Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.121
|
čitano: 13.515.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Xplicit kaže...

Hvala.

Nije OLED presudan faktor. Ako ima super, ali ako na drugom dobijem više od CPU, GPU, RAM onda neću razmišljati.

Ovaj Legion naveden u postu iznad je još kvalitetnije izrade, ali košta 1700€.

Onaj LOQ kojeg sam linkao je malo manje kvalitetan ali cijenom i specifikacijama nenadmašan.

13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Lijepi pozdrav.

Pregledao sam zadnjih nekoliko stranica, pa iako ima preporuka koje bi mi možda odgovarale, ipak ću zamoliti za svoje potrebe.

Tražim laptop za posao - 2D i 3D CAD crtanje/modeliranje te BIM modeliranje (AutoCAD, Solid, Revit). Privatno bih ga koristio za multimediju (filmovi - spajanje na 4K HDR TV), Blender, Photoshop, Illustrator i AI (Stable Diffusion uglavnom).

Za posao ga spajam na vanjski monitor koji je FullHD, ali planiram uskoro kupiti 4K.

Iskreno, dugo nisam pratio što se nudi, no sadašnji mi laptop ima čitač osobnih kartica što mi se pokazalo korisnim kod elektroničkih potpisa. Naravno, nije presudno jer mogu nabaviti i dodatni uređaj za to.

Planirao sam ići do 1500€, ali mogu se rastegnuti za koji euro radi dobre ponude.

0 0 hvala 0
14 godina

Ok hvala na savjetu.

Ako bi mogao razvući za nekih 200-300€, da li je taj Legion najbolje za te novce?

5 godina

Bok svima,

Molim pomoć pri odabiru laptopa za frenda, namjena je profesionalno 3d modeliranje i unutarnji dizajn u programu Scetchup. Od ljudi koji se bave s tim dobio je preporuke za ova 3 modela, pa ako može usporedba koji bi bio prikladniji:

https://www.instar-informatika.hr/notebook-gigabyte-gaming-g5-kf5-kf5-h3ee354kd-156-fhd-ips-144hz-i/259695/product/

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-loq-83dx004ssc-ryzen-7-8845hs-16gb-1tb-ssd-nvidia-geforce-rtx-4060-156-wqhd-165hz-ips-bez-os-sivi-0101011465

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-gaming-legion-pro-5-83df006ssc-16-2k-ips-240hz-hdr/261363/product/

Isplati li se dat cca 1900eur za ovaj zadnji Lenovo Legion Pro 5? Ima 32GB rama i noviji procesor u odnosu na prva 2, al cijena je dosta veća, ima li i neke druge prednosti koje opravdavaju cijenu? Ili će i ovi jeftiniji Lenovo LOQ ili Gigabyte G5 KF5 sa 16gb rama odraditi sve bez problema?

Intel LOQ je na Ryzen 7, druga 2 na Intelu i7.

Nisam baš u laptopima pa ako može pomoć ili možda neki drugi prijedlog.

Tnx!

0 0 hvala 0
8 godina
Moze prijedlog za neki laptop do 500E za rad

0 0 hvala 0
8 godina
Xplicit kaže...

Ok hvala na savjetu.

Ako bi mogao razvući za nekih 200-300€, da li je taj Legion najbolje za te novce?

Mislim da je ovaj Legion solidan:

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/lenovo-legion-s5-16aph8-cijena-83dh001tsc-16-2560x1600-amd-ryzen-7-8845hs-583537571

jer ima noviji procesor, a i RAM mu se može zamijeniti (povećati).

Legion serija je, koliko sam čitao, kvalitietnije napravljena, a i ljepša te kompaktinija od serije LOQ.

Ja bih osobno na toliki budžet dodao i tih 200€ za kvalitetnije kućište.

8 godina
14 godina

Hvala na pomoći.

Na kraju sam ipka uzeo LOQ. Razlika od 400€ mi je ipak dosta velika.

Za sada sam i više nego zadovoljan.

8 godina

Aj drago mi je, po speckama to je to, po kvaliteti izrade, tak je kak je 

10 godina

Jel zna tko kakvi su ovi entry level laptopi, nezz jel bolje uzet Asus ili Lenovo. Konkretno me zanima kvaliteta izrade i dugovječnost baterije. I display ako ima razlike. Lenovo je 50€ više pretpostavljam da nema smisla doplaćivati

Asus Vivobook 15

Lenovo IdeaPad Slim 3

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 17:25 (Lil Dice).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lil Dice kaže...

Jel zna tko kakvi su ovi entry level laptopi, nezz jel bolje uzet Asus ili Lenovo. Konkretno me zanima kvaliteta izrade i dugovječnost baterije. I display ako ima razlike. Lenovo je 50€ više pretpostavljam da nema smisla doplaćivati

Asus Vivobook 15

Lenovo IdeaPad Slim 3

po onom što piše taj lenovo ima malo veći (16 vs 15.6) i malo svjetliji ekran 300 nits vs 250 

mrvicu veću bateriju: 47Wh vs 42Wh

bolju prednju kameru: FHD vs 720p

mogućnost video izlaza preko USB-C

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 21:34 (BoTiA).
11 godina

Pozdrav, trebam savjet, dell xps 13 9315 ili 9340

prvi je i7 1250U, 16GB/512GB

drugi je ultra7 155H, 32GB/1TB

razlika u cijeni je taman tolika da se prvi uzme sa istom memorijom i diskom da bi bila ista cijena

očito je dugi bolji (i noviji), ali najviše me odbija tipkovnica

kakavi su ti novi ultra7 procesori?

9315 9315
9340 9340

0 0 hvala 0
8 godina
Ivan35 kaže...

Pozdrav, trebam savjet, dell xps 13 9315 ili 9340

prvi je i7 1250U, 16GB/512GB

drugi je ultra7 155H, 32GB/1TB

razlika u cijeni je taman tolika da se prvi uzme sa istom memorijom i diskom da bi bila ista cijena

očito je dugi bolji (i noviji), ali najviše me odbija tipkovnica

kakavi su ti novi ultra7 procesori?

Štedljiviji su na bateriji, bolji na grafiičkoj, al taman isti po performansama.

Savjetujem ti da pričekaš model sa Ultrom 2xxV, taj bu ti dosta jači. (npr Core Ultra 258V) : Review XPS 9350

A baterija mu navodno traje "al pari" kao i na Macbooku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 10:20 (EricCartman).
15 godina

Kada bi u prodaju mogli doći Lenovo ThinkBook sa novim  Ultrom 2xxV procesorima? Ako je to uopće u najavi bilo? Sve mi se čini poslije N.Godine?

0 0 hvala 0
8 godina
Kile84 kaže...

Kada bi u prodaju mogli doći Lenovo ThinkBook sa novim  Ultrom 2xxV procesorima? Ako je to uopće u najavi bilo? Sve mi se čini poslije N.Godine?

Nisam našao, čak je moguće da će ići sa Arrow Lakeom, to je također Core Ultra 2xx ali jači te će mu se, za razliku od Lunar Lakea, moći dodavati RAM kao na prijašnjim modelima.

Vidio sam da Framework laptopi čekaju na Arrow Lake procesore upravo zbog toga, te neće ići sa Lunar Lakeom. Sad kada će doći, možemo samo nagađati.

5 godina
Pozdrav svima!
“Lomim” se izmedu kupovine gaming laptopa i Ps5. Iako mozda puno stvari idu Ps5 u korist ja jednostavno ne mogu nista igrati na joysticku jer, ne volim. Mogu jedino igrati Ps5 putem miša i tastature. Ono sto me brine koliko jedan gaming laptop ima vijek trajanja? Moja naglasak je uvijek na online FPS igre poput CoD-a.

S obzirom da cu za vrijeme black friday-a biti u USA, uzeo bih tamo nesto.
Pogledao sam dosta recenzija i uglavnom neki zakljucak sto je vrijedno novaca je Lenovo legion 5 s RTX 4070. Vjerujem da bi za BF mogao pronaci dobru ponudu.
Zanima me koliko bi me taj laptop vremenski služio za igranje A naslova na medium postavkama?

Budget max 1500$

Hvala unaprijed na odgovorima. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 17:47 (dd42).

0 0 hvala 0
11 godina
dd42 kaže...
Pozdrav svima!
“Lomim” se izmedu kupovine gaming laptopa i Ps5....

zašto ti je izbor ps5 i laptop, odnosno zašto nije ps5 vs desktop, jer sa desktopom dobiješ više za manje novaca nego u laptopu, da ne spominjemo ograničenja laptopa poput buke, zagrijavanja i manjeg ekrana

5 godina
Bitna mi je prenosivost. Istina bolja usporedba bi bila desktop vs PS5. Ps5 eto jedino radi dugotrajnosti jer PS mozes koristiti i do 10 godina bez problema.
8 godina
dd42 kaže...
Bitna mi je prenosivost. Istina bolja usporedba bi bila desktop vs PS5. Ps5 eto jedino radi dugotrajnosti jer PS mozes koristiti i do 10 godina bez problema.

Za tih 1500€, ja bih uzeo plejku i ne-gamerski laptop od 400-500€.

Ak ces prenosit plejku, ok.

12 godina

A što ne bi neko mini itx računalo kad već budžet dopušta. Nadogradivo, jače od plejke, a opet prenosivo

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Hm, o tome nisam razmisljao, a to bi bila mozda i najbolja opcija. Imas kakvu preporuku?
12 godina

Ovo kućište bi ja sebi uzeo i naslagao komponente koje pašu unutra s obzirom na cijenu i dimenzije.  

Bacim neku konfu nakon posla ako netko drugi ne stigne u međuvremenu, ali imaš šablonu od kolege iznad, samo moraš uzeti mini ITX matičnu i prilagoditi izbor grafičke prema dimenzijama kućišta koje ćeš odabrati, napajanje, hladnjak. Ugl paziti na dimenzije komponenti pašu li u kućište. 

Pitaj u Ovoj temi, pomoć će ti netko

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 15:55 (maks0806).
16 godina

Imaš i ovakva kućišta koja ti omogućuju ATX ploče u malom formatu.

https://www.sfftime.com/p-atx

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

pozdrav,

gledam opcije dva tipa laptopa isključivo za posao, dakle standardan office paket, prezentacije, veći broj dokumenata otvoren u isto vrijeme, online sastanci (pristojna kamera), dobra baterija iako će se uglavnom koristiti u uredu, kvalitetan ekran od 17.2 inča.

Drugi model mi triba za poslovna putovanja, isto standardno office paket, priprema prezentacija, kamera, kvalitetna baterija, dovoljno kvalitetno kućište, pretpostavljam da je tu ekran od 14 inča dobra opcija?

cijena nije bitna ali triba biti ekonomična, dakle ne bi se išlo u neku premium opciju za luksuz ali se kvaliteta spremna platiti za nešto što bi trebalo potrajati nekoliko godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a kaj će ti dva ista laptopa sa različitom veličinom ekrana, kupi si jedan laptop i 27" monitor za ured i riješio si sve neodumice (primjer za 700€ - disclaimer: nisam istraživao kakva je baterija i kamera, + 250€ dobar monitor)

jedino ako trebaš za dvije osobe pa ok, ali opet bi uzeo da ova preporučena, jer dobar 14" košta duplo

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 21:58 (Hacker002).
12 godina

ovaj prvi nije za mene ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Svejedno, preporuka je ista.

Taj Lenovo je sada za vikend na Visa promociji, te košta 673€, doda se produljenje jamstva na 5 godina za 37€ i sasvim je dobra ponuda.

Ako drugi baš hoćeš 14" možda ovaj Vivobook OLED, 599€ plus 37€ produljene jamstva na 5 godina.

No trebalo bi istražiti kakvi su im zapravo ekrani i baterije, no ajmo biti realni, to su računala od 700€ koja će imati kompromise, imaju ih i ona duplo skuplja tako da treba prilagoditi očekivanja.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
13 godina

Bok ekipa, u rangu do nekih 550€ vidim da je AMD Ryzen 7 7730U i 7530u gotovo sve isto, odnosno 7 ica je jaca i skuplja kojih 20€ , pa koji je najbolji all arounder od 7730u ? Sve mi isto izgleda, ako mi možete reći što da gledam? Bateriju, duljinu garancije? Ekran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Gamer21 kaže...

Bok ekipa, u rangu do nekih 550€ vidim da je AMD Ryzen 7 7730U i 7530u gotovo sve isto, odnosno 7 ica je jaca i skuplja kojih 20€ , pa koji je najbolji all arounder od 7730u ? Sve mi isto izgleda, ako mi možete reći što da gledam? Bateriju, duljinu garancije? Ekran?

Ovoga sam kupio i preporučio frendu:

https://www.cybershop.hr/Lenovo-IdeaPad-Slim-3-82XR0094GE---16quot-WUXGA-AMD-Ryzen-7-7730U-16GB-RAM-1TB-SSD-Dos

Nije mi baš poznat dućan, s nabava.net-a sam ga našao. Ali laptop je zvjerka, sa 1TB SSD-a, jedino nema proširiv RAM.

Samo košta 635€.

Za 500€ može se dobiti Asus:

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/asus-vivobook-m1502ya-bq161-cijena-156-1920x1080-amd-ryzen-7-7730u-512gb-ssd-548541521

Ovo su nešto bolji proizvođači, sad naravno da je lutrija kolko će potrajati laptop.

8 godina

Pozdrav ekipa,

trebao bi preporuku za laptop do nekih 700e za brata. Brat se nalazi u Austriji te sam mu rekao da vjerojatno tamo moze dobiti bolji laptop za iste novce nego da mu ja kupim ovdje.

Da li mi netko moze preporuciti neke njihove webshopove, da li amazon de isto dolazi u izbor?
Ako netko zna, moze i preporuka laptopa.
Brat bi uglavnom laptop koristio za posao, mozda upalio nekada neku igru tipa LoL.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice