela na dodir da doslovno pece u dodiru s rukama i kozom. Nema sanse da laptop drzite na sebi, svako koristenje osim na radnom stolu je nemoguce. Nemogu vjerovat da ovako relativno skup uredjaj moze imati ovako lose hladjenje. Znaci za sve drugo stvarno nemam zamjerke jer je ovaj laptop stroj i po specifikacijama i u realnom koristenju ali njegovo nenormalno zagrijavanje sve kvari da bi dobio cistu peticu. 

16 godina
Koje aktivnosti radiš kad se tako grije, na kolikom postotku opterećenja je procesor?..
Imam prošlogodišnji model ..sa Ryzen 7 proc i grije se ...ali ništa pretjerano
...Office I surfanje ne opterećuju procesor i u takvom načinu je samo lagano topao...ništa pretjerano
Tek kad se upali igrica ili neki teži zadatak onda temp skoči i ventilacija ode na max
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 16:02 (BoTiA).
14 godina
neaktivan
Vec na obicnom gledanju youtubea laptop postaje teska przilica, druge "teze" aktivnosti da i ne spominjem. Inace se ne igram i ne sluzi mi za to. Jednostavno je pretanak a i ovaj aluminij mu ocito nije jaca strana. Zimi je to sve u granicama normale ali ljeti sasvim druga prica.

1 0 hvala 0
16 godina
Ne mogu vjerovati da je to baš tako ..ali dobro ...provjeriti ću idući tjedan kakva je ta novija generacija procesora (naručio sam Ideapad 5 pro sa Ryzen 7 6800HS i 3050 grafičkom)...bude li pržio ide natrag ...14 dana je rok za povrat
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 9:07 (BoTiA).
12 godina
neaktivan

pozz, frendica trazi laptop da si kupi za nekih 700€, znaci laptop bi bio samo za posao (office) i povremeno gledanje filmova,serija, znaci nikakav gaming.
Malo samo trazio i naisao na ovaj. Imal li nesto mozda bolje ili ce i taj biti uredu?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice