Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.284
|
čitano: 13.671.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
EdgCliff 

Asus G750JX 

Intel i7 4700HQ  - jako moćan procesor

17,3" full HD zaslon - za uživanje u igrama

GTX770M - imašovdje nešto više o njoj - također jako moćna grafa, moći će ona gurati sve i svašta

8GB DDR3 - nije puno, ali dovoljno, ako želiš lako se nadogradi

1TB HDD -  Savijet : Ako se misliš aktivno baviti YT, sa vremenom ćeš si moći kupiti SSD, pa ga staviti umjesto Optičkog uređaja (Možeš, a nemoraš)

Ovaj bi te laptop trebao služiti, dosta vremena

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 22:50 (TheMenstalist).
11 godina
EdgCliff kaže...

Postovanje cijenjena gospodo, zanima me koji mi GAMING laptop preporucujete do 10K kuna, to je okvirna cijena ako performanse opravdavaju prelazak limita nema problema. Dakle koristio bi se iskljucivo za gaming.Naime imam yt kanal ali posto sad na godinu dana selim van drzave previse mi je da vucem sa sobom cijelu kutiju. Tako da mi ne preporucate da kupit kutiju.

Ako cemo striktno do 10k onda Asus G750JM sa gtx860m maxwell arhitektura, future proof model, ac wifi, max 32GB rama itd...uglavnom strojčina za ne pretjerano veliku cifru i ostane ti lufta sa lovom za nabavu ssd-a. 

Druga solucija je skuplji model sa duplo više rama mada za gaming nemas nikakve koristi trenutno, duplo veci hdd ali i sporiji no nebitno ako ces nabaviti ssd u buducnosti i blu-ray čitać. 

Ako bi prelazio zadani buđet onda definitvno Asus G750JZ sa gtx880m, najbolji mobilni gpu od nvidie koji parira desktop modelu gtx770

Oba modela podržavaju dva slota za hdd/ssd u slučaju nadogradnje tako da nema potrebe optiku vadit van, možda podržavaju i msata ili m2 utor no nisam siguran točno.

Evo i jedan vrlo dobar

o izgledu samog laptopa i opcenito hlađenju, ekranu, konektorima itd...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 2:20 (roby27).
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9AA48437-BC3F-4DA5-9CF8-C900C5D19334.aspx komentar ? nesto u stilu ovoga do 2800kn da se moze nesto igrati (nista extra )

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
  1. Hvala van na odgovorima,danas narucujem predolozeni asus, model s 880m i uzet cu si veci ram posto mi se vrti vise procesa kad obradujem video i naslovnice.
Internet - No place to rather be

1 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,

Ne mogu nigdje više pronaći notebook Samsung 900X3F-K01HS. Imate kakav drugi prijedlog za 13" komp, što jači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...

Pozdrav,

Ne mogu nigdje više pronaći notebook Samsung 900X3F-K01HS. Imate kakav drugi prijedlog za 13" komp, što jači.

Evo ga, ali nije raspoloživ, kontaktiraj ih i pitaj da ti ga naruče.

Ako ne budu mogli, do koje cijene bi išao i za što bi ti služio ? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 9:52 (TheMenstalist).
15 godina

Preporučite mi neki prijenosnik do nekih 4,5-5k
Za potrebe FSB-a,filmove,glazbu i neko nezahtjevno gejmanje (FIFA,NBA il tako nesto)

Posebni neki zahtjevi su da je lagan (moze i ultrabook) zbog svakodnevnog prijenosa,da drzi baterija i ekran da ima sto vecu rezoluciju a da nije veci od 15,6" i po mogucnosti SSD,a ako ovo navedeno neide do tih para onda da nije puno vise od ovog gore

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 10:13 (Tincha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TheMenstalist kaže...
Darko1983 kaže...

Pozdrav,

Nema ih više nitko (vjerojatno što Mikroline više ne drži). Imamo nekoliko takvih laptopa i pokazali su se super. :(

Cijena manje-više da je slična(cca 8k kuna), da je lagan, SSD, ok procesor, min 4GB ram...

EDIT:

baš je slaba ponuda ultra lakih laptopa :(

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.0cb54408500541ab979b823eb037dc3e.samsung-900x3d-intel-core-i5-3317u-1-70ghz-4gb-128gb-ssd-w8-13-3-hd-intel-hd-graphics-4000-p-n-900x3d-a03hr.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 10:48 (Darko1983).
12 godina
neaktivan

laptop do 3500 kn

znaci primarno multimedija, igranje slabo

moze prijedlog? thx :)

[19xx]C3c1l
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Darko1983 kaže...
TheMenstalist kaže...
Darko1983 kaže...

Pozdrav,

Nema ih više nitko (vjerojatno što Mikroline više ne drži). Imamo nekoliko takvih laptopa i pokazali su se super. :(

Cijena manje-više da je slična(cca 8k kuna), da je lagan, SSD, ok procesor, min 4GB ram...

EDIT:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.0cb54408500541ab979b823eb037dc3e.samsung-900x3d-intel-core-i5-3317u-1-70ghz-4gb-128gb-ssd-w8-13-3-hd-intel-hd-graphics-4000-p-n-900x3d-a03hr.aspx

Nešto od ovog možda?

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-toshiba-portege-z30a12n/82927

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-toshiba-portege-z30a12q/83512

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-lenovo-yoga-pro-59402977/82602

13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi!

razmišljam o nabavi novog laptopa ali pošto je izbor zaista velik teže je odlučit. 

laptop bi koristio većinom za svakodnevnu namjenu - web, pisanje itd + filmovi + povremeni gaming

htio bih:

- da je laptop lagan (neki ultrabook?) 

- ok procesor (recimo i5 4200m, ne mora bit i7, a može i i3 ako se isplati)

- ima dobar ekran do 15.6", ako moze full HD

- ima odvojenu graficku

- kvalitetno izradjen, dakle ne plastika

- ok baterija

i to sve do 6-7000 kn

jel moguće naći tako nešto, pošto znam da ultrabookovi i nisu baš za neki gaming...a i skuplji su od 7000

eventualno dolazi u obzir i Lenovo y510p, ali bih radije ako ima neki ultrabook donekle približnih performansi jer mi ipak ne treba za neki ultra gaming

hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Asus n550
Pogledaj na www.nabava.net koji konkretno bi ti odgovarao. Trebao bi bit nesto tanji od y510p i imat kuciste od alyminija. Za nesto jos mobilbije ili moras traziti van rh i/ili dati vise para.
Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

EDIT:

A možda nešto od Applea ?

C3c1l kaže...

laptop do 3500 kn

znaci primarno multimedija, igranje slabo

moze prijedlog? thx :)

G510 - i3 4000M, 4GB rama (ako budeš trebao više, lako se nadogradi), 1000GB + 8GB SSHD, Integrirana grafa

Ako možeš još malo onda si uzmi ovaj G510 -za razliku od ovoga gore ima zasebnu grafu, ako se budeš igrao ili radio nešto grafički zahtjevno 

14 godina

Molim preporuku za laptop 3000-4000 za studenta,da nije baš šrot procesor,da se može pogledati koji film,YT,face,office itd... Ograničen sam na elipso :) ,tehnomarket ili santa domenica

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
TomekK kaže...

Molim preporuku za laptop 3000-4000 za studenta,da nije baš šrot procesor,da se može pogledati koji film,YT,face,office itd... Ograničen sam na elipso :) ,tehnomarket ili santa domenica

hvala

ACER V5-552G - Quard-core procesor ( do 3.5 GHz ), HD8750, 8GB - tehnomarket

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 18:44 (TheMenstalist).
13 godina
neaktivan
darkydark kaže...
Asus n550
Pogledaj na www.nabava.net koji konkretno bi ti odgovarao. Trebao bi bit nesto tanji od y510p i imat kuciste od alyminija. Za nesto jos mobilbije ili moras traziti van rh i/ili dati vise para.

Hvala na odgovoru! Izgleda kao dobar izbor! Ako netko ima taj laptop, kakva su iskustva? Da li je možda  Acer Aspire V3-772G bolji ili ne?

Zapravo, za 3 mjeseca idem van Hrvatske na duže ali idem na Bliski istok a tamo su čini mi se skuplje takve stvari nego ovdje. No u svakom slučaju provjerit ću.

14 godina
15 godina

Trebao bih preporuku laptopa u rangu 4000-5000kn, ovo mi se zasad cini kao najbolji omjer ulozeno-dobiveno (vidio sam ga par postova iznad) ali nisam jos puno istrazivao, a i nebi bio problem nadodat nesto novaca ako postoji bolji izbor.

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley

0 0 hvala 0
14 godina

Uvezi kupovine laptopa..

Uspio sam povisit buđet na maximalno 6350kn(s tim da ide na rate!!)

Dali to mjenja odabir laptopa,i dali se isplati dat tih 500ak kn više?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14546

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Acimer kaže...
darkydark kaže...
Asus n550

Hvala na odgovoru! Izgleda kao dobar izbor! Ako netko ima taj laptop, kakva su iskustva? Da li je možda  Acer Aspire V3-772G bolji ili ne?

Zapravo, za 3 mjeseca idem van Hrvatske na duže ali idem na Bliski istok a tamo su čini mi se skuplje takve stvari nego ovdje. No u svakom slučaju provjerit ću.

Ne nije bolji, takav model kao prvo kosta hrpu novaca kod nas, a mislim da i nema takvog modela sa tolko rama i s tolkim ssd-om. Totalan overkill od laptopa, a slabiji je ekran nego u Asusa n550 jer Asus ima IPS matricu, a ovaj ne. Hladjenje na Asusu je takodjer puno bolje.

Ja ti preporucujem isto kaj i kolega darky kao opciju broj 1:http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14546 6.235kn

Iduci model je skuplji za 542kn, a jedino sto dobis je 4gb rama vise:http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10201, 4gb rama za laptop se u ducanu moze kupiti za 250-300kn tako da je prvi link bolja opcija ako ides na Asus n550.

Dodatan prijedlog koji mozes razmotriti:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-573g ultrabook, tezak 2 kile, jako prenosiv, aluminijska izrada, jedina "boljka" je procesor i5-4200u al to je tako moralo biti jer taj procesor je za jako tanke laptope. Laptop je tanak 2.2cm. Kazem iz prve ruke jer pisem s njega. Hladjenje je oke ali se malo zagrijava gore desno (neces osjetit u radu jer je na podrucju iznad backspace-a), review ti je ovdje (totalno isti model samo sa 8gb rama). Ventilatori su necujni, tu i tam se zavrte zesce na kratko. Jedino kaj se cuje je hard disk (30-32db tocno kak pise u reviewu, znaci cujes ak je u prostoriji necujno). Ono sto nije tocno iz reviewa su toliko visoke temperature. Ne uopce nisu tolko visoke pogotove ne u normalnom radu, za igranje jos nisam koristio laptop. Visina laptopa koju su oni napisali je isto netocna. Visok je 2.2cm dok je na stolu te je podignut od stola 1mm radi gumenih nozica (nemozes ga nikako pomaknut, jedino ako ga dignes). Procesor bez baterije traje 5-6h (balanced mode) normalnog surfanja, gledanje serija i jutuba, malo afkanja. Kazem otprilike, uglavnom jako dugo traje baterija (mislim da bi mogla trajat i do 7h, zavisno o tome sta radis) pa ako ti je to bitno uzmi u obzir.

Ono sto kod v5-573g prevenstveno gubis u odnosu na Asusa n550 iz ADM-a je jacina procesora. Dobijes dosta slabiji procesor (usporedba), ali i dalje dovoljno dobar za vecinu stvari.

Ostale stvari koje asus ima, a acer ne: opticki citac,vanjski subwoofer, 3x3.0 usb port u odnosu na 1x3.0usb + 2x2.0usb acera, nesto bolje hladjenje.

Ono sto dobivas sa acerom je malo bolja prenosivost, 8gb vise rama, dulje trajanje baterije, mSata port.

Hladjenje kod ovog acera je bolje u odnosu na onog prvog acer mrcinu kojeg si spomeno u postu ili je cak jednako, ali fora je da se 750m grafa puno manje zagrijava nego gtx 760m. Za 573g model ti mogu iz prve ruke reci da su skroz ok temperature i stovise manje su kad je 750m grafa u laganom pogonu (npr. ukljucis si je da radi za Mozillu ili koji vec browser kojim se sluzis).

Ekrani su jednake kvalitete ako te to brine. Ekran na mom aceru je isto IPS antiglare FHD (mos buljit hrpu sati, nece te pec oci nit ista ak si zdrav). Takodjer dobijes svjetlecu tipkovnicu isto kao kod Asusa.

Neznam kakav je taj ducan bagira.hr ako se odlucis na kupovinu 573g acera, ali ADM je ok ducan. Jedina jos napomena ako se odlucis na njega a zelis se puno igrati na njemu onda bi ja mislim trebalo uzeti notebook cooler. Ima ih dosta kaj su isto super prenosivi. Ja cu uskoro kupit neki pa mogu javit dojmove. Uglavnom za 200-250kn se moze nac super cooler, a moguce da bi isti trebao i za asus ako bi laptop bas sluzio za heavy gejmanje.

Edit: ponijelo me pa sam gledao visinu laptopa dok je otvoren monitor hah. Znaci visok je 2.2cm kad je zatvoren, ispravit cu u textu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 0:11 (The_Fichek).
11 godina
RaZ0R9111 kaže...

Uvezi kupovine laptopa..

Uspio sam povisit buđet na maximalno 6350kn(s tim da ide na rate!!)

Dali to mjenja odabir laptopa,i dali se isplati dat tih 500ak kn više?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14546

Jesi zvao onog lika sa njuskala sa onim asusom od 4.5kg??? Taj ti je definitivno najbolji ak nije bitna prenosivost.

To nije 500kn vise ako ces ici na rate nego skoro 1000kn vise. Skini si cijenik od ADM-a pa gledaj cijene za placanje na rate.

U odnosu na onog FHD acera i lenova z710 koje smo ti prije preporucili bi sa tim n550 Asusom dobio bolji procesor i nesto bolje hladjenje te nesto kvalitetniji ekran.

Za surfanje i igranje ja zbilja neznam sto ce ti prvoklasni i7 za laptop. Cak da se radi o radu u Autocadu i programiranju i5-4200m bi bio dovoljan. Ako ti je laptop bitan za neku namjenu koju mi neznamo onda bi vec bilo vrijeme da napises koja je to namjena.

Inace ak nije bitan FHD ekran najbolje uzeti Dell 3737.

Ali sve to fino odhebes ako ti nije bitna prenosivost, a bitan je gaming, a onaj covjek nije prodao svoju masinu jos.

14 godina

Zvao sam ga još jučer i nažalost prodao je makinu.

Šteta.

Iskreno,trenutno mi do gaminga nije ali bilo bi mi žao da nakon pola godine nemogu pokrenut neki naslov koji mi se sviđa(Tipa Arcania Gothic5)

Što se tiče prenosivosti,laptop 90% vremena bude stajao na stolu spojen na Dell-a U2312Hm.

Tu i tamo koji film u vinogradu(naravno očekujem da izdrži baterija 2h)

Kupujem više "za" budučnost..

Zato gledam na I7 itd :)

Inače plačao bi GoCardom.

Samsung Galaxy S5
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:28 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ah cuj, ekipa koja je kupila dual core prije 5,6 godina i dan danas vrti vecinu toga. Procesori se jako sporo razvijaju, graficke nesto brze, ali i dalje sporo. I za buducnost mislim da ce te i5-4200m jako dobro posluziti, a to da li ce bilokoji laptop uopce potrajati 5 godina je druga prica jer je trziste takvo kakvo je. Cim prije ti se nest pokvari tim prije ce se neko obogatit na tvojoj nesreci.

Iskreno mislim da ti je najbolje kupiti dobar stolni PC ako ce masina 90% vremena biti spojena na monitor. Em ces se puno bolje naigrat, em ce dulje izdrzati, em ces ustedjet novce pogotovo ak ides na rate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:39 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Ne znam, ali za tvoje potrebe ja bi si  uzeo stolno računalo + neki tablet - za gledanje filmova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:40 (TheMenstalist).
11 godina

Slucaj bonova prek americana jelda :) Ja sam imao istu situaciju, ali sam nagovorio staru za kupnju prek njuskala.

Ovako, acer V5-552G kojeg je kolega preporucio je definitivno najbolji izbor ako u pitanje dolazi i gaming.

Ako igranje uopce nije u planu onda je ja mislim najbolji odabair ACER E1-571G kojeg si linkao radi i5 procesora koji mislim da bi trebao imati nize temperature nego i3-4000m, a uostalom bolji je pogotovo u single-core performansi i od i3 i jos nesto vise od amdovog a10.

Lenovo g500 mozes takodjer razmotriti ak ti se svidja izgled, ako ti se svidja sto vec ima mali ssd u sebi (ubrzava sam od sebe po potrebi ucitavanje programa do 8gb kapaciteta koje najvise koristis) i ako je stiska s novcima. Ne odudara nista puno od e1-571g posto ima ssd, a ni procesor nije znatno slabiji, temperature bi mogle biti tu negdje (guglaj ako je bitno).

Razlike u procesorima gledaj na cpuboss ugrubo i detaljnije na cpuworld stranicama.

Znaci to su 2 najbolja odabira za navedene ducane ako igranje (ovdje ne mislim na flash igre..) nije bitno.

Bitno je napomenuti da sa v5-552g dobijeg jos 4gb rama sto je bitno za igranje i korisno ako zelis windowse 8.1.

Mozda jos bitnije za napomenut v5-552g ima sluzbenu podrsku samo od win8 nadalje, a lenovo i e1-571g imaju sluzbenu podrsku i za win7 koji trosi puno manje resursa i mislim da bi ti win7 ultimate u kombinaciji sa jednim od ta 2 laptopa bio najbolji ako gaming nije u pitanju.

To kazem jer mislim da je 4gb rama ok za win7, ali ne i za win 8.1. (primjera radi meni na laptopu koji ima 12gb rama, 22% memorije, znaci 2gb otpadaju na win8.1).

Naravno nije nikakav problem kupit za 250-300kn 4gb rama ak imas para, ali samo da informativno znas na cemu si.

lucky_look kaže...

Trebao bih preporuku laptopa u rangu 4000-5000kn, ovo mi se zasad cini kao najbolji omjer ulozeno-dobiveno (vidio sam ga par postova iznad) ali nisam jos puno istrazivao, a i nebi bio problem nadodat nesto novaca ako postoji bolji izbor.

namjena?

ako je all-around ovaj bi bio jos bolji izbor g510 (ili ovaj g510 ako nije bitna diskretna graficka za igranje, a zelis win8 u paketu) radi malo boljeg procesora (tu je negdje sto se tice multithreadanja sa amd-om, sto se tice single-core performansi je malo bolji), ssd-a ukomponiranog u sshd disk, optickog citaca, +500gb harda, 1 vise usb 3.0 port.

Ako zelis laptop bolje opremljen za igre onda po meni ovaj Asus (sa stedljivim i3 procesorom - baterija traje jedno 1.5-2x dulje te nesto slabije performanse nego kod g510 i a10 proc, ali dosta bolja graficka) ili verzija sa stedljivim i5 (iste performanse kao i3-4000m, ali baterija traje puno dulje kao i stedljivi i3). Verzija sa i5 je dost skuplja u odnosu na ovog sa stedljivim i3 ne toliko zbog procesora nego zbog windowsa 8.1 koje dobis s njim, a verzije bez windowsa sa i5 nazalost nema.

Rezultate grafickih gledaj na notebookcheck.net (rezultati za 8750m radeon su uzeti najslabiji moguci jer je uzeta najslabija verzija pa mos nadodat par fps-eva na medium, ali ces vidjeti da je 840m dosta bolja). Usporedbe procesora gledaj na cpuboss ugrubo i cpuworld detaljno.

Ako zelis se jos bolje igrati gledaj nesto sa 750m, ali mislim da tu vise nece biti ono ulozeno/dobiveno (a i nova 840m grafa nije tako losija od 750m, nekih 10% sve skup, ne vise od toga), Takve laptope mos nac od 5000kn nadalje pocevci od v3-772g acera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 0:00 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Fichek, hvala na zaista informativnom i iscrpnom odgovoru. 

Zanimljive su obe te opcije. Treba odvagat, iako se proc u asusu se cini dosta bolji, ne trebam opticki citac, taj vanjski subwoofer, mislim da mi 3xusb3.0 ne treba, dovoljno je jedan? sve sto se dobije u aceru

po tome bih uzeo acera, primamljiv mi je mSata port jer bih eventualno uzeo neki manji ssd i na njega stavio OS, a to kod ovog asusa ne mogu jer nema taj mSata port dodatni, glupo. 

Budem još odvagao pa ću vidit. 

Druga stvar, ako te smijem zamolit, očito se kužiš u tržište laptopa pa bih trebao savjet: naime, stvar je u tome da bih prodao svoj stari laptop ( s kojeg sada pišem ) i na taj novac pridodao još para kolko fali i kupio bolji laptop (neki od ovih o kojima pričamo) koji će mi trajati sljedećih 4-5 godina. 

Iako ovaj thread nije predviđen za to, u sekciji prijenosnici-procjene nisu baš aktivni i nitko nije odgovorio... pa me zanima što misliš koliko bi bilo ok za tražit cijenu tog laptopa?

Bitno mi je zato što za prodaju tog vežem kupnju nekog od ovih. Ako se baš nitko zainteresiran ne javi da bi kupio taj onda ću ga koristit još godinu dana, jer radi bez problema. Iako, radije bh dao nešto para pa uzeo nešto jače...

Još jednom, sorry na offtopicu ^ ____ ^ 

11 godina

Nazalost ne kuzim se bas u procjenu laptopa, pogotovo ne 14". Ta velicina vise nije ni standard, nego 13" i nest laptopi ili kako se vec zovu. Ako ces stavljat na njuskalo ja bi u pocetku malo, ali samo malo nabio cijenu koja got bila pa s vremenom spustao cijenu. Laptop meni izgleda super za nesto iz 2009., pogotovo za tako mal prijenosnik, jedini problem vidim u DDR2 memoriji. Dam se kladit da si ga skupo platio.. Ovako vise random nego znalacki rekao bih oko 2 tisuce, stvarno neznam. Vjerojatno je stvarna vrijednost niza, ali bi mogao biti primamljiv za poslovne korisnike koji zele jeftinije proci, tako da u svakom slucaju mislim da ga mozes prodati po ok cijeni.

Uglavnom mislim da ti je najbolje pitat roby27 za pravu procjenu!

Usput evo gledam malo ovdje review za n550, model sa touch screenom ali mislim da je sve ostalo isto kao i kod onog u amd-u. Pokusavam mu naci neku manu hehe. Pise da baterija kao traje 3h i 45min sa 40%. Ja kad na aceru iscupam van kabel od napajanja mi se spusti brightness automatski na nekih 65%-70% reko bih po crtici, iako ja to znam pojacat ali se cesto ne sjetim. Znaci meni sa tolikom svijetlinom traje 5-6h iako nisam jos tocno testirao trajanje baterije, ali tu je to negdje, jako zavisi kaj radis, ali ovo kaj su oni napisali browsanje i media consumption mislim da bi sigurno radilo tolko kolko sam napisao.

Nije mi se dalo trazit kakav je prikaz slike kod asusa za po van, ali navodno je ovaj moj super za po van koristit kad je jako sunce (ako ces koristit za terenski rad laptop pretpostavljam da je bitno, pogotovo na bliskom istoku) tak da evo bas kad izadje sunce vani cu to isprobat jos pa ti javim ;)

Btw. kaj se tice usb3.0 dovoljan je jedan da, lako kupis usb hub sa zasebnim napajanjem (nije to nist veliko i nece ispadat) ako zelis koristit vise usb3.0 portova. link ima ih svakakvih, a najbitnije je da imaju +5V napajanje (220V).

Asusu bih dao prednost ako se mislis baviti zbilja zahtjevnim programima, pa cak i ako bi se puno bavio autocadom ili necim. Zapamti da se Asus u full loadu puno bolje hladi nego Acer, a opcenito se isto bolje hladi, sto bi moglo bit kljucno na nekom toplom podrucju kao bliski istok u slucaju da neces biti u klimatiziranom podrucju.

Acer je mozda bolji ako zelis kompaktan lagan all-around laptop sa kvalitetnim ekranom i stedljivom baterijom koji bi te dobro posluzio i za terenski rad za nesto nizu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 16:47 (The_Fichek).
12 godina

koji bi od ova 2 bio bolji

http://www.technomarket.hr/products/09133699/lenovo-ideapad-z510-59-390314

ili 

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390418/

ima li nesto drugo u tom cijenovnom rangu a da ima bar 6gb rama i HDD+SSD?

laptop za gejming, visual studio, eclipse

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nisam ziher ima li kaj drugo posto neznam koliko je eclipse cpu intensive, ali po guglu vidim da ima hrpa bugova di koristi 100% cpu i 100% memorije tak da mi je tesko preporucit. Sacekaj neciju preporuku jos. Kaj se tice ta 2 laptopa imas na notebookcheck rezultate za zasebne igre pa gledaj sto ti se vise svidja jer su neke igre bolje optimizirane za nvidiu neke za radeon. Bilo bi dobro i da kazes kolko si spreman dat za laptop i sto je bitnije bolji procesor za rad i puno memorije ili graficka.

11 godina

Z510 ima atraktivnije alu kućište, tanji je, i ima JBL audio sustav, nešto lošiju tipkovnicu od G serije.

G510 nije ništa lošiji naprotiv ima jednostavan pristup ispod haube za razliku od Z510 kojeg mozes nadograditi preko ovlaštenog servisa da ne izgubis jamstvo.

Sve u svemu oba su overall dobar izbor, mene jedino smeta ta nadogradnja kod Z510 gdje mislim da su to mogli bezbolnije riješiti.

Imaš i Asus modele bez hibridnih diskova, klik, klik koji su isto dobar izbor za multimediju. 

Ako bi htio veci ekran onda svakako razmotri Acer V3

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice