Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.120
|
čitano: 13.515.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da biram između samo ova dva uzeo bih ovaj i5 model jer ima 3050Ti, tu ćeš prije vidjeti razliku dok razliku između ova dva CPU-a ćeš jako teško vidjeti, mislim da nema tu niti 10% razlike..

12 godina
assassin.st kaže...

Thanks 👍

Kažeš između ova dva, misliš da ima bolji Lenovo u tom rangu u onoj ekupi ponudi?

8 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozz svima

Cura planora uzeti neki laptop do 3000kn

Uvijet da ima windowse

E pa sad za tu cijenu ima li sta sa 8gb rama i sa sto boljim procesorom

Uglavnom za filmove surfanje,prezentqcije

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DeepDiver kaže...

Pozz svima

Uvijet da ima windowse

Hvala

"Što bolji procesor" za "filmove, surfanje, prezentacije"? Zašto?

Izbor do 3000kn ti se uglavnom svodi na dvije stvari, jači procesor na uštrb svega ostalog (loš display, izrada, dizajn, tipkovnica, touchpad, bez win...) ili slabiji procesor (sasvim dovoljan za filmove, surfanje, prezentacije...) u kombinaciji sa kvalitetnim displayom, tipkovnicom, touchpadom...

Što ti je od toga bitnije?

Jedan i drugi procesor će sasvim pristojno odraditi taj posao, razlika je što ćeš kod prvog imati neiskorištenu snagu i gledati ćeš u loš display.

Uz to je pitanje hoće li se taj laptop često nositi, u slučaju da hoće onda treba gledati autonomiju (bateriju), dimenzije, težinu, brzinu punjenja...

16 godina
DeepDiver kaže...

Pozz svima

Uvijet da ima windowse

Hvala

zlatni: https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-3-82ku00q8sc-ryzen-3-5300u-8gb-512gb-ssd-radeon-graphics-15-6-fhd-windows-11-zlatni-014600940

ili ovako nesto: https://www.links.hr/hr/laptop-asus-x515ea-ej311cw-core-i3-1115g4-8gb-ssd-256gb-hd-graphics-15-6-led-fhd-windows-11-srebrni-torba-i-mis-010101156

ili neki chuwi ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2022 15:17 (BoTiA).
16 godina

Ekipa jel valja šta ryzen 5 5500u...vidim da ima vec od 3 i nešto soma sa ipa ekranom i ssdom.

Trebao bi nešto za chrome odnosno surfanje, programiranje i video a opet da nije neko smece tipa celeron ili pentium.

Imam stari ryzen 3 2200u ali štuca polagano...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
amd freak kaže...

Ekipa jel valja šta ryzen 5 5500u...vidim da ima vec od 3 i nešto soma sa ipa ekranom i ssdom.

Trebao bi nešto za chrome odnosno surfanje, programiranje i video a opet da nije neko smece tipa celeron ili pentium.

dobar je i 4/8 5300u, kamo li neće 6/12 5500u

ovog slabijeg 5300u sam uzeo prije par mjeseci u hp laptopu i samo nadogradio 8gb rama da bude 16gb u dual channel

za sve što si naveo + lagani gejming starijih, pa čak i novijih igara koje nisu onih par najzahtjevnijih, jako dobar

13 godina
neaktivan
amd freak kaže...

U usporedbi sa tim koji trenutno imaš je avion na mlazni pogon. 

Ti modeli od 3kkn koji kao imaju IPS display su gotovo iste kvalitete kao i TN matrice, nikakva pokrivenost boja, loš kut gledanja, kao da nije IPS. Možda ima nekakav izuzetak, ali ovi mainstream modeli koji su mi prošli kroz ruke su svi bili isti.

16 godina
picajzla0707 kaže...
amd freak kaže...

dobar je i 4/8 5300u, kamo li neće 6/12 5500u

ovog slabijeg 5300u sam uzeo prije par mjeseci u hp laptopu i samo nadogradio 8gb rama da bude 16gb u dual channel

za sve što si naveo + lagani gejming starijih, pa čak i novijih igara koje nisu onih par najzahtjevnijih, jako dobar

Onda super, drago mi je da si zadovoljan.

mzopg kaže...
amd freak kaže...

Ti modeli od 3kkn koji kao imaju IPS display su gotovo iste kvalitete kao i TN matrice, nikakva pokrivenost boja, loš kut gledanja, kao da nije IPS. Možda ima nekakav izuzetak, ali ovi mainstream modeli koji su mi prošli kroz ruke su svi bili isti.

Ako kažeš da je toliko razlika onda ga uzimam :D

Ma bitno da se ne guši nakon više od 5 otvorena taba na chromu...i slično...

14 godina

5500u melje sve što mu daš, nemaš brige. Imam ga u ideapad 3. 10-15 tabova otvara instantno bez laga ili iceg drugog. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
medoplavi kaže...

Potrebna pomoć za kupovinu laptopa. Koristio bi se za SketchUp i AutoCad, Office...možda neka ne zahtjevna igrica. Bitno da je lagan, s obzirom da je za žensku osobu, ne ovi gejmerski, kvalitetan ekran 15,6, baterija, može sa W10 da je jednostavniije...Vi kao vrsni znalci znate šta treba za te programe......max 10000(neću se ljutit ak mi uštedite ),neki dućan u Zg, Svašta sam već vidjela i sve mi se izmiješalo, pomagajte Unaprijed hvala PUUUNNOOOO

Da li je ovo ok izbor, https://www.sancta-domenica.hr/laptop-asus-zenbook-pro-15-oled-um535qe-oled-ky521w-15-r5-16-512-w.html?gclid=Cj0KCQjwxveXBhDDARIsAI0Q0x3U0xY2cakneqCrA3i3fjPf9-WtLl6S1A7CKm_ygS6BCJsDmjiTaIUaAh5EEALw_wcB

16 godina
dalja46 kaže...

5500u melje sve što mu daš, nemaš brige. Imam ga u ideapad 3. 10-15 tabova otvara instantno bez laga ili iceg drugog. 

To i ja ciljam...ideapad 3 ips ekran ryzen 5 5500u, 512gn ssd..za 3500 soma...

A slabo ima recenzija...i real time testova...igre me ne zanimaju...

Hvala na infu...

14 godina

Evo uzeo sam ovog sa linka prije pola godine cca za 4300kn na ekupi na akciji. 

https://www.lenovostore.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-ultraslim-3-amd-ryzen-5-5500u-2-10ghz-12gb-512gb-ssd-freedos-17-3-ips-full-hd-amd-radeon-rx-vega-7-p-n-82kv005esc/28613

Prvenstveno sam ga uzeo jer ga koristim samo za multimediju, mkv,  iptv i surfanje. Trazio sam bas 17.3 i sa boljim ips ekranom, ovaj ima 72% ntsc-a i 100% srgba i baš je super kod gledanja filmova, dosta bolja slika sa više detalja od bivšeg acera nitra. Neki početni jeftiniji modeli ti imaju oko 45% ntsc-a pa pripazi ako ti je vazna kvaliteta ekrana. 

Tu su ujebali jedino kod baterije, ova manja od 38wh je nutra koja potraje nekih 4-5 sati. Da su stavili veću bilo bi to to. 

Da napomenem, rubovi ekrana i sam lap su stvarno tanki, znači imam lap torbu od bivšeg acera 15.6 i ovaj 17.3 stane nutra bez beda,jednakih su dimenzija s tim da je ovaj jedanput tanji. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
dalja46 kaže...

Evo uzeo sam ovog sa linka prije pola godine cca za 4300kn na ekupi na akciji. 

https://www.lenovostore.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-ultraslim-3-amd-ryzen-5-5500u-2-10ghz-12gb-512gb-ssd-freedos-17-3-ips-full-hd-amd-radeon-rx-vega-7-p-n-82kv005esc/28613

Prvenstveno sam ga uzeo jer ga koristim samo za multimediju, mkv,  iptv i surfanje. Trazio sam bas 17.3 i sa boljim ips ekranom, ovaj ima 72% ntsc-a i 100% srgba i baš je super kod gledanja filmova, dosta bolja slika sa više detalja od bivšeg acera nitra. Neki početni jeftiniji modeli ti imaju oko 45% ntsc-a pa pripazi ako ti je vazna kvaliteta ekrana. 

Tu su ujebali jedino kod baterije, ova manja od 38wh je nutra koja potraje nekih 4-5 sati. Da su stavili veću bilo bi to to. 

Da napomenem, rubovi ekrana i sam lap su stvarno tanki, znači imam lap torbu od bivšeg acera 15.6 i ovaj 17.3 stane nutra bez beda,jednakih su dimenzija s tim da je ovaj jedanput tanji. 

Ja ti pikiram na ovo:

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-3-82ku011rsc-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-radeon-graphics-15-6-ips-fhd-bez-os-sivi-014600912

Čini mi se najbolji izbor za tu lovu jer mi je 15 ekran dovoljan.

Vjerovatno cu ga sutra piknut :)

Hvala dalja :)

14 godina
mzopg kaže...
amd freak kaže...

Koji modeli bi onda trenutno bili neki best buy do 3k kn?

Za neku klasičnu uporabu, tipa ms office, surfanje i slične manje zahtjevne aktivnosti? Pretpostavljam da je minimum 8GB RAM i poželjno je 256GB SSD-a, 15'' ekran je ok, e sad ne znam koja procesorska linija je ok..

Nešto od ovoga, kakve je kvalitete?

Lenovo 82NB001BSC, 15.6" 1920x1080, Intel Core i3 10110U, 256GB SSD, 8GB RAM, Intel HD Graphics, Free DOS

HP 255 G8 27K51EA, 15.6" 1920x1080, AMD Ryzen 3 3250U, 256GB SSD, 8GB RAM, AMD Radeon, Free DOS

Vrijedi li pažnje ova akcija u Linksu ili ima nešto bolje za te novce?
ASUS X515EA-EJ311CW / Core i3 1115G4, 8GB, SSD 256GB, HD Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11, srebrni + torba i miš

★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2022 21:15 (nani_cropes).
12 godina
Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2022 21:33 (bNeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav 

Znači laptop mi je potreban za internet ( surfanje ) + gledanje filmova i ono što je najbitnije da se ne zagrijava ?!!!?

Pa me zanima kakav je ovaj model i ako neko ima mozda bolju preporuku oko 3500 kuna .

https://www.links.hr/hr/laptop-acer-aspire-3-nx-hvuex-007-ryzen-5-3500u-12gb-512gb-ssd-radeon-vega-8-15-6-led-fhd-bez-os-srebrni-014600548

Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina

Post iznad, lenovo ideapad 3 sa r5 5500u za istu lovu. 

Noviji i bolji proc. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

AMD Ryzen 5 5600H ili Intel i7 1165G7 sta je bolje !?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...
mzopg kaže...
amd freak kaže...

Za neku klasičnu uporabu, tipa ms office, surfanje i slične manje zahtjevne aktivnosti? Pretpostavljam da je minimum 8GB RAM i poželjno je 256GB SSD-a, 15'' ekran je ok, e sad ne znam koja procesorska linija je ok..

Lenovo 82NB001BSC, 15.6" 1920x1080, Intel Core i3 10110U, 256GB SSD, 8GB RAM, Intel HD Graphics, Free DOS

HP 255 G8 27K51EA, 15.6" 1920x1080, AMD Ryzen 3 3250U, 256GB SSD, 8GB RAM, AMD Radeon, Free DOS

ASUS X515EA-EJ311CW / Core i3 1115G4, 8GB, SSD 256GB, HD Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11, srebrni + torba i miš

Taj prvi Lenovo niti pod razno, jako loš TN display sa niskim osvjetljenjem, korištenje na otvorenom možeš zaboraviti sa tim modelom.

HP je bolji izbor, dobra baterija, ok display, ali jeftina izrada, težak, proc samo dvije jezgre, mada bi i to trebalo biti dovoljno jako za tvoje zahtjeve.

Po meni je ovo daleko bolji bestbuy

https://forum.bug.hr/forum/post/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/6529740.aspx

Rondo9 kaže...

Pozdrav 

Znači laptop mi je potreban za internet ( surfanje ) + gledanje filmova i ono što je najbitnije da se ne zagrijava ?!!!?

Pa me zanima kakav je ovaj model i ako neko ima mozda bolju preporuku oko 3500 kuna .

https://www.links.hr/hr/laptop-acer-aspire-3-nx-hvuex-007-ryzen-5-3500u-12gb-512gb-ssd-radeon-vega-8-15-6-led-fhd-bez-os-srebrni-014600548

Hvala 

Uzmeš model sa pasivnim hlađenjem, za surfanje i gledanje filmova na kvalitetnom displayu ih ima dosta.

https://forum.bug.hr/forum/post/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/6529740.aspx

Taj Acer kao i većina low-budget laptopa ima ok CPU za tu cijenu, RAM, SSD, ali sve na uštrb displaya, dizajna i kvalitete izrade. Za ono za što tebi treba laptop to je loš izbor.

Umjesto 15.6" gledaj modele koji imaju 3:2 14" display.

8 godina
mzopg kaže...
nani_cropes kaže...
mzopg kaže...
amd freak kaže...

Taj prvi Lenovo niti pod razno, jako loš TN display sa niskim osvjetljenjem, korištenje na otvorenom možeš zaboraviti sa tim modelom.

HP je bolji izbor, dobra baterija, ok display, ali jeftina izrada, težak, proc samo dvije jezgre, mada bi i to trebalo biti dovoljno jako za tvoje zahtjeve.

Po meni je ovo daleko bolji bestbuy

Rondo9 kaže...

Pozdrav 

Hvala 

Uzmeš model sa pasivnim hlađenjem, za surfanje i gledanje filmova na kvalitetnom displayu ih ima dosta.

Taj Acer kao i većina low-budget laptopa ima ok CPU za tu cijenu, RAM, SSD, ali sve na uštrb displaya, dizajna i kvalitete izrade. Za ono za što tebi treba laptop to je loš izbor.

Umjesto 15.6" gledaj modele koji imaju 3:2 14" display.

Svima bi preporučio 14" npr. 16:10 umjesto 15"?
Pitam za tetku koja puno tipka a htjela bi ekran veličine 15" i da nije pretežak.

10 godina

Pozz ljudovi. Jel ovo best buy za tu lovu? https://www.sancta-domenica.hr/racunala-i-periferija/prijenosna-racunala/laptop-hp-250-g8-3v5l2ea-15-i3-8-512.html

Treba mi samo za surfanje i ako roknem koju dijagnostiku za auto gore? Il ima nest bolje i jeftinije haha:D

Edit: plus jos za 188kn SD jamstvo 2 g.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2022 16:31 (TheDarkDefender).

0 0 hvala 0
16 godina

krivo delete

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2022 16:32 (amd freak).
12 godina

Hvala uzeti ću taj samo molim te reci kakav je ekran?

13 godina
neaktivan
EricCartman kaže...

Svima bi preporučio 14" npr. 16:10 umjesto 15"?
Pitam za tetku koja puno tipka a htjela bi ekran veličine 15" i da nije pretežak.

Ne bi svima, izbor ovisi o namjeni laptopa.

Načelno:

16:9 - gejmeri, gledanje video sadržaja.

16:10 - slično kao i 16:9, ali malo bolji za nekakav rad. Ovaj format imaju macbookovi.

3:2 - bilo kakav rad sa dokumentima, surfanje, čitanje, pisanje...

Naravno da se i na 3:2 mogu gledati filmovi i igrati, ali taj format nije prilagođen tom sadržaju pa će se pojaviti crne trake iznad i ispod sadržaja.

Znači tvoja tetka bi trebala gledati 3:2 display.

14" 3:2 je malo visočiji od 15.6", ali je 4cm uži, na kraju se dobije lakši uređaj sa istom visinom što je najbitnije kod tipkanja jer širine obično bude sasvim dovoljno.

Ovdje možeš vidjeti usporedbu različitih displaya, omjera, rezolucija...

http://displaywars.com/14-inch-3x2-vs-15,6-inch-16x9

TheDarkDefender kaže...

Pozz ljudovi. Jel ovo best buy za tu lovu? https://www.sancta-domenica.hr/racunala-i-periferija/prijenosna-racunala/laptop-hp-250-g8-3v5l2ea-15-i3-8-512.html

Treba mi samo za surfanje i ako roknem koju dijagnostiku za auto gore? Il ima nest bolje i jeftinije haha:D

Edit: plus jos za 188kn SD jamstvo 2 g.

Po meni nije, za to za što ti treba laptop se može pronaći jeftinije i bolje.

Rondo9 kaže...

Hvala uzeti ću taj samo molim te reci kakav je ekran?

Meni pišeš?

Tamo na linku koji sam stavio su 4 različita modela, sva 4 imaju jako dobar display, ali postoje velike razlike između samih uređaja.

Gemibook Pro je nekakav viši početni level, znači najbolje od te početne GemiBook jeftinije serije (imaju još jednu jeftiniju seriju HeroBook), N5100 je sasvim dovoljan za surfanje, filmove, office programe, mail... display mu je odličan 14" 2k rezolucija, omjer 3:2 znači da je viši od klasičnih 16:9 što je super za surfanje, čitanje, dok ćeš kod gledanja filmova imati crne trake iznad i ispod jer su filmovi uglavnom u 16:9 formatu, ali ćeš zato uživati kod surfanja. Znači odličan za korisnike koji će uglavnom surfati, čitati, pisati ili nešto raditi na njemu, a povremeno pogledati i koji film ili seriju. Ekran je sjajni (ima preko staklo) i potpuno je laminiran tako da slika izgleda super, ali nekome smeta odsjaj koji se zna viditi kod takvih displaya. Ima jedan ventilator, ali se jedva čuje tako da je laptop gotovo nečujan, a vidim da su neki korisnici isključili ventilator i sve im radi ok jer je to procesor limitiran na 6W tako da nema previše grijanja. Naravno to što ima ventilator omogućuje i da se TDP podigne preko 6W i procesor nabrije kako bi radio još brže.

*ovaj u recenziji ima stariji CPU ne ovaj novi N5100 koji je bolji!

Larbook X je sličan uređaj, ali mu je display u omjeru 16:10 (kao kod macbooka), 2.2k rezolucije i ima touchscreen, isto potpuno laminirani sjajni display. Ima pasivno hlađenje tako da je laptop nečujan. 16:10 je dobar za korisnike koji će podjednako gledati video i surfati. Mislim da bi ovaj tebi bio idealan.

Preostala dva Corebook modela imaju bolje procesore za nešto ozbiljniji rad i imaju aktivno hlađenje (ventilator) tako da tu ima više grijanja, zujanja i baterija se brže troši.

EDIT: zaboravio sam navesti načine kupovine, pa eto i njih. Tri su najpopularnija pa ću njih i spomenuti.

1. direktno preko Chuwi trgovine, šalju iz Španjolske pa nema dodatnih troškova. Najpovoljnija cijena. Jamstvo 12mj. Podrška im nije niti približna podršci na kakvu smo navikli za poznate brendove, pa ako netko nije strpljiv možda je bolje da gleda druge opcije. U slučaju kvara laptop se šalje u Španjolsku, ne u Kinu. Brzina servisa i odgovaranja na upite je obično duplo sporija nego kad se kupuje kod nas.

2. powerplanetonline (LINK), provjerena Španjolska trgovina. Cijena nešto veća nego kad se kupuje direktno kod Chuwija, ali zato se dobije 36mj. jamstva, što nije zanemarivo. Također sve probleme riješavaju dosta brzo i efikasno. Treba paziti kad se kupuje određeni model jer često sa istim nazivom bude različita konfiguracija (CPU, RAM, SSD), pa je dobro prvo provjeriti je li to zadnja verzija određenog modela. Tko kupuje na firmu dobiti će cijenu umanjenu za njihov PDV.

3. kod "kuće", dosta naših trgovina ima Chuwi laptope u ponudi, mada je izbor modela dosta limitiran. Ovo je najskuplja opcija. Jamstvo je obično 12mj. Prednost je što se u slučaju kvara šalje unutar države i popravci i komunikacija su nešto brži.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2022 0:23 (mzopg).
13 godina

Pozdrav ako je možda već bilo u temi ispričavam se.

Zanimalo bi me dali je Lenovo IdeaPad Ultraslim 3, 82KU00V8SC , "kompatibilan" sa AutoCAD programom. Isti se prijenosnik gleda za školarca koji kreće u građevinsku pa je AutoCAD obvezan za "rad" u školi"..... hvala na svakoj informaciji.

0 0 hvala 0
14 godina
Dobra večer, dragi forumaši. Sestra i šogor me zamolili da im preporučim neki laptop za: Office, surfanje, filmove. Znači, ništa prezahtjevno, ali da ih bar služi najmanje tri godine. Spremni su potrošiti oko 4000 kn, a uvjet je da laptop ima predinstalirane Windowse. Molim Vas za pomoć jer nisam u toku. Hvala i živjeli.
Jurica Gregurović
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2022 22:53 (jurica_m).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Dobra večer, dragi forumaši. Sestra i šogor me zamolili da im preporučim neki laptop za: Office, surfanje, filmove. Znači, ništa prezahtjevno, ali da ih bar služi najmanje tri godine. Spremni su potrošiti oko 4000 kn, a uvjet je da laptop ima predinstalirane Windowse. Molim Vas za pomoć jer nisam u toku. Hvala i živjeli.

Od zadnjih 10 upita gotovo svi su slični tvome, pa pogledaj 2-3 stranice unazad i pronaći ćeš savjete.

Moj je napisan ovdje https://forum.bug.hr/forum/post/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/6529740.aspx, a možeš i pratiti dalje što sam pisao vezano za svoje preporuke.

Već sam dosadan i sam sebi sa stalnim ponavljanjem, ali trenutno ne pronalazim ništa bolje za te novce, kad pronađem vrlo rado napišem.

Kolege neka slobodno napišu svoje prijedloge. 

14 godina

Ekran: 15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 45% NTSC

Ekran je prosječan IPS, ne možeš u ovom cjenovnom rangu očekivati čuda. Zadovoljavajući uglavnom. 

7 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice