Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.161
|
čitano: 13.546.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipi i naklon the ficheku

Nakon 40str. foruma znam manje sto zelim i sto mi treba, nego prije istih. Polakomila se za toliko puta spomenutim http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 ,a predpostavljam da nekome kome su multimedija, surfanje i word vrhunac trenutnih aktivnosti na laptopu, tako nesto ne treba.

Vidjela sto se obicno preporuca djevojkama ( LENOVO B5030 N3530, LENOVO G50-30 N3540, Z50 -70, Asus X553MA-XX352D, X552LAV-SX961D ...) Jel među njima nesto sto biste Vi kupili svojoj sestri/kcerki/djevojci? Solidan laptop, razumne cijene za svakodnevni multitasking? Vas favorit? Ps. smije bit' i lijep, rekli bi neki zenskast. Da, vidjela sam ljubicasti.

I jos nesto- bi li meni, kao vjecitoj windowsasici, Linux predstavljao problem?

Dora

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ne kuzim se u Linuxe tako da neznam odgovorit na to pitanje i necu nikakve gluposti pisat, tipa da programi nisu optimizirani za Linux itd. jer vjerojatno ima alternativa za sve sto postoji u Windowsima, samo se drugacije ili slicno zove, ako ne postoji pod istim imenom. Naravno ima tema za to, a kolega za kojeg sam primjetio da se ekstra kuzi u funkcioniranje OSa se zove ihush.

Stvar kod tog Acera i drugih slicnih u tom rangu je sto imaju graficku i to ne bas samu entry nego malo bolju, tj. nekakvu srednje jaku-entry 840M graficku koja naravno pridonosi cijeni. Kako u namjeni nisu spomenute igre niti ikakve graficki zahtjevne stvari ne vidim cemu dati novce za nesto cime se nebi sluzila. Stoga nesto sa nekakvim cetverojezgrenim pentiumom ili i3 bi bilo idealno za surfanje sa puno otvorenih tabova, kakvim programima u pozadini itd.

Kako laptopi sa i3 bez graficke nisu nesto skupi njih bi prve preporucio: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+i3 i to onda i3U kako je pretpostavljam bitna autonomija baterije, iako i i3M na power-saveru ima dobru potrosnju baterije, ali ne jednaku dobru kao kod i3U, iako se i to da izjednacit, ali onda treba dodatno skidat program za smanjivanje napona i3M i tako. Opcenito nesto sa i3-4xxx je bolje od i3-3xxx, a izasli su i najnoviji inteli 5xxx, no jos nisu stigli u Hrv. M su jaci od U pa tako je i3-3110M bolji od i3-4030U, a dulja autonomija baterije bi se na istim mode-ovima (power-saver, balanced, high-performans) trebala osjetit vise na U nego na M kao sto rekoh. i3-4000M je npr. osjetno bolji (20-25%) od i3-4030U/05U/10U, ali pitanje je kolko bi se imalo koristi od toga i cijenovna razlika izmedju laptopa sa tim procesorima je 430-770kn.

U cijeloj toj prici ja bi se osobno najvise brinuo oko ekrana jer nikakva posebna kvaliteta se nema sta ocekivati niti kod jednog pa bih to prije kupovine ponajprije gledao na youtubeu, zatim malo obisao ducane i nadao se kakvom upaljenom ekranu, ako nista iz prve se ruke vidi kako to izgleda, malo se popipa jer zavrsna izrada takodjer varira.

Na ekran se veze rezolucija, HD ili FHD. FHD ima ostriju sliku i svakako je bolja za oci, pogotovo osjetljive. Ljudi obicno misle FHD=manje ikone, ali to se lako nastima jer laptopi po difoltu sa FHD rezom dolaze na 125% velicini ikona koje se onda mogu povecat na max. 150%. Problem je sto su laptopi sa FHD skuplji: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+fhd Jedino Lenovo nesto nudi ispod 3500kn, a iznad ima konkurenciju Acera, dok je ponuda ostalih brand laptopa sa FHD slaba na hrv. trzistu te se oni javljaju nesto iznad 4000kn. Kao najbolji jeftini laptop sa FHD ja bih svakako gledao Lenovo z50 sa i3 posto nije znacajno skuplji od onog sa 3558U. Kod oba pak dobis graficku kojom se vjerojatno neces koristit.

Sto se tice laptopa sa onim cetverojezgrenim pentiumima, njihova cijena se krece od 2300kn-2600kn, dalje ih netreba gledati jer se javlja i3. Znaci to su oni sa n35x0, n29x0. Cesce dolaze bez nego sa Win8.1 dok oni sa i3 vise ne dolaze sa ukljucenim Windowsima.

Glavno pitanje je koji je budzet??

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 23:05 (The_Fichek).
16 godina
Ubuntu je na prvu ruku OS "za debile" :)

Nadaleko od toga da je on takav, ali sucelje je stvarno napravljeno vrlo jednsotavno i mozda najlakse za koristiti.

Napredni korisnici ce bit vise nego zadovoljeni....zato volim linuxe
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
10 godina
neaktivan

Moze li preporuka nekog jako jeftinog laptopa 2000-2500 kn namjenjen za osnove surfanje i mozda koji film.

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540

Preporuka, protegnut se 60kn za i3 po dobroj cijeni, pogotovo ako nisu bitni windowsi:http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/acer/acr-1161/ Jamstvo je 24mj za fizicke osobe, a tih 12mj. je za pravne osobe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 0:17 (The_Fichek).
16 godina

Pozdrav ekipa!

Trebao bih uzeti laptop za kolegu s posla. Laptop bi trebao biti brz i i imati dosta prostora za pohranu. Kolega bi otvarao nacrte u AutoCadu i PDF-u. Uvjet je da je ekran veličine 17,3",po mogućnosti marka HP ili Lenovo, Intelov procesor. Od operativnog sustava trebao bi imati predinstaliran Windows 8.1 Pro. Budžet je 5000-6000 kn,ako je moguće.

Hvala. :)

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710+8.1

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+470+i5+8.1

3550M bi bio skroz dovoljan, radi se o jakom dvojezgrenom pentiumu sa skoro pa jednako jakim jezgrama kao kod i5-4210U, samo i5 ima neke dodatne ukljucene instrukcije (nebitne za Cad) i tehnologiju Hyperthreading koja "dupla" te jezgre za ogromnu vecinu procesa koji to mogu iskoristit. Graficke su takodjer podjednake snage, tako da po meni je Lenovo isplativiji, a Probook samo ako je bitan matt ekran.

To bi bilo to ako je samo to namjena, a ako bi ona bila zahtjevnija (mozda 3D AutoCad) moze se proci sa relativno vecim ulozeno/dobiveno omjerom kupnjom zasebnog laptopa i zasebnih Windowsa, npr. ovaj model Lenova g710 + Win8.1 ili Acer E5-771G ako je bitna FHD rezolucija i rad u 3D radi jace 840M graficke ili ovaj Asus za vrlo brz rad u 3D i igranje sa strane sa napomenom da taj i7 nije klasicni i7 nego snage malo ispod i5-4210M.

Rami koji mogu ubrzat stvar se lako nadograde u sve navedene laptope.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 14:27 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ficek & ostali,

jedno pitanje u vezi kupovanja laptopa u BiH, zivim relativno blizu granice sa Bih pa me zanima dali mi se isplati kupit laptop u BiH pa dobit povrat poreza ali nisam siguran kako ide sa time, dali trebam jos nesto i carine platit, pa da na kraju ne platim jos i skuplje

Takodjer me zanima konkretno G710 sa i5 ili Z50-70 i5, dali je jamstvo u slucaju da uzmem u BiH vrijedi i u Hr, tj. dali je jamstvo medjunarodno kod Lenova?

Zanimaju me iskustva ljudi, dali se uopce isplati?

Hvala na pomoci

9 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za laptop do 4000 kn (mozda 200 kn vise ulazi u igru ;) ,a za kaj (odg. nemam pojma) uglavnom najbolje kaj se moze nac za te novce i uvijet je jedino ekran velicine 17,3".I da pitam da li kaj ovo valja? http://www.ekupi.hr/HP-Pavilion-17-F100NM-K1Q19EA-173AMD-A108GB1TBR7M260-prijenosno-racunalo-472767.aspx

Unaprijed zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 18:07 (scim).

0 0 hvala 0
14 godina

gledam si nekakav laptop pošto putujem iz Hrvatske, po svim mogućim temama najbolji je uvijek Lenovo, gledam laptope 3-3500 kn, i ovaj mi je zapeo za oko, pa me zanima mišljenje

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b4b1f12b3e814cecb127d4840a141e0e.lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z50-70-intel-core-i3-4030u-4gb-1tb-freedos-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gt840-2gb-59432077-59-432077.aspx

mrzim internet TD ratnike
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Imam za ponudu jedan laptop. Asus N56VJ-S4041D

Prodavač laptopa kaže da je jako malo korišten, većinom u kutiji bio. Kupljen je na prijelazu 2012. i 2013.godine. Što mislite, je li laptop vrijedan 4000 kn?

0 0 hvala 0
15 godina

Nije mi jasno nešto. Nedavno sam kupio Acerov Aspire E15 ES1-512-C80C kojemu na kutiji pa tako i naljepnici na laptopu kaže da je unutri Intel Celeron N2840 koji je navodno Dual Core, ali meni i Windows i CPU-Z detektira da je riječ o N2920 koji je četverojezgreni. 

EDIT: I nigdje ga na internetu ne mogu pronać, točno taj model.

Tarzan skače u mekinje.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 18:21 (ray_OGF).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po meni se moze naci bolji laptop za te novce
11 godina

@islander86

Tesko ti ja tu mogu pomoc. Ne kuzim se u nikakve povrate poreza.. Isprva sam mislio da zivis u BiH i mislis kupovati u Hrv, ali je obratno i stoga cudno jer u Hrvatskoj imas bolju ponudu laptopa, a jedini koji je best buy u BiH je Asus X550JK u winwin.ba Medjunarodno jamstvo imas koji got laptop kupio i gotovo koji got brandirani hardver kupio. Kad si vec spreman za pustolovinu, prije bih ti preporucio da kupujes laptop iz Njemacke, sa Amazon.de, Computeruniverse ili Cyberport za koji vise nisam siguran salje li u Hrv.

@ray_OGF

Di je tu problem :D

Modela ES1-512 ima hrpetina: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-512 i kao sto mozes vidjet na linku, mjesaju se razliciti pentiumi, od tog sa naljepnice do cetverojezgrenih n29x0, n35x0.

Mislim da je moguce da je kriva naljepnica zaljepljena na tog Acera i onda sukladno tome upakiran u krivu kutiju. Primjetio sam npr. tu sitnicu da naljepnice na entry laptopima nisu kvalitetne kao kod skupljih modela, brze se odljepe kod jeftinijih, ne stavljaju se bas najpreciznije pa vrlo vjerojatno postoji i puno veca greska da se naljepnica profula na najjeftinijem nego nesto skupljem laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 19:41 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

@The_Fichek

Hvala na savjetu, znam da je u HR bolji odabir laptopa, samo ja vec znam model, tako da ce mi zapravo biti jeftini 17% (Bih stopa) razlog zasto je BIH a ne Njemacka, jer bi htio da imam HR tipkovinicu, zapravo koliko je problem je promjenit tipkovnicu (kao hardver) na Lenovu u slucaju da recimo narucim sa Amazona? Thnx

11 godina

Zasto bi mjenjao tipkovnicu? Ona ce radit na hrvatski nacin da kupis laptop iz Japana. To se namjesti u Windowsima ili se automatski prepozna kad ti prepozna lokaciju, uglavnom nije problem. Problem je jesi li navikao pisati da gledas ili ne gledas u tipkovnicu, tj. ako ti je draze da imas bas sve hrv. znakove onda mozes kupit naljepnice za tipkovnicu i to znam da se prodaje povoljno na njuskalu, a u ducanu se to drugacije zove, nemogu se sjetit kako.

Jesi uracunao carinu i ostale moguce troskove? Carine nemas ako narucujes iz Njemacke, samo postarina. Kolko bi te ispao onda tako neki laptop sve skupa i koji tocno laptop, ako smijemo znat.. Ako pucas na oko 4000kn i ne ocekujes nista extra osim i5 i tako kupi "domaci" laptop. Vani je bolje kupovati oko 5000-5500kn di imas laptope sa jacom izradom, IPS FHD ekranom, 850m grafickom i tako, nesto sto se u Hrv javlja od 6100kn sa Asus g551jk. Prvenstveno ta gtx850m graficka prilicno bolja od 840m radi razliku u cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 19:50 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

@Marko5552

problem je što mi je jako teško naći korišteni laptop s kvalitetnim FullHD ekranom jer mi obična HD rezolucija ne odgovara.

Ako imate kakvu preporuku o kvalitetnom laptopu s kvalitetnim FullHD zaslonom koji može izdržati kroz 3 godine studiranja (tehnički faks, autocad neophodan), također filmofil. Lenovo z50-70 ne uzimam u obzir jer prema recenzijama na netu ima jako loš ekran i općenito izradu.

15.6 inča zaslon, a poželjno je da je laptop lakši (iako nije uvjet). Može i novi, u tom slučaju je budžet oko 5000 kn. Ako ništa, koliko smatrate da vrijedi ovaj iznad laptop (za pregovore :-D) 

Hvala vam! LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 20:00 (hav12).
13 godina
neaktivan

@ The_Fichek Hvala ti, tako je, ma navikao sam da imam HR slova na tipkovnici...tako da cu to najvjerojatnije napraviti sa naljepnicama. Naravno da nema carine, sad smo EU

Gledam i5, znaci za oko mi je zapeo Z50-70 i5 840m ili G710, neznam dali da idem na 17'3 ekran, a izgleda da nisu bas dobre recenzije za Z50-70, navodno da ekran nije dobar, nikako da naletim na kojeg upaljenog u  ducanu. Cijenovni rang mi je cca 4000-4500? Nisam ljubitelj Asusa i Acera, cisto predrasude, nemam nista konkretno nemam protiv njih, eto sto bi ti preporucio u tom rangu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 20:03 (islander86).
11 godina

@hav12

Nije to lose za 4000kn, ali.. nema jamstvo, nikakvo, reci ako sam u krivu. I tebi i islander86 bih preporucio da vidite sto je sa:

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-9GE&APID=6

To su 2 jedna te ista laptopa, tj. vrhunski all-around za manje novce, makar se radi o 5500kn te je upitno salju li u Hrvatsku. Za sada samo ta 2 ducana ga drze jer je unutra Intel najnovije Broadwell generacije koji tek dolazi. Znaci taj ima i izradu i IPS i gamerski stih i m2. za SSD i optiku, SSHD, 8GB rama, kompletan laptop za te pare. Je, mana je sto je i dalje i5U, a ne M, ali kako je Broadwell u pitanju nije nesto daleko od i5-4200M.

Druga stvar je bez IPS ekrana i malo bučniji isto gamerski MSI:

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C17-1LN&APID=6

Mislim da Cyberport dostavlja u Hrvatsku, ako netko provjeri molim povratnu info. Tog MSI sam nasao na Cyberport ebay accu za 675 eura - klik pa bi to bio najjeftiniji performans mainstream laptop.

To je to kaj se tice "gamerskih", odnosno laptopa sa jacom gtx850m grafickom za prakticki najmanje moguce novce. Bez nje se nadje bez problema Acer Nitro, bilo 15,6" bilo 17,3", obadva sa IPS FHD ekranom i odlicnom izradom, pogotovo za taj rang od 630-700 eura i tih sigurno ima u ComputerUniverse ili Amazon.de koji narucuju u Hrvatsku, npr. za 630 eura:

http://www.computeruniverse.net/products/90573334/acer-aspire-vn7-571g-51wh.asp

ili jos bolje 17,3" sa Win8.1, jakim i5 za 50 eura vise, tj. 680 eura:

http://www.computeruniverse.net/products/90573340/acer-aspire-vn7-791g-58km.asp

Da, vrlo vjerojatno jamstvo nece vrijedit u Hrvatskoj bas za te modele, makar je moguce da bi MSI-evo vrijedilo. Treba zvat msi.hr i tocno pitat za taj model, a za Nitroa je vec zvala jedna cura Acer.hr i otkantali su je, makar je onda pitala za skuplji Nitro.. No stvar je hav12 da ti nebi imao nikakvo jamstvo da kupis Asusa, a ovako imas barem medjunarodno jamstvo i jamstvo koje ti ducani daju, ako nest ode kvragu saljes njima nazad, a oni u ovlasteni servis. Po pitanju takvog iskustva jedan kolega iskusan sa takvoim trgovanjem je nedavno napisao zanimljiv post.

E5 Acer je prosjecno dobre izrade za jeftiniji laptop dok bi v3 ili moj v5 Acer bili nesto jace i cvrsce izrade, a Acer Nitro trenutno najbolje izrade sto se tice Acer laptopa, nije to sam vrh izrade opcenito, ali jako dobro, pogotovo za te novce.. Je, oni nisu black edition, al to znaci samo da nemaju vrhunske ventilatore, tj. metalne kao oni skuplji i nemaju taj black edition potpis na touchpadu, a vn5-571g ima ventilator manje, sto nije big deal jer je dobra izrada i ventilacija bez njega s obzirom na hardver koji je unutra stavljen, to je razlog zasto 571g i dolazi cesce sa i5U nego H.

Tako da po meni, blize 5000kn je bolje kupovati najjeftiniji Nitro vani, pogotovo nekome tko zeli cim kvalitetniji ekran na laptopu za cim manje novce, a onda ovisno o budzetu gledat ove blize 700 eura i tak ili MSI ako su performanse ispred ekrana i nekakvog opceg dojma/dizajna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:23 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

upao mi je u oko ovaj laptop, većinom bi igrao dotu i bf3 mp (uz što će se u pozadini vrtiti skype i eventualno browser) RAM naravno upgradeati na 8 gb, al ne znam dali bi proc bio dovoljno jak za to ili treba ići na model sa i7-4710HQ? (130€ više i dali je isplativo)

btw odgovor na post ispred: cyberport kao trgovina dostavlja u hr za 25€

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 20:40 (Mikovic_xD).

1 0 hvala 0
11 godina

Nikakav napredak u fpsu nebi vidio sa i7HQ naspram i5H u tim igrama, cak ni Crysisu, kao sto je jako lijepo objasnjeno i dokazano u jednom clanku sa laptopjunky kak se vec zove stranica. Da, taj laptop je bogom dan za igranje Dote na FHD, pogotovo kako jos ima killer ethernet ili tako nesto od MSIa sto bi trebalo ubit moguce laggove od strane slabije mrezne kartice na nekom jeftinijem laptopu. Osobno bih gledao onog Acera sa i5-5200U jer ima IPS ekran, dolazi vec sa 8GB rama i znam da bi to takodjer bilo bogom dano za Dotu2, ali bi vidio pad u BF3 u odnosu na i5H jer je manji clock. Sto se Dote tice ja ju vrtim na prosjecno 50fps sa i5-4200U i 750M, sa graphics quality na high(najvise moguce), shadow na medium, bez vsynca i bez dosta ukljucenih dodatnih gluposti sa kojima slabo vidim razliku i fpsu i u kvaliteti slike, od tih sam ostavio upaljeno "Specular" i "Animate Portrait". Game screen render quality je na 75%, ta stvar dosta utjece na fps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 22:25 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav! Molim vas preporuka laptopa do 4000 kn. Uglavnom mi treba za faks, filmove, muziku i tu i tam koja igra tipa COD 2.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

@islander86

Tesko ti ja tu mogu pomoc. Ne kuzim se u nikakve povrate poreza.. Isprva sam mislio da zivis u BiH i mislis kupovati u Hrv, ali je obratno i stoga cudno jer u Hrvatskoj imas bolju ponudu laptopa, a jedini koji je best buy u BiH je Asus X550JK u winwin.ba Medjunarodno jamstvo imas koji got laptop kupio i gotovo koji got brandirani hardver kupio. Kad si vec spreman za pustolovinu, prije bih ti preporucio da kupujes laptop iz Njemacke, sa Amazon.de, Computeruniverse ili Cyberport za koji vise nisam siguran salje li u Hrv.

@ray_OGF

Di je tu problem :D

Modela ES1-512 ima hrpetina: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-512 i kao sto mozes vidjet na linku, mjesaju se razliciti pentiumi, od tog sa naljepnice do cetverojezgrenih n29x0, n35x0.

Mislim da je moguce da je kriva naljepnica zaljepljena na tog Acera i onda sukladno tome upakiran u krivu kutiju. Primjetio sam npr. tu sitnicu da naljepnice na entry laptopima nisu kvalitetne kao kod skupljih modela, brze se odljepe kod jeftinijih, ne stavljaju se bas najpreciznije pa vrlo vjerojatno postoji i puno veca greska da se naljepnica profula na najjeftinijem nego nesto skupljem laptopu.

problem je u tome koje drivere skinuti i gdje ih naći za Windows 7 64bit, tj. pod koji model da tražim 

Tarzan skače u mekinje.
9 godina
neaktivan

Cyberport salje u cijelu EU.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

@ray_OGF

Za novije Acer laptope kao i za novije laptope drugih brandova, osim Lenova i mozda HPa, nema vise sluzbenih drivera za Win7, nego trebas dobro guglat ako bas zelis Win7, takvi znaci vise nisu sluzbeni.

Driveri za tvoj laptop su: http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/drivers/5611;-;Aspire%20ES1-512

I kad malo bolje pogledas na nabavi.net: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-512 mozes primjetit da tvoj spada medju te najjeftinije modele, tj. trebao je spadat, a ocito da si dobio ovog 200kn skupljeg sa n2920. Cijela tvoja prica mi je i dalje malo cudna, ali nvm.

Ja ti predlazem da ostavis osmicu i skines si program koji ubaci Start Menu ili jednostavno sacekas skorasnji dolazak Win10 koji ce imat Start Menu i ono Metro sucelje integrirano u njemu, a ne posebno izdvojeno kako je to kod 8.1

Da se ispravim, nisu to bas tolko razliciti pentiumi, tj. svi su Haswell pa zato izgleda da i vrijede driveri tog jednog modela za sve verzije istog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 22:41 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Poz,

Jos se nisam odlucio izmedju msi ge60, asus rog g551jk ili acer nitra. MSI mi je super sa i5H i i7H procesorima, samo me zeza to sto kazu da se puno grije, da hladjenje nije rijeseno kao na Rog-u ili Nitru, i koliko to dugorocno moze biti problem.

0 0 hvala 0
11 godina

Da ne trazim, kolko ti je ono budzet, pucas na 850m ili 860m?

11 godina
scim kaže...

Molio bih preporuku za laptop do 4000 kn (mozda 200 kn vise ulazi u igru ;) ,a za kaj (odg. nemam pojma) uglavnom najbolje kaj se moze nac za te novce i uvijet je jedino ekran velicine 17,3".I da pitam da li kaj ovo valja? http://www.ekupi.hr/HP-Pavilion-17-F100NM-K1Q19EA-173AMD-A108GB1TBR7M260-prijenosno-racunalo-472767.aspx

Unaprijed zahvaljujem

Definitivno najbolji 17,3" bez Windowsa za te novce sto se tice all-around multimedia namjene je Acer E5-771G ponajprije radi iznadprosjecno kvalitetnog FHD TN ekrana.

TeškiPajzl kaže...

Pozdrav! Molim vas preporuka laptopa do 4000 kn. Uglavnom mi treba za faks, filmove, muziku i tu i tam koja igra tipa COD 2.  

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6

ili ako te interesiraju novije igre gledaj sa i5, ali nesto slabije izrade:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5+840m+ s time da tu preskoci E1 Acera, znaci gledaj E5 i Lenovo z50, ostalih sa tim specs nema ispod 4k.

S time da imaj na umu da nije masivna razlika izmedju tih i3 i i5 i da je za igre najbitnija graficka koja je ista u obje ponude. Znaci ako ne mislis ambiciozno koristit procesor mozda na duge vode bolje uzet cvrsci laptop, a sa druge strane, ako ga nebi puno prenosio sigurno da je bolje uzet onog slabije izrade sa jacim specifikacijama, makar da se razumijemo ne radi se o opcenito slaboj izradi nego prosjecno dobroj, a v3 Acer je iznadprosjecno dobre izrade za taj rang radi te metalne gornje cvrste izrade koja opet nije najcvrsca, ali je bolja od plastike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:03 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Mislim na 850-icu, a procesor bi radije i5h umjesto i7h ako je temperatura i noise bolji na ovom sa i5H....ali definitivno ne bih isao ispod i5H sa gtx850.

Generalno, jesu ROG bolji od MSI kroz godine,  posto nisam nikad nesto pratio ove gaming brandove, pouzdanost itd.

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
11 godina

Zavisi di mislis kupovati i kolko mislis potrositi.. To bas nisu 2 iste klase laptopa, MSI svakako da je em starija serija em jeftinija, a Asus g551jk nemogu nit nac vani pa ga je tesko usporedjivati, no moze se pretpostavit da je dostojan nasljednik g550jk, odnosno n550jk. Ovo koji je bolji kroz godine je tesko rec, valjda onaj koji ima bolje temperature, makar je to sve relativno i moze otic kvragu i za koji mjesec, vise je stvar srece po meni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:02 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice